Fullt upp med annat.

Det är bloggtorka på HÖG nivå just nu. Ingen kust eller ork till det helt enkelt.
Njuter utav familjen istället och tar vara på dagarna till MAX. Livet leker och vi njuter i fulla drag!

Kan ta och informera om att min rumpa lider av träningsvärk så det skriker om det, mamma och jag powerwalkar varje dag. Det känns och det tar.
Idag blev det ett par nya walkingskor inhandlade på InterSport, lovely.

Måla måla måla

Mer färg är inhandlad och jag fortsätter med mitt målande. Joline sover på soffan och killarna är uppe i garaget och fixar med Calibran, precis som de senaste dagarna.;)
Hela köksbordet är överbelarmat med prylar som jag målat, fyra STORA keramikvaser har blivit vita efter många år med en ful brunaktig färg, Jolines fyra tavelramar har gått från färgglada till vita, Jolines nya hylla som jag målade sista gången igårkväll sitter nu uppe på väggen i hennes rum. Finns hur mycket som helst som ska få vit färg men då måste jag ha vit färg på sprayburk och det hanns inte emd att köpa idag. Något som jag ska måla de närmaste dagarna är Leons fula äckligt bruna byrå som jag köpt för en riktigt billig peng, den ska bli vit men det behövs lite små justeringar innan. När den är vit ska jag skruva fast nya fina knoppar som jag hittat på nätet. Kul när man kan låta gammalt bli nytt!

Dålig uppdatering..

Bloggen blir väldigt lidande just nu men vi har fullt upp med vattkoppor (som visserligen börjar ge sig nu till vår stora lycka!) och annat pyssel här hemma. Det pysslas, målas och fixas för fullt i hemmet då jag startat MÅNGA projekt samtidigt. Men det är bara rooligt! Nehe nu bär det av in till stan för att inhandla mer VITfärg..


Nu är det Leons tur..

Idag när vi vaknade så ser vi att det är Leons tur, han har några vattkoppor på ryggen, armarna, halsen och rumpan. Han lider inte av det så jag hoppas att det blir lika enkelt som när Joline hade det. Lika bra att de får det nu när de är små, folk kan tycka att det kommer olägligt under semestern men det enda som var med Joline var hennes feber som höll i sig i två dagar, själva kopporna märkte hon inte av. Så nu hoppas vi och tror att det blir lika enkelt för Leons del.


Dålig mage

Planen var att åka till stranden idag men eftersom Joline är helt kass i magen så ger vi upp det och hittar på något annat istället. En utflykt utan vatten blir det. Typiskt vi som ville bada och sola, men men det hjälps inte, vi får hitta på något annat roligt.
Nu är det frukost som gäller.


Fixat och donat

Hade en alldeles ypperligt trevlig kväll hos Carina, Fredrik och Linus, åt gott, drack gott, mycket skratt och prat. Alla tre barn var trötta men de lekte och stod i ändå, Leon och Joline slocknade såfort vi kom hem. När de somnat gick jag min dagliga kvällsrunda med vattenkannan och sedan satte jag mig och målade första lagret med vit färg på hyllan jag fick utav mamma igår, vet inte riktigt vart jag ska sätta upp den men det lutar nog åt att Joline får ha den i sitt rum. Fin kommer den att bli iaf med sin nya vita färg, vitt är bäst!
Nu är det soffhäng med mannen i mitt liv som gäller framför en film, sedan är det sängen som gäller för att vara pigga och glada inför vår resa till Hedlandet imorgon med familjen Nilsson.:)

Våran prinsessa blir hela 11 månader idag!! Bara en månad kvar sen blir hon 1 år!!! Jag får ångest panik helt enkelt när jag tänker på hur satans fort detta år har gått, våran bebis är ingen bebis längre utan en tjej med ett skyjävla humör!;) Snart går hon, det är inte långt kvar nu, hon släpper mer och mer och står själv, prata är hon också duktig på att göra. Nyaste är "göööö duuu" det har hon tagit efter Leon eftersom han frågar det sjuhundrasjuttioelva ggr om dagen "vad gör du mamma/pappa?" eller "vad gör du nu då?". Min lilla skrutta.
Kopporna är borta och skorporna likaså, skönt, nu ser hon ut som en normal unge igen.;)

Hade tänkt bjuda på lite bilder från förra Lördagen då vi var i Sthlm för att bror åkte Ferrari MEEEN eftersom att blogg.se är så förbannat segt just nu så skiter jag i det!

Stranden

Vid 09 blev jag och barnen upphämtade av Caina och Linus, vi begav oss till stranden. Blev lek, fika, lunch och bad för vissa innan vi åkte hem några timmar senare, det var inte alls lika skönt som det var förra veckan. Blåste en hel del så jag och Leon höll oss på torra land i solen, brun blir man ju fast man inte badar.;)
Vi är iaf hemma nu och har gjort oss iordning för att gå upp till familjen Nilsson där vi ska bli bjudna på grillat, trevligt trevligt! Vi ska gå om en timme ungefär så jag ska passa på att hänga tvätten och ta en svängom med dammsugaren..:)
Ska packa ner några öl och lite vin också.

The new daughter..

Är den absolut sämsta filmen ever!!! Vi såg den igår och den var verkligen kass, skitkass! Alla dör på slutet bara så ni vet, den är dålig rakt igenom fårn början till slut, undrar om de som djort filmen tyckte man skulle bli rädd för några slemmiga monster?
Alla dör på slutet som sagt.. Nej du Kevin Costner denna film sööög!

Vi har varit i stallet på förmiddagen, jag och Leon red, Fredrik och Joline gick bakom med barnvagnen och mamma gick bredvid Leon och Paddy. En härlig start på dagen.
Nu blir det till att gå hem till mina föräldrar där vi ska bli bjudna på middag, härligt.

Hemma

Nu är vi hemma igen efter ett par timmar i Enstaberga där vi varit på 30-årsskiva, min kusin och hennes man som båda fyllt 30. Trevligt var det men usch så trötta både jag, Fredrik och barnen var, det blev sent igår men ack vilken lyckad kväll. Efter maten rullade vi iaf hemåt och nu ska barnen lägga sig och sedan får vi se om vi orkar titta på film eller om vi också går och knoppar.

Tjing

Dukar långbord!

Förmiddagen spenderades i stallet tillsammans med Carina och barnen, red båda hästarna, åt lunch m.m. Vi hade det kanon!
Väl hemma så blev det duschen för mig och Leon och sedan var det bara att sätta igång med städningen, Ella kom förbi mitt i för en kaffe, det var skönt med en paus. Nu dukar vi långbord och fixar på baksidan för snart börjar folket droppa in, det blir grillat ikväll med god mat och dryck, ungar som leker, kubb osv. HÄRLIGT! Tur att det är fint väder för det skulle vara svårt att få plats hela gänget här inne..;) Leif och Peter står för sånghäften fick vi ett sms om så om ni hör några ljuva stämmor så är det bara vi, haha.

Nehe nu ska jag återgå till arbetet som är kvar, hoppas ni får en lika rolig och trevlig kväll som vi!

Så härligt!

Inatt var femte natten i rad som Joline sov hela natten i sin säng, vi kör stenhårt och det är inga problem. Hon flyttade ju in i sitt rum för ett par veckor sen men på nätterna när hon vaknade så tog vi in henne till oss och lät henne somna om där, men inte nu längre! Nu sover hon i sitt rum hela natten med ett avbrott då det bara är att gå in ditt och putta in nappen i munnen eller ge henne ett par klunkar välling sen sover hon snällt fram till 07. Härligt härligt!!
Jag sover som en gudinna!


Vi har flyttat!

Till stranden! Där tillbringar vi hela dagarna med sol, bad, lek, lunch, fika och mycket mycket mer! Love it! Nu ser det dock ut som om det ska bli regn och det kan ju behövas om man tittar på alla växter och gräsmattor.. Får se vad vi sysselsätter oss med imorgon om det är dåligt väder.
Dagen idag har ju som sagt spenderats vid stranden, jag klev upp vid 07 imorse och slängde ihop en ugnspannkaka som vi hade med till lunch, riktigt gott! Vi åker till stranden direkt efter frukost och kommer hem lagom till middagen, underbart med semester! Kan man säga annat??
Efter middagen cyklade jag och Leon bort till Fia och Jessica, Tessan, Göran och Henrik där det blev lek för pojkarna och lite vin för oss vuxna. Fredrik och Joline stannade hemma eftersom Joline var suuuper trött och jag kan lova att Fredrik var lika trött han, haha.
Kvällen avslutades därborta med att stå och titta på en igelkottsmamma och hennes fem ungar som sprang runt över gräsmattan, sååå fruktansvärt söta verkligen! Det var det första Leon berättade för pappa när vi kom hem nu. Nu är det läggdags för Leon sen blir det film för mig och Fredrik innan vi också ger upp för dagen.
Har tittat på film varje kväll och kors i taket så har det bara varit BRA filmer hitills! Igår såg vi på "sommaren med Göran" så himla bra och vi skrattade så vi tjöt.
Får se vad det blir denna kväll..

Nu är det stranden som gäller!

Pastasalladen är färdig, allt annat är också packat och klart och vi är redo att bege oss! Nu drar i till stranden!

So long!

Jag eller vi kriverar!!

Denna dag har varit tuff, det är ju en sådan kvav och äcklig luft/värme ute så att man knappt står ut. Barnen har varit rena rama mardrömmen hela dagen och det tackvare värmen/luften. Vi har iaf varit in till stan på förmiddagen och matshoppat sen har det varit inomhuslek här hemma, har inte gått att vara ute. Inte har vi åkt till stranden heller eftersom man bara väntat på åskan som man trott ska komma, hoppas den OCH regnet kommer till kvällen!
Imorgon blir det iaf stranden vare sig det åskar eller inte, vi måste kunna svalka oss. Tessan, Göran och Jasmine har varit här på fika under eftermiddagen, Henrik var hos morfar så honom får vi träffa imorgon när vi åker till stranden.

Kvällen kommer gå åt till att lägga barn alldeles strax, därefter blir det en liten cykeltur för mig (Fredrik är ute och springer nu) och sedan ska vi titta på andra filmen som vi hyrde igår. Ikväll blir det skräckisen, filmen vi såg igår var "allt för min syster" och den var riktigt bra, det föll både en och två tårar från mina kinder.

Leon hade det kalas bra på Cirkusen igårkväll, han var inte hemma förens 22. Då berättade han vad han sett under Cirkusen med farmor och farfar och sedan stupade han i säng.

Barnen sover..

..i bilen här utanför. De slocknade på stört när vi startade bilen och styrde hemåt från sjön, det var bara att parkera bilen här på framsidan i skuggan och öppna fönster och dörrar så de kunde sova vidare. Vid 11 på förmiddagen så begav vi oss till Gisesjön med Carina och barn, vi badade, åt lunch, fikade och lekte, underbart! Joline älskar vatten, Leon också men han är lite försiktig till en början sen släppte det och han badade massor.
Jag och Fredrik passar på att tvätta och städa, dammsugning och svabbning är det som verkligen behövs! Middagen är igång också, vi måste äta innan Leon blir upphämtad av sin farmor och farfar vid 17.30, de ska på Cirkus Maximum ikväll. Spännande.
För oss andra 3 blir det lugnt, mys i mängder, hyrd film och lite smått och gott att tugga på, Joline ska läggas skapligt eftersom det blivit sent flera kvällar i rad men så är det när man har semester.

Kvällen igår var ehlt kanon, underbart god mat och dryck, underbart sällkskap, barnen hade det toppen m.m. De njöt båda två i fulla drag utav all uppmärksamhet de fick från alla!:)

Nu ska jag ta tag i städningen här hemma igen, men jag kikar nog in en sväng lite senare..

Bara hem och packa om sen iväg igen..

Har haft en toppen dag i Sthlm och bror min var hur nöjd som helst med åkturen i Ferrarin som han valde. Man kan väl säga att det var ett "halelujamoment" för honom.:) Riktigt roligt att se hans stora flin när han klev ur bilen efteråt.

Vi kom nyss hem och har bara fräschat till oss och packat picknickkorgen och alldeles strax ska vi knata iväg igen. Vi är nämnligen hembjudna hela gänget till Leif och Peter på middag, roligt som sjutton ska det bli och jag har hört rykten om sånghäften, hääärligt!
Barnen är pigga och glada och ska självklart följa med, dock blir vi inte så sena ikväll eftersom vi dels har barnen och sen har vi inte sovit så bra de senaste nätterna då Joline har haft feber och sovit oroligt. Skönt att våra lilla tjej är på bättringsvägen, hon är lika pigg och glad som vanligt och vattenkopporna har börjat torka.


För det är prickar prickar prickar överallt..

Om vi tyckte Joline var prickig igår så är det verkligen ingenting jämfört med hur hon ser ut idag! Idag har hon verkligen prickar överallt, värst är väl stjärten både bak och fram. Usch. Men hon lider inte utav prickarna, det är febern som är jobbig för henne.
Vi hade planerat att träffa Fia, Göran och Jessica, Göran, Tessan, Jasmine och Henrik ikväll, men eftersom Joline är sjuk och Fredriks öga fortfarande är irriterat och ömmar så stannar de hemma. Så jag och Leon får cykla bort själva vid 17.30, men det gör inget, det är alltid lika mysigt att bara vara jag och Leon. Fredrik och Joline skulle få besök utav Fredriks syster så det går ingen nöd på dem.

Imorgon bär det av till Sthlm för hela familjen tillsammans med min mor och far samt syster och bror. Linus fick ett åk med antingen Ferrari eller någon annan snabb och frän bil från LiveIt.se av mig, Fredrik och barnen när han tog studenten förra året så imorgon är det dags. Ska bli roligt.

Nehe nu ska jag packa picknickkorgen åt mig och Leon, blir lite vin, festis, snask, tröjor som får följa med för en trevlig kväll med kubb och mycket skratt.

Jag har lånat Fias cykel och Leon ser verkligen framemot att både han och jag ska cykla, annars är det alltid han som cyklar och vi andra går.


Årets första dopp!

Fredrik kom hem vid 09.20, han hade fått skjuts in till akuten av mamma vid 05 imorse. Efter lite borrning och slipning i ögat hos ögonspecialisten så fick han åka hem, nu är det antibiotika i 10 dagar som gäller för min stackars karl.
Joline är en riktig prickigkorv just nu, det har pluppat upp massor av nya koppor under dagen men hon verkar inte lida utav det. Mest vi andra som lider av att se.

Trots att vi har två sjuklingar här hemma så har inte jag och Leon haft det tråkigt idag inte. Gick över till dagis imorse och de sa att han var så välkommen eftersom att han själv inte har några koppor, så det var en nöjd kille som gick till dagis. Efter att jag hämtat honom vid 14 så gick vi hem direkt och packade picknickkorgen och badkläder så blev vi upphämtade utav Carina och Linus och drog iväg till Gisesjön där det blev bad, lek och fika. Årets första dopp för min och Leons del i sjön/havet. Härligt! Hoppas på att Fredrik är bättre i ögat imorgon så han kan köra bil för i såna fall så drar vi iväg och badar direkt efter frukost om vädret tillåter.

Nu har vi två extremt trötta barn här hemma som vill gå och lägga sig, får se om jag smiter iväg en stund när de har somnat för lite tjatter och ett glas vin?:)

Vart är min karl?!

Inatt så vaknade jag av att Fredrik var inne på toaletten på övervåningen och gjorde nånting, jag gick dit och möts av ett enormt svullet öga som bara rann och rann. Han berättade att han fått in någe skit i det och att det gjorde förbannat ont. Mycket riktigt när jag gäspande kikar i ögat så ser jag att det är något pyttelitet som blänker precis under pupillen. Du får ringa doktorn imorgon säger jag och går och lägger mig, Fredrik gick dock inte och la sig för han hade så ont. Kunde varken titta eller blunda och ögat bara rann.
När jag och Joline kom upp för ca 30 minuter sen så visar det sig att Fredrik inte är hemma, bilen är hemma men inte han? Han har med sig sin telefon men vad hjälper det när inte jag har någon? Haha ja han dyker väl upp här sen skulle jag tro, jag undrar bara vart min karl är..;)

Angående min misstanke om vattkoppor på Joline igår så ska jag bara fastställa att HON HAR VATTKOPPOR. Hon har sovit oroligt under natten med feber osv, nu på morgonen så har både 5 och sex och fler vätskefyllda prickar ploppat upp under natten. Leon blir hemma från dagis idag tackvare detta, jag och barnen tar alltså fyra veckors semester nu!:)

En duns och lite gnäll..

..hörs från vårat sovrum och när jag kommer upp så ser jag en förvånad Joline som sitter på golvet. Tar upp henne och lägger henne i sängen igen och hon somnar om på en gång. Skumt.
Hon sover i våran säng idag för det var så förbaskat varmt i hennes rum, puffade upp med kuddar runt om för att hon INTE skulle rulla ner men så som hon flänger och far i sömnen så hjälpte tydligen inte det. Hon är helt gaaalen när hon sover! Men men ingen större skada skedd, hon somnade om utan problem och gnydde bara lite efter fallet, hon såg mest förvånad ut. Haha.
Leon är likadan, flänger och far om vartannat, PRATAR som bara den när han sover. För en stund sen så hörde man "men jag vill ha den röda" och "tack så mycket". Haha. Vilka ungar man har!;)

By the way så har jag en svag misstanke om att Joline fått Vattkoppor, får se hur det ser ut imorgon.. Jobbigt läge nu när det är så varmt bara, men men nån gång ska hon väl få det också? Om så är fallet så är dte bara att hojta till om ni vill att hon ska krama lite extra på era ungar.;)

Trevliga dagar!

Igår efter dagis så bar det iväg upp till Carina med familj, där blev det lek, fika och middag. Väl hemma så var det bara att duscha av barnen innan de somnade i sina sängar. De var verkligen helt slut.
Idag efter dagis så följde Tessan och Henrik med oss hem och dte var fullfart vill jag lova, grabbarna höll låda så det bara sjöng om ett. När de gick hem vid 17 tiden så följde vi med bort till Konsum där vi handlade lite inför kvällens grillning, lagom vi kom hem så kom Fia och Jessica hit och vi tände grillen på en gång. Vi grillade, åt, pratade om vartannat, till slut var Joline så trött att hon fick gå och lägga sig. Somnade i princip såfort hon la huvudet på kudden. Leon däremot var med ute ett tag till men gav tillsist upp han också, "jag ska bara gå och kissa mamma" var vad han sa och sedan smet han in. När det gått en stund så gick jag in men fann ingen Leon varesig på toaletten härnere eller däruppe, när jag kikade in i hans rum så låg han och snarkade sött i sängen. Sötnosen. Tog med en blöja in för jag tänkte att det har han väl ändå inte satt på sig, men tji fick jag! När jag lyfter på täcket så ser jag att han minsann har tagit av sig kalsongerna och tagit på sig en bölja, det riktigt värmde i hela mammahjärtat och det blev ett sånt här "ååhh men lilla gubben".
Nu har gästerna precis åkt hem och jag har hunnit boka stuga för våran tripp till Ullared i Augusti. 600 kr för en stuga med fyra bäddar är riktigt billigt (ett dygn)! Så vi slog till med en gång när jag ringde till damerna och berättade priset, ska bli jätte roligt att åka.

Nu ska jag plocka lite och sedan bänka mig i soffan.

Trevlig eftermiddag och kväll

Hade ett par jätte trevliga timmar i stallet, Jessica red på Queenie uppe på banan och det gick galant. Blir en till tur ut till stallet i helgen så det inte går så lång tid mellan gångerna hon rider.
När vi kom hem blev det en snabb dusch för mig innan vi knatade bort till dem igen där det blev pizzamiddag ute, smakade väldigt bra måste jag säga. Kaffe på det som smakade lika bra som pizzan medans Leon och Henrik lekte och hoppade på studsmattan, vi gick inte hem förens 19.30 och då var det två extremt trötta ungar jag fick med hem. Blev ett snabbt bad innan det var läggdags och båda somnade direkt, jag gick ner och tog hand om disken innan jag begav mig ut på vattningsfärd av blommor och växter. Lite regn skulle inte sitta fel nu.
Nu har jag bänkat mig i soffan framför tvn och ska snart gå och lägga mig.

På återseende..

Mörbultad!

I Lördags eftermiddag lämnade jag och Fredrik barnen hos mina föräldrar som skulle vara barnvakt, första gången Joline skulle sova borta utan oss. Jag var toknervös men allt gick jättebra så jag oroade mig i onödan.;)
Anledningen till att barnen sov där var att vi skulle ha brännbollsturnering, grillkväll med massor av vänenr och bekanta. Vi var nog en 15 stycken som gick tillsammans till fotbollsplan där vi drack gott och hade det trevligt, innan vi startade grillen på kvällen så skulle vi som sagt spela brännboll. Jag var tokladdad och gick verkligen inför detta precis som flesta andra i mitt lag, jag var första slagman ut och fick iväg bollen så det stod härliga till. Jag drog upp jeanskjolen och började springa som en dåre, när jag är halvvägs fram till andra konen så ser jag Göran närma sig brännplattan med bollen i högsta hugg. Jag får den briljanta idén att hoppa så jag är i luften när han ropar "bränd", detta skulle jag givetvis INTE ha gjort!! Det resulterade i att när jag skjuter ifrån med benen så lyckas jag halka till med höger ben så knät vrider sig och jag flyger genom luften för att sen landa på sidan med en rejäl DUNS och glida dryga 2 meter! Jag trodde jag dog, knät smärtade något så fruktansvärt att jag bara låg blickstilla och inte vågade röra mig. Alla andra sprang fram och någon skrek "ring 112 hon skadade sig riktigt ordentligt", och "hela knät vred sig", och "detta kan inte ha gått bra"!. "Lina hör du oss, kan du röra dig".
Ja jag hade riktigt jävla ont och efter ett tag kunde jag med hjälp resa mig upp och sätta mig i en stol och titta på när de andra fortsatte spelet. Så typiskt mig! Första varvet och sen är jag skadad!
Summan av kardemumman blev iaf att jag var med hela kvällen men kunde inte gå på höger ben för det gjorde så JÄVLA ont i knät rent ut sagt, hela dagen igår haltade jag som jag vet inte vad. Likadant är det idag, knät är svullet och ser ut som en fotboll, hela vänster sidan ömmar. Axeln och höften fick sig en rejäl smäll när jag landade efter min flyguppvisning.
Hur som helst så hade vi en jätte trevlig och rolig Lördags eftermiddag/kväll/natt med lite för mycket av allting så att säga.;)

Idag är det Måndag igen och Fredrik har precis åkt iväg till jobbet för att starta sin sista arbetsvecka innan semestern. Vid 15 åker jag och barnen ut till stallet med Fia och Jessica där det blir ridning m.m.
Vi får nog en bra eftermiddag och kväll idag.:)

Begravning

Klockan 10 åkte jag iväg med mamma, pappa och Linus och vi var inte hemma igen förens strax efter 15, en lång dag med mycket tårar men även skratt.
A-C begravdes idag, vilken begravning, så fint, så vackert, allt var verkligen perfekt. Efteråt blev det buffé på Orangeriet. Många tårar som runnit från mina och alla andras kinder idag, trodde det inte gick att gråta mer men såfort jag kom hem och skulle berätta för Fredrik om begravningen så kom tårarna igen och läppen började darra samt att rösten stockade.. Hur jobbig denna dag än har varit så var det så otroligt fint och vackert.

Vila i frid A-C.

Spruta..

När jag och barnen satt och åt middag igår så kom mamma förbi och med en spruta i högsta hugg, hon gav mig första vaccineringsprutan mot TBE. I helgen är dte Fredriks tur.
Jag dog inte, jag svimmade inte men oj så nervös jag blev hon stack sprutan i armen på mig..När ska man bli vuxen?!;)

Nytt kök

Sen vi flyttade in här för 1 ½ år sedan så har vi stört oss på de otroligt fula och slitna köksluckorna! Pissgula och färgen har lossnat på flera ställen, inge roligt alls. Passar verkligen inte in till den övriga stilen vi har.
Idag blir det ändring på detta, vita fina köksluckor med svarta handtag håller på att monteras upp just nu. Det blir verkligen ett lyft för vårat hem och det blir såå fint!:)