Sprutor!

Nu är vi precis hemkomna från bvc, idag var det dags för Jolines första sprutor vilket jag helt missat. Leon var i lekrummet hela tiden och lekte en massa, jätte duktig var han. Hon har vuxit på bra men det visste vi redan så vi väntade inte annat, en spruta i varje lår usch usch! Kan man känna sig som en sämre mamma än när man håller fast händerna på sitt barn så att bvc-tanten får sticka?! Och inte nog med det, lagom när min lilla älskling hämtat andan efter paniken som kom efter första så ska det stickas i andra låret också! Man känner sig så hemsk verkligen, nu sover hon i bilbarnstolen i hallen, och det gör hon rätt i efter dagens bravader. Blir alvedon för henne sen för att lindra febern som kan komma.
Leon sitter i soffan och kikar lite på tv samtidigt som han klipper med ögonen, han kommer slockna vilken sekund som helst.

Jag och Leon bakade en ljuskladdkaka igår som vi ska ha till fikat när vi får besök efter lunch idag. Blev mycket bakande för honom igår eftersom de hade bakat muffins på dagis också.=)


Ljusstöpningen..

Hade jätte trevligt på ljusstöpningen igår, kvällen började med årets första glögg och massa prat och skratt innan det var dags för stöpning. När klockan var 19.30 så ville inte Joline vara glad längre så hon satte igång att skrika och skrika, spelade ingen roll vad mna gjorde. När klockan slagit 20.30 så skrek hon fortfarande så mamma erbjöd sig att köra hem oss om jag ville och jag tackade självklart inte nej. Såfort vi kom ut därifrån så slocknade hon och sov hela vägen hem för att sen vakna och vara på strålande humör medans vi bytte blöja och satte på pyjamas, hon låg i ca en halvtimme och bubblade i soffan med mig och Fredrik innan hon somnade nöjd och glad för natten.
Lite tråkigt att behöva åka hem innan allt var klart men så är det att vara småbarnsförälder, mamma och de andra fixade mina ljus så mamma kommer förbi lite senare idag och lämnar ljusen.
Blev iaf att se Greys Anatomy innan läggdags igår och det hade jag missat om jag varit kvar, så nått positivt var det att komma hem tidigare.

En traktor "klipper" gräset på lilla åkern utanför oss här på framsidan just nu, behöver jag berätta att Leon står som ett tänt ljus på en stol i köksfönstret och kikar.=)

Promenad och fika

Började dagen med en promenad tillsammans med Carina och Linus och Cilla och Edith, vi valde den lerigaste vägen av dem alla! Efteråt blev det fika hemma hos Cilla och Edith, både jag och Carina blev helt sålda i deras hus och inredning, guud så fint det var!
Imorgon blir det promenad efter lunch och sedan fika här, ska till bvc 10.15 och Cilla var också upptagen på fm. Det är ju inge dagis för Leon imorgon så han kommer tycka det är jättekul med promenad sen besök här hemma.=)

Innan jag hämtade Leon förrut så stuva jag ner Joline i vagnen så hon fick sova ute på framsidan medans jag sopade gången och tvättade hjulen på vagnen. Hängde även upp en sån där matboll till fåglarna i trädet, Leon tycker det är roligt att titta ut genom köksfönstret på fåglarna.

Ikväll blir det tråkig middag, pasta och korv, Leon ville ha det. Sen blir det bad för båda ungarna innan bolibompa, får se om Leon är vaken när Fredrik kommer hem efter jobbet ikväll. Han är tvungen att jobba över men vet inte hur länge. När barnen sover ikväll ska jag iaf slänga ihop en ljuskladdkaka till morgondagen.


Duktiga jag!

Dagen började med lämning på dagis och sen en långpromenad med Carina och barnen, Linnea och Lukas har ju höstlov denna vecka så de cyklade medans vi gick med barnvagnarna och hundarna och snackade skit. Efteråt blev det fika hemma hos dem, hennes karl hade kommit hem tidigare eftersom Linnea och Lukas skulle bli hämtade av sin mamma idag. När barnen åkt så blev det ännu mer fika och mer "deeptalk", om jag och Fredrik i framtiden skulle gå skilda vägar så hoppas jag för gudsskull att vi sköter det snyggt för barnens skull! Blev chockad när Fredrik och Carina berättade om situationen med barnens mamma, usch! Joline och Limpan var så glada under fikan, Limpan är så fascinerad av Joline, han vill klappa och prata men det är inte alltid det går så "fint" till, hehe. Nästa vecka är det 1årskalas för Linus som gäller, undra vad Leon kommer tycka om att komma hem till sin dagisfröken på fika?=)
När jag och lillskruttan kom hem igen så fortsatte hon sova i vagnen så jag passade på att storstäda här hemma, har dock badrummet här nere kvar men det tar jag sen. Skönt när det är rent och fint omkring en!=)

Ikväll ska vi iväg på ljusstöpning så killarna får ha en killkväll här hemma. Imorgon när vi lämnat Leon på dagis är det långpromenad som gäller igen, Cilla och Edith kommer nog med då också, efteråt blir det antagligen fika hemma hos oss så jag ska försöka slänga ihop en kaka ikväll eller imorgonbitti.

Dagis och ÖF

Visste ni att det är Nalle-dagen idag?? På Leons dagis firar de Nalle-dagen idag så imorse innan vi gick till dagis så fick han välja ut en nalle som han skulle ta med sig. Alla barn hade varsin nalle med sig och likaså fröknarna, det stod även ett litet bord med stolar uppdukat till frukosten för nallarna. Ska bli roligt att höra sen vad de har gjort.=)
Jag och Joline har varit på ÖF, lika trevligt som vanligt, nu ligger sötnosan och sover i soffan. Pratade om motivation till promenader när det är så tråkigt väder som det är nu, bestämde med Carina och Cilla att vi ska börja promenera efter dagislämning av större barn om dagarna. Imorgon är det bara Carina och jag som går eftersom Cilla hade andra planer, men Carina och jag ska trotsa vädret tillsammans med Joline och hennes Linus. Cilla och hennes Edith följer med på Torsdag.
Trevligt trevligt ska det bli! Något som också är sjukt roligt är att det är dags för den årliga ljusstöpningen imorgonkväll, mamma kommer och hämtar mig och Joline strax efter 17 imorgon. Ska bli så roligt att få pryda hemmet med dessa vackra ljus igen!=)


Disigt ute

Har varit disigt ute hela dagen, inge roligt alls! Stina kom hit vid 12 idag när hon slutat jobbet, lika trevligt som vanligt! Leon spexade massor..som vanligt.=)
Har precis dragit ett varv med dammsugaren, Leon leker på sitt rum och Joline börjar bli sugen på käk igen så det är bara att slänga fram tutten och slå sig ner i fotöljen en stund.

Joline är föresten påväg att vända sig från mage till rygg, ena axeln som tar emot men snart så.=)

Rensning bland kläder..

Ja nu på kvällskvisten medans Leon badade så tog jag och Fredrik tag i Jolines kläder, hon har vuxit ur en hel del. Vi fyllde en pappkasse med alla hennes 50-56 kläder eftersom de börjar sitta lite tajt nu runt hennes runda lilla mage.=) Därefter packade vi upp en pappkasse (stl 62) med kläder som vi fått av Ylva, hur fina kläder som helst verkligen!! Även kläderna som mamma köpt till henne (också stl 62), kanon fina kläder det också!
Färgen som regerar är självklart ROSA!=)

Hur länge ska detta tråkväder vara?!

Dagen igår spenderades i stallet, sedan blev det middag för mig och barnen hos mina föräldrar. Fredrik tillbringade dagen på BodaBorg med laget, kom hem och duscha en snabbis vid 18.30 sen var han borta igen vid 19.00 då det var förfest hos en av killarna i stan innan det var dags för middag och utgång. Joline somnade nästan direkt när vi kom hem från mamma och pappa så jag och Leon hoppade in i duschen innan det var pyjamasdags och mys i soffan framför Körslaget. Leon somnade efter ca tio minuter så det var bara att bära upp honom till sängen och sedan titta själv. När klockan slog 22 så gav jag upp min ensamma kväll här hemma och gick och la mig, Joline vakande inte förrens 03.20 och ville ha mat, hon brukar annars vakna vid 01.30 och äta så jag var riktigt pigg. Klockan 4 kom Fredrik hem och gick och la sig, jag blev förvånad när han kom och la sig och var så pass nykter, haha. Vi låg och pratade en stund och han berättade om sin kväll och sedan sa vi godnatt och somnade, klockan 7 slåg Leon och Joline upp sina blå så jag tog med dem ner och kollade på bolibompa. Fredrik fick sova till 9 innan Leon hoppade på honom och sjöng "ja må du leva" (det är en utav favorit sångerna).
Fredrik tog med sig barnen på promenad förut så jag fick städa av här hemma, båda två ligger nu och sover i vagnen och Fredrik tog en runda till Konsum.

Får se vad som händer och sker under dagen.


Fredagkväll

Har haft strul med Internet här hemma men nu verkar allt fungera som det ska igen, skönt!

Posten har lämnat en massa roliga paket i brevlådan i två dagar nu, kläder jag ropat in till barnen från tradera, kalasfina verkligen och vi är supernöjda! Leon älskar sin NovaStar tröja!=) Idag innan middagen var klar gick jag och Leon till Konsum och hämtade ut ett paket från skopunkten innehållande skor till Leon, han blev jätteglad och de nya höstkängorna blev en favorit.
Kvällen har bjudit på godmiddag och nu lite gott framför tvn innan det är läggdags för den lille herren. Han kommer somna gott idag eftersom vi var ute på en långpromenad förut, han var så duktig som gick hela vägen själv. Det är en långpromenad vi brukar gå eftersom Leon tycker det är så kul med alla traktorer och kossor m.m. han gick alltså hela vägen, han hade täckbyxor och gummistövlar och tur var väl det eftersom grusvägen var mer eller mindre lerig hela vägen tackvare att det var fullfart på traktorerna idag. Leons ögon var stora som grytlock, när vi kommit nästan till macken så var han trött efter denna långa promenad och ville åka vagnen men efter att jag sagt att vi skulle in på macken och köpa en bulle åt honom så knatade han på utan protester igen.=) Väl hemma så blev det fika med nybakad bulle och mjölk och massa lek och bus tills Fredrik kom hem.

Snart läggdags för våran kille och Idoltajm för oss.

Ont i kroppen

Har ont i kroppen idag, lederna rättare sagt, ska ta alvedon och se om det ger med sig. Leon är på dagis och Joline ligger och sover så jag ska passa på att ta en varmdusch, kanske hjälper det också. I eftermiddag ska vi åka och handla hem lite mat, gapar tomt, känns som om man inte gör annat än att handla mat! Vart tar allt vägen!?
Golvläggarn har varit här och gjort underarbetet så imorgon kommer han och lägger de sista golven sen kan vi börja leva som vanligt!=)


Kväll

Mamma kom hit och hjälpte mig med möblerna förrut, så nu är det kaos i vårat sovrum! Men det blir ju så snyggt och fint med nytt golv så man ska väl inte klaga på oredan som blir under några dagar när det är i fullgång! Synd bara att vi inte får bytt i köket!
Blev middag när mamma lämnade oss och sedan en dusch för Leon innan bolibompa började.
När vi kom in i badrummet så tittade Leon på mig och sa "mamma.. Leon kissa toalett" han tog av sig byxorna och blöjan och satte sig på toaletten och kissade! Han har varit jätte duktig med att börja kissa på toaletten under ca en veckas tid nu så det börjar släppa, han var jätte duktig i våras men sen vände det och han bojkottade toaletten och pottan helt men nu tycker han det är roligt igen! Hoppas det fortsätter såhär så att vi får en blöjfri kille snart.=)
Fredrik jobbar sent idag så han är nog inte hemma förrens niotiden..


Shopping till barnen..

Efter att jag och Joline varit på ÖF så bänkade jag mig framför datorn medans hon låg och sov på soffan. Jag betalade mina vinster på tradera, några långkalsonger till Leon från Polarn&Pyret (prislapparna kvar), ett par byxor och en body till Joline från Polarn&Pyret, en hoodtröja från NovaStar till Leon (prislappen kvar). Blev även en besällning från skopunkten till Leon, ett par höstkängor och ett par vinterstövlar/kängor, beställde även två par jeans till Leon från Ellos.
Det bästa är att allt redan är betalt så nu är det bara att hämta ut allt när det kommer och inte behöva tänka på att betala!=)

En besvikelse blev det när jag skulle beställa en jättesnygg mössa från Polarn&Pyret till Leon som jag spanat in väldigt länge, den var SLUT! Finns säkert i butiken men jag tar mig aldrig in till stan, hatar att gå på stan, speciellt under vinterhalvåret då man måste ha så mycket ytterkläder på sig. Aja får lösa detta på nått sett för Leon SKA ha den mössan!

Aja hur som helst så är jag iaf nöjd med det jag shoppat idag!

Nya golv!

Ja nu har vi äntligen nytt golv i hallen nere och uppe och i vårat sovrum. Möblerna i hallen här nere har jag ställt på plats efter att ha dammsugit de nya golven (trött på gubbar som inte tar av sig skorna), mamma kommer hit efter att ha varit hos frissan och hjälper mig att ställa tillbaka möblerna i vårat sovrum och även tömma barnens rum så han kan börja med dem imorgon. Nu ser jag äntligen slutet på detta kaos vi lever i just nu!

Promenad

Jag och barnen klädde på oss ytterkläderna när vi smält ner maten lite efter lunch och gick till lekparken. Leon gick hela vägen dit och hela vägen hem så han kommer somna gott efter mat, bad och bolibompa, han är trött redan nu det märks. Kom hem bara för en liten stund sen så vi var borta ett par timmar, känns som om man måste ta vara på solen och dagarna med fint väder nu när det kan vända närsom och regna en vecka i sträck. Fredrik är påväg hem från jobbet nu så snart ska vi laga middag, köttsoppa blir det, kommer sitta fint efter denna härligt höstiga dag.

Imorgon är det dagis som gäller för Leon, jag och Joline går över till ÖF och träffar de andra bebisarna och mammorna.

Ska sätta mig när jag har en stund över och börja skriva Jolines förlossningsberättelse.


2 månader!!

Idag blir våran lillskrutta hela 2 månader!! Tiden springer iväg och hon är inte bebis bebis längre utan har vuxit massor och pratar och skrattar m.m.

Golvläggarn har åkt, han gjorde underarbetet idag så imorgon kommer han och lägger nytt golv i hall uppe och nere och vårat sovrum så imorgonkväll är det bara att lasta in allt från båda barnens rum så han kan lägga nytt där på Onsdag. Ska bli så skönt när detta är gjort!
Bror kom hit vid halv tio, Leon och Linus for runt som tokstollar och var mer vilda än tama! Ja man kunde tro att det var 20 tvååringar som röjjde järnet men nej så var inte fallet, det var EN tvååring en 20ÅRING! Haha men roligt var det iaf!=) Blev en promenad när Linus skulle gå hem, följde honom hem och sen fortsatte jag och barnen på en långpromenad, Leon slockande nästan direkt efter att vi vinkat hejdå till Linus. Jätte skönt väder ute så det var härligt!
Nu har vi ätit lunch jag och Leon, blev rester från igår, så nu ska vi kolla på RichardScarys Äventyrsvärld och ta det lugnt en stund så maten får smälta.

Imorgon ska jag betala lite kläder som jag ropat in från tradera till barnen och även beställa två par skor som jag hittat till Leon.

Grötfrukost

Det är andra morgonen i rad som vi ätit grötfrukost, hur gott är det inte med nykokt havregrynsgröt och hemmagjord lingonsylt? Vi i vår familj älskar det!
När klockan slog åtta hade vi ätit frukost redan, Leon satt framför bolibompa, jag tog itu med disken och dörrklockan ringde. Det var golvläggarn!! Äntligen!! Han är i fullgång, har dragit bort alla lister i hallen uppe och nere och vårat sovrum och nu börjar han lägga nya golvet i vårat sovrum. Jag och barnen håller oss i vardagsrummet, blir en promenad senare.

Kommer bli kanonfint med nya golv!!=)

Underbara Söndag!

Är jätte nöjd med gårdagen, vi fick ut mycket av dagen!
På förmiddagen så begav vi oss till Fredriks föräldrar för lite fika, efter ca två timmar där så blev Leon jätte trött, det var dags för sovtajm. Så vi satte oss i bilen med barnen och åkte på en "söndagsåkning", barnen slocknade nästan direkt så vi åkte runt på småvägar i skogarna häromkring. Det var både mysigt och trevligt, både jag och Fredrik förundrades över hur långt ut i skogen folk verkligen har bosatt sig!
Vi åkte ca 1½timme sen åkte vi hem till mina föräldrar där det blev ännu mer fika och sen hjälpte vi dem att bära in en pall pellets. Väl hemma igen så sov Joline så vi passade på att gå ut på baksidan i det kanon fina vädret som var igår med Leon, killarna spelade fotboll medans jag röjde på uteplatsen. Tvättade av stolarna och ställde in dem i förrådet över vintern, likaså torkvindan, sandlådan, alla krukor m.m. åkte in i förrådet. När vi var klara så kurrade magarna på oss alla tre så då gick vi in och lagade mat, köttfärsås och spegetti stod på menyn och gud var gott det var! Efter maten slängde vi Leon i badet och jag och Fredrik kånkade möbler..IGEN!!! Så inatt har vi sovit på madrasserna i Jolines rum, sänggaveln står i Leons rum osv.

Det var våran härliga Söndag det!=)


Regn

Hade utsläppet med mamma idag så killarna fick klara sig själva på morgonen och förmiddagen.

Leon ligger och sover i sin säng just nu, Fredrik och jag sitter och kikar lite på tv och Joline ligger och bubblar. När Leon vaknar sen så ska vi packa in oss i bilen och åka till Ida och Nicklas och deras tjejer, Molly och Neila. Molly och Leon är födda samma år likaså Neila och Joline, så de stora kommer nog ha kul med varandra!=)


BVC

Nu har vi kommit hem från BVC igen, Joline väger nu 5900g och är 58cm lång, hon växer på bra våran tjej. Leon somnade i bilen påvägen hem och ligger nu och sover i soffan, blir lek och bus när han vaknar sen.

Kan inte fatta att det är Fredag idag igen, veckorna bara rullar förbi och jag hinner inte med! Fredag idag iaf och det innebär att det blir god middag och mys i soffan framför bolibompa och Idol med lite gott att tugga på.=) Fredrik skulle stanna och handla lite efter jobbet.

Imorgonbitti har vi utsläppet i stallet igen och jag är inte sådär jätte taggad på att behöva ställa klockan på 07.00, men men det är mysigt när man väl vaknar till liv och är i stallet. Bädda ner Joline i filtar ordentligt, ge hästarna frukost och sedan dricka varmchocklad och äta ostmackor med mamma, det är väldigt mysigt!=)

Kväll..

Efter middagen så var det baddags för barnen, sen blev det pyjamas på och sedan mys framför bolibompa. Fredrik kom hem strax innan 18.00 så han fick vara med och mysa. Leon ligger i sin säng och sover nu och Joline ligger och slummrar i soffan, Fredrik och jag ska beställa pizza tänkte vi.
Imorgon är det dags för Jolines första läkarbesök, ska bli kul att se hur mycket hon har växt under dessa åtta veckor!=)


Nu är det vinter!

De skulle kommit och börjat lägga nya golv igår men de ringde på eftermiddagen och sa att de kommer på Måndag istället då det blivit något fel. Var skapligt irreterande eftersom vi flyttat in vårat sovrum till Jolines rum och även en del i Leons rum, hallen var inflyttad till vardagsrummet, men det var bara att ställa tillbaka allt på sin plats igårkväll!
Nu är det så kallt kallt ute så det går åt både det ena och det andra när man går ut, Leon fick nya fodrade täckbyxor och täckjacka i helgen så de har han på dagis nu, likaså fodrade vantar. Ska köpa vinterskor också sen är det klart! Håller tummarna för att man inte behöver börja använda vinteroverallen riktigt än, känns som om vintern blir så lång ifall det ska börja redan nu.

Snart ska vi klä på oss ytterkläderna här hemma och gå och hämta Leon på dagis, svänger nog förbi Konsum och köper mjölk så vi kan göra varmchocklad och mysa med när vi kommer hem!


Blåbär

Syster kom hit efter lunch, blev lite lek och fika innan begav vi oss bort till skogen vid mina föräldrar. Leon hade på sig ett par av sina nya fina täckbyxor, vilket gick åt i skogen när han sprang runt och slängde sig, rullade, slog sig ner på rumpan och åt blåbär m.m. Vi hade jätte roligt och Leon busade järnet med moster! Joline låg nerbäddad och sov så gott i vagnen.
Lagade middag när vi kom hem och sedan blev det en dusch och sen bolibompa, nu sover våran buskille. Joline har somnat i Fredriks famn så vi ska slå oss ner i soffan en stund innan läggdags och titta på tv.

Imorgon är det dagis som gäller för Leon och för mig och Joline är det ÖF. Kvällen kommer spenderas i stallet för min och Jolines del då vi har insläppet.
Ska även plcoka bort möbler imorgon eftersom de kommer och lägger nya golv på Onsdag.


Måndag och därmed ny vecka

Vi har precis klivit upp, Leon sitter i soffan och dricker välling och tittar på "hannas hjälplinje" han älskar det programmet och man hör honom sjunga med till "mu bä dubbelkvack dubbelkvack". Joline sitter och bubblar förfullt i babysittern, hon har blivit så stor våran lilla tjej.
Igår när klockan slog nio låg hela familjen och sov, vi var helt slut när kvällen kom så halv nio gick vi och la oss, ganska skönt att komma i säng så tidigt!

Idag blir det lite städning här hemma nu på förmiddagen, får antagligen besök av tjejerna som ville komma på fika, om vädret blir bättre frammåt eftermiddagen så blir det lekparken! Ska försöka komma iväg på en promenad med barnen iaf, om det inte regnar efter lunch kanske man skulle passa på att gå då när det är sovtajm för Leon.=)


Dop!

Ja nu är vi hemma igen efter en fullspäckad dag!
Imorse när vi vaknade vid åtta så var det ingen Leon som ville gå upp direkt så vi låg kvar i sängen och myste med Joline till 10.00, gick upp och åt lite frukost sen gjorde jag mig iordning för att sen gå över till St:Botvidsgården där jag mötte upp mamma. Hon fick en stor grattis kram av mig eftersom hon fyller år idag! Vi fixade iordning allt, kokade kaffe, dukade m.m. så allt skulle vara klart när vi kom från kyrkan. Joline var jättefin i dopklänningen!
Hon skrek och skrek i kyrkan tills hon somnade strax innan det var dags att få vatten på huvudet, hon sov under nästan hela dopfikat också. Vaknade lagom när det var dags att öppna presenterna, hon fick massor med fina saker så det bli jätte roligt att fixa iordning hennes rum sen.
Leon har somnat för natten redan, han var så trött så trött när vi kom hem så det var ingen ide att ens försöka hålla honom vaken. Jag och Fredrik har ätit middag och ska nu sätta oss och ta det lugnt, det har varit en lång intensiv dag, Jolines humör är på topp så hon ska få ligga lite i babygymmet.


Körslaget

Nu är jag och Joline hemma igen efter en god middag och trevligt sällskap, Fredrik stannade kvar för att titta på landskampen mellan Sverige-Danmark. Jag och lilltjejen myser i soffan framför Körslaget med cocacola och bröstmjölk.=)
Fredrik kommer efter matchen somsagt och då är det nog sängen som gäller för oss 3 så att vi är pigga imorgon, Leon är hos sin farmor och farfar och busar och myser! Tror nog att han sover nu.=)


Fullfart

Klockan nio imorse satt jag på hästryggen och begav mig ut på en härlig ridtur med Queenie. Jag och mamma hade utsläppet imorse så hon kom och hämtade mig och Joline vid 07.30, Joline låg och sov inlindad i en mysig filt undertiden vi var i stallet. Så skönt när barnen kan sova fast det är livat och fullfart runt omkring!

Ella och Jonny har varit här och fikat idag, var längesen vi träffades nu så det var jätte trevligt verkligen! Fredrik är och skjutsar Leon till farmor och farfar just nu, han ska sova där inatt eftersom vi ska bort ikväll. Han såg verkligen fram emot det och tyckte det var jätteroligt när hjälpte mig att packa väskan.=)
Snart ska jag börja göra mig iordning för kvällen, det är Fredriks lag som har lite avslutning ikväll med tränarna och allas respektive. Blir middag osv, ska bli riktigt trevligt! Blir lugnt för våran del (jag ammar) och sen har vi ju dop imorgon så vi kommer komma hem skapligt. Joline får ha klänning kvällen till ära.=)

Nej nu ska jag snygga till mig!

Härligt

Har haft en ett par mycket trevliga timmar med Danni och Stina, vi har pratat, pratat och pratat. Fattar inte hur mycket vi tjejer har att prata om egentligen men vi kan sitta i timmar och bara mala på.=)
Jag och Leon har ätit en smarrig middag och nu har har båda barnen fått på sig pyjamas, Fredrik kommer förhoppningsvis hem vid sjusnåret.
Leon har haft en jättebra dag idag, han har alltid bra dagar på dagis men idag har han varit underbar här hemma också! Jag har kännt ett lugn hos mig och kunnat avstyra det hela innan han har hunnit börja, har varit kanon verkligen. Nu blir det mys i soffan framför bolibompa som börjar snart, imorgon ska vi försöka baka lite till dopet tror jag, om det inte är fint väder vill säga för då är det lekparken som gäller först och främst!

Överaskad!

Ja det blev jag igår när jag gick och pula här hemma medans Leon var på dagis, fick ett telefonsamtal på förmiddagen av Danni som berättade att hon och Maria nu var i Tyskland igen och skulle vara hemma den 15:e. Jag blev jätte glad att hon ringde verkligen, har inte pratat med henne eller Maria på en månad! Samtalet varade inte så länge eftersom det skulle bli så dyrt annars, nån timme senare så plingar det på dörren och vem står där med världens flin om inte DANNI!! Jag blev i chocktillstånd och tårarna började rinna, blev kaffe och en massa prat om resan och så, lite senare kom även Maria hit som hade varit och överaskat sin Emil som blivit minst lika chockad som jag när han öppnade dörren. Jätte roligt att de är hemma igen verkligen! Dopet är räddat på Söndag eftersom tjejerna ska sjunga!=)
På kvällen begav vi oss bort för att fira bror, Leon var i sitt esse när både gammelmormor/farmor och gammelmorfar/farfar var där, han somnade gott när vi kom hem efter allt bus och gott fika.

Busfröet är på dagis nu och jag har precis dammsugit och duschat och gjort mig iordning, ska torka av lite också sen är jag klar för besöket som jag och Joline får klockan 12.00. Danni och Stina kommer hit på kaffe, ska bli riktigt trevligt!

Leon är förövrigt inne i en pissig period just nu, det är skitjobbigt verkligen. Han testar testar, är sur och grinig, slår mamma och pappa, m.m.m.m. Har bara lust att säga upp mig som mamma vissa stunder och åka lååångt bort, man undrar varför man skaffade barn för när allt är som värst. Sen kommer dessa stunder då han har lugnat ner sig och kommer och kramar om en och pussar och klappar med sin lilla hand på ryggen och säger "flåt mamma" och då inser man hur högt man älskar detta lilla monster! Likaså på kvällarna när man går in i hans rum och stoppar om honom när han sover så där fridfullt ser sådär underbar ut som bara ett barn kan göra, då börjar tårarna rinna och mammahjärtat slår i 210.
Jag älskar mitt lilla monster fast jag skulle kunna sälja honom på tradera vissa dagar!=)

Storm!

Hade jätte trevligt igårkväll, Joline var nöjd och glad hela kvällen så det var härligt! Köpte inte nånting, hittade inget som jag föll för direkt och jag känner att jag är jättenöjd med "ikealjusen" vilket hon som var säljare igårkväll tyckte var förskräckligt!=) Var hemma strax efter nio så då var det bara att ta på Joline pyjamasen och sen sätta sig i soffan och titta på DH och amma sista gången innan läggdags.

Inatt har det varit storm ute! Regnet har vräkt ner och det har blåst nått förskräckligt, helt galet, både jag och Fredrik har vaknat flera gånger och bara legat och lyssnat och sagt nått i stil med " shit vad det blåser och regnar" till varandra innan vi somnat om igen. Leon är på dagis så jag ska passa på att tvätta lite och byta sängkläder, annars händer det inte så mycket under dagen idag.
Ikväll ska vi och fira bror som fyller 20 idag!

Har lite smått paniiik då inbjudningskorten till dopet som är på Söndag inte har dykt upp ännu! Känns inte så roligt att sitta och ringa runt till alla men vad ska man göra?!


Bullbak och gnäll

Dagen igår bestod av en massa bus här hemma, efter middagen gick jag och Joline bort till Fia på kaffe.

Idag har Leon varit på dagis, han ville inte gå hem därifrån när vi kom för att hämta honom men efter ett tag så fick hans farmor klä på honom ytterkläderna iaf. Han var skitsur hela vägen hem och ville inte alls som jag ville, han grät och skrek när vi kom till våran ytterdörr, fick kämpa med att ta av honom kläderna och sedan satte jag honom i soffan. Där sitter han fortfarande och tittar på barnkanalen och är allmänt grinig, försökte krama honom förrut men blev bara bortschasad, när jag försöker prata med honom så säger han åt mig att vara tyst. Det är en bestämd 2åring vi har här hemma!
Jag och Joline har spenderat dagen med mamma hemma hos dem, vi har bakat bullar till imorgon då bror fyller år och på Söndag då det är dags för dop. Kanongoda vaniljbullar blev det!

Strax efter 17.00 idag blir jag och Joline hämtade av Fia, vi ska på ljusparty hos hennes syster. Sen är det Desperate Housewifes som gäller!


Tävling hos Soya!

korrektur.tavling

Jag tävlar hos Soya om en Barbapappa nattlampa i samarbete med Pappaprylar.se. Var med HÄR och tävla du också!


Lugnt

Killarna åkte upp till garaget en sväng för att hjälpa Fredriks pappa med något.

Leon var överlycklig och helt extas när de kom tillbaka från affären efter att ha köpt bullar, när de skulle sätta sig i bilen så såg de att brandstationen hade öppethus så de gick självklart över. Leon fick sitta i brandbilen och låtsas köra, Stina och Janne visade även en spak som han kunde dra i så att sätet åkte upp och sedan ner, total lycka för Leon alltså! Han älskar brandbilar, polisbilar och ambulanser så att vi bor mittemot en brandstation är knappast en nackdel för våran herre, varje gång larmet går så springer han till köket och drar fram en stol till fönstret och ställer sig där och tittar när brandbilen åker.=)

Blir en sen middag idag men vad gör det när man vet vad som väntas, potatis, ostschnitsel, sås och en god sallad.

Skitväder!!!

Det här är den enda anledningen till att jag hatar hösten, REGNET!!! Detta förbannade regn som bara vräker ner och förstör dagarna!

Fredrik har kört mattvättsprogrammet med dammsugaren på vardagsrumsmattan och mattan i Leons rum, ser ut som nya. Riktigt glad över att vi köpte denna dammsugare!
När Joline sov så satt vi i Leons rum och byggde tågbana med honom, han passade även på att bjuda sina föräldrar på mat, gröt med yogurth och musli blev det, man kan ju hoppas på att han bjuder på bättre mat när han flyttar hemifrån.
Blir vårrullar till lunch idag, ska äta såfort killarna kommer tillbaka från affären (de tog bilen bort eftersom det spöregnar ute) blir kanelbullar till efterrätt. Min köksassistent är trasig och har varit det de senaste året så några hembakade bullar blir det inte, misslyckas varje gång jag ska göra degen för hand!  Så en köksassistent står högst på min önskelista till jul!

Regn och rusk

Jag och Leon bakade kolakakor till dopet igår innan det var dags för lunch, riktigt lyckat och gott! När Fredrik kom hem så var meningen att vi skulle hitta på något men vi blev kvar hemma och myste och lekte, regnet stod som spön i backen och det blev aldrig riktigt ljust ute, man blir ju inte pigg av det om man säger så. När kvällen kom smygandes så tände vi massor med ljus här hemma och kröp upp i soffan och njöt av banan med smält chocklad, Leon älskade det!
Får se vad denna dag bjuder på, pissväder idag också.
Nu är det frukost!


Lördag

När Fredrik kom hem igår så packade vi in oss i bilen och åkte in till stan för att handla, bror följde med som sällskap. När vi kom hem så lagade Linus och Fredrik tacos som vi sen njöt av, Leon åt som han aldrig hade sett mat förut, jag hoppade in i duschen efter maten och sen satte vi oss för att titta på Idol. Leon var helvild som vanligt när hans älskade morbror är med honom så det blev sent i säng för honom. Efter Idol och lite prat så sa Linus hej då vid 22.00 och begav sig på fest, Fredrik och jag var dötrötta och båda barnen sov så vi gick och la oss direkt och somnade på en gång.  
Fredrik åkte och jobbade imorse när vi fortfarande låg och sov så vi är själva hemma jag och barnen, kl 07.00 vaknade båda barnen. 
Vi sitter fortfarande i pyjamas, har ätit en god frukost jag och Leon sen satte han sig framför bolibompa och då passade jag på att skala och skiva äpplena jag fick tag på igår så nu ligger de i frysen och väntar på att bli framplockade till bak.

Dopkorten som jag beställt har inte dykt upp än! Börjar bli lite smått stressad eftersom dopet är nästa Söndag den 11 oktober! Denna vecka ska jag baka och fixa till dopet, mamma ha erbjudit sig att hjälpa till med bakningen och det tackar vi för!=)

Fredrik slutar vid 13-14 idag så vi får se vad i hittar på när han kommer hem.

Lunch

Nu är bror påväg hit för att äta lunch tillsammans med oss, blir självklart lek och bus också! Kanske tar en tur till lekparken också, märks inget på Leon från inatt så det var nog falsklarm.


Örat!

Inatt vakande Leon och klagade på att han hade ont i örat, han blev jätteledsen efter ett tag så vi gav honom en alvedonsupp vilket resulterade i ännu mer gråt en stund. Men det gick snabbt över och vi kunde somna om allihop, barnen och jag sov till 08.20 imorse så det var riktigt skönt! Blir en lugn dag här hemma idag, får se om det blir värre med Leon eller hur det blir, just nu är han pigg och glad men det kan vara för att alvedonen fortfarande sitter i.


Kväll

Lingonsylten blev kanonbra, fick hjälp av mästerkocken Leon. Har ju så otroligt mycket tomater så jag och Leon slängde ihop en jättegod tomatsoppa som vi ska ha till lunch imorgon.
Efter maten så passade jag på att tvätta av fönstrena i köket lite snabbt sen blev det badkaret för barnen, Jolines humör var inte på topp så det blev en snabb tvättning sen fick Leon bada själv. Var färdiga lagom till bolibompa började så det var bara att mysa ner oss i soffan, Fredrik klev innanför dörren strax efter så han och Leon leker lite nu innan det är läggdags.
Riktigt nöjd med denna dag!


Duktig

Nu har jag precis tagit ett varv  med dammsugarn här hemma, Joline ligger i babygymmet och pratar för fullamuggar. Har tagit fram köttfärs till middagen idag, om en timme är det dags att hämta storebror på dagis och när vi kommer hem därifrån ska vi koka lingonsylt!
Fick massor med lingon av mamma igår som hon fått av mormor och morfar efter att de varit iväg med husvagnen för några veckor sedan och plockat hur mycket lingon som helst. Det var bara att säga till om vi ville ha mer sa de igår för de har hela frysen full så det blir nog en sväng bort till dem i helgen för att hämta fler påsar med lingon som vi kan lägga i frysen och plocka fram vartefter. Kommer ju inte bara gå åt till lingonsylt utan det är ju även gott att ha i maträtter och när man bakar.
Skulle vilja ha tag i äpplen också och andra bär som man kan frysa ner och plocka upp när man behöver, roligt att ha hemma.=)

Stolt dotter!

Ja ni vet den där kända gravidmagen som män som fyllt 35+ har lätt att få?! Min kära far är en utav dessa män som råkat ut för denna icke så läckra kalaskula, men nu är det andra bullar som gäller! Han har tagit tag i sig själv efter mycket tjat och gnat och pikningar från oss i familjen, han är laddad som aldrig förr och har gett sig fan på att gå ner i vikt. Han och 2 jobbarkompisar tävlar så han har press på sig, än så länge leder han , men man kan aldrig vara på den säkra sidan så han ger järnet verkligen.
I dagsläget har han gått ner 6kilo och det har hänt så mycket, han själv säger att han inte känner igen sig själv för det har hänt så mycket annat, han känner sig piggare, gladare, m.m. Igår när jag var där så blev jag helt stum, det var typ första gången i mitt liv som jag fick se min pappa gå och dra upp byxorna varannan minut, skjortan såg ut att vara 3 nummer för stor, MAGEN ÄR ALLTSÅ BORTA!! Han är jättesnygg verkligen, jag är riktigt stolt över honom!

Och det bästa är att han är stolt själv och tycker det är jättekul och vill gå ner ytterligare några kilon, tror även att mamma är nykär på nytt!=)


Höst och kallt

Blev inge stan igår med mamma det var ingen utav oss som orkade, hon hämtade oss efter dagis istället så åkte vi hem och fikade hos min mormor och morfar. Leon var sjövild som vanligt och fick alla att skratta! Vi följde med henne hem efteråt för Leon ville träffa "offa" och "iiuuuss", så det blev ännu mer bus och lek där, han stupade i säng när vi kom hem på kvällen. Fredrik har jätte mycket att göra på jobbet just nu eftersom de flyttar till nya fabriken nästa vecka, så igårkväll var han hemma strax efter 19.00, det är inte kul! Han hinner knappt se barnen, förhoppningsvis kan han sluta skapligare idag, men det återstår att se!
Igår började underbara Greys Anatomy igen, underbart!