"eos kisse"

Jaha nu har alltså lilla Melvin flyttat in hos oss, en liten svart kattunge som är hur go och busig som helst.=) Leon´s ögon bara lyste när Fredrik kom in med Melvin i famnen efter att vi varit i stan och shoppat kattsaker.
Annars har vi varit ute Hela dagen på baksidan här hemma, på tomten hos mina föräldrar ovh hos Fredrik´s föräldrar, mina föräldrar höll på att fylla polen när vi kom så Leon klädde av sig och hoppade i direkt.=) Har varit grymt varmt så jag har mest suttit i skuggan men vi har bränt oss alla tre, Fredrik är klart värst sen jag och Leon har som tur är bara blivit röd på underarmarna och visar inga tecken på att han har ont. Måste verkligen börja tänka på att smörja in oss nu innan man går ut och leker i solen, speciellt Leon!
Leon ligger och ska sova nu det har varit en låång dag med mycket roliga saker så han var helt slut nu efter duschen, för mig och Fredrik väntar en kväll med mys i soffan och självklart bus med Melvin som börjar vakna till liv igen nu efter en massa bus med Leon.=)

Igårkväll när vi satt på baksidan med alla grannar så kom det en MASSA bilar med en MASSA folk i som stannade och hoppade på brandstationsplan, vi tänkte inte mer på det förrens vi hörde hur de började springa och bara vråla! Det var alltså fotbollshuliganer från Norrköping och Södertälje som träffades och slogs på grusplanen borta vid Tyrsvallen, vi gick ut på gångbanan här utanför allihopa för att se vad fan som hände, Södertälje var redan på plats sen några timmar tillbaka tydligen och väntade på parkeringen vid Tyrsvallen medans Norrköping stannde vid brandstationen och kastade sig ut och sprang mot planen! Det var ca 120 personer som slogs hejvilt där i typ 5 minuter innan de satte sig i bilarna och åkte härifrån med polisbilar hack i häl upp på motorvägen, undertiden stod vi grannar och bara kollade på varandra skapligt chockade och nervösa! Killarna härifrån gick dit lite senare på kvällen och det var en massa tegelstenar, blod, spyor och tandskydd som låg överallt.
Sjukt folk finns det stämmer träff för att träffas och slåss mot varandra och sedan åka därifrån som om inget hade hänt!

Vilket väder!!

Kvällen igår bjöd på att sitta på baksidan med grannarna på båda sidor och umgås när Leon somnat, mycket mycket trevligt hade vi, kom i säng vid 00.15. Mycket mysande och lekande med Micke´s och Christina´s kattungar som var ute och tulta runt i gräset, Leon är helt kär i dem han tar upp en och säger "mamma..eos kisse.." han vill jätte gärna ta med en kattunge in till oss så vi har väl i princip bestämt oss för att ta en. De är leveransklara idag så vi får se när vi är och handlar om det blir till att köpa kattsaker och sånt, Leon saknar verkligen att ha djur här hemma, och en katt passar ju bra i sånnafall. Man blir inte lika låst med en katt som med en hund, och katten kan få vara ute också eftersom vi bor i radhus och inte måste tänka på trapphus m.m. Jaja återstår att se senare idag hur det blir..
Är snart dags att göra oss iordning och åka och lämna Leon hos mina förädrar för arr sen åka vidare till Flen där vi ska få träffa Havanna!=) När vi är klara där är det hemåt som gäller för ett stopp i Nyköping och storhandling, gapar tomt här hemma nu IGEN.

Fredag igen..

Otroligt vad veckorna går snabbt, redan Fredag igen.
När vi lämnat Leon på dagis imorse så åkte vi till Gnesta och hämtade bilbarnstolen till bebisen, jättefin verkligen och till kanon pris!=) När vi kom hem så planterade vi tomatplantorna och ställde på baksidan, härligt med egna tomater i sommar!
Annars har dagen flytit på bra, lekt och busat en massa med Leon men jag har även lyssnat på min kropp och gått och satt mig när magen sagt ifrån. Fredrik var den som fick städa här hemma innan Leon kom hem, jag låg på soffan och njöt medans han for runt.=)
Imorgon får Leon leka med sin mormor och morfar medans jag och Ferdrik åker till Flen för att träffa Havanna och skriva Köpekontraktet.=)

Sliten

Leon sover och Fredrik kommer snart hem från träningen, mys framför tvn blir det då.=) Han är ledig imorgon så efetr att vi lämnat Leon på dagis så åker vi till Gnesta för att hämta bilbarnstolen till bebisen, äntligen, blir nog en sväng till blomsterhandeln där också för igår när jag var där med mamma så såg jag att de hade jättefina blommor som satt i amplar som skulle hänga perfekt på varsin sida om våran ytterdörr.=) När vi kommer hem igen så ska vi plantera ner två tomatplantor i varsin hink och ställa på baksidan, mina snälla föräldrar som köpte två stycken till oss!=) Tror de tycker det är lika roligt som oss att vi äntligen bor i radhus som vi kan plantera vid och göra fint!
Nu sparkar bebis en massa och sammandragningarna börjar komma igen så nu går jag och lägger mig i soffan med en kopp the.


Hemma igen..

Gick till ÖF med Leon på förmiddagen, pratade med BM i telefonen vid 10.30 och hon sa åt mig att åka till förlossningen så det var bara att ringa hem Fredrik så vi kunde åka. Blev satt med CTG och allt såg bra ut, de såg att jag hade sammandragningar men allt var fint med bebisen, efter det var det dags för UL och likadant där såg det bra ut, bebis rörde sig för fullt och såg frisk och kry ut.=) Kommer nog även bli en tung bebis denna gång också för den ligger en vecka före i vikten, en plussare som BM uttryckte sig.=) När UL var klart så blev det gynundersökning som också såg bra ut, hon såg och förstod att jag hade ont men undersökningarna visade att allt var bra men de var ändå lite oroliga över dessa smärtor jag har så om det inte gått över om ett par dagar ska jag ringa förlossningen igen och komma in för mer undersökning.
Annars är det vila och ta det lugnt som gäller för min del nu så att inte förlossningen sätts igång.

Ikväll blir det alltså mys i soffan med lite godis när lillplutten har somnat och Fredrik är på träning.=)

Grattis!

GRATTIS TILL HANNA & JOHAN SOM IGÅR FICK EN LITEN POJKE, GRATTIS TILL WILMER OCKSÅ SOM BLEV STOREBROR!!=D

Började morgonen med att ringa MVC för det var som blodblandade flytningar i trosorna när jag gick på toaletten imorse, 10.35 ska de ringa tillbaka, så jag får snällt vänta. Kommer givetvis ta upp att jag även haft väldigt ont i magen senaste tiden och så nu detta, får se vad de säger helt enkelt.
Ska alldeles strax gå över till ÖF med Leon, sen hade jag tänkt att fixa lite i rabatten på framsidan men inte så lockande i detta regnväder och med magont, blev jättefint på baksidan igår iaf!=) Bild kommer senare.
Nehe dags att sätta fart eller fart och fart jag kanske får lära mig att ta det lite lugnt för bebisen´s skull.=)


Vilken dag..

Efter att jag lämnat Leon på dagis imorse så promenerade jag hem till mina föräldrar eftersom båda var lediga, åt frukost med dem ute på altan, hemmagjord rabarberkräm m.m.=) Sen begav sig jag och mamma till Gnesta för att hämta bilbarnstolen, bara det att pappan åkt iväg och handlat och den var med i bilen så vi får hämta den ikväll eller imorgon. Köpte iaf lite blommor i Gnesta både jag och mamma, jag slog till på en Clematis och tre smultronplantor som ska ner i rabatten på baksidan.=) Efter det så åkte vi till dagis och hämtade Leon och hem till mamma och pappa och hämtade bror, in till stan där vi köpte bror´s studentkostym och guud vad snygg han var i den!!=D Stolt storasyster!!=D
Blev lunch på Mc donalds då alla vi var hungriga, sen begav vi oss hemåt till mamma och pappa igen där vi till Leon´s stora förtjusning träffade min morfar och farbror Rune med traktorn, vi var ute och lekte på tomten med allihopa medans min morfar och Rune fällde granen på tomten, Leon tyckte det var grymt häftigt!=) Blev hem skjutsade för en stund sen så snart kommer Fredrik hem och då ska jag ut och plantera lite.
Kvällen blir tidig för Leon eftersom han bara sovit 20 minuter idag i bilen.

Håller tummarna för att Hanna ligger och myser med sin bebis nu och att allt ha gått bra!=D

Kväll..



Badkillen tidigare idag.=)

Jätte trevlig fika med goda chokladbollar som Leon och jag slängde ihop efter maten.=) Nu sover hjärtat så jag ska krypa upp i soffan och titta på Ugly Betty och Desperate Housewives och bara mysa, Fredrik kommer väl hem runt 21.00 skulle jag tro så då blir det varsin kopp the.
Har fått svar utav killen som säljer bilbarnstolen så förhoppningsvis kan jag hämta den imorgon med min kära mor som chaufför eftersom hon är ledig.=)

BUS!

Leon sov en timme när vi kom hem från dagis, jag låg bredvid och läste, skönt att bara ligga och koppla av en stund. Åt lite mellis när han vaknade sen ville ha bada så vi tappade upp ett bubbelbad åt honom så han fick plaska och leka samtidigt som han blev ren.=) Jag passade på att slänga in överdraget till skötbordet tvättmaskinen så när han badat färdigt ägnade vi ca 20 minuter åt att titta på när den for runt därinne, mycket roligt.=) Lekte med tågbanan efter det och nu håller vi på att laga mat, köttfärssoppa blir det till middag, sen blir till att baka chokladbollar för mamma och syster kommer och fikar när Fredrik, pappa och bror är på fotbollsträningen.=) De skulle komma vid 18.00 ungefär så det blir perfekt att lägga en utslagen Leon när de gått hem ikväll!=)

Kärlek och städning

Kärlek är när man plockar upp efter sin karl utan att säga något och emd ett leende på läpparna.=) Han är nästan värre än Leon när det gäller att släppa saker där han står men jag älskar honom för det trots att man kan bli skapligt irreterad på det ibland.=)
Leon är på dagis och jag ska som sagt plocka undan lite här hemma, blev ingen dammsugning igår så det ska jag passa på att göra idag. Ska nog passa på att vila lite med Leon när han kommer hem sen.

Igår hämtade vi ut Leon´s presenter!=) Nu ska vi bara köpa presentpapper m.m. och slå in allt.=)
Fredrik har fotbollsträning ikväll så jag och Leon får leka och mysa själva innan läggdags, sen blir det Ugly Betty och Greys Anatomy för mig.
Kanske passar på att ta en kaffe med grannarna på baksidan innan jag går och hämtar Leon sen.=)

Vecka 30

Går in i vecka 30 idag!=D
Börjar bli lite trångt nu det märker man, bebisen har börjat trycka mot mina revben på höger sida och det är inte skönt, det var likadant med Leon. Men jag är en sån som bär barn högt när jag är gravid.=)

Tårtor..

Nu är tårtorna beställda, ringde Jenny efter att jag ätit frukost, vi kom fram till att det blir en grön traktortårta med smak av saltlakrits och lemon och en blå motorcykeltårta med smak av jorgubb och vanilj.=) Jag gav henne fria händer till alla detaljer på traktorn och motorcykeln blir bäst så!=)
Hon blev även väldigt glad över att jag hörde av mig igen vilket betyder att jag var nöjd med förra årets födelsedagstårtor men som jag sa till henne jag var mer än nöjd!=) Hon blev också väldigt glad när jag berättade att hon kommer få göra fler födelsedagstårtor när det är dags för bebisen att fylla år och så.=) Skönt att ha tårtorna fixade nu iaf, känns som om man kan koppla av lite då.

Detta är Labolina från förra året, hade en likadan fast med Spöket Laban också!=)

         

GLAD!

Havanna ska stanna hos hennes nya familj! Så på Lördag åker vi dit och hälsar på och skriver köpekontrakt och så, känns så jäkla underbart!=D Kanon att hitta rätt familj på engång!=D

Leon är på dagis igen efter denna långhelg och likaså är Fredrik tillbaka på jobbet, tråkigt att det ska gå såfort när alla är lediga. Jag ska öppna upp fönster och balkongdörren här hemma och sätta igång med dammsugning och starta en maskin tvätt.=) Härligt att få vädra lite i detta fina väder!
Har precis skickat iväg ett mail på en Acta Graco bilbarnstol till bebisen, skönt att ha allt fixat i god tid, tiden bara springer iväg så det är lika bra att införskaffa det som vi måste ha!=) Imorgon är det 10 veckor till BF, men som det känns nu så kan den komma vilken dag som helst pga denna smärta, usch vad jag klagar.
Ikväll har vi sista intaget i stallet innan de går på sommarbete, skönt!

Kväll

Leon står i duschen och jag ska snart göra iordning välling så han får gå och lägga sig på engång, han har hållit låda under hela fotbollsmatchen (mellan 14.30-18.30 var vi där) så han är HELT slut nu! Skitig hann han också bli efter allt lek och busande och ätande av korv, glass m.m.=)
Får se om han vem han vill ha med sig upp när han ska lägga sig, brukar vara lite varannan kväll han kör, igår var det Fredrik´s tur och jag har en känsla av att han vill ha med sig pappa upp idag också.=)
Välling var det ja!=)

Söndag..

Hade jätte mysigt inne i stan igår, gick runt och kikade lite, köpte en fotboll till Leon, han hoppade även i hoppborgen som stod inne på tivolit och sen käkade vi lunch på mc donalds med glass till efterrätt.=) Leon slocknade som en stock i bilen påväg hem.=) Hade en mysig kväll med mamma i stallet sen blev det soffan och tvn när jag kom hem.

Hela familjen har lekt en massa nu på morgonen, kommer nog bli en relativt lugn dag här hemma, klockan 16.00 ska vi på fotbollsmatch borta på Tyrsvallen så Leon kommer somna gott ikväll efter allt bus därborta!=)

Tråkväder!

Vi bestämde vid frukosten att skippa Busfabriken och åka in till Gumsbacken där det är någon form av "familjefest" denna helg. Finns lite olika aktiviteter att titta på och sysselsätta sig med så det satsar vi på en denna dag!=) Kolla på lite olika djur, kanske åka en karusell, äta på mc donalds och kolla på lite tillbehör till syskonvagnen inne på Lekia.=)
Har intaget i stallet ikväll vilket är lite tråkigt på en Lördag men man måste så vad gör man?=)

Fredagsmys..

Killarna har skalat potatis och jag har fixat med resten av middagen, blir tacogryta idag, den står nu på spisen och puttrar.=) Blir nog en tidig kväll för Leon ikväll, har varit mycket av bus idag och glass i hamnen med sin farmor och farfar, innan läggdags ska vi iaf hinna med lite fredagsmys!=)
Vi funderar på att hyra en film som vi kan se när lillplutten somnat, skulle vara mysigt, längesen vi hyrde. Lutar lite åt den nya Wallanderfilmen (jag är en wallander och beckälskare).
Fredrik var förövrigt på sin första fotbollsträning igår på typ 8år så på förmiddagen idag åkte min far och Fredrik in till Intersport och köpte nya fotbollsskor och benskydd åt honom, så nu är det bye bye badminton och hej hej fotboll istället.=) Ingen är mer lycklig än jag att han slutar med den förbannat tråkiga badmintonen!!!=D
Beroende på väder imorgon så blir det kanske Busfabriken för oss.=)

Morgonen

Mamma kom och hämtade mig 07.30, vinkade då av killarna här hemma som stigit upp samtidgt som mig 07.15 och skulle sätta sig och äta en god frukost. Hade en jätte mysig morgon/förmiddag med mamma och hästarna i stallet, mamma hade gjort en smarrig frukost åt oss som vi njöt av medans hästarna tuggade i sig sitt.=) Red och tömkörde gjorde vi sen vid 11.00 begav vi oss hemåt. Leon och Fredrik var och är fortfarande ute på en promenad så jag duschade i lugn och ro och ska nu sätta mig framför tvn en stund med en skål fil och musli.=)
I eftermiddag blir det en härlig middag hos mina föräldrar och trevligt sällskap!=D

Jag hatar att klaga men min mage gör så fruktansvärt ont!

Handlat

Färskpotatisen var såklart SLUT när vi var och handla så det fick bli varma mackor när vi kom hem och det smakade riktigt bra det med!=) Färskpotatisen får vänta till helgen istället.
Leon var hos sin mormor och morfar medans vi var och handla så vi gick runt i lugn och ro, skönt att få handla själva ibland, handlade en hel del så nu har vi mat och frukost så vi klarar oss ett tag. Köpte lite naturgodis också till soffmyset ikväll.=)
Killarna duschar just nu sen blir det sängen för Leon, sista dagisdagen idag denna vecka så nu är vi alla 3 hemma i fyra underbara dagar! Beroende på väder så blir det kanske Busfabriken i någon dag i helgen, imorgon blir det stallet på morgonen för min del sen klockan 15.00 ska vi på middag hos mina föräldrar tillsammans med min mormor och morfar, myys.=)
Ska plocka fram en ny pyjamas åt lillskrutten nu, dra för hans gardiner och fixa välling så allt är klart för nattning sen!=)

Finaste Killen!



Finaste Killen!

Städat..

Har städat här hemma efter jag lämnade Leon på dagis, dammsög, plockade och diskade, skönt att ha det gjort.=) Underbart nu när man inte behöver städa varje dag!!
När Fredrik kommer hem i eftermiddag ska vi åka och handla lite, ganska tomt i skåpen här hemma nu så det behövs fyllas på. Vet inte om vi käkar i stan eller hur vi gör, beror på hur sent det blir annars hade jag tänkt köpa färskpotatis och ha till middag tillsammans med sill eller någon köttbit.=) Det visar sig helt enkelt.=)
Kvällen blir lugn, ska köpa lite godsaker till kvällens tvtittande, blir mys i soffan.
Imorgonbitti har jag och mamma uttaget i stallet, häärligt! Älskar mornarna i stallet!=)
Annars är allt bra om man bortser från denna smärta/värk i magen som bebis orsakar!

Rörmokaren..

Efter att jag lämnat Leon och ätit frukost så kom rörmokaren och bytte kranen i duschen och så skulle han byta kranen i handfatet men han bytte hela handfatet inklusive kranen istället så nu har vi ett sprillans nytt handfat också!=) Kanske ska ringa och säga att det är fel i badrummet på övervåningen också så han kommer och byter där med.=P
Har en stek i ugnen som jag hittade i frysen igår, tog upp den och lät den tina under natten och imorse så marinerade jag den och slängde in den i ugnen.=) Blir alltså stek, koktpotatis och sås till middag idag!
Ska snart gå och hämta Leon på dagis, välling och sova gäller när vi kommer hem för honom, kanske tar en tupplur jag med. Fick ett mail nu på förmiddagen från mamman i familjen som har Havanna nu och hon skrev att allt funkar kalasbra och att dagarna rullar på utan problem! Känns helt underbart att höra!=D

Vecka 29

Går in i vecka 29 idag!=D
Veckorna rullar på så snart kommer jag ligga och ha så grymt ont och undra varför jag gav mig in på det här med att skaffa ett barn till!=) Men dessa tankar kommer gå över lika fort när man hör det första skriket och får upp sitt underbara underverk på bröstet!=) 
Jag säger bara KÄRLEK!! 

Presenter..

Fixade Leon´s födelsedagspresenter igårkväll, vi skickade efter från lekmer.se, en saccosäck, verktygslåda, play doh? set, och några pussel.=) Kommer bli kalasbra, såfort det kommer hem ska det slås in och stoppas undan till hans födelsedag!=D

Stallet

Har tillbringat förmiddagen i stallet med mamma efter att jag lämnat Leon på dagis, hovslagaren var ute idag så nu har våran tös nya fina skor.=) Bestämde mig för att longera henne på banan idag eftersom jag har sammandragningar så jag tror att jag ska dö så ville jag inte rida, och mamma har en nerv som spökar i rygg och ner i benet så hon kunde inte heller rida. Vi gick iaf upp på banan tillsammans och satte igång, klart att regnet kommer då, det var bara att se glad ut och fortsätta eftersom hon måste få sin motion!=) Queenie blev som en 3åring och gjorde allt som jag inte tyckte att hon skulle göra, börja rusa i full galopp, bockhoppa m.m. Riktigt roligt att se faktiskt, jag och mamma höll på att dö av skratt!=) Vi var lagom blöta när vi kom in i stallet så vi tog bara ut henne i hagen och hoppade in i bilen och åkte hem, så nu är jag nyduschad och ska snart hämta Leon.=)
Ska städa badrummen idag och dammsuga hade jag tänkt, så skönt nu när man inte behöver dammsuga varje dag eller 7 ggr om dagen!=)

Söndagkväll..

Dagen har rullat på bra, varit ute i princip hela dagen.=) På eftermiddagen begav vi oss hem till mina föräldrar där det bjöds på grillat,mumma, jag och mamma sydde även Leon´s gardiner så nu hänger de så fint i hans rum!=) Kom hem för en stund sen och killarna står i duschen och efter det ska Leon i säng, han är aptrött efter denna dag.
Ska göra iordning en flaska välling åt honom.

Hittade förlossningsberättelsen..=)

Knodden var beräknad 8 Juni men inte tittade den lille krabaten ut då inte.
Natten mellan 10 och 11 Juni skulle Fredrik jobba natt för första gången, hade främmande på dagen av Fredrik´s kusin, sambo och dotter. Tessan klappade på magen och bad den lille att komma ut för nu ville dem minsann träffa honom.=) Fredrik åkte och jobbade runt 22.00 och då svängde Karin upp hit och var lite social, det åskade och blixtrade och spöregande ute. Hon sa att inatt kommer han komma för detta är en magisk natt.=P
Karin gick hem och jag gick och la mig, runt 01.00 vaknar jag av att jag har en molande värk i magen, tänkte att inte faan får jag bli sjuk nu. Hade ingen tanke på att det kanske var bebis påväg. Låg kvar i sängen och trodde att jag kissade på mig, kände hur det blev kladdigt och blött i trosorna. Gick upp på toa och förstod då att det var slemproppen som gått, yes tänkte jag nu kanske det är på g. När jag satt på toaletten kände jag första värken, efter mkt möda kom jag upp på fötter och ringde Fredrik som självklart inte svarade. Fortsatte ringa och ringa men inget svar, värkarna fortsatte komma med jämna mellanrum. Tillslut ringer Fredrik och undrar varför jag ringer honom så här sent, berättar då att nu är dte pågång och att han måste komma hem. 30 minuter senare klampar han leende in genom dörren och kramar om mig som absolut inte var på kram humör. Ringer till Förlossningen och berättar hur det ligger till får värkar medans jag pratar med sköterskan och hon tycker jag är så duktig som andas lugnt och fint, hon säger åt mig att ta ett bad men jag vill åka in och bada där istället. Jag tänkte att grannarna kommer säkert att klaga om jag börjar tappa upp badvatten 03.30 på natten.
Strax efter 04.00 är vi inne och jag kan lova att det var den längsta bilresan jag varit med om. Väl därinne så får vi höra hur kul det är att vi kom in för de hade inga andra som skulle föda, tappar upp ett varmt bad åt mig och där sitter jag länge och njuter. 07.00 är det personal byte och det tackade vi för, tyckte inte om de som tog emot oss. In kommer nya barnmorskan och undersköterskan och presenterar sig, helt underbara människor.=) De kollar hur öppen jag är och konstaterar att jag är öppen 5cm, får höra hur duktig jag är m.m. Känner mig som en prinsessa i deras händer, de uppmuntrar mig och ger mig massage m.m.
Runt 08.00 är jag öppen 8cm och de frågar om jag vill ha smärtlindring "Nej för faan säger jag, ska man föda barn så ska det kännas. Smärtlindring ska jag minsann klara mig utan". Kämpar mig igenom värkarna och vid 10.15 sätter jag mig på sängkanten och Fredrik kramar om mig, känner att jag kissar på mig men vi bryr oss inte mer om det. Barnmorskan och undersköterskan kommer in för att kolla till oss, barnmorskan säger då "men Lina här har ju vattnet gått" ehh jaha tänkte jag som om jag bryr mig om det. Hon kollar hur öppen jag är och berättar att jag är nu öppen 10cm, bara att sätta igång och krysta. Lägger mig ner och känner hur hela jag fylls med kraft och ork, äntligen är det dags.=)
Hon säger att om max en halvtimme så är jag och Fredrik föräldrar, jag bara ler och Fredrik börjar skaka.=) Nu börjar snart allvaret säger han och pussar mig i pannan, han sätter sig brevid sängen och håller min hand. Jag börjar krysta och efter tre krystvärkar är han ute 10.38.=) Barnmorskan och undersköterskan ler och säger att det är en välgödd pojke, Fredrik klipper navelsträngen och sedan får jag upp honom på mitt bröst och både jag och Fredrik gråter en skvätt.=) Blir sen undersökt och barnmorskan berättar att jag är som gjord för att föda barn, jag spack ingenting men de satte ändå två stygn inne i mig ifall det inte skulle sluta blöda.
De var riktigt imponerade över mig sa dem, jag växte många meter där.=D Fick in en fin bricka med massa gott på.=)


Medans jag duschade klädde Fredrik på Leon, sedan fick vi middag på rummet. 6 timmar efter att Leon var ute fick vi åka hem, väl hemma bäddade vi ner honom i vagnen och riktigt stolta gick vi på fotbollsmatch. Alla tyckte han var så fin och söt och blev bra chockade när vi berättade att han hade kommit 10.38 på Morgonen.=) De fattade inte hur jag kunde vara ute och gå utan problem m.m. Men jag hade inte ont, kände ingen smärta överhuvudtaget och gjorde det inte senare heller.=)

11 Juni klockan 10.38 kom våran älskade Leon till oss, 4345g och 51cm lång och alldeles perfekt!!=D

Lugnt

Kvällen här hemma blir lugn, efter en eftermiddag ute på baksidan med grannarna, fika och öl för killarna så är vi alla tre helt slut. Beställde hem pizza när vi gick in och efter det så duschade Leon och är nu redo för att sängen. Han håller på att slockna där han står så vi ska lägga oss och läsa en bok så han får somna, inte ofta det blir sånna här tidiga kvällar för honom.
Jag har passat på att dammsuga här hemma, dammsög lister och så för att få bort allt hundhår, känns riktigt rent här nu!
GodNattSaga nu..

Tomt..

Nyduschad efter några timmar i stallet med syster, mysigt som vanligt och helt underbart väder! Balkongdörren står öppen och killarna är ute med grannarna och leker på baksidan, jag ska strax gå ut till dem och fika, härligt när man har grannar som bjuder!=)
Havanna åkte runt elvatiden idag, hon verkade stormtrivas med dem och de likadant med henne så nu ska de ha henne på prov i två veckor innan vi genomför betalningen.

Underbart väder!

Om ca 20 minuter kommer de för att träffa Havanna, vi har städat här hemma efter frukosten så nu kan vi ta emot besök.=) Har även varit ute och vattnat våra fina blommor, liljorna har börjat titta upp ur krukorna så snart kan vi sätta ner dem i rabatten.=) Killarna spelar fotboll i vardagsrummet, både jag och Fredrik är nervösa för hur det kommer att gå, håller tummarna för att de vill ta med henne hem på prov och att det funkar! Känner verkligen att tiden och orken för en hund inte finns!
Vi åker inte upp till Öknadagen sen utan Fredrik kör mig till stallet istället och går en sväng med Leon där så han får träffa hästarna sen åker de hem och tar en promenad runt Lilla Sättersta här uppe så han får träffa kossorna.=) Känns som om det kommer bli sjukt varmt att gå uppe vid Ökna och att det blir så sent eftersom att jag ska hinna till stallet också nångång under dagen, Öknadagen kommer ju nästa år igen!=)
Ska försöka tvätta vagnen lite idag, tror det gå att ta av baksodan av sufletten och köra i tvättmaskinen för den var lite skitig längst ner annars är den i toppskick verkligen!=) Vi ställde upp den i bebisrummet så nu står den där så fint och väntas på att användas, Leon sätter sig i den hela tiden och vägrar gå därifrån.=)


BM

Allt såg jättefint ut med bebisen när jag var hos BM förrut, alltid lika underbart att höra, allt var tipp topp med mig också!=D Visade sig när jag ställde mig på vågen att jag bara hade gått upp 3kg sen inskrivningen och det blev jag ju inte ledsen för direkt, hoppas det fortsätter så så att jag slipper se ut som en uppblåst ballong!=)
Har även hämtat ut vagnen och guud vad fin den är! Leon älskar den också och vill ut och åka i den men han får vänta tills bebis kommer.=)

Semester..

Vecka 28 åker vi upp till stugan i Sälen med mina föräldrar, bror och syster, är då en månad kvar ungefär tills bebisen kommer.=) Skönt att komma bort en vecka och koppla av, förra sommaren var Fredrik och Leon med dem en vecka i stugan medans jag fick vara kvar hemma och jobba så det ska bli riktigt roligt att följa med denna gång.=) Jag har bara varit i stugan på vintrarna förrut så det ska bli kul att få se det är på sommaren, roligt att komma iväg på en liten semster med familjen!=)

Fredag igen..

Leon vaknade när Fredrik gick upp imorse vid 05.30, tur att jag är så pigg på mornarna som jag är så det inte är några problem att kliva upp.=) Han åt iaf en flaska välling hos mig i soffan sen la vi oss ner och läste några böcker, vid 07.00 hade sömnen kommit ikapp oss igen så då gick vi upp och la oss i sängen och vi hann inte mer än lägga oss så sov både jag och Leon. Tittade upp på klockan 08.40 och gick upp och gjorde mig iordning (skulle lämna Leon 09.00) när jag kommer in i sovrummet för att väcka Leon så ligger han och flinar mot mig och säger "Hej mamma! Dagis" han var laddad för att gå till dagis så vi klädde på honom och borstade tänderna sen gick vi.=)
Dammsög när jag kom hem, startade en amskin tvätt, kokade några ägg, blandade juice, tog min bok och satte mig i köket och åt frukost.=)
Blir hämtade 13.30 idag jag och Leon av hans farfar som ska köra mig till BM, Leon får vara med farfar undertiden, kör sedan hem oss igen för att plocka ihop lite till kvällen. Blir ingen middag hemma för oss ikväll utan vi ska grilla vid kanotstadion för Fredrik och de har avslutning i Badmintonklubben, ska bli roligt och mysigt!=)
Hämtade ut tyget till Leon´s gardiner igår också så det lämnade jag hos mamma när vi åkte till stallet så hon ska få sy!=) Tog en ridtur i skogen med Queenie igår när vi kom dit, märks att man inte är i samma form som innan, blir kissnödig nästan direkt när jag kommer upp på hästryggen och sen blir det bara en lugn ridtur i skritt för jag klarar inte av att trava eller galoppera. Hursomhelst är det iaf skönt att jag kan rida överhuvudtaget, finns inget bättre än att sitta på hästryggen och rensa tankarna.=)

Korv m. bröd

Det är vad jag och Leon har käkat nu, kabanoss närmare bestämt.=) Om 45 min är det dags för oss att gå över till dagis för fika och lek, Fredrik kommer direkt dit när han kommer från jobbet, han skulle sluta lite tidigare idag.
Har pratat med mamman i familjen från Flen och på Lördag klockan 10.00 kommer de och träffar Havanna, sen bär det av till Öknadagen för våran del om vädret tillåter villsäga!=) Ikväll har vi intaget i stallet så jag åker dit med mamma och syster vid 17.30 tiden, skönt att komma dit och få lite tid för sig själv, tar nog med Vanna också.=) Längtar tills nya vagnen kommer även om det är ett tag kvar innan det är dags att börja använda den, den ska få stå i bebisen´s rum däruppe sålänge så jag kan titta och provköra den därinne på kvällarna när jag går in och kikar runt.=) Har blivit en vana att ta ett varv därinne innan läggdags på kvällarna precis som det är en vana att gå in till Leon och titta till honom innan man går och lägger sig, står och drömmer om när vi har en liten krabat därinne också.=)
Leon sitter på vardagsrummet och pratar i sin mobiltelefon, han pladdrar på för fullt, undrar om han får något vettigt svar?=)


Sovtajm

Leon hade så kul på ÖF så det blev inge dagis nu på förmiddagen, får vänta till i eftermiddag istället.=) Somnade som en stock i våran säng nu när vi kom hem så jag passade på att sätta mig vid datorn en stund och kolla mailen, hade fått två roliga mail, ett som berättade att vagnen nu är skickad som bussgods och kommer inom 3-5 arbetsdagar (tjohoo), sen ett från en familj på landeet som är intresserade av Vanna.=) Fick inte tag på den andra familjen igår och jag lämnade två meddelanden under dagen men de har inte hört av sig så jag blev riktigt glad nu när denna tjej skrev! Åter en som bor på landet, perfekt!=D
Ska krypa ner bredvid min lilla prins en stund och läsa lite ur super braiga bok! Kanske blir en liten tupplur också vem vet?=)

Vagnen

Denna syskonvagn har vi köpt, nu är det bara skötväska och en duolift som ska inhandlas!=)   Detta är syskonvagnen som vi köpt, nu är det bara skötväska och en mjuklift som ska inhandlas!=D

Mysig morgon

Idag skickas vagnen som bussgods!=D

Vaknade 06.15 men låg och myste till 07.00, gick upp åt en mysig frukost jag och Leon, dammsög medans han läste lite böcker i sin säng och sen startade vi en maskin tvätt tillsammans.=) Ska gå över till ÖF klockan 09.00 och beroende på väder och hur mycket folk det är på ÖF så kanske vi går en sväng till dagis vid 10.00 för de firar Förskolansdag idag med ballonger, lekar, ansiktsmålning m.m. men det beror helt på hur kul vi har på ÖF och hur vädret är, blir iaf tårta och saft på dagis i eftermiddag mellan 15-17 med både Fredrik och Leon.=D
När Leon somnat igårkväll så gick jag bort till Danni och Stina mellan 19.30-20.45, satt ute och drack kaffe och snackade skit sen begav jag mig hemåt för att se på Greys Anatomy!=) Jag bölade kan jag lova, Fredrik fick komma och trösta mig när jag satt och storgrät i soffan! Usch hemskt när barn dör, men det var ändå så fint verkligen när den lilla flickan "gick över till andra sidan"!

Nehe nu står Leon och håller i boken "Max Potta" så ska krypa ihop i soffan och läsa den.=)

Tupplur..

Både jag och Leon däckade i våran säng när vi kom hem från dagis, sov i två timmar och det behövdes verkligen känner jag, fick en massa ny energi!=)
Leon dricker lite saft och äter smörgåsrån nu, ska börja med middagen sen, potatis och köttbullar blir det idag. Efter maten ska jag träffa Danni och Stina en stund för en fika utanför Danni, trevligt att prata av sig lite och skönt att sitta ute i solen.=)
Ska föra över handpenningen när Fredrik kommer hem också, Emmaljunga Twin Cerox 360, heter vagnen!=)

Pigg och glad!

Leon slog upp sina blå vid 06.15 imorse men vi låg kvar och myste till klockan 07.00, sen gick vi ner och åt varsin risifrutti.=) Jag passade på att dammsuga medans han satt och tittade på bolibompa (ska bli skönt att slippa allt hundhår), lekte på hans rum och läste bok i soffan innan det var dags att gå till dagis. Som vanligt så skrattade han och vinkade i fönstret när jag gick!=D
Ska ringa familjen från Flen om en stund för de ville jättegärna komma och träffa Havanna och om de funkar ihop ta henne på prov innan de köper henne, känns toppen verkligen!=) Har även fått tag i en jättesnygg barnvagn åt barnen så idag ska jag sätta in 1500 som handpenning och sen skickas den som bussgods.=) Fick också tag på Jenny igår som gör hel underbart fina tårtor så jag ska ringa efter klockan 17.00 ikväll så ska vi bestämma mer.=)
Känns som allt flyter på väldigt bra just nu, bara hoppas att det håller i sig!
Ska starta en maskin tvätt nu och sen sätta mig och äta lite frukost.=)

Solen skiner!

Igår var det exakt en månad kvar tills Leon fyller 2 år, helt otroligt att våran lilla kille redan har blivit så stor! Ska iallafall beställa två tårtor till hans födelsedag, förra året blev det ju en Spöket Labantårta och en Labolinatårta, detta år blir det en motorcykeltårta och en traktortårta!=) Han älskar ju både "kokotyttel" och "tjaaktoj" så det var ett självklart val när vi bestämde vad vi skulle ha för tårtor, ska ringa Jenny idag tänkte jag och beställa så det är klart.=)
Gick till Konsum när jag lämnat Leon på dagis förrut och köpte lite god frukost åt mig, köpte även en risifrutti som Leon ska få till mellanmål sen. Blir en härlig promenad sen också i det fina vädret, kanske blir så att Leon får sova i vagnen idag.=) Hittade en jättesnygg syskonvagn igår men den var självklart såld redan men så nu idag så hittade jag två vagnar till som jag skickade iväg mail om så nu håller jag tummarna!! Har även två spekulanter på Havanna, det ena paret bor på en ekogård i Eskilstuna och de ska höra av sig i början på Juni igen om hon finns kvar då, de hade så mycket nu så de kunde inte ta emot henne förrens dess. Det andra paret bor på en hästgård utanför Flen och har tre barn i lägre tonåren, båda ställena låter helt perfekt för Vanna så nu håller vi återigen tummarna om att hon kan få komma till någon utav dem! Paret från Flen låter kanske lite mer lockande eftersom de har "stora" barn som kan leka med henne utomhus och så, kan det bli mer perfekt än att sälja henne till någon som har en gård där hon får vara ute hela dagarna?!=D

Nu sparkar bebis på mina stckars revben så jag ska lägga mig i soffan en stund och äta en bit choklad.=)

Vecka 28

Går in i vecka 28 idag!=D
Igår var det exakt 3 månader kvar till BF, känns som en hel evighet men det är ingenting egentligen om man tänker efter!=)

Fullfart!

Leon sov en timme när han kom hem från dagis så nu är det fullfart här hemma!=) Vi har sparkat fotboll mellan hallen och vardagsrummet, sjungit, busat och ätit smörgåsrån och druckit saft!=)
Fick en ny tid till BM på Fredag kl.14.00, så vi behöver inte vänta länge innan vi får höra hjärtat slå på den lill*. När Fredrik kommer hem idag måste vi försöka åka in och handla, börjar gapa tomt i skåpen nu!

Solen försvann

Gick upp vid 07.00 imorse och kände mig riktigt pigg och glad eftersom solen strålade så härligt. men den ville inte visa sig länge inte! Hann iaf dammsuga, duscha och busa med Leon innan det var dags att lämna honom på dagis, nu blir det till att ta dt lugnt framtills att jag ska hämta honom igen.=) Har kikat efter syskonvagn men hittar ingen som faller mig i smaken, vill ha en emmaljunga, men den som väntar på nått gott.=)
Längtar tills mattan och tyget kommer till bebisen´s rum och i förrgår så beställde jag även Ligthning Mcqueen tyg till Leon´s rum som min mamma ska sy gardiner av, de han har nu är så mörka och enligt mig för korta, de jag beställde är ljusa och fina och kommer bli mycket längre!=) Båda arnrummen kommer ha långa ljusa gardiner, en med spöket laban och en med cars på, kommer bli jätte fint!=)
Hittade även usbminnet till min mobil igår så nu kommer det komma lite bilder i här i bloggen också!
Fredrik är med sin pappa i eskilstuna idag efetrsom hans pappa ska spränga bort njursten som han har, han får alltså inte köra bil hem själv så då tog Fredrik ledigt för att kunna följa med som chaufför. Detta resulterade iaf i att jag är tvungen att avboka tiden med BM idag som jag har klockan 16.00 i eftermiddag, finns ingen som kan köra, inga bra bussar och ingen som kan ha Leon undertiden, bittert men så är det.
Ska göra mig en kopp the nu och sätta mig i soffan med tidningen en stund!=)

God Morgon!

Har ätit en god familjefrukost nu på morgonen och just nu dammsuger killarna här hemma, skönt att ha det gjort så man kan ägna dagen åt annat.=) Idag ska vi in till stan för att handla och även ta en sväng förbi polisen eftersom Fredrik hittade en plånbok i diket igårkväll när han gick kvällsrundan med Vanna. Tillhör en gammal gubbe vad vi kunde se tackvare körkortet, så det är vad vi ska sysselsätta oss med på förmiddagen, när vi kommer hem igen ska vi sätta upp torkvindan och leka och busa en massa!=)

Lördag

Hade en jätte trevlig kväll igår, vi fick besök utav Maria och Emil, vid 23.00 började alla känna sig trötta så då tömde alla sina glas och de gick hem och jag och Fredrik gick och la oss direkt.
Har städat nu  på förmiddagen och vi har även fixat i bebisen´s rum, lagt upp en massa på vinden, satt upp sänglampan, tavlor, sängmobilen och spjälskyddet m.m. Planerat vad som ska inhandlas innan det är helt klart, lite småprylar som fönsterlampa, byrå, taklampa m.m. Det där roliga med andra ord!=) Vi får ta en tripp till Ikea och fixa allt sånt.=)
Ska hoppa in i duschen nu och göra oss iordning för att sen åka hem till mina föräldrar på en fika och träffa Leon sen bär det av till Tyrsvallen på fotbollsmath!=) Blir en perfekt Lördageftermiddag för Leon i kiosken med mormor och äta korv och godis och dricka festis, sen blir det film och mys här hemma ikväll för oss!=D

Jaha..

Då blir vi barnlediga ikväll då, när jag hämtade Leon på dagis förrut så var det en annan pojke där som berättade att han skulle sova hos sin mormor och morfar ikväll och då var det kört! Leon tjatade om att sova hos mormor och morfar hela vägen hem och väl hemma så vägrade han somna utan fortsatte att tjata, jag sa flera gånger att han skulle sova hemma med mamma och pappa och fick sova hos mormor och morfar en annan dag och det slutade varje gång i krokodiltårar! Tillslut ringer jag upp min pappa och berättar om situationen och pappa börjar skratta och säger att det är klart att mormor och morfars kille ska sova över hos dem , Leon blev överlycklig när jag berättade att han skulle få sova hos mormor och morfar inatt och somnade med en gång!=) Sötnosen har blivit så stor nu när han till och med tjatar om att få sova över hos mormor och morfar!=) Maria hörde av sig för en stund sen också så ikväll får vi främmande här hemma vilket ska bli trevligt, blir visst vindrickande för de andra och läsk för mig.=)
Har även beställt mattan och gardinerna nu, kunde inte hålla mig!=)

Fredag!

Leon är på dagis och jag sitter och kikar runt lite på nätet. Hittar en massa fint till barnens rum, Leon har ju lightning mcqueen tema i sitt rum och det finns så mycket fint och snyggt som jag vill köpa till hans rum! Men måste tänka mig när jag hittar en massa saker till hans rum, kan inte köpa allt på engång utan det får bli lite i taget!=) Skickade även tillbaka alla muminsaker jag beställt till bebisen´s rum, vi bestämde oss för att vi kör med spöket laban denna gång också, smidigt och billigare när vi har en massa hemma redan! Ska fixa bebisen´s rum när Fredrik kommer hem så det blir någon ordning där! Har hittat en jätte fin röd matta med spöket laban på som jag vill ha där inne men den kostar 1.300 kr vilket känns sjukt dyrt för en liten rund matta! Men jag vet att det kommer bli den iaf så det är ingen ide jag fortsätter klaga på priset, har även hittat jättefina gardiner med spöket laban på som vi ska köpa. Det kommer bli så fint när det blir klart!=D
Ska fortsätta kika runt sen blir det nog soffan en stund innan jag hämtar Leon!=)

21

Jaha då var mna 21 då, shit vad tiden går fort, inte längesen jag var 14 och träffade mannen i mitt liv!=) Hade iaf en jättebra födelsedag! Fick pengar som jag ska köpa en hushållsassistent för och en perkulator kommer även bli lite nya linnen till sommaren, sen fick jag en torkvinda! Så i helgen ska vi sätta upp den här på baksidan och sedan kan vi börja hänga tvätten ute!=D Helt sjukt hur glad man kan bli för en torkvinda men jag är överlycklig iaf!=) Jag är även överlycklig för att jag får min mycket efterlängtade assistent och perkulator!=D

Idag blir det ÖF, Stina skulle messa när det börjar droppa in folk så vi kan gå över.=)
Bebis rumlar runt för fullt och min farmor fick sig två rejäla sparkar igår när hon kände på magen.=) Dags att fixa det sista nu innan det är dags att gå.


Födelsedag

Idag är det min födelsedag men känns inte som någon större skillnad faktiskt.=) Syster kommer hit vid 13.00 så jag sa att jag skulle vänta med tårtbakningen tills hon är här, mamma var snäll och bakade bullar igårkväll så vi slapp göra det.=) Blir lite fika för familjen ikväll annars blir det lugnt, det tråkiga är att min mormor och morfar inte kommer för morfar har fått bältros (ajajaj). Får hoppas att det ger sig snart så vi kan träffa dem, saknar båda massor, sjukt att man bor så nära men ändå ses alltför sällan!=)
Hade även fått ett mail nu på morgonen från ett par i Örebro som är intresserade av Vanna, de hade lite frågor och så som jag svarade på så vi får hoppas att de hör av sig igen.=)
NU är det dagis som gäller sen hem och fixa lite!

Fullrulle..

Lämnade Leon på dagis 09.00 imorse, sen satte jag igång att dammsuga, tvätta, och plocka undan en massa onödigt skit. Fick besök av dammsugarkillen som visade hur man tvättar golv och fönster med dammsugaren så i eftermiddag blir det till att tvätta golven här hemma.=) Leon somnade när vi kom hem från dagis så jag passade på att slänga ihop en sats syltkakor, sista plåten står i ugnen nu. När Fredrik kommer hem ska vi även baka kolakakor, drömmar och bullar som vi ska bjuda på till fikat imorgon eftersom jag fyller år då, medans Leon är på dagis imorgon ska jag göra två pavlovatårtor.=) Fullt ös med andra ord och medans jag fixar och grejar här hemma så röjjer bebisen i magen för fullt!=D
Nu ska jag hänga tvätten och slänga i sängkläderna sen är tvättkorgen tom en liten stund iaf.=)

Vecka 27

Går in i vecka 27 idag!=D
Tiden går fort så nu börjar de bli dax att på allvar sätta igång med bebisen´s rum!=)

Städat..

Efter att jag lämnat Leon på dagis imorse så städade jag här hemma, startade en maskin tvätt, bytte sängkläder och duschade så nu är det rent och fint.=) Ska hämta Leon om 45 min ungefär och han kommer väl somna direkt när vi kommer hem kan jag tänka mig, mamma kommer hit om en stund också för hon var ledig idag så då ska vi passa på att plantera i rabatterna här hemma.=)
Ska starta en ny maskin nu så måste kila.

Ny dammsugare

Nu har vi precis blivit ägare till en SVINDYR dammsugare men den är helt klart värd pengarna! Kom hit en kille vid 16.30 (både jag och Fredrik hade totalt glömt bort det) och han åkte nu för en kvart sen ungefär, dammsugaren är påslös och istället har man i vatten som renar luften m.m. fick massor av tillbehöör till bla. en speciell matt och madrasssugare så nu jävlar ska här städas! Har redan provat den nu en snabbis och man känner verkligen skillnaden! Trodde aldrig att vi skulle bli ägare till en dammsugare för så pass mycket pengar, men men vad gör man inte för ett fint och rent hem med ren luft när man har barn?!=)
Har även lagt ut Havanna på annons nu och det känns RIKTIGT tungt!! Men hon är värd något bättre, vi har inte den tiden för henne som vi hade innan vi fick barn och nu ska vi även ha en till, man märker på henne att hon känner sig undanskuffad. Hon visar även väldigt tydligt hur jobbigt hon tycker det är med Leon (småbarn) och det känns inte heller rätt mot varken Leon eller Havanna, för det kommer smälla en dag även om hon inte menar det så kommer hon tröttna på honom eller nästa och visa det genom att anfalla. Hon behöver komma till någon eller några med större barn och som har all den tid och kärlek att ge henne som hon är värd! Hoppas att rätt person/personer hör av sig!

Vilken kväll!

Leon vinkade av oss så glatt hos sin framor och farfar igåreftermiddag, vi åkte hem och fixade iordning oss inför kvällen. Vid 17.30 kom Danne och Sara hit och alla tre tar varsinn öl medans vi sitter och pratar om allt mellan himmel och jord, jag får dock nöja mig med kolsyrat vatten.=) 18.30 går vi bort till Bygdegården med klirrande väskor och en loka som kluckade (lokan till mig), det bjuds på jätte god mat och en helt underbar show av 2njoy! Kvällen var verkligen lyckad med mycket trevligt sällskap, mat, show m.m! Alla var toknöjda med kvällen och efteråt blev det dans men då var klockan 00.30 så vi kände att det var dags att röra sig hemåt, sara skulle upp och sjunga på ett bröllop idag och Danne skulle ha fotbollsmatch. Kramade om varandra i korsningen och gick åt varsitt håll, jag och Fredrik gick och la oss direkt när vi kom hem trötta efter en extrem BRA kväll!=D
Nu dammsuger Fredrik här hemma och vi ska snart sätta oss och äta frukost, sen blir det till att ringa mamma och se hur de mår idag för hon ska komma hit med blommor som hon har grävt upp från tomten som vi ska plantera här.=) Ska givetvis hämta hem Leon såfort som möjligt också!=D