Och så var det söndag igen..

Gårdagen spenderades på stan med Carina, mycket trevligt! Barnen var hemma med Fredrik, det var så skönt att få vara själv ett par timmar och bara vara Lina. Cubus är lugnt nya favoriten! Hittade hur mycket som helst men man kan ju inte köpa allt så igår blev det lite nya linnen, t-shirt och tjocktröja som fick följa med hem men snart är jag där igen och plockar på mig ännu mer.:)
Efter lunchen på stan så mådde jag inte vidare bra i magen..Det slutade med att jag fick tömma magen på innehåll på Coop Extraparkeringen när Carina skulle handla mat, härligt härligt, alldeles underbart och inte ett dugg pinsamt! NOT!
Vi lämnar lördagen där och går vidare till dagen idag.

Plockat och donat här hemma, busat och lekt med våra vilddjur til barn, haft Fredriks föräldrar på fika och ätit god middag. En alldeles lagom lugn söndag. Leon somnade som föregående kvällar utan problem i sin säng och Joline likaså, nu återstår the och tvtittande innan det är dags att krypa till kojs..

Längtar så till nästa helg då det blir middag hos mina föräldrar med min mormor och morfar och moster med familj!:D

Lördag

Joline vaknade 04.15 imorse och tyckte det var dags att gå upp, trots att hon var hur trött som helst och gräna hade sovit 2-3 timmar till! För att inte väcka killarna som låg och snarkade på övervåningen så gick vi ner och la oss på soffan och kikade på tv, dröjde inte allför länge förens vi båda sov igen. Fredrik och Leon kom nersmygandes strax efter 7 så då tittade vi på Beethoven som gick på 3:an innan det var dags för frukost.
Fredrik mår *peppar peppar* mycket bättre idag så jag vet inte vad det var för släng av sjuka igårkväll.. Aja inget och haka upp sig på utan bara vara glad och tacksam för att han är pigg igen!:)

Får se vad denna lördag har att bjuda på?

Jaha..

Då var det Fredriks tur att bli sjuk, han gick och la sig strax innan 20 nu ikväll för att han mådde dåligt. Tråkigt nu när jag mår bra och vi tänkt att mysa lite framför tvn med lite gott men sånt är livet. Leon somnade själv i sin säng strax efter 19 utan problem precis som de andra kvällarna i veckan, våran duktiga och stora kille!:)

Joline vaknade vid 21.30 och hade ont i magen stackarn (det har hon haft de två senaste kvällarna också vid samma tid) så efter lite gråt och två bajsblöjor senare så ligger hon nu och sover gott i soffan här nere med mig. Denna fredagkväll spenderar alltså jag och Joline i soffan med tända ljus, massor av mys, film och coca cola, inget att klaga på direkt.:) Nej nu ska jag krypa ner bredvid min prinsessa i soffan och fortsätta mysa, dricka coca cola och kika på film tills det är dags att masa oss upp till övervåningen och krypa ner i sängen.

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!

BVC och matshopping

Joline väger nu 8635 och är 68,5 lång, skiljer exakt ett kilo på henne och Leon när Leon var 6 månader även ett par centimeter då han var 71 vid 6 månader.
Blev matshopping också så nu klarar vi helgen, härligt härligt. Barnen skötte sig exemplarsikt undretiden vi var in stan så Leon fick en sån där äcklig plastorm, huh vidrig enligt min mening men Leon tycker om den och likaså resten av familjen så det är väl bara att bita ihop antar jag.:)

Mitt Nyårslöfte för detta år var att vara ute i god tid när det gäller presenter och julklappar m.m. så idag passade jag på att köpa present till närmaste födelsedagsbarnet (21 mars), nämligen Chanell som fyller 3 år. Hon får en jättefin ..........! Hennes kära mor läser ju här så jag kan ju inte avslöja vad hon får utav oss på kalaset.:)
Jättenöjd med köpet och det är nog första gången jag är ute i god tid när det gäller presenter och så!! Är alltid ute i sista minuten annars!

Fredrik ligger och tar sig en powernap för att orka med fredagsmys med oss sen.:)

Lever

Jag lever, känner mig mycket bättre än igår men är fortfarande snorig men det kan man ju leva med.:)
Nu ska vi packa ihop för att åka till BVC där det väntas vägning och mätning för Joline, ska bli spännande att se hur mycket hon växt sen sist.
Blir lite shopping på hemvägen för att fylla på inför helgen..

Sjuk

Snorig och feber därav den dåliga uppdateringen..Joline är också snorig men killarna verkar hålla sig friska.


Wehooo!!

Andra natten i rad som Leon somnat själv i sin säng utan problem!!:D

Liten blir stor!

Haha

Medans jag lagade lunch idag så bakade Leon och Ella sockerkaka som vi skulle fika på efteråt, Leon tyckte det var jätteroligt att baka men det bästa var nog andå att få baka med Ella.:)
När de körde med elvispen så höll Leon ett stadigt grepp om den och Ella höll med ena handen lite lätt för att hjälpa honom att hålla den upprätt, han blev skitsur och sa argt till Ella "sluta Ella! Jag kan själv!!!", vi började självklart asgarva och Ella försökte förklara att hon bara ville hjälpa honom men det hjälpte inte han KAN SJÄLV! Haha plutten!

Lagom till fikat så kom Stina hit och gjorde oss sällskap, mycket trevligt! Leon somnade medans vi fikade, han var trött efter allt bus med Ella och Ozzy. När han vaknade igen så var det Joline som låg och sov så jag och han gick upp på hans rum och lekte en stund innan Joline kom och gjorde oss sällskap, en msyig dag med mycket prat tillsammans med vänner och sedan bus och lek med barnen innan det var dags för middag, bad och därefter läggdags.

Leon somnade förövrigt själv i sin säng idag helt utan protester! Vi gick upp tillsammans med honom och sa godnatt och gick sedan ner igen och han somnade utan problem. Hördes inte ett ljud ifrån honom. Vårna stora kille!:)

Elaka!

Melvin tycker nog att vi är riktigt elaka just nu under denna grymt kalla vinter. Vi tog ju bort lådan i höstas och det har fungerat jättebra, inga olyckor inne överhuvudtaget, han jamar och sätter sig vid dörren när han vill ut och göra sina behov. Såå skönt att slippa den äckliga kattlådan!!
Men nu till saken, Melvin är en riktigt LAT katt som helst ligger och jäser i våran säng eller på fönsterbrädan i köket ovanför elementet hela dagarna nu när det är så kallt ute. Han vill INTE gå ut och hade nog gärna sett att vi haft kattlåda inne. Vi får alltså ta och "kasta" ut honom om dagarna så han kan göra sina behov, detta är givetvis inte uppskattat från hans sida utan han försöker springa in igen så det gäller att stänga dörren snabbt.
Han lunkar iväg sur som en citron och gör det han ska och kommer sen tillbaka direkt och sätter sig utanför dörren i väntan på att få komma in, när man släpper in honom så sprinegr han till matskålen och äter lite för att sedan hoppa upp i köksfönstret och lägga sig med en duns.

Vi är nog inte omtyckta just nu om jag gissar rätt..;)

Ny dag

Frukosten är intagen och barnen sitter nu i vardagsrummet och leker samt tittar på bolibompa. Solen skiner ute och det är kanon fint väder, termometern visar dock -17, det är inte roligt längre! När det är sånt här väder vill man ju bara vara ute och leka, gå promenader m.m. men det går typ att vara ute max 30 min sen börjar man själv och barnen frysa.

Klockan 10 kommer iaf Ella hit på kaffe och förmiddagsfika så det blir till att gå en sväng till Konsum och inhandla både kaffe och fikabröd, eftersom allt är slut. Vet inte om jag tar med mig barnen eller om jag väntar med att gå tills Ella kommer så de får vara kvar här hemma med henne..tåls att tänka på.:)

Nu ska jag ta en arg Joline som inte vill sitta på golvet längre.

Trött!

Barnen sover, helt utslagna efter denna fullspäckade dag!:) Var jätteroligt att träffa min faster och kusin och hennes pojkar, barnen lekte massor och röjjde runt. Roligt när de verkligen leker tillsammans!
När vi skulle fika så sa jag till Leon att han skulle hämta Wilmer, han går då och ställer sig bredvid Wilmer och säger "vill du ha kaffe Wilmer?", haha klockrent, så sött! Små grytor har också öron!:)
När de åkte hem så tog vi bilen upp till Fredriks föräldrar, blåste och var svinkallt ute så det fick helt enkelt bli bilen. Mätta och belåtna åkte vi hem två timmar senare med två jättetrötta barn som somnade direkt när vi kom hem. Fredrik är borta på gymet med Jonny och tränar bort dagens onyttigheter, när han kommer hem blir det film innan det är läggdags.

Ligger på 29-30 läsare om dagen, men vart är alla kommentarer?!


Söndag

Massor av bus har det varit här hemma sen frukosten imorse, Fredrik tog med barnen ut en sväng för lite pulkaåkning så jag fick dammsuga och våttorka golven i lugn och ro.
Om ca en timme får vi besök av min kusin Hanna från Sthlm och hennes två pojkar Wilmer och Noah, min faster och mina föräldrar kommer också, fullt hus emd andra ord.=) Ska bli jätteroligt att träffas!
Leon tjatar om "Iilmer", hihi.

Är bjudna på middag hos Fredriks föräldrar idag också, härligt att slippa laga maten själv!=)


Lördag snart slut..

Jag och Joline blev upplockade av Leon och mormor här vid 10.30, åkte till stallet där vi tog hand om hästarna och fikade. Leon stod i stallgången och borstade Paddy och säger "min Paddy mamma" varpå jag skrattar lite och svarar "är det inte Moas Paddy?" han tittar på mig med tindrade ögon medans han klappar på Paddy och säger "neee min Paddy, Leons Paddy mamma". Sötungen!!
Han älskar verkligen att vara i stallet och få pyssla och dona och borsta hästarna, rida är såklart det allra bästa men idag hoppade vi det eftersom det är storm ute, men det var inga problem han var lika lycklig för det!=)

På eftermiddagen fick vi besök av Carina och barnen, blev gott fika, prat och MASSOR med lek och bus! Herregud vad ungar kan röjja, haha! Linnea var duktig och städade efter grabbarna som levde rövare.=)

Dagen avrundades med tacos när pappan i familjen kom hem, två trötta barn fick vi också, Leon har inte sovit nånting idag så han däckade på soffan för en liten stund sen. Fredrik är uppe och nattar Joline och vad jag kan höra är de inte riktigt överens, får se vem som ger sig först.;)

Nu ska jag ta och tända lite ljus för att sätta lite mysfaktor på denna stormiga och snöiga lördagaskväll..


Godmorgon

Joline somnade vid 19 igårkväll när Fredrik var borta på gymet med Jonny, och eftersom inte Leon var hemma och levde rövare var det så lugnt så lugnt här hemma. Detta resulterade i att jag somnade på soffan klockan 21, riktigt skönt och idag känner jag mig härligt utvilad!

Fredrik åkte iväg vid 07.30 så det är bara jag och lillskruttan hemma, vi har legat på soffan och myst, Joline somnade på mig och sov i ca 30 minuter så nu sitter hon på golvet i vardagsrummet och är så glad och leker. Vi är fortfarande iförda pyjamas och morgonrock, men det ska man väl vara den här tiden på en lördag?=)
Ska slänga mig i duschen innan det är dags att göra sig iordning för dagen. Blir dock inget ljus och klädparty pga detta oväder! Vår vår vår jag vill ha vår!!

Ska slå en pling hem till mina föräldrar för att se hur de har det.=)


Bara 3..

Ja då är vi bara 3 i familjen denna kväll, Leon ville sova hos sin mormor och morfar och det var klart att han fick göra det! De blev så glada när vi ringde och frågade! Han blev hämtad för en liten stund sen utav morfar och morbror, idolerna här i livet!=) Han får nog en riktig mysig och rolig kväll hemma hos dem, all uppmärksamhet för sig själv, kan det bli bättre?

Vad ska vi göra denna kväll utan våran vilda kille? Blir mys i soffan osv, en lugn och fridfull fredagkväll ska vi ha med Joline, annars är det 110 som gäller när Leon är hemma.=) Tänk att man kan sakna någon så mycket på så kort tid, jag menar han blev hämtad för typ en kvart sen och jag saknar honom redan, haha vilken hönsmamma man är.. Hur som helst är detta bra för alla parter, ibland behöver man få vara ifrån varandra lite och sakna för att sen uppskatta det man har så pass mycket mer!=)

Imorgon är det tävlingsdags för Fredrik igen och jag och Joline ska iväg på kläd och ljusparty, blev medbjuden av Carina så det ska bli jätteskoj. Kläderna är från Blingo tror jag det var så dte ska bli spännande, gäller bara att hålla hårt i plånboken annars är det säkert lätt att det drar iväg!

Var ju i stan förut då vi skulle handla, fika hos Fredriks farmor m.m. sen skulle även Fredrik fota sitt ärr på armen så han kan skicka in dem till försäkringsbolaget. Joline sov så hon fick följa med honom in medans jag och Leon gick en sväng själva på stan undertiden, han valde ut två jättefina t-shirtar på Åhlens åt sig själv som vi köpte.=)

6 månader!!

Idag blir våran lilla skrutta hela 6 månader! Tänk vad tiden går, känns som det var igår hon föddes, numera är det ju fullfart på henne! Tar sig framåt i en väldans fart, sitter själv, säger "mamamamamama" och "papapapapapa".

Älskade lilla unge eller rättare sagt älskade ungar väx inte så fort!!!

Skönt!

Leon har varit jätteglad och pigg sen han kräktes igår och det var han ju innan också bara att han klagade lite på magont. Natten har varit kanon bra och vi känner oss riktigt utvilade, jag har varit till konsum på morgonen och köpt frukostbröd, hämtade även ut ett klädpaket från H&M. Det innehöll en massa kläder till Leon, strumpor, hoodtröjor, t-shirtar, mjukisbyxor, och ändå var det inte allt jag hade beställt utan det kommer en till leverans om nån vecka eller så. Härligt när man kan lägga undan/kasta kläder som han vuxit ur eller som är alldeles söndernötta (som strumporna).

Leon är förvörigt jätterolig att köpa kläder till för hans ögon lyser när han får öppna paketet och så säger han "åh taaack mamma", när han sedan ser att det är kläder så är det "wow nya byxor..wow ny tröja" osv. Tänk vad en snart 3årig kille kan uppskatta nya kläder, haha.

Vi håller på att göra oss iordning här hemma just nu för att sen bege oss mot stan där vi ska ta en fika hos Fredriks farmor och sedan handla lite inför helgen.


Kräk!!

Fredrik är hemkommen och ligger nu och läser saga för Leon i hans säng.

När jag och barnen sitter i soffan och tittar på bolibompa så håller Joline på att somna i min famn, Leon sitter lugnt och fint bredvid nyduschad och tänderna borstade, en flaska välling har han också hunnit med, redo för läggdags med andra ord. Efter en stund, utan förvarning så börjar han kräkas! Åh gud i himmelen vad han kräktes!!
Det var bara att lägga ner en halvtsovande Joline på golvet som blev jätteledsen och helt förstörd men jag var ju tvungen att ta hand om stackars Leon som bara satt med kräk över hela sig och runtomkring med tårarna rinnande nerför kinderna. Jag sa nått i stil med "det är ingen fara gubben" m.m. Det var bara att försöka klä av kläderna så försiktigt som möjligt och bära in honom i duschen och sedan dra av sofföverdraget (tacka fan för att man har avtagbart sofftyg!!!).
Strax efter kom Fredrik hem och Leon skuttade glatt fram till honom och berättade att han kräkts i soffan och att han får ta snutten från Jolines säng inatt eftersom hans snutte måste genomgå en ordentlig tvätt i maskinen på 90 grader. Han åt mat också för han var hungrig, han mår inte ett dugg dåligt nu så hoppas att det bara var det här!

Skönt att Fredrik är ledig imorgon, alltid lättare och vara två!


Dusch och sen bolibompa

Jag och barnen är själva eftersom Fredrik tränar idag efter jobbet, han dyker väl upp här hemma runt 20 tiden. Leon fick välja mat idag för jag hade brist på fantasi gällande matlagning, han valde nått så enkelt och tråkigt som pasta och stekt falukorv.. Inte ville han äta när det var klart heller, klagade på ont i magen..

Joline är inne i en riktig bajsperiod just nu, byter säkert 16 bajsblöjor om dagen! Nedrans tänder!

Nu ska är det duschtajm för Leon innan bolibompa.

Stallet

Efter dagislämningen så åker jag och Joline med mamma ut till stallet, Ella ska med också, roligt! Ella ska rida, bjuda Queenie på ett riktigt träningspass, har man en vän som vunnit allsvenskan och tävlat EM så har man rätt att utnyttja detta lite.;)

Någon som är haj på utbildningar i Nyköping? Har varit inne på Campus hemsida men fattar inte mycket alltså! Jag har ju ingen gymnasieutbildning så nånting måste jag ju utbilda mig till, om inte mina och Ellas planer går att fullfölja så måste jag ha en plan B när Joline börjar dagis till hösten.
Så skriv om ni vet och kan!


Haha!

Imorse när vi gick ut genom ytterdörren för att gå till dagis så springer Leon raka vägen fram till pulkan och tar den, sen tittar han på mig och säger "Nu kör vi mamma!!". Tror ni jag började asgarva eller?! Jag skrattade massor och sa "javisst grabben hoppa på så drar jag!", Leon börjar då också asgarva och viftar med ena handen och säger "mamma tokig!". Haha en härlig start på dagen måste jag säga!=)

Nu har Leon sina gympa kläder på sig, gympaskorna står redo och likaså vattenflaskan, nu är det bara mormor han väntar på. Jajamen idag ska han och mormor gå på gympan, han har pratat om det hela dagen och jag tror att hans kära mormor är minst lika glad och upprymd över detta!=)

Nu så..

..har jag bokat tid och skrivit ner i kalendern båda tiderna för Jolines vaccination gällande svininfluensan. Skönt att ha dte bokat och klart!

Köttgrytan sprider just nu en underbar doft här hemma, ska bli härligt att få slå oss ner sen och avnjuta denna goda middag med varsin semla som avslut. Ikväll när ungarna somnat är det powerwalk med Ella, Fredrik ska iväg till gymet med Jonny också så vi får se om det blir innan eller efter. Inte alltid så lätt att pussla ihop kvällarna när båda ska träna, det går men det kan vara svårt.

Ella har skrivit ut lite papper gällande våra planer som jag skrivit om tidigare, ska bli kul att läsa igenom dem och förhoppningsvis verkar det så pass bra så vi hoppar på detta! Vill ju göra verklighet av våra drömmar!=) Hur som så blir det iaf till hösten som vi börjar detta äventyr, Joline måste in på dagis först och det blir till hösten.
Spännande!

Ridtur och köttgryta

Efter dagislämningen imorse så for jag och Joline till stallet med mamma, blev fika med de övriga och sedan begav jag mig ut på en ridtur i skogen med Queenie. Jösses så pigg hon var, jätte härligt att komma ut sådär och få rensa huvudet lite!

När vi kom hem så var det duschen och sedan tog jag ett varv med min bästa vän dammsugaren innan jag började förbereda dagens middag. Nu står lergrytan i ugnen innehållande en blivande supergod köttgryta, till det serveras kokt potatis och till efterätt blir det semla.
Det är ju ändå Fettisdagen idag.

sängen nästa

Nu är det sängen som gäller! Helt slutkörd efter powerwalk och gympa med Ella, fick stavar utav mamma i lördags så de fick hänga med. Underbart att gå med, Ella tyckte jag såg riktigt "old" ut när jag gick med dem men imorgonkväll när vi har våran sk "powerwalkkväll" så ska hon också ha stavar! Smärta och smidiga ska vi bli! Kilona har rasat sen Joline kom, -10kg visar vågen och mer ska det bli!!
Det hemska "fladdret" från gravidmagen ska också väck likaså fladdret på insidan av låren och undersidan på armarna, också kallad "gäddhäng".

Vi är på god väg min vän Ella och jag!! Keep going!!


Nej Joline!

Lunchen intogs med god aptit från båda barnen, så skönt när det rullar på så pass bra med maten för Joline, Leon var lika lätt och matglad han också!

Har burit ner Leons legolåda till vardagsrummet så där är båda barnen väldigt sysselsatta just nu, ganska ofta så hör man en suck från Leon och så säger han "Neej Joline!". Våran lilla fröken tycker det är extremt kul och spännande att pilla på brorsans saker, tex när han bygger torn osv, Leon tycker dock inte det är lika roligt. Han försöker ge henne andra leksaker eller legobitar att pilla med men icke sa nicke det är mycket roligare att rasera för brorsan!

Fixa och dona

Jackorna och overallerna som vi hade på oss igår är nu tvättade och upphängda på tork, luktade massor med rök efter grillningen.
Lingonsylten är slut så nu står en ny sats på spisen och puttrar, Leon sover och Joline sitter på golvet och leker. Hon har hunnit få i sig lite mellis, rån med leverpastej och yogurth, snart är det dags för lunch för mig och Leon, Joline äter nog lite hon med. Blodpudding, knaperstekt bacon och lingonsylt, ingen favorit enligt mitt tycke och smak men hos Leon går det hem och det är smidigt och enkelt att tillaga, alltså en perfekt lunch! Får se om Joline också gillar blodpudding..hoppas det för jag har fått för mig att det är grymt nyttigt för barnen..? Hade jag inte haft barn så hade jag aldrig köpt hem det!=)

Nytt

Nu är frukosten intagen för mig och barnen, Joline har fortfarande pyjamas på sig men det ska vi snart ändra på. Natten var mycket bättre än igår, fick gå upp en gång vid 4.30 och byta en bajsblöja på Joline, men det är fortfarande bättre från igårnatt då jag fick byta två! Jädrans tänder..

Leon har kommit in i en väldig skojig period då han börjat säga massor med nya saker, bla så när jag tex. står och skär upp tomat så ställer han sig bredvid mig och säger "kämpa på". Eller som när han leker och det inte riktigt går som han vill så lägger han en djup suck och säger "det går ju inte", haha det är så roligt att höra hur allt utvecklas! En riktig snaggelpelle till son har vi, munnen  går i ett från morgon till kväll!=)

Alla hjärtans dag

Vi firar inte denna dag men gjorde lite extra mysigt vid frukosten imorse, lyxade till det mannagrynsgröt bla. Efteråt blev det bad för båda ungarna medans jag for runt med dammsugaren för att sen själv hoppa in i duschen och göra mig iordning, vid 10 gick hela familjen bort till min mormor och morfar där det blev fika, mina föräldrar var också där. Efter det var det bara att bege oss hem och sätta på oss termobyxor m.m. och ta packa korv och bröd osv och sen möta upp Ella, Jonny och Ozzy för en hel dag ute med lek och bus i snön och krovgrillning!
Hur härligt som helst!! Leon tyckte nog det bästa var att hålla pinnen ovanför elden och grilla korven, haha, massor med bus blev det också och pulkaåkning! Vi var ute i stortsett hela dagen och det var ett mycket snöigt och fruset gäng som gick hemåt sen för kaffe och fika, skönt att komma in och värma sig efter allt ståhej!
Nu är vi alla trötta och nöjda efter denna underbara söndag så vi kommer nog bli tidiga i säng.

Lördag

Dagen har gått i rasande fart, hunnit med stallet, dammsugning, fika med Jonny och Ella och snart ska vi bege oss mot barnens mormor och morfar där en god mat och dryck och trevligt sällskap väntar!=)
Kvällen bjuder på mys i soffan framför tvn, ska även koka lingonsylt är dte tänkt.

Joline ammas nu bara på kvällarna/nätterna, på dagarna är det välling och puré som gäller, går kanon! Har fått frågan om jag har längtan efter att gå ut på krogen osv men svaret är NEJ, har ingen längtan efter det. Den tiden är förbi, har aldrig varit ngn "krogenmänniska" egentligen, det är ingenting för mig. Tycker det är mycket roligare att träffas och käka tillsammans och dricka gott, blir lite mer avslappnat och man kan sitta och prata och skratta en massa, det är mer "jag" så att säga. Sen är det skönt för då kan man även ha barnen med sig. Finns inget bättre än att sitta i goda vänners sällskap och avnjuta god mat och dryck och sedan prata och skratta medans man hör barnen leka i rummet intill.=)

Ha en fortsatt bra lördag!

Lediga

Ja idag är det fredag och det innebär att hela familjen är lediga, så nu bär det av in till stan för att hälsa på hos Fredriks mormor och sedan lite mathandling.=)


Leons funderingar vid blöjbyte av Joline

Leon - Joline har ingen snopp!

Pappa - Nej Joline har ingen snopp det är ju bara killar som har snopp och Joline är ju en tjej.

Leon - Ja, pappa och Leon har snopp!

Pappa - Precis.

Efter lite fundering från Leons sida så säger han tillslut - Vi får köpa snopp åt Joline nästa gång på affärn!

Haha, det är inte lätt att vara liten och inte förstå allt!=)
Charmtroll!!


Trötter

Maud ringde från dagis en halvtimme innan jag skulle hämta Leon och sa att han höll på att somna vid matbordet, så det vara bara att knata bort direkt och hämta en super trött kille som somnade på min axel på vägen hem. Plutten.
Han sover fortfarande och Joline ligger och sussar ute i vagnen, så jag ska passa på att ladda en maskin tvätt.

Har hämtat ut ett paket idag innehållande mina nya vinterskor, rediga vinterkängor med andra ord! Sp nu äntligen kan vi vara ute och leka utan att jag fryser fötterna av mig!=)

Sådärja

Nu är det städat och fint här hemma, satte fart direkt när vi kom hem efter att ha lämnat Leon på dagis. Joline somnade i vagnen så det passade perfekt, har nu dammsugit, våttorkat, tvättat en maskin tvätt m.m. Bara diskbänken kvar och den ska jag ta alldeles strax.
Joline sitter i sin tripptrapp i väntan på att golvet ska torka ordentligt, snart är det dags för lite mellanmål, frukt och dinkelpure tror jag det var. I eftermiddag ska jag mixa ihop lite mango åt henne, hon älskar det!

Ikväll är det gympa som gäller för Leon, rooligt! Nu hänga tvätt!

Hej svejs

Kväll

Ja då har man jobbat ett par timmar och det var lika roligt som vanligt! Jag och Stina gjorde tvålar och klubbor tillsammans med barnen, riktigt skoj och jag längtar tills våra blir så pass stora att man kan göra sånt här hemma.
Barnen hade skött sig kanon bra hemma med pappa, besök av farmor hade de också haft så deras eftermiddag var tipptopp. Nu sover båda underverken och jag har precis kommit in efter att ha varit och slängt en massa sopor med grannen, skönt att man kan gå tillsammans eftersom jag tycker det är skit läskigt att vara i soprummet själv! Jag är jätte feg jag vet!=)

Nu är det en kopp the som väntar innan det är dags för oss att krypa till kojs.

Kanon natt!

Natten har varit kanon, Joline har bara vaknat en enda gång och varit hungrig så jag var riktigt utvilad imorse!
Ska snart göra mig redo för att jobba ett par timmar, Joline får vara hemma med pappa och brorsan eftersom Fredrik är ledig idag. Skönt att komma iväg själv och bara få vara Lina för ett par timmar.=)


Herregud!!!!

Joline har skrikit och skrikit och varit skit förbannad mellan 17-19, hon var jättetrött men kunde inte somna pga tänderna som spökar, alvedon hjälpte inte alls. Extremt mammig är hon också så när pappa kom och tog över för en stund så blev det hela mycket värre, hon ville bara till mamma.
Jag vankade av och an i sovrummet med henne mot bröstet, vyschandes och lugnt småpratande och tillslut så kunde hon koppla av och somna helt utmattad. Utmattad var hon inte ensam om att vara, när jag kom ner efter att ha lagt henne i sängen så kramade Fredrik om mig och jag brast ut i gråt. Inte för att jag var ledsen eller arg utan rent utmattad och trött, så är livet ibland.

Nu är det Familjen Annorlunda som ska ses härnäst på tvn, varsin kopp the blir det i soffan till det.

Förbaskade tänder

Joline håller på att få tänder, detta betyder alltså att hon fick feber nu på eftermiddagen och är allmänt kinkig. Tur att hon har världens bästa storebror som ställer upp och leker och busar och får henne på bra humör (bara han som lyckas), har gett henne en alvedonsupp så febern har gått ner men hon är fortfarande varm. Stackars älsklingen!
Sluta amma ska jag också göra har jag bestämt mig för, det har funkat så bra så bra tills nu. Nu är högra bröstvårtan alldeles öm och jag spänner mig och håller emot tårarna när det är dags för amning på det bröstet, inte roligt alls och så ska det inte vara! Blöder lite gör det också.
Hon är jätteduktig på att äta gröt, pureér osv så det blir till att handla hem välling också och ge istället för bröstet. Jag tror detta beror på att hon håller på och få tänder, hon har ont i munnen och suger därför inte bra helt enkelt..

Med detta så blir det ingen gympa för mig ikväll, kan inte lämna en febrig och mammig Joline till Fredrik samtidigt som han ska roa och sysselsätta Leon.

Promenad

Ella och Ozzy kom och plocka upp oss efter frukosten, blev en härlig promenad i det fina vädret, Leon och Ozzy jagade varandra och Leon kastade boll till Ozzy. Han var helt slut när vi kom hem så han somnade på soffan nästan direkt, jobbigt att springa/pulsa i djup snö som man bara sjunker i.=)

Ikväll är det gympadax för mig igen!

Vad trött man blir!

Inatt är det någon/några som roat sig med att göra inbrott i bilarna här utanför, brytit upp tanklocken och slangat bensin ur nästan alla bilar (varav en våran), grannens stereo i bilen tog de också. Så förbannat onödigt!!
Man blir bara less på sånt här!

Ljusare tider!

Ja nu går vi mot ljusare tider och det är så underbart! Det är ljust på mornarna när man vaknar och det blir inte alls mörkt likafort på eftermiddagarna! HÄRLIGT om ni frågar mig!=)

Barnen och jag tittar på bolibompa, ska snart äta frukost och sen får vi se vad vi ska hitta på idag.

Mamma och dotter och Pappa och son dag!

Leon ville följa med Fredrik imorse när han skulle åka och tävla och det var klart han fick göra det, jag och Joline har alltså haft denna söndag för oss själva. Detta betyder alltså lugn och ro vi började med att lägga oss på soffan vid 7.30 och sov till 9.45, mycket välbehövligt och mycket skönt! Sen åt vi lite gröt innan dammsugaren åkte igång, efter det blev det duschen och sedan på med kläder och en promenad bort till mina föräldrar. Åkte med dem in till min farmor och farfar där det blev fika och så innan vi åkte vidare till CityGross för att fylla på kylen medlite mjölk och fil. Vi var inte hemma förens strax efter 17 och då var det bara att sätta igång medmatlagningen så den var klar när killarna kom hem.
Tortellini med ost och baconsås stod på menyn idag, mumma.

Nu är det snart sängdags för våra två busfrön och sedan blir det tvtittande för mig och Fredrik, en annan del av Köping står först på listan!


Hårslitare!

Joline har ingen snuttefilt eller så utan hon använder mitt hår när hon ska sova. Med nappen i munnen och stängda ögon så pillar hon med mitt hår, eller rättare sagt sliter och drar!! Ont som fan gör det men vad ska man göra?! Det är så hon vill ha det och hon älskar det så det är väl bara att hålla god min och låta våran prinsessa fortsätta med denna fula ovana.=)


Själva hemma

Blev middag hos mina föräldrar igårkväll, sen var det bara hem och lägga två jättetrötta barn som somnade såfort de lagt huvudet på kudden.
Idag är Fredrik och tävlar så jag och barnen har varit själva och är det nu också, hundvakt till Ozzy har vi också varit. Ozzy fick följa med hem till mina föräldrar när jag och barnen gick dit på förmiddagen, där blev det en massa bus och lek i ett par timmar innan vi knatade hem igen. Ella och Jonny kom för ca en timme sen och hämtade bushunden, blev självklart lite kaffe innan de gick.
Snart är middagen klar, hel kyckling i ugnen tillsammans med klyftpotatis och morötter och en massa vitlök, till det serveras beasås och sallad. När Joline somnat ikväll blir det läsk, ostbågar och en massa mys i soffan för mig och Leon framför tvn, härligt! Får se när Fredrik kommer hem men det blir nog sent så Leon hinner nog somna innan, när han har somnat ska jag fortsätta med mitt mys och tvtittande och förhoppningsvis gör Fredrik mig sällskap.

Vädret är på topp!

Efter frukosten imorse så åkte vi in till stan där jag och barnen var på ÖF, jättetrevligt tycker jag och barnen var helnöjda de också! Efteråt blev det storhandling och sen hem, båda barnen slockande i bilen på två röda. Ska snart byta om och bege mig bort till gymet med Ella, sen blir det hem och duscha och sedan ut med familjen i solen och leka i snön, underbart!

Återkommer senare!

Lek

Har varit ute med grannen och hennes dotter (15 år) och hoppat i diket, eller jag hoppade en gång. Det resulterade i att jag sjönk ner så jag hade snö upp till tuttarna och satt fast, efter ett evigt kämpande i 25 minuter och galet mycket skratt så kom jag äntligen loss!! Ett tag gav jag upp, sa åt dem att ringa brandkåren så att jag skulle få hjälp men efter mycket om och men så lyckades jag tillslut! Haha hade ni kommit till undsättning då Stina om vi hade ringt?=) Hade varit snygg rubrik i tidningarna imorgon "småfet 21 årig tvåbarnsmamma fast i snön på landsbygden", ja det lät ju bra, hade iaf lockat läsare skulle jag tro.=)

Imorgon blir det till att ställa klockan, ska in till ÖF i stan där vi ska möta Agnieszka och barnen. Ska bli jätteroligt, kul att se vad Leon tycker också.=) Fredrik får ta en fika med tanterna medans vi är där (hans mormor och farmor).

Nej nu är det soffan som gäller!

Båda barnen sover..

Här hemma är det lugnt iaf en liten stund till, barnen sover och jag tittar på tv. Snart dags att väcka den stora utav dem så han kan somna ikväll.
Fredrik blir sen idag eftersom han ska träna efter jobbet, jag och Leon ska panera fisk sen som vi ska steka och äta tillsammans med kokt potatis och sås, mumsfillibabba!

Imorgon är Fredrik ledig, pappaledig, och det ska han vara varje fredag fram till semestern, så underbart skönt! Ska ha familjedag på fredagar, åka till busfabriken, badhuset m.m. imorgon ska vi dock åka och storhandla för det behövs men de andra fredagarna ska vi hitta på skojigheter.=)

Sover

Leon är på dagis, Joline sover ute i vagnen och jag sitter inne och dricker the.. Ganska skönt faktiskt!=)


Hes

Joline är jätte hes stackarn! Hon kan knappt skrika (ganska skönt eller?), antar att hon har ont i halsen eftersom hon sover så dåligt..
Kikar runt på H&M just nu efter nya kläder till Leon, han växer ju så det knakar och nästan allt är för litet! Har fått ihop massor med kläder nu för en billig peng dessutom så snart kan vi rensa och vika ner de nya när de kommer.=) 

Snart

Snart så kommer killarna hem eller ja om ca en halvtimme, de är iväg på gympan. Leon tyckte det var pappas tur att följa med eftersom jag var med förra gången och Fredrik var hemma med Joline, kör lite varannan gång, det ska vara rättvist.=)
Joline har iaf somnat precis, hon lekte på golvet och for runt medans jag diskade och fixade i köket så nu är det snyggt och fint där igen. Klockan 21 ikväll ska jag titta på The real housewives som varje onsdag klockan 21, älskar det! 1 Mars drar mina absoluta favoriter igång igen, DH och Greys, åh kan knappt bärga mig! Längtar som en tok!!

Ska göra mig en kopp the nu och invänta killarna, Leon lovade att berätta vad de gjort idag på gympan när de kommer hem.

Vi bor precis mittemot en brandstation, Leon älskar det! Brandlarmet gick för en stund sen och brandbilen åkte iväg med sirener och blåljus, attans att Leon missade det!=)

Busväder/snöstorm!

Fy fan för detta förbannade skit väder!! Det behöver komma mer snö nu, vi har fått så att det räcker, nu kan snön bara ligga och se fin ut och solen lysa sådär härligt. Så man kan leka ordentligt ute i snön för att sen se den smälta bort och se hur vårblommorna börjar sticka upp. Men nee då inte än, idag är jag bitter!
Det värsta är att jag ska ut med vagnen och pulsa fram nu när vi ska lämna Leon på dagis för plogat har de väl knappast gjort ännu?! Förbannade plogbilar!

När jag och Joline kommer hem ska vi äta frukost sen blir det städning som står högst på schemat, kanske inte behövs men jag känner för det idag. Klockan 12 så ska vi ytterligare ut en sväng i skitvädret för att hämta hit Ozzy som ska vara här några timmar medans hans husse och matte jobbar.

Nakenfisar!

Barnen badade förut och sedan blev det lek inne på Leons rum, duplobygge och lek med garaget och bilarna m.m. Båda två var nakenfisar och tyckte det var så skönt, Joline älskar att vara naken och vädra rumpan, hon kan bli väldigt arg och vrida och vända på sig när det är dags att sätta på sig blöjan. Leon kissade på toaletten också som han gör efter varje bad, i sommar blir han blöjfri!

Joline har somnat och Leon sitter och tittar på Blixten (Cars), snart läggdags för honom också, det är så mysigt att ha honom själv och han njuter han också av att få ha både mamma och pappa för sig själv när lillasyster sover.

Till middag idag gjorde jag en kycklinggryta med kokosmjölk och pasta till det, riktigt gott!
Det är så fint i köket nu med nya bordte, stolarna, fondtapeten och klockan, nu är det bara nya köksluckor som fattas men det kommer det med.

Fint

Nya matbordet och stolarna är ihopsatta, kvinnor kan, jag är jättenöjd och längtar ivrigt tills Fredrik kommer hem och säger vad han tycker!=)
Har tagit ett varv med dammsugaren och sitter nu och klurar på vad jag ska göra härnäst, startat en maksin tvätt har jag gjort också så det lutar nog åt att plocka lite och diska. Bästa att passa på innan det är dags att hämta hem Leon från dagis.

Middagstips nån?

Dagis och ÖF

Gympan gick kanon igår! Klarade mer än jag trodde, var två övningar som jag var tvungen att stanna upp och skaka om armarna innan jag sedan fortsatte, men det var jätteroligt och vi ska gå varje måndag och även till gymmet en gång i veckan. Kul att utnyttja när det ändå finns här i byn.
Träningsvärken har inte gjort sig påmind än men kommer säkerligen komma imorgon, brukar ju inte vara så mycket dagen efter precis utan det brykar komma ca 2 dagar efteråt så imorgon ligger jag väl och åmar mig över att jag har ont.

Ska alldeles strax gå till dagis och sedan går jag och Joline vidare till ÖF, blir inte kvar ända tills det slutar eftersom de nya bordet + stolar kommer idag. Just nu gapar det tomt i köket, vi bar över det gamla bordet och stolarna till grannarna igår.

matbordet + 4 stolar

Det ringde en kille för en stund sen och frågade om de kunde komma och leverera nya matbordet och stolarna imorgonförmiddag mellan 11-12, absolut inga problem som vi har väntat och längtat efter det nya bordet och stolarna!
Kommer bli så förbaskat snyggt med nya möblerna i köket till nya fondväggen!!

Så när jag är på gympan ikväll så ska Fredrik och grannen bära över vårat nuvarande matbord + 6 stolar till dem eftersom de ska köpa dem.

Nu är vi klädda och mätta och belåtna här hemma, Leon sitter och leker med bilarna och garaget på sitt rum, Joline for ut i köket och jag kan garantera att det är kattmaten som hon vill åt så det är bäst att jag smiter ut och ställer upp det på bänken innan hon får tag på det.
Snart kommer Ella och då blir det kaffe/the innan vi ger oss av mot isbanan!=)


6 månadersgröt

Den slank ner fin fint i Joline, så skönt när det inte är någe krångel med maten, vi har haft tur på den fronten! Både Leon och Joline är riktiga matvrak!=)
Den här 6 månadersgröten är även smaksatt med banan/päron, så man kan väl inte göra annat än att gilla den.

Nu är det dags för mig och Leon att koka havregrynsgröt för nu kurrar våra magar!

Morgon

Ska göra mig en kopp the och krypa upp bredvid Leon i soffan och titta på bolibompa. Framåt 10 kommer Ella hit och då ska vi gå bort till isbanan där Leon ska åka skridskor, han äslkar det och frågar redan när vi ska gå bort och åka.=)
Han hade gärna tagit på sig kläderna och gått bort direkt men först är det en stadig frukost som gäller och det är havregrynsgröt som står på menyn denna morgon.