Kräftskiva

Igår var vi på kräftskiva, hade jätte trevligt och allt smakade utsökt, Leon sprang runt på gräsmattan och lekte och hoppade studsmatta, Joline låg antingen i famnen på någon eller så sov hon i vagnen.=) Jackorna åkte på ganska tidigt på kvällen och då var det väldigt behagligt ute, trodde klockan var mycket mer när vi gick hem eftersom vi var så trötta men när vi kom hem och såg att klockan slog om till 21.00 fick vi en chock.=) Vi får skylla på att vi är småbarnsföräldrar.=) Blev lite tända ljus här hemma eftersom det var kolsvart ute, nu går det fort till de mörkare tiderna med mörka mornar och eftermiddagar. Leon gick och la sig direkt när vi kom hem och vi satte oss vid tvn men jag var inget vidare sällskap då jag satt och nickade till hela tiden så jag gick upp och la mig, Fredrik kom strax efter han med.

Leon är uppe och leker med köket i sitt rum och bjuder sina nallar på mat och Joline sover så sött. I eftermiddag ska vi på fotbollsmatch, Leon ser framemot att få visa upp sin bebis för alla.=)


Fredag

Igårkväll var vi och grillade på dagis, blev en massa bus och lek för alla barnen, picknickkorgar, sånger och en massa annat.=) Leon var helt slut när vi kom hem på kvällen, skitig var han också så han fick ta en snabbdusch innan han stupade i säng.
När vi lämnat Leon på dagis imorse så åkte vi in till stan där vi köpte en mjukgörande salva på apoteket till Joline eftersom hon är lite torr, passade även på att köpa amningsnapp också efetrsom vänster bröstvårta inte mår sådär jättebra för tillfället. Båda ungarna sover just nu så vi ska fylla i Joline´s papper som kom idag från skatteverket med hennes personnummer och namn, hennes fullständiga namn blir Joline Helena Christina Ohlson.=)
Fredrik och Leon ska åka med Fredrik´s pappa till Linköping i eftermiddag och kommer hem senare ikväll, nån bilgrej, så jag och lillskruttan ska äta middag hos mina föräldrar.=)
Ska fixa papprena nu och sen fixa oss innan de åker.

Redan en vecka!

För exakt en vecka sen låg vi nu inne på förlossningen, 21.44 kom Joline till världen, helt sjukt så fort tiden går!
Vaknade med huvudvärk och ont i kroppen, huvudvärken har suttit i hela dagen och på eftermiddagen kom febern krypande, jag har inte känt mig så pigg med andra ord och har haft väldigt lätt för att gråta. Dessa hormoner, såg på Sjunde Himlen idag och började gråta, Leon och Fredrik busade innan läggdags nu och Leon skrattade så han kikna och jag började gråta, det krävs så lite för att tårarna ska börja rinna.
När klockan slår 21.44 kommer jag sannerligen att gråta igen för att jag tycker att tiden har gått så fort och jag tänker tillbaka på när vi fick se våran lilla flicka för första gången.=)
Leon åt lunch på dagis idag, istället för 3 timmar var han där 5 timmar eftersom de har lite kalas på dagis denna vecka då alla barn och fröknar har kommit tillbaka från semestern, så idag hade de gemensam lunch och efterätt m.m. Imorgonkväll ska vi till dagis om vädret tillåter för grillning, fika osv, hoppas på att jag mår bättre och att solen skiner!=)
Har även haft hembesök av BVC här på eftermiddagen, skruttan väger nu 4412g, badade henne för första gången imorse också och guud vad hon njöt.=)
Nu blir det mys framför tvn.

Familjen!


Långpromenad

Natten har varit kanon bra precis som de andra nätterna, lillfröken vaknar 2ggr per natt ungefär och vill ha mat sen sover hon så fint tills vi andra vaknar på morgonen.=)
Imorse när vi vaknade så ville Leon gå till dagis och leka med de andra barnen så vid 09.00 så gick Fredrik och lämnade honom där, passade på att dammsuga här hemma och duscha sen tog vi det bara lugnt innan det var dags att hämta honom igen. Visade upp lillasyster när vi hämtade honom på dagis och sen tog vi en långpromenad vilket slutade med två goa sovande barn bredvid varandra i vagnen när vi kom hem.=)
Har precis ätit middag och nu återstår lite lek, bus och sen mys framför bolibompa innan läggdags, Fredrik hittade en film som vi ska se när Leon gått och lagt sig sen.

Joline tappade navelsträngen idag, snart slipper vi den inte så härliga lukten.=)
Imorgon ska vi till BB och ta kort för tidningen.


Underbart!

Allt är så underbart så det är helt otroligt!=D
Joline är en jätte snäll liten tjej som är nöjd för det mesta, Leon är världens bästa storebror och mycket stolt över sin lillasyster, han pussar och kramar henne hela tiden och hjälper till vid blöjbytena osv.=) Fredrik och jag är två mycket stolta och lyckliga föräldrar till en prins och en prinsessa men det tar på krafterna så man tar vara på alla tillfällen att vila.=)

Imorse lämnade vi Leon hos mina föräldrar innan vi åkte in till BB för PKU-test m.m. allt såg jätte fint och bra ut och Joline skötte sig utmärkt.=) Inte en tår när de stack henne och tryckte ut en massa blod, hon hade fullt upp med att med att snutta i sig käk så hon hade inte tid för något annat, matvrak som hon är.=) Imorgon har vi inga planer och det känns så skönt! Har varit intensiva dagar nu sen vi kom hem i Torsdag´s med en massa besök här hemma och borta, känns som om alla vi fyra behöver morgondagen med att mysa och leka här hemma utan att behöva tänka på att passa tider osv.
Leon sover sen en timme tillbaka och Joline har också slocknat  så nu är det mys i soffan med älsklingen framför en bra film.=)

Äntligen är lillasyster här!!

Efter 3 timmar inne på förlossningen så kom Leon´s lillasyster ut 21.44 igårkväll!=)
En bastant tjej som vägde hela 4545g och var 51cm, världens finaste, Leon är nu stolt storebror och vi stolta föräldrar till JOLINE!=)


BF+8

Värkarna har startat lite smått!! Har legat och vridit och vänt på mig i sängen sen klockan 06.00 imorse till strax efter 08.00 när vi gick upp, är ca 10 min mellan värkarna. Hoppas hoppas hoppas att det inteär falsklarm!
Leon och Fredrik gick precis till dagis så jag ska taoch slänga mig i duschen.=)

Fotboll

Åkte bort till Tyrsvallen med mamma och Leon vid 17.00, Leon lekte en massa i sandlådan och spelade fotboll medans jag och mamma fixade i kiosken. Kl.19.00 började matchen och Leon lekte fortfarande jättebra, trodde han skulle bli trött men icke då han lekte och sprang runt i regnet ända tills matchen var slut och vi plockat ihop allt och åkte hem med mamma 20.40. Det var kall och skitig kille som jag fick med hem så trots att klockan var mycket så fick det bli ett varmt skumbad för våran herre, Fredrik som gjorde sin debut på planen idag kom hem lagom som Leon badat klart och borstat tänderna så han fick ta nattningen nu eftersom Leon ville det.=)
Har tänt värmeljus här hemma nu så jag ska göra varsin kopp the till mig och Fredrik.=)

Bebis kom ut nu!

BM

Allt var bra med mig och bebisen när vi var hos BM, hon trodde inte det skulle dröja nu innan den bestämmer sig för att komma ut. Men man kan aldrig vara säker så om den inte har kommit på Fredag så ska vi på UL kl.10.30 för att kolla fostervatten och om bebisen växer som den ska, har den inte kommit på Tisdag så är det UL igen för samma sak och har den inte kommit den 27 så blir det igångsättning.

Har städat här hemma med Fredrik innan Leon kom hem från dagis så nu står Fredrik i köket och lagar lunch.=)

En vecka över tiden!

Slemproppen har gått! Äntligen händer det nånting!
Ska till BM klockan 10.00 så vi ska väl åka såfort Fredrik kommer he igen efter att ha lämnat Leon på dagis nu och fixat iordning oss det sista. Hoppas hon kommer med trevliga nyheter!=)
Ikväll är det fotbollsmatch som gäller om inte bebis vill ut.


Ingen bebis än

Ingen bebis än men det känns som om det kan dra igång när som helst verkligen.=)
När Leon vaknat efter att ha sovit efter dagis så åkte vi upp till garaget där vi städade bilen och kopplade in bebisen´s bilbarnstol så nu sitter den på plats och bilen är ren och fin.=) Leon hjälpte till men tröttnade efter en stund så han lekte i sanden och gruset utanför med traktor och bilar, blir duschen nu innan det är läggdags för älsklingen.

BF+6

Nu tar jag en spade och gräver ner mig ute i skogen nånstans och kommer tillbaka när bebis är ute! Fan imorgon är det en vecka över tiden och vi ska till BM, jag vill inte!
Trodde att det skulle sätta igång inatt för jag har haft förvärkar så det står härliga till men inte då, de håller fortfarande i sig så man kan ju hoppas att det sätter igång under dagen och att vi har bebis hos oss ikväll eller imorgonbitti, men med min tur så kan vi nog glömma det.

De säger att andra barnet oftast kommer tidigare än första men det gäller inte här, Leon BF+3 bebis nr2 har fortfarande inte kommit på BF+6!


BF+5

Åt middag hemma hos mina föräldrar igår, min farmor och farfar var också där och åt så det blev en trevlig kväll med familjen med mycket skratt.=) Leon busade som vanligt och spelade allanballan.=)
Vid 09.30 imorse så kom mamma hit och hämtade Leon, de bestämde igårkväll innan vi gick hem att de två skulle åka til stallet idag. Leon var helt överlycklig när hon kom och hämtade honom, de hade tagit in Paddy och borstat honom sen hade de gått upp på ridbanan där Leon hade fått rida nästan en timme, när de släppt ut honom i hagen igen så hjälpte Leon mormor med mockningen.=)
Blev alltså duschen och sängen när han kom hem, han var helt slut lillkillen efter en mysig förmiddag och kvalitetstid med mormor.=)

Vi väntar och väntar på att den lill* ska bestämma sig för att komma ut, alla sitter på helspänn. Danni och våran granne har gissat på att det kommer sätta igång inatt och vi håller tummarna för att de har rätt!=)


BF+4

Har prcis duschat och gjort mig iordning så nu känner jag mig fräsch trots att gravidmagen är kvar.=) Får se vad vi hittar på för skoj idag men något roligt blir det. Jag och Fredrik skulle egentligen gå på 30årsfest ikväll eftersom Sara fyller tant men känner att vi inte orkar det så vi blir hemma, får fira henne när bebis har kommit ut.
När Leon somnat igårkväll så gick vi ut på baksidan med grannarna, tände en massa ljus och drog fram ett stort parasoll så vi var skyddade mot det lilla regn som kom, en riktig trevlig kväll!=)

Nu ska vi försöka komma på hur vi ska fördriva denna dga.=)


BF+3

Har dammsugit och tvättat lite idag medans Leon var på dagis, kvällen blir lugn, mys med familjen med lite smått och gott.=)
Leon är lite förkyld men det var väntat efter 5 veckors semester från dagis, märks på honom att veckan varit jobbig med dagis och allt så det blir skönt nu när han får helgen att vila upp sig på.

Jag har gett upp, känns som om bebis ha bosatt sig därinne förevigt.


BF+2

Sammandragningarna håller i sig hela dagarna och nätterna, jag känner mig riktigt trött och bitter, känner mig som världens sämsta mamma som inteorkar eller kan göra nånting. Jag vill bli mitt gamla vanliga ja och bli den roliga och glada mamman som ägnar massvis med dit åt Leon, promenader, lek m.m.
Jag vet att det kommer komma inom kort såfort bebisen är ute men just nu känns det som en evighet dit!

Myser

Fredrik är på fotbollsträning i spöregnet medans jag och Leon myser framför Bolibompa tätt ihop i soffan.=) Höstkänsla i kroppen, mörkt ute, regnet öser ner, fönsterlamporna är tända likaså några ljus på vardagsrumsbordet, bara den varma chokladen som fattas.

Har ingen ork till några längre inlägg så det får bli små korta tills bebis är ute.

BF+1

Ingen bebis än men känningar det har jag precis som igår, usch vad segt det är. Men men nångåg kommer bebis vilja komma ut.=)
Leon ligger och sover efter en massa lek och stoj på dagis, Fredrik och jag passade på att städa här hemma när han var där (sägs ju att städning ska vara bra för att få igång förlossningen).


Den stora dagen!

Våran efterlängtade bebis är alltså beräknad att komma idag, men i nuläget så rumlar den fortfarande runt i magen på mig. Natten har varit hemsk med sammandragningar och svettningar, legat i soffan i stort sett hela dagen med sammandragningar, ska trotsa det onda och träffa Danni över en fika när hon slutar jobbet sen. Känns som om det är dags närsomhelst, kroppen är inställd på föda barn nu.=) Känner jag min kropp rätt så kommer vi att åka in inom de närmsta dygnen, åh vad jag längtar efter att få upp det lilla knytet på bröstet!

Joline eller Fabian?


Sover

Nu har Leon somnat, Fredrik är på fotbollsträning och jag ska sätta mig på baksidan en stund med en koppkaffe och boken.=)


Ont

Fredrik har tagit ledigt från jobbet så han kan vara hemma med oss eftersom jag har ont och svårt att springa efter Leon.
Första dagisdagen idag efter 5 veckors semester och allt funkade kanon, märktes inte att han har varit därifrån överhuvudtaget, lika glad och full av glädje som vanligt.=) Åkte in till stan och handlade lite när Fredrik hämtat honom vid 12.00, åt även lunch inne stan. Killarna åkte nyss iväg till lekparken för Leon ville åka rutschkana så jag ska lägga mig och vila och hoppas på att sammandragningarna kan gå över till riktiga värkar så bebis kan komma ut!=)

Imorgon är det BF!

Snickaren

Nu ska vi cykla hem till Leon´s mormor och morfar, Leon har packat sin verktygslåda och ställt den på flaket på sin trehjuling för han ska hjälpa morfar att snickra altan.=)
I eftermiddag ska vi på fotbollsmatch, en härlig avslutning på en härlig helg!=)

Ute

Har tillbringat hela dagen ute i solen och värmen, riktigt härligt men nu är man helt slut. Middag hos Fredrik´s föräldrar på kvällen också, blev alltså kräftskiva idag också.=) Det var en trött och jätte skitig Leon som vi slängde i badkaret när vi kom hem nu på kvällen och han somnade gott i sin säng nu strax innan kl. 21.00 ren och fin, igår var vi hemma från mina föräldrar vid 22.00 så han somnade gott då också.=) Två sena kvällar i rad så imorgon är det normal nattning som gäller för på Måndag är det dags för dagis igen efter 5 veckors semester.
Fredrik är och tränar på gymmet med Jonny en sväng, är nog hemma snart, så då blir det film och mys för jag är helt slut.

På Tisdag är det beräknat att den lill* ska komma, Leon tjatar som sjutton på att bebis ska komma ut och vi är grymt nyfikna på vad det är för liten krabat som rumlat runt i min mage i nio månader! Håller tummarna varje dag för att det ska sätta igång!=)

VARMT

Det är för varmt ute, så jag håller mig inomhus, Leon är med sin farmor och farfar en stund och Fredrik är hemma och ser till att jag har det bra. Ska snart åka bort och hämta ut paketet med lamporna som jag beställt, kommer bli så fint!=)
Ikväll är det kräftskiva som gäller för oss hos mina föräldrar, gott!

Snart läggdags

Leon har inte sovit något under dagen idag så snart är det läggdags för honom, han sitter just nu i sin saccosäck och tittar på Bolibompa och när det är slut så är det sängen som gäller. Fredrik ville stanna hemma från fotbollsträningen men jag sa ifrån, att natta Leon klarar jag ju själv fast jag har ont, sen blir det mys framför tvn med en chokladkaka som gäller resten av kvällen. Måste vattna mina tomatplantor sen också när solen lämnar baksidan, de hänger och ser förjävliga ut, vattnar de varje kväll eftersom solen ligger på hela dagen i stortsett, ganska häftigt för de reser sig och blir jättefina nästan direkt de får vatten på sig.
Nu börjar Leon klia sig i ögonen så det är nog läggdags nu.

Invalid!

Natten har varit ett helvete så Ferdrik stannade hemma från jobbet idag för att kunna ta hand om Leon då jag nästintill bara ligger. Precis som när jag väntade Leon så får jag nu när det är sista dagarna/veckorna problem med foglossning och Ischias? rörelseförmågan är inte på topp alltså och det spelar ingen roll om man står, går, sitter eller ligger gör så förbannat ont att jag gråter i stort sett hela tiden.
Tackar min underbara son för att han sov i sin säng HELA natten och min underbara sambo som tog hand om mig inatt och stannade hemma idag för att sköta allt runtomkring. Jag låg i sängen medans Fredrik och Leon fixade och städade av inne i bebisen´s rum och bar in spjälsängen till vårat sovrum, han dammsög och tvättade här hemma och för en stund sen så åkte dem med min bror till badet. Jag ska alltså återgå till soffan och hoppas för att bebis bestämmer sig för att komma ut nu!

5 dagar kvar till BF!

Nytt!

Leon kom hem för ca en timme sen, han hade haft det jätte roligt, hade även hunnit förbi Fredrik´s jobb där han fått åka truck med honom.=) När han kom hem så tog vi en promenad bort till Konsum där vi köpte varsin glass och hämtade ut ett paket från Ellos som innhöll nya gardinstänger och gardiner så när vi smaskat i oss glassen här hemma så gick vi upp och fixade det. Blev ett helt nytt sovrum verkligen nu är det bara vit färg på väggarna som saknas sen är det perfekt!=)
Leon är lite trött, han har inte haft tid att sova något tidigare idag så vi får se om han lyckas hålla sig vaken till ikväll.

Barnfri

Igårkväll ringde Fredrik´s föräldrar och frågade om de fick låna Leon idag, de ska åka och hälsa på Fredrik´s syster´s häst som har flyttat så då ville de ha med Leon.=) De kommer och hämtar honom vid 10.00 så nu är det mys framför bolibompa efter frukosten som gäller.=)
Leon är en riktig liten snaggelpelle, såfort man nämner något så ska han börja prata om det eller om man säger något så snappar han upp det direkt och härmar så det gäller att man håller tungan rätt i mun så man inte lär honom något opassande. Det är alltså väldigt skönt när han somnar på dagarna och kvällarna för man får lätt skavsår i öronen, hehe.=)


Ny tid bokad!

18 Augusti kl. 10.00 har vi tid hos BM igen, men jag tänker INTE gå dit för då ska bebis ha kommit ut!!!
Allt såg fint ut idag med, bebis mår så bra och likaså jag när det gäller hälsan, tycker bara att det är så förbannat tråkigt nu men det är väl så det ska va antar jag.=)

Har haft en riktig mysdag med Leon, lekt en massa men jag har fått bita ihop för jag har en molande värk i magen som inte vill ge med sig riktigt. Imorgon ska vi baka för vi får främmande, på dagen kommer förmodligen Tessan och barnen hit för fika och lek och sen på kvällen får vi besök av Tofflan och Mickis så det blir 2 ljusa kladdkakor, smidigt och gott.=)
Leon fick följa med Fredrik och Jonny till gymmet nu, han var överlycklig för att han skulle få "tjääna nonny" (träna med Jonny) kommer komma hem en trött kille som somnar gott sen.=)

Ny dag

07.45 vaknade vi idag pigga och glada, Leon hjälpte mig att duka fram frukosten och ge Melvin sin mat innan vi släppte ut honom.=) Just nu sitter han i sin saccosäck och tittar på bolibompa, jag ska starta dammsugarn och sedan hoppa in i duschen. Får se vad vi hittar på idag, hoppas att lite av mina paket som jag beställt senaste veckan kommer så vi kan hämta ut dem och sedan fixa lite med det här hemma, har bla beställt nya gardiner och gardinstänger till vårat sovrum. Annars blir det lek och bus utomhus, kanske får besök också, skönt att det är lite molnigt idag då jag inte är så allert när det är för varmt!

Går in i vecka 40 idag och nu är det segt! Exakt en vecka kvar till BF men med min tur så kommer jag få gå över tiden! Ska till BM 15.30 idag och jag håller tummarna för att hon har något positivt att säga!

Nya lampor

 Har nu äntligen beställt nya fönsterlampor från Halens, två par svarta till vardagsrummet och två par turkosa till köket!=)
Kommer bli as läckert!!

Vardag

Fredrik gick upp 05.30 imorse eftersom han började jobba idag efter fyra härliga semesterveckor, jag och Leon sov vidare till 09.00, inte fy skam!=) Käkade frukost, och båda tyckte nog att det var riktigt tomt utan pappa!
Har gjort oss iordning nu så nu sitter vi och myser och tittar på tv, blir en cykeltur senare idag men Leon verkar inte ha någon brådska ut så vi väntar med det tills han säger till.
7 dagar kvar till BF och Fredrik gårpå helspänn på jobbet och håller tummarna för att jag ska ringa och säga att det är dags.=)

Hemkommen

Nu är jag hemma igen efter att ha varit med mamma och lämnat syster, när vi släppt av henne tog vi en tripp till K-rauta och plantagen.=) Blev en del shopping bla så fick två blåa keramikamplar följa med hem och pryda framsidan, hänger på varsin sida i taket vid ytterdörren, så fint så! Kommer dock vänta med att plantera något i dem tills nästa år.
Mina killar är och badar så jag har slängt in middagen i ugnen så att den är färdig när de kommer hem, lagade den igår eftermiddag så att det bara var att värma på den idag eftersom det tar några timmar att laga den.=) Tog fram lergrytan igår och fyllde den med en hel kyckling och rotfrukter och grönsaker plus en massa kryddor och örter så det doftar ljuvligt här hemma!=)
Sista semsterdagen idag för Fredrik, Leon är ledig en vecka till, vill att bebis ska komma nu så vi får ha Fredrik hemma längre och så att jag slipper dessa förbannade sammdragningar och förvärkar!

Sovmorgon

Idag tog hela familjen sovmorgon till klockan 09.00, varken jag eller Fredrik klagade på det!=)
Skulle ta en lugn hemmakväll igår men planerna ändrades fort efter att vi ätit middag och var ute och lekte i sandlådan på baksidan, 19.45 gick vi bort till Danni och Fia där de hade lite fest på tomten. Ungarna lekte som aldrig förr, studsmattan var favoriten och där tillbringade de i princip hela kvällen medans vi vuxna satt och prata och skratta och drack gott (sprite för mig). Det var riktigt skönt och roligt att barnen lekte så bra så vi vuxna bara var tvungna att slänga ett öga då och då, när klockan slog 22.45 så var barnen och även vi vuxna trötta så då packade vi ner Leon i vagnen och gick hem. Han var vaken hela vägen hem och pratade om hur mycket han lekt m.m. så när vi kom hem var det sängen som gällde och han somnade på en gång.=)
Fredrik och jag kröp upp i soffan och tittade på film, eller ja Fredrik tittade, jag somnade efter ca 10 min så han fick väcka mig när filmen var slut så vi kunde gå och lägga oss.
Ska snart hoppa in i duschen och fräscha till mig och vänta på att mamma ska höra av sig eftersom jag ska följa med henne till Åkersstyckebruk? där hon ska lämna av syster hos en kompis.

8 dagar kvar till BF!

Trevligt!

Idag tog vi sovmorgon till 08.30 vilket var helt underbart! Gick ner och väckte syster som låg och snarka på soffan sedan åt vi en god frukost, Fredrik gick till Tyrsvallen vid 09.30 eftersom de skulle ha träning och sen käka lunch tillsammans hela laget. När vi var färdiga så gick vi hem till mina föräldrar och pratade lite medans syster gjorde sig iordning sen åkte vi och mamma in till stan. Blev lite shopping på stan, lunch, mathandling och sedan ridsportbutiken där syster och mamma köpte nya ridbyxor (längtar tills magen är borta för jag behöver också nya) det blev även nya ridskor till mig.=)
Leon somnade direkt nu när vi kom hem, Fredrik är med laget uppe hos Danne och dricker lite öl och snackar så jag ska slänga mig i soffan med boken och bara ta det lugnt!=)

BB-väskan är färdig packad och står redo!