Underbara vänner!

När jag och Joline hämtade Leon så slutade Carina jobbet, så vi gick upp till dem där det blev lek och glass på tomten innan vi gick in och lagade pannkakor till middag. Barnen röjjde som vanligt!:) Vid 18 gick vi ner till Tyrsvallen där vi tittade på fotbollsmatchen och barnen sprang runt och lira boll m.m. Runt 20 så var Leon, Joline och Linus så trötta så vi bestämde oss för att gå hem och göra kväll, Leon och Joline skulle behövt bada/duscha men de var så trötta så trötta så jag nattade Joline direkt och hon somnade på två röda. När jag kom ner efter ca 2 minuter om ens det så låg Leon och snarkade på soffan, det var bara att klä av honom kläderna, sätta på honom nattblöjan och bära upp honom till hans säng. Extremt smutsiga ligger de nu och sover sött i sina sängar, får bli duschen direkt imorgonbitti!
Har iaf haft en toppen bra eftermiddag/kväll med underbara vänner! Känns tryggt att de tar hand om oss när Fredrik jobbar, ser till att vi har sällskap och får mat i magen.;)

Jag har tagit en runda ute med vattenkannan så nu mår mina växter bra igen. Har bänkat mig i soffan framför "Huset vid sjön" men känner nog att det är sängen som gäller snart.

Shopping

Fredrik och Joline lämnade Leon på dagis idag så jag fick dammsuga lite här hemma, när de kommit tillbaka och vi ätit frukost så åkte vi in till stan. Skulle matshoppa lite lätt på CityGross då bla. mjölken och mjölet var slut och jag och ungarna ska göra pannkakor till middag. Blev en sväng in till Stadium där det givetvis blev lite shopping, 3 linnen till mig + ett par enkla shorts, ett regnställ till Leon då han bara har sitt fodrade och ett par shorts + solglasögon till pappan. Kul.:) Joline fick inget men hon var lika nöjd för det.;) Hon fick ju en jättefin tunika av Fredrik i Söndags från Polarn&Pyret, den inviger hon idag.

Lunchen är precis intagen och snart åker Fredrik till jobbet, för oss som är lediga blir det lek ute under eftermiddagen fram tills att det är dags för middag. Ikväll går vi bort och tittar på fotboll.

Äntligen fungerar våran hemtelefon!! Den hoppa igång idag igen efter att ha varit död sen blixten slog ner för två veckor sedan.


En arg liten kille

När man 3 år och inte sover middag längre på dagarna plus att det är varmt ute och fullfart från morgon till kväll så förstår man att man kan bli extremt trött och arg när kvällen väl kommer. Men för det behöver man väl ändå inte börja stortjuta såfort mamma säger nej eller liknande?! Eller skrika och gråta så högt att lillasyster vaknar?! En sån kväll har vi haft, barnen badade efter middagen och var nöjda och glada, vid 18 kom Fia förbi och vi satte oss ute med varsin kopp kaffe. Jag gick upp och la Joline efetr en stund som somnade direkt, Leon var lugn och harmonisk och tittade på tv. Efter en stund så börjar han släpa ut en massa prylar och ja sa då åt honom att han inte fick och så bar jag in det igen varpå han börjar skrika och gråta och Joline vaknar och är ledsen, får henne att somna om och går ut och sätter mig igen. Leon börjar springa runt runt runt och jag säger till Fia att "nehe nu är klockan 20 och det är läggdags för den lille herren", hon cyklar hem och jag går upp och lägger Leon. Joline vaknar och är ledsen och jag säger god natt till Leon och går sedan in till Joline, just precis som hon har somnat börjar Leon vråla "maaamma maaamma!!", Joline vaknar IGEN och är ledsen. Då säger jag jag åt Leon på skarpen och han bli såklart jätte ledsen men jag stänger bara dörren och går in till Joline igen, hon somnar om efter mycket vyschande osv. Leon blev tyst efter någon minut när jag stängt hans dörr och somnade, jag går ner och sätter mig vid tvn varpå Joline vaknar IGEN och ledsen. Då orkade jag inte mer så jag bar in henne till våran säng och la mig bredvid henne och hon somnar direkt och säver där än utan problem. Där får hon väl sova om hon är nöjd.
Inget att klaga över egentligen men varför ska det vara såhär bara för att man är ensam hemma med barnen?
Nu ska jag sätta mig i soffan och ta en alvedon och vänta på att min huvudvärk går över sen ska jag krypa ner bredvid Joline.

Eftermiddag

Idag har vi spenderat hela dagen utomhus, Fredrik jobbar eftermiddag från och med idag fram tills semestern (som börjar vecka 28) så han åkte vid 13. Ella och Sabina har varit på och busat med mig och barnen, Leon har inte sovit något så han kommer somna gott ikväll.
Maten står på spisen, färskpotatis och fiskbullar (Leons öneskemål denna vecka), båda barnen älskar det och jag ska väl inte sticka under stolen med det att jag också tycker det är fruktansvärt gott. Haha. Efter middagen blir det iaf badet för barnen då båda är extremt smutsiga, som nästan alla ungar är efter härliga sommardagar, plus att vi som sagt ska äta fiskbullar! Joline har ju en förmåga att få mat i hela ansiktet, håret, kroppen osv, hon hatar att bli matad och vill äta själv. Sagt och gjort hon äter i princip alltid själv vid maten så det blir stor sanering efteråt.;)
Har verkligen ingen lust att sitta här vid datorn så ni får ta detta för var det är.. När barnen somnat ikväll ska jag gå ut och sätta mig och njuta av tystanden, växterna och ensamheten.;)

Dagens höjdpunkt enligt Leon.

Till Leons stora förtjusning så bor vi mittemot, detta innebär ju att Leon får se många utryckningar när brandbilen drar iväg med blåljus och sirener. Ibland flera gånger om dagen och han tycker det är lika spännande varje gång, springer snabbt som sjutton till fönstret och tittar.
Ikväll efter läggdags så var gick larmet och Leon som nästan somnat rycker till och ögonen blir stora som klot, vi ställde oss i fönstret med honom och han hör och häpna berättar för oss vilka som kommer in sladdande på parkeringen där. Stina, Janne, Adrians pappa, Robins pappa, haha men det bästa var helt klart när ungen säger uppgivet när brandbilen åkt iväg "men ååhh mamma, Conny hann inte! Stackars Conny!" Hahahahaha, jag skratta så jag tjöt!!
Det häftigaste var iaf att bakom brandbilen så åkte båten med på kärran. Det blev ett riktigt "WOOW" från Leon.:)

Nu går vi..

..till barnens farmor och farfar för att äta middag. En sen Midsommarmiddag med andra ord, gott som tusan ska det bli då jag är vrålhungrig.;)

Blixten glass

Leon sitter i soffan framför en film och smaskar i sig en Blixten isglass, han är mycket mycket piggare idag men fortfarande lite seg och det kan man ju förstå med den höga febern han hade igår. Antibiotikan slinker ner utan konstigheter, han tycker att den är god? haha ja och bra är väl det. Fredrik ska åka till apoteket efter jobbet och hämta ut resten, han skulle vara hemma vid 13 idag, han åkte vid 05 imorse. Hua!
Joline ligger och sover i sin säng och med det måste jag bara få skryta om vilken underbar natt vi har haft! Lillskruttan sov i sitt rum HELA natten utan avbrott, såååå skönt! Jag hämtade henne vid 06 imorse och efter en flaska välling så somnade hon om bredvid mig, eller inte en flaska ens utan snarare två klunkar se sov hon igen och sov till 07.40. Hoppas hoppas hoppas att hon börjar sova hela nätterna nu, vi har varit bortskämda med Leon som började sova hela nätterna redan vid 2 månders ålder.

Blir iaf lugnt idag, lunchen intas ute och där kommer vi spendera resten av dagen tills det är dags för middag hos Fredriks föräldrar vid 16.
Ingen idé att jag skriver "bilder kommer senare" för det håller jag aldrig men jag ska iaf försöka ta mig i kragen och slänga in bilder på barnens rum och våran baksida så ni får se hur det ser ut. Har lovat dte länge nog nu.;)

Äntligen!

Äntligen har vi fått ordning på Jolines rum, expedit hyllorna är på plats i båda barnens rum så inatt blir det andra natten för Joline att sova i sitt eget rum. Hon sov som en prinsessa i sitt rum inatt. Antar att hon inte blev störd av mina och Fredriks snarkningar, haha.
Hennes rum blev eller är såå fint!

Imorgon håller vi tummar och tår för att Leon mår bättre, Fredrik ska jobba på förmiddagen så jag och barnen får roa oss själva ett par timmar.

Midsommarafton + dagen efter..

Efter furkosten igår åkte vi in till CityGross och handlade det sista, klockan 12 gick vi ut till Hembygdstugan med hela gänget. Carina, Fredrik och Linus, Sara, Danne och David och så vi såklart. Spenderade någr timmar därute, med fika i gräset, dans runt stången, mys och trevligheter, jag hade bakat en ananspaj kvällen innan som vi hade till fikat därute, mycket uppskattad av alla.
Sen var det bara hem och packa om picknickkorgen en snabbis för att sedan gå hem till Carina och Fredrik, ungarna lekte som tokar, vi grillade och åt, alkohol konsumerades och vi hade jätte trevligt och roligt!:) När klockan slog 21.30 så gick vi hemåt med två extremt trötta men nöjda barn, nattade dem direkt och sedan satte vi oss i soffan i typ 5 minuter innan vi också gick och la oss. Vi hade en kanon bra Midsommarafton med trevliga vänner, tillbringade hela dagen utomhus tackvare det underbara vädret!

Dagen idag har dock inte varit lika bra, Leon vaknade med sjyhög feber, kräktes en gång (det brukar han göra när han har hög feber) och klagade på magsmärtor. Riktiga sådana för han stortjöt varje gång han klagade på att det gjorde ont i magen. Vid 15.30 lämnade vi Joline hos mina föräldrar efter att ha pratat med Sjukvårdsrådgivningen som skickade oss till Primärvårdsjouren på en gång. Vi väntade och väntade och väntade precis som de 30 andra som var där och ville besöka denne läkare som hade jouren! Är dte inte dåligt att de bara har EN läkare och EN sköterska!?!?! Efter mycket väntande, suckande, stönande, klagande från Leon och alla andra runt omkring så fick Äntligen träffa doktorn. Han undersöktes, prov togs och sedan fick vi gå ut och vänta igen. Vi väntade och väntade och väntade precis som de 20 andra som också väntade på sina provsvar! Efter lika mycket väntande, suckande, stönande, klagande från Leon och alla andra runt omkring så fick Äntligen träffa doktorn igen. Det visade sig att Leon fått urinvägsinfektion så nu är det antibiotika i 10 dagar som gäller för den lille herren.
Det var så skönt när vi äntligen fick sätta oss i bilen och åka hem, klockan 19.30 hämtade vi upp Joline hos mina föräldrar som förövrigt haft det kanon hos dem ( det var väl det enda bra med denna dag). Nu sitter vi iaf här, jag och Fredrik har ätit en någon sen middag, Leon har fått i sig en banan och Joline röjer runt som bara den, snart..snart ska vi gå och lägga oss allesammans.

Provkört nya vagnen..;)

Jag och Joline har avrit ute på två längre promenader idag och provkört nya vagnen,  hon sitter som en gudinna i den!;)
Fredrik och Joline är iväg och köper pizza, ingen utav oss orkade laga mat idag och idag var även enda dagen som var tom på våran "matlista" för denna vecka. Efter maten blir det till att gå ut i solen med barnen, varsin öl tror jag nog att vi unnar oss för att "fira" in helgen. Får se om vi orkar få ihop expedithylloarna idag eller om vi väntar med dem tills på Lördag?

Imorgon är det Midsommarafton och det ska vi fira tillsammans med familjen Nilsson (Carina m.familj) uppe hos dem, jätteroligt ska det bli och vi alla ser framemot det. Hoppas att det fina vädret håller i sig bara.

Nu ska jag ut och åka kana med Leon och invänta dottern och sambon, slänger in lite bilder senare ikväll.

Massor av nytt..

Leon och Henrik lekte hur bra som helst och var jätteduktiga hela tiden, det var fullt ös men de skötte sig exemplariskt!:) Vi tillbringade eftermiddagen ute så det blev bad i poolen, rutschkaneåk, bollspel, fika m.m. Vid 15.30 kom Tessan (Henkes mamma) och Fia hit, drack kaffe och pratade en massa medans grabbarna röjjde. Innan de gick hem framåt 17 så rakade jag av håret på både Leon och Henke, Joline gav upp och somnade vid 16 och sov en timme. När de gått så kom Fredrik hem och vi brassade in till stan där vi köpte ny vagn till Joline eftersom hennes gick sönder igår. Den vagnen vi skulle köpa var slut och jag menar verkligen HELT slut, finns inte att få tag på så efter mycket provkörande och velande fram och tillbaka så blev det en Crescent...hmhmhm...nånting, en svart med röda detaljer. En sittvagn med fullt liggläge, skitsnygg verkligen, rejäl också då det blir en och annan skogspromenad. Enda "nackdelen" är väl att hon är vänd från mig men det överlever vi nog båda två.;) En röd fin skötväska blev det också för att matcha vagnen.:)

Blev en sen middag med andra ord, medans jag lagade middag så badade Fredrik barnen. Vid 20 hoppade båda is äng helt slut efter denna dag. Jag och Fredrik slog oss då ner på golvet i vardagsrummet och började montera ihop nya tvbänken, såå fin!! Nu är det klart och resultatet blev suveränt!
Imorgon blir det till att montera ihop barnens båda expedithyllor.:) Bilder på allt kommer imorgon..

Nu går vi och knoppar. Hej Hej.

Dödstrött!

Jag är så jäkla trött, ska slänga mig i duschen strax ihopp om att bli en ny människa. Barnen är pigga och glada men Joline börjar nog bli trött igen, kanske ska få henne att somna innan jag hoppar in i duschen? Medans Leon är på dagis idag ska jag ägna tiden åt att städa, hemmet blir lidande när det råder så fint väder utanför! När det är dags att hämta honom klockan 14 så ska jag ha med mig två killar hem, Henke ska följa med hem och leka. Det kommer Leon tycka är jätteroligt.:) Så det kommer bli fullfart här i eftermiddag.

Våran Ikealeverans kommer idag, barnens vita expedithyllor.:) Enda som stör mig är att de ska levereras mellan 09-15!! De kan med andra ord anlända närsomhelst under dagen, tur att jag ska ha en städdag och vara hemma.

Barn till salu!

Ja idag skulle jag kunnat sälja mina barn till högst bjudande eller rättare sagt skänkt bort dem. Det är väl lite tabu att säga så men alla föräldrar vet vad jag talar om!
Allt rullade på kanon bra och dagen har i största allmänhet varit toppen som det brukar vara, men lagom vi kom hem från mina föräldrar så bröt Leon ihop totalt. Det började redan på hemvägen, Joline somnade i vagnen vilket inte gjorde nånting då hon var jättetrött och gnällde hemma hos sin mormor och morfar. Leon däremot fick värsta damputbrottet och var helt galen, bara skrek och skrek. Han var så trött vilket jag förstår men hem var vi ju tvungna att komma! Vid macken gav han iaf upp och satt på sin cykel och tjurade, ni kan ju glömma att jag är den föräldern som stannar och ber honom att komma eller mutar honom när han beter sig sådär, haha glöm det! Det går fet bort! Jag fortsatte helt enkelt att gå, när jag kommit en bra bit hör jag ett illvrål och inser att Leon gripits av panik när han insåg att jag verkligen gått och inte tänker komma tillbaka, jag stannar och ropar åt honom att komma. Han kommer i en jäkla fart och trampar bredvid mig hela vägen hem, men han fortsätter att tjura. Väl hemma så hjälper han mig att hacka korv (middag idag korvstragonff och ris), men så helt plötsligt en tvär omvändning och han får ett ryck och blir helt förstörd och bara gråter och skriker varpå Joline vaknar ute i vagnen och är lika arg hon. Just då i det ögonblicket så kände jag bara att "nej nu ger jag upp, jag säljer dessa två monster på auktion." eller "vad har jag gjort för fel, vart brast det i uppfostran?" nu vet jag också att alla barn gör såhär men man känner sig bara så maktlös och orklös vissa dagar.

Summan av kardemumman blev iaf att Leon däckade på soffan strax innan 17 och sover fortfarande fast i sin säng, han vaknar nog mellan 06-07 imorgonbitti. Joline var arg för att hon var hungrig och hon åt två stoora portioner med korvstroganoff och ris sen blev det duschen för henne och nu är hon så nöjd och glad och ska alldeles strax gå och lägga sig.

Jag kom fram till att jag älskar mina barn nått så oerhört men ibland måste man få klaga och tycka att ens underbara monster är riktiga terrorister som bara vill att deras mamma ska gå ihjäl.


07.33

Leon sitter och tittar på bolibompa i soffan, Joline är överallt och ingenstans, en helt vanlig morgon för familjen Ohlson/Falk med andra ord.;) Idag är det dagis och ÖF som gäller för oss, Leon pratar massor om att idag ska han minsann inte till Blåklinten utan till Vallmon för han är en stor kille nu! Och jag kan inte göra annat än att hålla med för det han säger det stämmer så bra så.
Efter ÖF får vi förmodligen fikagäster från alla håll och kanter, Ella kommer även förbi på eftermiddagen och berättar hur deras besök hos BM gick, spännande.:) Både hon och Jonny har fått stränga order om att hålla mig uppdaterad gällande allt om bebisen! Tycker det är så ofantligt roligt!

Idag är jag med mobiltelefon! Woho! Fredrik lämnade sin hemma så jag kan nå omvärlden eftersom hemtelefonerna inte funkar. Bara det är ju en historia i sig. I Fredags så åska och blixtra det utav bara helvete rent utsagt varpå blixten slog ner här i byn, telefonerna tvärdog! Typiskt.
Så nu har jag fått det sagt också.


Äckligt!!

Joline stod för årets första fästing!! Vídrigt, äckligt, snuskigt och mycket mer! 
Paniken kom krypandes när Fredrik under badet igår utbrast " men vad är det för en lite liten prick hon har där på bröstet?!". Hatar verkligen dessa djur eller djur?! är det djur överhuvudtaget?!?! 
Fick bort den med pincetten iaf och den var så liten så liten så liten, trodde nästan att det var en lite sticka först men sen såg vi hur benen rörde på sig. HUA!!

Aja nu vet ni det iaf, onödig info..;) 

Fullt ös medvetslös!

Efter frukosten så gjorde vi oss iordning och gick bort till Tyrsvallen där årets fotbollsksola är i fullgång. Carina och Linus är där för att hålla ställningarna under veckan så vi gick dit för lite lek, kaffe och prat. Leon röjjde järnet i sandlådan med Lisa (en annan "fotbollsfröken"), spelade boll och latchade som sjutton, Joline kröp runt i sanden och lekte. Eller lekte hon åt och åt och åt! Snuskigt men vad kan man göra? Blir till att avmaska henne efter denna sommar och allt skit hon stoppar i munnen hela tiden.;)
Efter att ha ätit 20 kilo sand så somnade hon gott i vagnen och sover där fortfarande, vid 11.30 gick vi hem och jag och Leon åt lunch innan han däckade på soffan. Ska starta en maskin med ungarnas galonkläder strax för de är varken lila eller blåa längre som de ska vara, snarare en brun geggig färg, underbart.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på när barnen vaknat, Joline ska få i sig lite lunch men sen blir det nog lugnt skulle jag tro. Hoppas att barnens väggtexter till deras dörrar kommer med posten idag, skulle vara roligt att få upp dem. Kul att få pyssla lite.;)

Jag återkommer senare nu ska jag starta en maskin tvätt.

Assistanskåren!

Våran granne Micke kör bärgare vilket Leon tycker är helt fantastiskt och jätte spännande!
För några Fredagar sen så lastade han en bil här på parkeringen så medans han lastade så fick Leon sitta i den, det var en mycket mycket nöjd kille! Micke lovade då att Leon skulle få åka med honom en sväng när han hade med den stoora fina bärgningsbilen hem och mycket riktigt i Torsdags när vi var ute allihop med grannar och vänner så ringde Micke och Jimmy och sa att Leon skulle göra sig redo. De tutade när de kom och det var lampor som blinkade till höger och vänster, Leon hoppade förtjust in i bilen och åkte iväg med dem en sväng. Lyckan var total!!





 





Dessa två bilder är från Fredagen ute på parkeringen.

Leons 3-årskalas.:)


Hmm

Snart blir jag galen! Jag sitter och försöker knåpa ihop ett kollage på photoshop från Leons 3-årskalas men jag blir smått galen och ropar på Fredrik varannan minut. Snart tar han nog över helt och hållet skulle jag tro.;)
Dagen har iaf gått åt till matshopping för kommande vecka, och efter det utelek här hemma i blåsten. Färskpotatisen står nu p spisen och kokar och laxen är i ugnen, allt är klart om vilken minut som helst, efter maten är det badet för ungarna som gäller.
Leon valde ett Bamseshampo när vi var och handlade, hämtade även ut paketet innehållande Natusan Baby First Touch. Detta ska testas när barnen badar, spännande och se om det är någon skillnad, uppdatering av det kommer senare. Om någon vill testa så hojta till så får ni ett provexemplar.:) Blev även en sväng till leksaksaffären där Leon köpte sig en egen fin gitarr samt fyra små pocketböcker som han ska ha på toaletten. En korg till dessa små böcker inhandlades även på CityGross.

Som sagt nu puttar Fredrik på mig och säger att han gör klart kollaget, haha. Under kvällen kommer alltså bilder från kalaset och dagens inköp.

Ny ork och lust

Orken och lusten har kommit tillbaka gällande allt, sen sista inlägget så har jag bara gjort allt på mina villkor. Tagit hand om mig själv och min familj, njutit av livet helt enkelt! Känns underbart, krafterna är tillbaka.:)

Måste börja med att berätta att Leon blev Vallmobarn igår, han är så stolt så stolt! Våran lilla fialotta blir hela 10 månader idag och som jag alltid säger/skriver när det gäller barnen "vart tar tiden vägen?!?!".

Fredrik jobbar idag men kommer hem vid 13 så jag och barnen är själva fram tills dess, men dte gör ju inget när det är strålande sol och varmt ute. Vi ska alldeles strax slå oss ner vid bordet och äta frukost, sen blir det en snabbis med dammsugaren innan vi går ut och leker.:)
Leon fick en rutschkana när han fyllde år och den är MYCKET uppskattad vill jag lova! Ikväll när barnen somnat kommer jag uppdatera med en hel del bilder bla. från Leons födelsedagskalas.

Rörigt inlägg men nu vet ni att jag lever...:)

Det är mycket..

Det är lite väl mycket saker som händer runt omkring mig just nu, som jag sa, lite väl mycket. Genom alla år så har vänner, bekanta gärna kommit till mig om de haft problem, antar att jag är en god lyssnare, och jag har alltid ställt upp. Inga problem. Men nu är det alldeles för mycket som händer, rädd för att jag själv ska bryta ihop när detta är över för att jag ställer upp i vått och torrt. 
Sakerna som händer nu är över mitt förstånd, det är så fruktansvärt så det är så det finns inte ord. Men jag kommer fortsätta ställa upp, för sån är jag. Jag hoppas bara att det finns någon som ställer upp för mig den dag jag behöver få en axel att luta mig mot och få ur mig allt.
Den dagen kommer snart.

Jag klagar inte jag mår bara fruktansvärt dåligt över allt som händer runt omkring mig just nu.


Sliten

Bilder från gårdagen kommer under kvällen, Leon och även vi hade verkligen en toppen dag igår! Leon är hur nöjd som helst över sina presenter!:)

Efter frukosten imorse så packade vi in oss i bilen och åkte mot stan där det blev matshopping inför kommande vecka, vi var duktiga och gjorde en matlista för veckan imorse. Leon hade även med sig lite av sina present pengar och köpte ett doktorset och ett flygplan.:) Efteråt blev det lite lunch innan vi åkte hem igen och tog emot dagens besök som bestod utav Carina och Linus. Leon fick ytterligare en present som han mer än gärna tog emot, efetrsom det var så fint väder så fikade vi ute och barnen lekte medans vi satt och pratade skit i solen. Fredrik fyllde bilen med vatten där barnen badade, när de gick hem efter ett par timmar så kom mormor och moster och hämtade upp Leon och åkte till stallet. Han hade på sig sina nya ridbyxor som han fick utav dem igår, han var så söt!
Joline somnade strax efter att de hade åkt så jag och Fredrik passade på att gå ut igen och utrota ogräset som vuxit upp lite här och var. Värt ett försök iaf, nu är det borta och vi hoppas att det dröjer ett tag innan det är tillbaka.

Imorgon ska Leon till dagis, första inskolningsdagen på Vallmon, på Fredag blir han ett Vallmobarn! Detta är en stor vecka i hans liv.;)
Vid 15 imorgon ska vi åka in till stan med mamma och uträtta ett ärende, vad det är får ni veta imorgonkväll.

Studentfirande!

Barnen somnade direkt när bilden började rulla från Stigtomta strax innan 21 nu ikväll, bara att bära in dem, klä av dem och bädda ner dem i deras sängar. Smidigt och enkelt.
Jag och Fredrik sitter och tar det lugnt och ska snart börja röra oss mot sängen, vi är supertrötta efter en dag med fullt ös! Leon och Wilmer var helt galna, de hade jätteroligt verkligen, så kul att se.:) Imorgon ska vi fira Leon ordentligt, imorgon är det Hans dag!:)

Ni har väl inte missat grattishälsningen i SN?!;)


3 år!!!

Idag fyller Leon hela 3 år!! Det har vi firat med presenter, ballonger och frukost på sängen!:) Så mycket mer firande blir det inte idag då vi snart ska åka in till stan och titta på min kusin Julia när hon springer ut, efter kortegen så blir det studentkalas hemma hos dem i Stigtomta. Ska bli roligt att träffa alla.
Imorgon blir det kalas här hemma hela dagen då släkten kommer hit och firar Leon!
Tänk att våran lilla kille inte är så liten längre, 3 år har gått sen han föddes..3 år! Helt otroligt, jag blir tårögd när jag tänker på hur fort tiden har gått, 10.38 i förmiddags blev jag och Fredrik stolta förstagångsföräldrar till våran lilla kille!!
Liten blir stor..

Somnade

Att jag somnar på dagarna hör (som jag nämnt tidigare) INTE till vanligheten. Idag gick det inte att hålla ögonen öppna när Joline somnade på mig i soffan, efter en stunds kämpande med att hålla ögonen öppna fick jag ge mig! Jag hade ju tänkt fixa och dona medans hon sov men det blev att vi båda sov i ca 1½ timme istället, vaknade lagom till lunch. Herregud, tur att det inte händer varje dag! Jag får ångest de få ggr jag sover på dagarna, jag vill hinna med så mycket annat istället för att sova bort tiden. Tröttheten har kanske kommit ifatt nu, kanske ska tagga ner lite och inte göra allt i 110 hela tiden, saker kan ju faktiskt vänta när man är småbarns förälder såsom städning m.m.

Jag får nog göra ett stort "kors i taket" för dessa två dagar, Joline har inte klättrat i trappen nånting! Istället så har hon lärt sig att öppna vitrinskåpet där alla falskor innehållande starkare drycker står samt mitt fin porslin. Toppen. Hon har även upptäckt att kattlådan är mycket intressant och likadant kattmaten. Suck. Resa sig mot fönsterbrädan i vardagsrummet och försöka dra ner alla blomkrukor är också en ny favorit. Det är ljuvligt att vara småbarnsförälder!;) Dessa små klåfingriga händer är överallt.. Och bara för att jag skrev detta nu så är ungen påväg upp i trappen.

Haha.

Mina höfter!

Från och till får jag så satans ont i mina höfter, började kännas igårkväll och natten ska vi inte tala om! Det värker så in i helvete!

Nu ska vi klä på oss och gå till dagis. Blä för denna värk och för detta förbannat tråkiga piss väder!

Stallet

Jag och mamma har tillbringat kvällen i stallet, blev en liten ridtur i regnet. Barnen sov när jag kom hem så det var bara att hoppa in i duschen och sen bänka sig framför Greys Anatomy.
Nu är det sängen som kallar!

Solen är här igen!!!

Efter en dag med grått och trist väder så saknar alla i våran familj..SOLEN! Allt blir så mycket lättare och roligare när det är fint väder, att kunna vara ute och leka är värt massor!
Idag är det dagis för Leon och städning för mig och Joline som står på schemat, skönt att ha allt tråkigt klart när Leon kommer hem så vi kan vara ute och bara njuta.


8 Juni

Idag är dagen då Leon var beräknad att komma, 8 Juni 2007. Men han stannade kvar i mammas mage 3 dagar extra trots att hyreskontraktet gått ut.;)

Det har varit en sån rolig dag med Joline idag, hon har varit jätteglad, galen och ännu mer galen! Hon har pratat och pratat eller pratat kan jag väl inte kalla det då hon har skrikit som jag vet inte vad fast på ett glatt sätt! Hon har upptäckt sin ljuva stämma och den har hon använt idag genom att skrika "maaaammaaaa!!!!" "paaaappaaaa!!!!", haha ja det har varit riktigt roligt att se och höra henne.
Dagen avslutades med middag hos mina föräldrar, Fredrik hämtade oss där när han kom från jobbet så det var bara att åka hem och natta två glada, mätta och trötta ungar. Båda barnen åt så det sprutade ur öronen på dem.:)

Skattepengarna har kommit! Tjohoo!

Middag

Jag är så trött på att Fredrik jobbar över Måndag och Tisdag, inte för att det är jobbigt att vara själv eller så med barnen men det är tråkigt! Och visst blir allt mycket lättare när man är två men som sagt inte för att det är jobbigt utan för att det är så satans tråkigt för oss allihop. Barnen hinner knappt se honom, vi får äta middag utan honom och han får äta själv m.m. Men nu ska jag absolut inte klaga då han igår bara hade 4.5 timmar kvar att jobba av denna tid så ikväll när han kommer hem så har han bara någon timme kvar sen är det slut! 4.5 timme är inte illa när de började på 145 tim!
Jag och barnen har iaf bjudit in oss på middag hos mina föräldrar så om en liten liten stund blir vi upphämtade. Skönt att slippa laga maten själv och äta själva!:)

Öppna Förskolan

När vi lämnat Leon på dagis imorse så gick jag och Joline till ÖF, Joline röjde som vanligt med de andra tjejerna och somnade gott såfort jag la ner henne i vagnen när vi skulle gå hem. Medans hon sov ute i vagnen här hemma så passade jag på att putsa fönstrena i vardagsrummet, inte klokt så mycket pollen som fastnar överallt! Fastnar ju även på fönster så idag var jag tvungen att ta tag i det när det inte är strålande sol ute, bäst att passa på när det är mulet och tråkigt.
Vattnat både fram och baksidan har jag också gjort, det torkar fort.

Nehe ni nu blev det inte roligare än såhär, nu ska vi gå och hämta hem brorsan. Blir lek inne idag tror jag då det är ett nästintill bäcksvart moln som täcker himlen.

Fullt ös!

Jag och barnen gick/cyklade hemm till gammelmormor och gammelmorfar där det blev fika och MASSOR av lek och bus, vi var där i ca två timmar och Joline slocknade nästan direkt som jag la ner henne i vagnen. Hemma blev det lunch för mig och Leon medans Joline låg ute och sov i vagnen, sen blev det lek på baksidan innan mormor och moster kom på besök. Moster blev även kvar här på middag och är kvar här fortfarande, barnen har badat och skvätt ner sin moster en aning.;) Joline sover och Leon busar som sagt med moster som ändå försöker få honom att titta på tv men utan resultat, haha. Fredrik kommer hem snart och då är det läggdags för den lille herren.

Leon fick flera nya kalsonger idag utav mormor och moster, det går åt nu när de används flitigt!:) Det är föresten en Jätte skillnad när det gäller blöjpåsen som vi förut har fått slänga Varje dag för att den varit överfull, nu är det inte alls lika mycket då det bara blir blöjor efter Joline och Leons nattblöja som byts direkt på morgonen.

Och så var det Måndag igen..

Jag har hunnit diska, duschat och ätit frukost med barnen, snart ska jag dammsuga av hallen då det kom fram en hel del dammtussar när jag ställde hallbänken för trappen. Orkar inte springa efter Joline där hela tiden.;) När barnen badade igårkväll så våttorkade jag golven här nere vilket behövdes vill jag lova!
Leon pratar om gammelmormor och gammelmorfar så vi går nog dit en sväng sen, ska ringa mamma och höra om hon ska med, har för mig att hon är ledig idag.

Barnen är helt galna de kastar sig i saccosäcken och asgarvar för att sedan börja om igen, haha. Jag har världens finaste barn!!

Nationaldag.

Gick/cyklade upp till Carina och Linus i förmiddags, där blev det lek, fika och lunch innan vi begav oss ner till Bygdegården. Joline somnade i vagnen påväg ner så hon fick följa med pappa hem och sälja sista kattungen, känns helt underbart att båda har fått nya hem! Jag och Leon hade iaf en toppen eftermiddag med Carina, Linus och mormor, massor av tårta och godisregn, kan det bli bättre?;)
Trodde verkligen att Leon skulle somna vid matbordet här hemma strax efter 17 men han lyckades hålla sig vaken till 19.30, tur det för då hann han bada. Han var smutsig från topp till tå. Två små olyckor idag men vi fortsätter att kämpa på, han är så duktig!

Nu ska jag ta mig ett glas rosé och bänka mig framför tvn.

Idag är en stor dag!

Jajamen det stämmer bra det! Leon har nämnligen varit torr HELA dagen!
Vid 11.30 idag åkte hela familjen till Enstaberga för att se morbror spela fotbollsmatch, Leon var imponerad på hemvägen att han hade spelat trots att han har handen inlindat i ett stort bandage. Gullunge. När vi kom hem blev det lek ute tills det var dags att gå in och lägga sig, beställde hem pizza då varken jag eller Fredrik hade ork eller lust att ställa oss och laga middag. Nu sover båda barnen gott i sina sängar och vi ska titta på film. Lyxade till det med två glas rosévin när vi var ute förut, det är härligt med sommar!

Imorgon är det Nationaldagen och det firar vi med att gå bort till Bygdegården där det blir tårttävling, godisregn, ballonger m.m.

Dagisplats

Har ju glömt att berätta att vi i Torsdags fick svar från Kommunen angående dagisplats till Joline, från och med 31/8 har hon plats på Lillagärdets förskola avdelning Blåklinten. Samma dagis som Leon går på bara att Leon kommer gå på avdelning Vallmon när Joline börjar.:)

Jag stod i köket för en liten stund sen och diskade medans Joline kröp runt benen på mig och jagade Titti, Leon satt och tittade på film i soffan. När jag kommer ut i vardagsrummet igen så är inte Leon där utan han sitter på toaletten och bajsar! Jag är så stolt över honom eller VI är så stolta över honom! Trodde det skulle vara svårare att få honom att sluta med blöja men det har gått över förväntan faktiskt. Han har varit jätteduktig, de var de två första dagarna som han gjorde i kalsongerna när det blev för bråttom men nu går det som smort!
Våran kille hann bli blöjfri innan sin 3-årsdag.:)

Nu ska jag gå och sova!

Idag har det varit mycket, fullfart från morgon till kväll. Jag får helt enkelt börja från början.
I Torsdags så fick vi höra att Tittis två bröder som ännu inte blivit sålda/ fått nya hem skulle bli ihjäl slagna!! Stopp stopp sa vi och la ut en annons på blocket, det dröjde 20 minuter så hade vi fått svar av en tjej som kommer och tittar på ena killen imorgon eller på Söndag. Idag vid 09.30 så ringde ett annat par var intresserade och vid 11 kom de hit och hämtade den andra killen, kändes såå härligt att få ge den ett nytt hem!:) Innan de kom så kom Carina och Linus hit på fika och när katten åkt med sin nya husse och matte blev det en promenad/cykeltur för oss allihop. Väl hemma igen så lagade vi lunch och sen gick vi ut och lekte en stund innan jag gick till jobbet, Fredrik och barnen gick hem till mina föräldrar där alla var lediga så det blev fika, lek och Leon badade även i polen som morfar hade gjort ren på förmiddagen.
På jobbet var det så lugnt så lugnt endast 11 barn så vi hade det hur mysigt som helst och pysslade massor. När jag slutade strax efter 17 så gick jag hem till mina föräldrar där middagen var klar och vi åt och vi åt och så åt vi lite till!
Fick med en stor spaljé hem utav mamma och pappa som Fredrik fick kånka på. Haha. Joline fick gå och lägga sig när vi kom hem medans fick vara uppe Leon hjälpa mig och Fredrik med spaljén på baksidan, han fick även hjälpa till att gräva och plantera min Klematis som jag köpte på Öknadagen förra Lördagen. Det blev jättefint och ännu finare kommer det bli när den vuxit till sig och täcker allt, bilder kommer imorgon.

Nu ska jag gå och lägga mig, jag är aptrött! Fredrik sitter och tittar på någon VM-film, INTE lockande om jag säger så!
Natt natt.


Lite längre..

Klockan 05.10 gick jag och Joline upp idag, la oss på soffan och hann inte ligga där mer än 15 min innan vi båda sov igen. Vaknade för en stund sen och jag känner mig mycket piggare nu än vad jag gjorde vid 05 måste jag säga. Killarna sover fortfarande iaf, blev ju jätte sent för Leon i säng igår så han behöver sova ut idag.

Måste ta ett varv med dammsugaren efter frukosten sen, kommer in så mycket smuts när man springer ut och in under sommaren.

Härlig kväll!

Vilken härlig kväll det blev! Grillat och äta utomhus, några öl, barnen lekte, kub, massor med skratt och mycket mer! Jag älskar sommaren!
Joline somnade vid 20 så jag hoppas hon sover lite längre imorgon än till 04.15 som de två senaste mornarna.;) Leon gick och la sig nu vid 21.30, han var så duktig och hade så roligt där ute så vi lät honom vara uppe längre än vanligt. Han har sagt till varje gång han varit kiss eller bajsnödig, så duktig så!:) Vi ska också gå och lägga oss snart, imorgon väntas utelek för hela familjen innan jag går och jobbar ett par timmar, sen blir det grillning med goda vänner.:)

Leon ska föresten få köpa en ny fotboll imorgon då grannens hund råkade sätta tänderna i hans, Leon var dock lika lycklig för det och tyckte det var jätte roligt.

Grilla!

Fredrik kommer alldeles strax hem från jobbet, då ska vi Grilla! Gudars så gott!
Jag och barnen har tillbringat eftermiddagen ute och vi kommer alltså fortsätta vara ute tills det är läggdags. Nu tar vi helg här hemma, eller ja nästan iaf, Fredrik är ledig imorgon men jag ska jobba mellan 14-17.30.:)

Klätterapa!

Joline klättrar på allt just nu! Livsfarlig med andra ord.
Hon tycker förstås att det är skitkul, speciellt när man säger nej och lyfter bort henne.




Stolta föräldrar till våran stora duktiga kille!!

Igårmorse så slängde han av sig blöjan direkt när han vaknade och sprang till toaletten för att kissa. Imorse så kom det inge kiss men när vi suttit i soffan ca 2 min så springer han till toaletten och kissar för att sedan ropa "KLAR". Satte oss i soffan igen och efter en liten stund så Rusar han till toaletten igen och skriker ganska snabbt "Mamma jag Bajsar!" och sedan "KLAR", åh vad stolt jag blev! Våran stora duktiga kille! Det blir tredje dagen idag utan blöja och allt har gått hur bra som helst.
Blöjan åker av direkt på morgonen när han vaknar och sedan åker den på igen vid läggdags på kvällen.
Vi är stolta!


Vilket underbart väder!!

Jag och Joline fixade lite här hemma på förmiddagen, myste, lekte och låg på soffan och tog en tupplur m.m. Ella kom förbi på kaffe vid 12 och lagom hon gick hem vid 13 så kom Stina på fika, satte oss på baksidan och Joline lekte en massa. Jag knatade bort till dagis för att hämta Leon och sedan lekte barnen tillsammans ute, jag fyllde baljan med vatten så de badade en massa medans vi satt och prata. Stina gick hem vid 16 och då avlöstes hon av barnens farmor som kom på kaffe, satt ute då med, vid 17 gick vi in och slängde ihop en tonfisksallad (jag lagar INTE avancerad mat i denna värme!) för att sedan gå ut igen vid 17.30 när Fredrik kom hem och äta. Leken fortsatte ute efter maten och nu är ungarna i badkaret lagom trötta och slitna efter denna soliga dag!:)
Leon har ju inte sovit något så han kommer somna gott sen, Joline också för den delen eftersom hon bara sovit en gång mellan 10-10.30 och sedan mellan 15-16.

Andra blöjfria dagen för Leon och det går KANON BRA!!!!!

Lugn och härlig morgon

Jag har hunnit duscha och fixat mig i lugn och ro denna morgon, samt druckit kaffe och plockat lite. Allt detta medans barnen sovit. Joline somnade om vid 06.30 då hade hon varit vaken sen 04.15!!!! Skitunge som inte kan sova till 06 iaf!! Leon sov till 07.45 iaf, han är duktig han.;)
Jag har iaf haft en riktig härlig morgon.

Det första Leon gjorde när han vaknade var att gå och kissa på toaletten, sen valde han ut ett par kalsonger som han nu har på sig. Båda barnen är påklädda och redo att gå till dagis om ca en timme, det är fullfart på Joline, Leon sitter och försöker titta på bolibompa. Påsen med extra kalsonger och shorts står redo i hallen för små olyckor under dagen på dagis!

29 Juni kommer barnens expedithyllor, vita, de kommer bli kalas bra i rummen!


Duktig kille!

Leon var hur duktig som helst på BVC, han snackade på massor och gjorde allt som hon bad honom att göra.:) Han blev alltså GODKÄND.;) Han är 97 cm lång och 15.7 kg tung, våran stora kille!
Imorse när vi gick till dagis så ville han ha kalsonger på sig itsället för blöja så jag packade en kasse med kalsonger och shorts så han hade och byta med om det skulle hända en olycka. Den kassen fick jag med hem igen med kissiga kläder när jag hämtade honom förut, det är inte lätt det där! Han har iaf varit utan blöja idag och vissa stunder går det bra och andra glömmer han bort helt som när de hade brandövning på dagis idag, inte hade han tid med att säga till att han var kissnödig?! Hihi.
Hur som haver så ligger allt i tvättmaskinen nu för att sedna hängas ut och följa med imorgon igen, nu kör vi!

Slängde ihop pasta och köttfärsås nu när vi kom från BVC så jag och Joline har ätit, Leon är fortfarande mätt från lunchen så han får äta senare. Nu går vi ut på baksidan och leker sen blir det badet för barnen innan det är bolibompa.

3års kontroll

Nu ska jag dammsuga sen är det bara att hämta Leon från dagis och åka in till BVC, tur att jag har en sambo som har koll på BVC tider. Hade totalt glömt bort att Leon ska på 3års kontroll 14.30 idag.

Trött tjej vid lunchen igår..;)






Favorit sysselsättning

Jolines favorit sysselsättning numera är att klättra i trappan, hon har tyckt den varit spännande hela tiden men nu är det helt galet! Hon klättrar upp upp upp! Igår när jag var uppe och bytte blöja på Leon så kom hon krypandes in i badrummet efter en stund, såfort man vänder bort blicken om så bara i 2 sekunder så är hon redan halvägs upp i trappen. Uppåt är väl ingen fara men om hon skulle försöka vända sig om för att klätra neråt så skulle det garanterat inte sluta lika lyckligt. Nej Lina & Fredrik ta er i kragen nu och köp grindar!

Nu står vagnen för men hon försöker ändå och om en stund så har hon säkerligen kommit på ett sätt att ta sig förbi! Sådärja nu är hon förbi! Bara att lyfta ner igen och säga "nej Joline, det är ajaj" till en liten tjej som bara skrattar och tycker att det är skit kul!;)

Klockan 09 är det dagis för Leon och ÖF för mig och Joline, sen blir det dammsugning (som vanligt). Melvin hårar nått enormt och vi får kamma/borsta honom flera ggr om dagen och borsten fylls med päls lika mycket och fort varje gång.
Nu är det iaf kaffe som gäller..