Sista bloggningen för 2009

Det blir nog så som det står ovan, imorgon kommer inte finnas tid till att sitta vid datorn!

Joline har somnat och Leon är på gång, jag har rotat fram klänningen jag ska ha imorgon så den är i tvättmaskinen just nu och när den är klar ska jag hänga upp den så den är torr till imorgon. Kommer bli fin fin i min utstyrsel nyårsafton till ära.=) Morgondagen kommer börja med utsläpp i stallet tillsammans med mamma och Joline, killarna ska åka in till stan och handla till 3rätters menyn, Ella följer med dem och ser till att allt följer med och inget glöms. När jag och Joline kommer från stallet så står städning som prio ett, är dock inte mycket som behövs göras förutom det vardagliga som plocka undan och dammsuga. Sen kan vi duscha och göra oss iordning i lugn och ro tills de tre gästerna anländer, Fredrik ska hoppa in en sväng på systemet och köpa något smarrigt (alkoholfritt för mig) som vi kan ha till fördrinken. Jordgubbarna ligger i frysen och väntar på att få ploppa ner i glasen och inviga sista kvällen på året.
Ska bli jätteroligt och trevligt imorgon och det är grymt skönt att vi är hemma så man kan stoppa barnen i säng när de blir trötta osv, underbart att fira in det nya året med underbara vänner också!

Om jag inte hinner slinka in ett inlägg imorgon så vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och God Fortsättning tills vi hörs igen!!

Mätta magar

Lunchen är uppäten och alla är mätta och belåtna, Leon sitter och leker med Joline på golvet som asgarvar såfort han rör sig eller säger något.=) Joline fick päron och hallonpure, hon satt och gapade som en fågelunge och ville bara ha mer, skönt och roligt när det inte är några problem med maten.
Än sålänge har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, blir isbanan i eftermiddag/kväll, får se vad vi hittar på nu.

Tända ljus och lek

Fredrik har gått omkring här i hemmet efter middagen och tänt en massa ljus medans jag tog mig en lång och härlig dusch, mysigt.

Hade jättetrevligt uppe hos Carina och Fredrik förut, Leon var väl inte på sitt bästa humör men det är sånt man får ta. Ikväll får vi besök av Jonny och Ella sen blir det att lägga sig på soffan och glo på film, ska få låna "flickan som lekte med elden" utav dem.
Jag har tagit på mig mina glasögon , är grymt dålig på att använda dem men det ska jag bli bättre med! Leon tycker det är jätteroligt när jag har de på mig och Fredrik tycker jag ser smart ut, alltid kul när man kan roa familjen.=)

Premiär åkning!!

Har varit borta på isbanan hela familjen där Leon gjorde sin premiär som skridskoåkare, med lite hjälp av oss så gick det över förväntan och Leon tyckte det var kanon kul! Han blev dock snabbt trött men det var också förväntat från våran sida så imorgon är vi på det igen, roligt roligt. Ska starta dammsugarn nu och ta ett varv här hemma, även starta en maskin tvätt, killarna står i vardagsrummet och spelar Wii. Vid halv ett ska vi upp till Carina, Fredrik och Linus på fika, ska bli mycket trevligt, Leon tjatar redan om "inuus" och "tataiina".

Återkommer ikväll.

Seg

Köpte en Byggare Bob film åt Leon idag så den tittade vi på innan maten, grannen kom över på fika också, mycket trevligt.
Barnen är nybadade och tittar nu på bolibompa, snart dags att gå upp och lägga Joline, brukar bli samma tid varje kväll som hon ger upp för dagen. Leon kommer inte bli sen han heller eftersom han inte sovit något idag, så denna kväll ska jag tillbringa med en kopp the i soffan med tända ljus runt om här hemma.

fullt upp med fart och fläkt

På Lördagseftermiddagen så fick vi besök av Stigtomtafolk, Crille, Tessan och Chanell kom ut hit och låg kvar. Ungarna av den större varianten (Leon och Chanell) röjde järnet här hemma hela kvällen lång och däckade vid 23.30, Joline däremot slocknade 18.30. Rorrifilmerna gick på högvarv här hemma både Lördag och Söndag, även tecknade Pippi Långstrump hann gå ett varv men sen var det Rorri som gällde igen! Det var lek och bus på hög nivå och vi hade jätteroligt! De lämnade oss igår på eftermiddagen innan det var dags för oss att bege oss upp till Fredriks föräldrar på middag, tur att det är ett helt år kvar tills det är dags för nästa julmat för nu är jag förbannat trött på det. Helgen har varit toppen iaf och vi avslutade kvällen igår med att se på filmen Cars som vi köpte till Leon på macken igår, Robin Hood och Musse Piggs jul i Ankeborg fick också följa med hem och fylla upp hyllan.

Idag har Leon varit och busat med sin farmor och farfar medans jag, Fredrik och Joline åkte in till stan där vi köpte ett par skridskor och hjälm åt Leon som blev mycket uppskattat av honom när vi kom hem! Hoppas på minusgrader imorgon så vi kan bege oss bort till isbanan efter frukosten. Blev en mobil till Joline också som vi hängt upp ovanför skötbordet, nu kanske hon vill ligga still när vi byter blöja.=) Fick ju presentkort i julklapp så nya täcken och nya kuddar fick vi med oss hem också, passade även på att köpa en ljus ryamatta till vardagstummet, kalassnyggt blev det! I Fredags så tog vi bort vardagsrumsbordet, det var vingligt och inte det stabilaste så det hivade vi, skulle köpa nytt nu i helgen men känner att vi inte behöver ha ett bord där. Ungarna har suttit där och kollat på tv i helgen, Joline ligger där istället för direkt på golvet eller på en filt, vi är helt enkelt inte i behov av ett bord i vardagrummet och det ser jättebra ut utan det också. Det där är en vanesak bara. Kommer bli ännu bättre med nya soffan och tvmöbeln vi tänkt köpa.

Idag blir det lax, potatis och kall sås  till middag, no more julmat!


Joline

Nu dröjer det inte förens våran lilla fröken kryper! Hon drar upp benen under sig och står på knäna och armbågarna, hon hasar sig framåt med hjälp av armar och fötter, det är fullfart med andra ord.
Lägger man henne i ena änden av rummet så är hon snabb som attan på att ta sig till den andra.=)

Fick reda på igår av familjen att min kära moster Annelie läser min blogg så härmed skickar jag en Stor JulKram till dig moster!!!!

Toppen!

Hade en underbar julafton igår med släkt och vänner! Hela familjen fick MASSOR av fina julklappar så det var fullt göra med att släpa hem allt igårkväll. Men det gick.=)
Ungarna somnade på en gång när vi kom hem igår, eller Joline iaf, Leon var uppe en stund till och lekte lite med alla sina julklappar. Herregud ungen fick hur mycket som helst!! Så idag har Fredrik och Leon rensat på rummet för att göra plats för alla nya leksaker och burit upp massor av de gamla som han "vuxit ifrån" på vinden i väntan på att Joline ska "växa i".
När Leon somnat igår så blev Fredrik sittandes vid datorn ocg jag röjde i köket, plockade ur alla saker ur sina kartonger och ställde iordning, sparng upp och ner och ställde var sak på sin plats, röjde i skåp för att göra plats, gav min GAMLA matberedare till grannen och gjorde plats för min nya fina m.m. Avslutade kvällen med att skruva ihop Jolines tripp trapp stol som hon fick igår, så imorse fick lilla fröken sitta med vid matbordet och äta sin gröt.=)

Fredrik är och slänger alla kartonger och papper m.m. sen ska vi hem till mina föräldrar för lite mat och så kommer även min farmor och farfar dit och äter. Ikväll blir det killkväll här hemma för Fredrik, Leon och Jonnys del, de ska spela Xbox, äta chips och dricka öl/cola. Leon är toknöjd.=) Jag och Joline ska på middag hemma hos Ella med en massa andra tjejer, stackars Ella fyller år imorgon, dålig tajming att vilja komma ut på annandagen.=)
Ska bli jätteroligt och trevligt iaf!


God Jul!

Ungarna leker med julklapparna de fick imorse (resten får de i eftermiddag), vi har ätit en helt underbart god julfrukost med tända ljus osv, nu är vi duschade och iordninggjorda dör denna dag. Snart kommer Jonny, Ella och Ozzy på lite glögg och julklappsutedelning innan det är dags att dra vidare för både dem och oss. Leon väntar spänt på att få ge Ozzy julklapparna han själv valde ut igår på djuraffärn.=)

God Jul!

Nu är vi redo för julafton!

Gick jättebra och smidigt med storhandlingen idag, handlade MASSOR så nu är det fullt överallt!  Barnen var jätteduktiga verkligen, Leons bästa stund var när morfar körde in i tvätthallen på Statiol, han skrattade hela tiden när bilen tvättades.=) När vattnet sprutade på taket så duckade han och skrattade tills han kiknade, sötungen! Efteråt blev det lunch på Mcdonalds, i bilen, mysigt och roligt tyckte Leon som somnade som en stock på hemvägen men bara i 10 min sen har det varit fullfart här hemma.
Barnen är nu nybadade och iförda pyjamas, de blir tidiga i säng ikväll, men det gör inget för då får vi lite tid till att slå in julklappar.
Ska griljera julskinkan sen också, risgrynsgröten kokade jag förut så den är färdig och väntar på oss imorgonbitti.=)

Gåstolarna var slut! Likaså hoppgungorna! Men men ingen större skada skedd då det bara är att vänta till efter jul men ändå, lite surt är det allt.

Morgonmys!

Jag och barnen myser framför bolibompa, längtar till ikväll då vi ska klä granen och slå in alla julklappar. Fredrik fick äran att köpa julgran efter jobbet idag, känns som om jag kommer ha fullt upp med allt annat som ska inhandlas idag!
Klockan 9.30 beger vi oss in till stan med min kära far som ställer upp som chafför, dags att skaffa sig ett eget körkort snart, ska bli mitt nyårslöfte att ha det till sommaren! Iaf så tycker Leon det ska bli jätteroligt att åka i morfars bil osv, skönt för mig också att ha honom med när man har två barn som ska underhållas.=)

Imorgon är det alltså den stora dagen som alla väntar på, ska bli så roligt att se hur Leon kommer reagera. Vi har pratat massor om att tomten kommer hem till mormor och morfar på julafton och sen på kvällen kommer tomten hem till farmor och farfar också, måste jag säga att det är det ända ungen pratar om?=) Han tjatar om tomten från morgon till kväll.
Tidigare jular så har väl snörena och pappret varit det roliga men i år är det annorlunda eftersom han blivit så stor och förstår så mycket, vi väntar med spänning på morgondagen!=)

Kollapsade barn!

Båda barnen somnade som stockar för en liten stund sen, jobbigt med främmande. Leon visade sitt riktiga jag när Tofflan och Mickis var här nu ikväll, han var riktigt Allan Ballan och var överallt och ingenstans.=) Blev sen läggning för de båda men så blir det ibland, man får tänja lite på "reglerna" när man har främmande. Var iaf mycket trevligt!=)
Mamma kom förbi också med julklappar till barnen som hon hämtat hos min farmor och farfar, kommer inte träffa dem under julen. Paketen kommer de få öppna på julaftons morgon, fick även en stor julskinka av min farmor så det kan jag stryka från inköpslistan imorgon.
Typiskt mig att vara ute i sista minuten när det gäller julen, men men får bli bättre till nästa år med alt vad det gäller julklappar och julmat.

Middagen avklarad och snart får vi främmande..

Jag och barnen gick till Konsum innan middagen och handlade lite glögg m.m. får främmande vid 18 av Tofflan och Mickis (Fredriks kusin m. sambo), det var evigheter sen vi träffades och kände att idag var det dags. Ska bli jätteroligt att träffa dem igen och jag och Mickis lär ju ha hur mycket som helst att skvallra och prata om.=)

Fint!

Idag kom mitt halsband jag beställt med posten, det låg i brevlådan i ett kuvert och väntade på mig när jag hämtade in posten förut. Jättefint verkligen! Har ju ingen kamera för tillfället så jag kan inte visa er nån bild, men två silverbrickor med barnens namn ingraverade och två vita pärlor på en silverkedja. Är jättenöjd verkligen och kommer defenitivt beställa mer från henne!
Får tacka Carolina för utan henne hade jag aldrig hittat dit!

http://madebyt.blogg.se

1 år!

Idag är det exakt 1 år sedan vi flyttade hit! Stressigt stressigt men vi hann bli klara till den 24:e iaf, måste säga att det har varit ett underbart år med två nya tillskott i familjen (Melvin & Joline), Havanna flyttade ut på landet, undrebara grannar som vi haft mycket goda skratt med m.m. Jag har redan börjat längta till våren då mina rabatter börjar blomma och jag kan fixa och dona utomhus.=)


Dan före dan före doppare dan!

Oj oj oj imorgon är det julafton! Galet men hur härligt som helst! =)
Efter Ellas och Ozzyz besök på förmiddagen igår så begav vi oss hem till mamma och pappa där Leon bakade pepparkakor med sin mormor, de hade jätteroligt och likaså vi andra.

Idag är Leon på dagis, sista dagen innan "jullovet", jag ska roa mig med julstädning här hemma. Dammsuga, dammtorka, tvätta, svabba golv m.m. Imorgon blir det till att åka in och handla massor av mat/julmat, sista julklappen till Joline ska inhandlas också.
Nehe nu ska jag sätta igång!

Anna Ankas Jul!

Ja det var det jag tittade på igårkväll innan jag gick och la mig, vilken sjuk kvinna med sina mycket knepiga och sjuka värderingar på saker och ting här i livet.
Men men folk får tycka och tänka som de vill, jag tycker hon är rolig med sina kommentarer om svenska män osv.=)

Snart kommer Ella hit, jag och Leon väntar med spänning, hon bakade julgodis igår så det kommer hon ha med sig idag! Kaffedoften sprider sig här hemma och doftar ljuvligt, lite julgodis till det och allting är perfekt!


Nybadade ungar..

Barnen har badat nu på kvällskvisten, Joline har somnat och snart är det sovtajm för Leon också.
Ska krypa upp i soffan sen med tända ljus och avnjuta RockyRoad glass, längtar! Hoppas det går någon bra film på tv som både jag och Fredrik kan tänka oss att se.

Tomtar

Vi har städat här hemma idag efter en mysig frukost, plockade fram tomtarna också så nu är det julstäming på hög nivå. Bara granen som fattas men den ska inhandlas i veckan och pyntas på Onsdag kväll, ingen gran kommer in här förens dagen innan julafton!
Bara två julklappar kvar att köpa till barnen, en gåstol till Joline och ett par skridskor till Leon, Fredrik var på Intersport igår men de hade inte hans storlek än utan de kommer i veckan. Så ska kolla på onsdag när vi ska in och handla det sista.

nu är det dags att hänga tvätt

4 månader!

Idag blir Joline 4 månader, vart tar tiden vägen?! Känns som det var igår vi fick åka in för att det hade satt igång, samtidigt som det känns som vi har haft henne i en evighet.=)

Snart ska jag och Joline bege oss till stallet, senare idag blir det middag och pepparkaksbak hos Ella och Jonny. Leon längtar vill jag lova! Han säger "snart gå till Ella och Jonny", men det är ett par timmar kvar tills vi ska dit.=) Termbyxorna ska på för jag vägrar frysa när vi är i stallet.

GALET!!!

GALET mycket snö ute och GALET kallt!!! -16,9 står termometern på just nu!
Men jag klagar inte för jag tycker detta är helt UNDERBART!!!=D


Tröttelitrött!

Är grymt trött efter denna dag med en massa lek och stoj, barnen sover och jag skulle också kunna gå och lägga mig men tror inte att min käre sambo skulle uppskatta det. Blir mys i soffan och film som vi hyrt om en liten stund.
Barnen badade innan det var läggdags, så roligt att se, båda skrattar för full hals och verkligen älskar det!=)

Joline drar sig framåt numera och snabb är hon vill jag lova! Hon är väldigt snabb i sin utveckling om man jämför med hur Leon var eller andra i hennes ålder.

Ingen lust..

Har ingen lust till att blogga just nu, det vänder säkert snart men ändå.

Igår blev det kalas hos mina föräldrar då pappa fyllde 50 år! Idag har Ella och Ozzy tillbringat hela dagen med oss och vi begav oss till pulkabacken där det blev en massa åkning och snökrig.=) Väl hemma så värmde vi upp oss med kaffe och choklad.

Blåser!

Enda nackdelen idag är att det blåser ute, inte ett dugg skönt så idag får det nog bli en innedag. Jag har inga skor för detta väder, men var ute och kikade lite för en stund sen och hittade då ett par riktiga vinterkängor till bra pris. Inte de snyggaste men det är inte det viktiga utan det viktiga är att jag slipper frysa om fötterna! MEN leveranstiden för dessa kängor beräknades vara 25 FEBRUARI, jag måste ju ha dem nu! Får fortsätta spana så finner jag säkert något.

Joline somnade i vagnen när vi gick till dagis, Leon åkte pulka och var överlycklig!=) Hon fortsatte sova när vi kom hem så hon fick sova ute i vagnen, drog in vagnen för en stund sen då traktorn kom och skulle ploga utanför dörren. SKa sätta mig i soffan nu med en kopp the och vänta på att lillskruttan vaknar så jag kan ge henne gröt med lite päronpure i, mums.

Hej mitt vinterland...

Luciatåget på dagis var jättefint, Leon stod kvar hela tiden och tyckte det var jätteroligt! Han sjöng för fullamuggar och gjorde rörelser till tillsammans med de andra barnen.=)


Snön bara vräkte ner igår och vi såg ut som två snögubbar efter långpromenaden jag och Carina, barnen låg nerbäddade och skyddade i vagnen, mysigt.
Träningsvärk i benen idag efter att ha gått och spännt sig för att inte halka.
Blev glöggkväll här hemma igår med Jonny och Ella, lite Wii hann vi spela också innan det var dags för Leon och Joline att hoppa i säng. Kvällen avslutades med två halvsovande föräldrar i soffan, vi var helt slut, tog ett tag innan vi tog oss i kragen och gick upp och la oss.

Idag blir det pulkaåkning till dagis, var ute i förrådet igårkväll och tog fram ena pulkan. Åh vad jag älskar detta väder!!=D

snöar!

Snön som föll igårkväll ligger fortfarande kvar som ett tunt tunt täcke på hustaken, nu faller snön igen och jag håller tummar och tår för att det ska komma mycket och att det ska få ligga kvar! Jag vill ge mig ut och leka i snön med Leon, åka pulka och göra snöänglar m.m.

Idag är det dammsugning som står på schemat efter frukost sen kommer Ella och Ozzy hit för lite fika. Klockan 15 i eftermiddag ska vi till dagis för luciafirande, Leon ser verkligen fram emot att få ta på sig tomtedräkten och sjunga luciasånger. Han har gått här hemma i en veckas tid nu och sjungit sånger som de har övat på om dagarna på dagis inför detta luciatåg.=)

Blir nog en eller två maskiner tvätt idag också..


Bloggtorka..

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen den sensate tiden men det har varken funnits ork eller lust till bloggen. Men nu ska jag ta tag i detta igen.

Imorse blev det luciafrukost här hemma med varm choklad och vispgrädde, mumma, sen blev det lek och mys fram tills att det var dags för familjen Ohlson/Falk att göra sig iordning för det årliga julbordet på Östermalma. Vi hade mycket trevligt och vi rullade därifrån! Herregud vad gott det var!
Barnen skötte sig exemplariskt och vi är mycket stolta föräldrar.=)
Både Leon och Joline är dundertrötta efter denna dag så de kommer somna tidigt.

Nackspärr och äppelkaka..

Ja imorse vaknade jag med nackspärr, trodde jag skulle AVLIDA när jag skulle vrida huvet åt höger! Högerarm är också lidande eftersom jag inte kan lyfta den över axelhöjd för då spänner hela nacken och jag AVLIDER igen!
Barnens farmor kom och hämtade Leon strax innan 09, jättesnällt för då kunde jag vila istället för att krångla på alla kläder och ge mig ut med den onda nacken. Leon tyckte det var jätteroligt att farmor kom och hämta honom.=)
När de gått så var Joline trött så vi kröp ner i sängen och sov ca 1 timme, vaknade av att min kära sambo stod bredvid och frågade hur jag kände mig. Jättesnällt och jätteskönt att han kom hem, jag hade inte klarat av att vara själv hemma med Joline, kan inte bära henne. Fredrik sysselsätter henne och kommer sedan med henne så jag kan amma och sen tar han henne igen, har aldrig trott att nackspärr "kan vara så farligt och göra så ont". Tji fick jag!
Fredrik slängde ihop en äppelkaka efter mina anvisningar nu innan han gick för att hämta Leon på dagis, grannarna kommer över på fika om en stund.

Fullt upp!

Bloggen är inte prio ett just nu, har fullt upp ändå. Städandet är det som tar mest tid! Jag får ju mina pedantperioder (alltså mer pedant än vanligt) så nu är jag mitt uppe i en sådan, vänner kommer och går om varandra för fika och pratstunder, bloggen hinns inte med.
Barnen är nybadade och snart är det läggdags för dem, ser framemot en myskväll framför tvn med sambon.

Imorgon blir det att slå en pling till Carina efter dagislämning för nu måste jag ut och röra på mig, satsar på beach 2010..eller not..=P


Nyårsafton och ammande mamma..

Har nu varit inne på systembolagets hemsida och spanat in alkoholfria drycker till mig på Nyårsafton. Hittade ett Jordgubbs mousserande vin som jag ska köpa, kostar ynka 29 kr.=)

Fikagäster..

Leon är nybadad och både han och Joline har nu pyjamas på sig, strax kommer Ella, Jonny och Ozzy för lite fika på äppelkaka och kaffe.=)

Efter lite pyssel, bak och köttbullar

Jag och barnen har gått i myskläder hela dagen, riktigt skönt men tur att man inte gör det varje dag. Just nu ligger Leon bredvid Joline på golvet och ger henne leksaker och säger "heeej luttan" han snappar upp efter oss när vi säger "hej pluttan" osv, "hää Moniin" (här Joline) när han ger henne leksaker. Han är helt enkelt världens bästa storebror!!

Diskade ur Jolines burk som det varit blåbärspure i så nu är den smyckad med glitter i blått, rött och guld och en massa tjusiga paljetter.=) Leon tyckte det var jätteroligt, blev även lite ritande med kritor. Vi har även bakat en äppelkaka som ser grymt god ut men vi får hålla oss tills efter maten, rullat köttbullar har gjort också, Leon tycker det är jätteroligt att kladda och sedan rulla dem.=)

Mys

Ella och Ozzy kom och knackade på förut, det blev kaffe, saft, pepparkakor och massor av prat, Leon och Ozzy  rusade runt runt och jagade varandra. Tänk så lättroade en 2½ årig liten kille och en 12 veckors valp kan vara.=) Vi ska ju vara här på Nyårsafton så vi satte ihop en god 3rätters meny som vi ska avnjuta här sista dagen på 2009, skönt att vara på hemmaplan när man har barn, bara att stoppa dem i säng när de blir trötta.

Leon däckade i soffan när Ella och Ozzy gick förut och Joline ligger på golvet och leker så jag ska ställa mig och förbereda dagens lunch.

Rasande fart!

Helgen har gått i en rasande fart, fullt upp hela tiden, har inte suttit vid datorn nånting utan umgåtts med familj och vänner.
Nu är det ny vecka igen och denna måndag är oerhört grå och trist så det blir en inne dag idag, fixat lite så vi kan pyssla lite senare och sen blir det även lite bak.

Köpte hem gröt och en massa olika pureer igår till Joline så imorse blev det grötfrukost för lillfröken med blåbärspure, hon älskade det!=)

Inte fullt så begåvat Lina!

Bytte just blöja på Leon..den SISTA!! Tog med ett paket blöjor till dagis igår eftersom hans var slut där, trodde helt och fullt att vi hade ett till blöjpaket hemma men icke då. Nu har han kalsonger på sig och jag har förklarat att blöjorna är slut och att han måste säga till när han behöver gå på toaletten, nu återstår bara att se om han HINNER säga till i tid innan det händer en olycka.


"mamma bajsa!!"

När Leon satt i badet förut så tittade han plötsligt upp på mig och sa "mamma bajsa!", han ställde sig upp fort som sjutton och sträckte ut sina armar mot mig så att jag kunde lyfta upp honom ur badkaret och sätta honom på toaletten. Mycket riktigt så kom det bajs när han satt där, så gör han när han är kissnödig och sitter i badkaret, är vi på nedervåningen så går han in på toaletten själv och sätter sig på pottan och kissar. Han var jättestolt efteråt och berättade glatt för sin pappa när han kom hem från jobbet.=)
Så duktig våran kille!

Joline sover oroligt denna kväll, gnäller stup i ett men varje gång man kommer upp så sover hon, drömmer nog.

Minusgrader och solsken!

Hur underbart som helst med detta fantastiska väder! Det var bara att dra på mig långfillingar under jeansen och på med mössan och tjocka jackan innan vi gick till dagis, barnen är ju alltid ordentligt klädda även om jag klädde på dem lite extra idag. När vi lämnat lillplutten på dagis så gick jag och Joline upp till Carina och Linus där det bjöds på the och saffranskaka innan det var dags för långpromenad, helt underbart väder att vara ute och gå i, hoppas vi har lika tur imorgon!
Har hunnit med att dammsuga, duscha och tvättat 2 maskiner också sen vi kom tillbaka från promenaden, självklart har jag och Joline legat på golvet och busat massor också.=) Dags för lillfröken att sova en stund nu.

Just ja

Måste ju berätta att våran lillskrutta verkligen ÄLSKAR banan&persikopuren, gav henne innan vi åt middag förrut och hon gapade för fullt och svalde allt, ingenting som kom utanför. Hon ville bara ha mer och mer, men efter halva burken fick det räcka tyckte jag, fast Joline kunde nog ha ätit 5 burkar till.=) Nästa gång vi åker och handlar så blir det till att köpa hem gröt och mer smaskiga pureer, härligt med matglada barn!

Tända ljus, the, sovande barn och mys..

Kan man begära mer? Ja en vinst på lotto på ungefär hundrafemtiomiljoner skulle ju inte sitta helt fel men annars är allt perfekt.
Kvällen kommer bestå av vad som står ovan och även Ugly Betty och DH, jag kommer njuta men vet inte om min kära sambo kommer njuta lika mycket..Han är ganska trött på mina "tvkvällar", haha, skämtåsido så tycker han det är ganska skönt att få sitta i lugn och ro vid datorn så vi kommer nog njuta av denna kväll båda två.=)

Dagen

Leon tyckte det var hur kul som helst att få komma tillbaka till dagis igen, Joline och jag tillbringade förmiddagen på ÖF och det var lika trevligt som vanligt. Fredrik kom och hämtade oss efteråt och vi begav oss in till stan för ett BVC-besök (dags för mig att skaffa körkort), nu väger lillfröken iaf 7225g och är 63 lång, huvudomfång ligger på 42,5.  Hon växer duktigt våran tjej.

Efter att vi hämtat Leon på dagis igen så var det promenaddags med Carina och Linus, både Leon och Joline somnade direkt, det är riktigt kallt ute nu så nu håller vi tummarna för att det blir minusgrader och att då solen tittar fram. Nu är det middaglagning som gäller, skönt att ha maten färdig när Fredrik kommer hem från jobbet.

1 December!

Igårkväll hängde jag och Fredrik upp Leons paketkalender i köket, så när jag och barnen vaknade idag så berättade jag för Leon att tomten varit här inatt med paket till honom. Han sprang ner i köket och kollade med stora ögon på den, på bordet hade jag lagt dagens paket som han öppnade sakta medans han pratade och berättade för Joline att tomten varit här med paketen..sötnosen.. Dagens paket innehöll ett par snygga strumpor med döskallar på, Leon blev överlycklig och tackade tomten så mycket, de åkte på direkt och ska vara på hela dagen så han kan visa kompisarna på dagis och även farmor.

Denna paketkalender hade jag när jag var liten, mamma vävde den åt mig när jag var pytte. Så det är alltså min kära mamma som köpt paket och fixat och donat med den till Leon i år, hon tycker detta är lika roligt som Leon!=)