Lek

När vi hämtat Leon på dagis så kom Sara och David hit och fikade och lekte, vi umgicks jätte mycket när vi var mammalediga med pojkarna men nu när hon börjat jobbat så blirdet inte så ofta som vi ses, mer än när jag hämtar och lämnar Leon på dagis. Leon tyckte det var jätteroligt att Sara som alltid är på dagis i vanliga fall nu var hemma hos oss och lekte! Pojkarna lekte kanonbra och jag och Sara hade massor att prata om så det blev ett par jätte trevliga timmar med lek och prat!
Blev middag när Fredrik kom hem från jobbet sen var det dags för fotbollsträning för Fredrik och jag och barnen begav oss hem till mina föräldrar där det blev lek och fika med min mamma som var själv hemma.
Det här med att Leon skulle somna själv i sin säng gick inte så jätte bra idag då han somnade redan under sagoläsningen innan Fredrik hann säga godnatt och gå ut ur rummet. Bättre lycka imorgon!=)

Imorgon förmiddag åker jag och Joline förmodligen med min mamma in till stan för lite shopping, Fredrik hade inte så mycket plats i vagnen igår när han var själv med barnen.


KALLT!!

Det gick hur bra som helst igår när Joline var med killarna och jag var på föräldramöte så det känns roligt! Var ett kanon bra möte också!

Imorse när vi gick till dagis så va det svinkallt ute! Nu är det högtid att köpa tjockare kläder åt barnen, täck/överdrags byxor måste inhandlas åt våran herre så han har något att dra på sig när de är ute på dagis i denna kyla.
Jag och Joline har spenderat förmiddagen på ÖF och det var lika trevligt som vanligt, när vi kom hem så dammsög jag och Joline somnade direkt, startade även en maskin tvätt och passade på att duscha.

Fredrik har sista fotbollsträningen ikväll så han kommer hem lite senare än vanligt, de skulle äta pizza efteråt. 
Nattningen har blivit lite annorlunda sen lillasyster kom, speciellt de kvällar som Fredrik är på träning och jag är själv hemma med barnen. Förrut gick vi alltid och la oss tillsammans med Leon och läste saga och låg kvar där tills han somnat men nu ska vi börja med att han ska somna själv i in säng. Måste komma in i bra rutiner igen när det gäller nattningen och det skulle underlätta en hel del om han kan somna själv i sin säng när man är ensam med barnen. Så från och med ikväll börjar vi med det, han har somnat själv i sin säng förrut, kommer inte ihåg varför han slutade med det men förhoppningsvis så blir det inga problem!

Höst höst höst!

Hösten är här och det är inte annat än underbart!

BVC-tanten var här och vägde Joline idag och nu väger skruttan 5302g, Leon sov undertiden och när han vaknade så var det dags att käka lunch. När vi mättat våra magar klädde vi på oss och gick till lekparken, Leon gick bredvid vagnen hela vägen och plockade ekollon, löv och pinnar m.m. som han la i sin hink som han tog med. Blåste riktigt rejält ute så vi var glada att vi klätt oss ordentligt, blev en massa lek och bus i lekparken i ca 1½ timme. Det var en snopen Leon som lekte i sandlådan med mamma när han såg pappa komma gående, Fredrik kom och alltså och mötte oss efter jobbet så vi fick sällskap hem! Precis som på ditvägen så plcokade Leon en massa småsaker som han hittade och nu var han även mycket noga med att visa Fredrik vad han la i sin lilla hink, sötnosen!
Snart ska jag iväg på föräldrarmöte, men innan det måste jag berätta att jag är alldeles själv hemma just nu! Jag ammade Joline när vi kom hem för en halvtimme sen ungefär sen tog Fredrik med sig barnen till stan för att handla, jag hade planerat att ta med Joline men Fredrik tyckte det var onödigt. När hon ändå var nyäten så tyckte han att hon kunde få följa med honom och Leon till CityGross så att jag får lite egen tid (gå på föräldramöte vilken härlig egen tid), har inte varit ifrån henne nånting på snart 6 veckor så det kändes både jobbigt och tungt samtidigt som det kan vara välbehövligt att få gå bort en stund och bara vara Lina och inte behöva tänka på någon annan undertiden.  Det är ju så nära hem från dagis så det är bara att Fredrik ringer så är jag hemma på 10sek om det skulle bli kaos sen, men jag tror det går utan problem!

Så nu ska jag alltså gå på föräldramöte som Lina, Leon´s mamma.

Jaha?

Det regnar ute och vi som skulle gå till lekparken efter frukosten sen!  Vad ska vi hitta på istället?
12.30 kommer iaf våran BVC-tant hit för att väga Joline, hon ringde i Fredags och berättade att hon hade ett ärende ut till Tystberga idag efter lunch så hon tyckte hon kunde komma förbi med vågen här så slapp vi åka in. Mycket snällt tycker jag!
Nu vill Leon leka så det ska vi göra.

Snoriga!

Blev bjudna på middag hos mina föräldrar igår, kanon god mat och efterätt bjöds det på och som alltid så hade vi det mycket trevligt!
Fredrik är iväg på fotbollsmatch, han åkte efter lunch, Karin kom hit på fika och har nyss åkt hem. Blir en fortsatt lugn dag här hemma för mig och barnen, Leon har blivit riktigt snorig så vi håller tummarna för att det inte blir mer än så! Joline är också snorig men det har hon vart sen hon föddes så hon föddes nog mer eller mindre förkyld, sjuktiderna börjar komma krypandes nu men jag hoppas att vi klarar oss! Bara för det så lär väl någon ligga sjuk inom de närmsta dagarna.

Stallet

Dags att göra sig iordning för att åka till stallet! Sitter i mysbyxor och tröja just nu, stallkläderna ligger i en hög i hallen och väntar på att jag ska klä på mig.

Riktigt höstigt ute idag!

God natt!

När vi gick till Konsum och macken förrut för att handla lite smått och gott till kvällen så ringde Sandra mig! Kvinnan flyttade till Oskarshamn för nästan exakt ett år sedan efter att ha träffat kärleken där, nu nästan ett år senare så är hon hos sina föräldrar över helgen. Gick självklart dit, Joline fick följa med medans killarna cyklade hem för att leka. Var där ca 1½ timme och under den tiden fick hon berätta allt, sen ville hon givetvis höra allt om alla här i byn och om barnen osv. Jag och hennes föräldrar var fullt överens om att det inte behöver dröja ett helt år till tills nästa gång hon kommer och hälsar på! Karin kommer ut hit imorgon och ska träffa henne så vi går nog dit imorgon igen, Danni och Maria som är i Italien just nu missar Sandra denna gång men vi ska dra ihop hela tjejligan nån helg framöver då damerna har kommit hem från sin roadtrip och alla är lediga samtidigt.
Hursomhelst så var det helt underbart att få träffa henne igen!

Blev mys och gott tilltugg i soffan till Idol och Kändisdjungeln denna kväll, Leon somnade under Idol. Nu sover båda barnen i sina sängar så nu ska vi också krypa till kojs och vila upp oss inför morgondagen.

Fredagsmys!

Jag och barnen har haft en lugn och skön dag på hemmaplan. När Fredrik kommer hem ska vi ta en promenad bort till Konsum och handla lite smått och gott till kvällen, Leon vill cykla bort så det ska han få göra. Kommer ha en riktig myskväll här hemma med familjen, beställer nog pizza till middag tror jag.

Joline ligger och ler och sprattlar för fullt i babygymmet och Leon sitter i soffan och tittar på favoriten Fåret Shaun.

TÄVLING




Var med och tävla du också om dessa jättefina mössor!                                                                http://www.alskadehjartegryn.blogspot.com/

Ny dag

Gick jättebra med att få Fredrik att tycka att nya vardagsrumsmöbler skulle sitta fint, så det kommer att inhandlas inom en snar framtid!
Killarna åkte upp till garaget igår efter maten och jag och Joline gick hem till Fia för prat och kaffe, killarna kom och hämtade oss vid 19.00. Jag och barnen badade tillsammans och Fredrik satt bredvid, känns som om det blir lite trångt att knöla ner oss alla fyra.

Imorse vaknade jag vid 05.30 av att Leon står i sängen och säger "maaamma maaamma" det visade sig att blöjan var full av kiss och att det läkt ut i sängen. Vi bytte blöjan och sedan kröp vi ner under mitt täcke och somnade om direkt och sov till strax innan 07.00. Leon är på dagis nu och jag ska passa på att röja här hemma, behövs dammsugas, tvättas och plockas undan.


Möbler

Jag har hittat nya möbler till vardagsrummet som jag vill ha så när älsklingen kommer hem ska jag vara extra snäll och komma med vettiga argument till varför vi ska byta varadagsrum!=)
Önska mig lycka till!


Busfröna i Fredags!=)

           


Kläder till Leon!

Fredrik är på fotbollsträning, Joline ligger i babygymmet och sover och Leon och jag ska sätta oss i soffan och titta på bolibompa.
Ska slänga iväg en beställning från H&M sen till Leon när Fredrik kommer hem, han ville vara med och se vad det finns för snygga kläder till våran snygga kille. Har hittat massor redan nu så han får kika igenom den sen och säga vad han tycker, roligt att sitta tillsammans och kika!
Blir Idol och kändisdjungeln ikväll innan det är läggdags.

Regn..

Hade en riktig mysmorgon med barnen i soffan framför bolibompa innan det var dags att klä på oss för att gå till dagis. När vi lämnat Leon så gick jag och Joline till ÖF och umgicks med de andra småttingarna och mammorna, hade et par riktigt trevliga timmar där. Väl hemma igen så klättrade jag upp på vinden och plockade ner babygymmet så Joline har legat och sprattlat och bubblat massor! Nu sover hon som en stock så det är bara att lägga ner henne i vagnen sen vid 14.00 när det är dags att hämta storebror.
Idag blir det koktpotatis, lax och sås här hemma! Har varit sugen på lax i flera dagar nu så idag slår vi till!
Ska fixa det sista med inbjudningskorten till dopet ikväll så vi kan beställa dem och sedan skicka iväg dem i slutet av veckan. Ska kika runt på kläder ikväll också, som jag nämnt tidigare så är Leon i stort behov av nya kläder och skor!


Lek&bus!

Klockan 09.00 imorse hade vi utvecklingsamtal på dagis, Fredrik kompade så han gick dit medans jag var hemma med barnen. Maud hade bara en massa positivt att säga om Leon, precis som alltid så fick han en massa beröm för sitt tal, Fredrik och jag fick även höra att personalen är imponerade av oss som föräldrar och tycker att vi är väldigt pedagogiska osv!=) Fredrik gick alltså hem från dagis ett par centimeter längre!=)
När han kom hem så packade vi in oss i bilen och begav oss till Stigtomta där han släppte av mig och barnen hos Tessan och Chanell. Blev en massa bus och lek, lunch, skogspromenad för att se på hästarna, svamp plockning och blåbärsätande, ännu mer lek och bus och sedan fika innan vi åkte hem på eftermiddagen.=) Har haft en kanondag med dessa underbara människor, Leon är toktrött eftersom det inte blev någon sovstund idag så han lär slockna väldigt snart.
Sambon står i köket och gör varmamackor som ska ätas framför tvn.=) Blir duschen för min del sen innan fortsatt tvtittande. Morgondagen bjuder på dagis för Leon och ÖF för mig och lillskruttan, är inte så mycket stora barn på ÖF längre utan mest småpluttar så han har det roligare på dagis istället.


Söndag..

Fredagen tillbringade vi tillsammans med Tessan och Chanell, lagade lunch, fikade, var vid lekparken i 3 timmar m.m.=) Hade en kanon dag med dem! Kom hem från lekparen strax efter 17.00, då var Fredrik hemma och strax därefter kom Crille för att hämta hem sina tjejer men det blev ännu mer prat och kaffe då så de kom inte härifrån förrens 19.30 på kvällen och jag kan lova att busfröna Leon och Chanell var trötta då! När vi kom hem från lekparken så sprang de upp på Leon´s rum direkt medans vi vuxna satt i köket, de skrattade och lekte en massa, när jag gick upp en stund senare för att titta till dem så såg dt ut som att bomben slagit ner i hans rum!! ALLT låg på golvet och jag menar ALLT!! Blommorna och blomkrukorna låg på golvet, likaså alla tavlor, böckerna låg på golvet, gosedjuren, de hade vänt upp och ner på alla leksakslådor så alla leksaker låg på golvet, bordet och pallarna stod precis innanför dörren! Jag plöjde mig igenom detta kaos och hängde upp tavlorna och ställde upp blommorna och krukorna och gick sedan ner igen, ungarna bara skrattade och fortsatte med sitt. Haha två stycken 2åringar kan alltså ställa till ett riktigt kaos och ge oss vuxna ett riktigt gott skratt!=)

Lördagsförmiddagen spenderade killarna i badmintonhallen och jag och Joline åkte med min mor in till stan för att handla så vi kunde fylla på skåpen här hemma, när vi varit hemma och plockat in alla varor så begav vi oss till stallet där vi spenderade några timmar. Blev en ridtur i skogen på Queenie tillsammans med mamma och Joline, mamma tömkörde Paddy och hade Joline i bärselet, kanonbra verkligen!=) Var ute ca en timme och njöt av lugnet i skogen och det underbara vädret!=) Kvällen bjöd på middag hos Fredriks föräldrar, sen mys i soffan här hemma framför kändisdjungeln innan tröttheten tog över totalt och vi gick och la oss.

Mamma kom och hämtade mig och barnen här strax innan 10.00 imorse och vi åkte ut till stallet, kunde inte rida Queenie idag eftersom ena bak skon släppt, hovlsgaren skulle ändå komma ut och sko om hästarna imorgon så det gjorde inte så mycket. Blev en ridtur uppe på banan på Paddy för Leon iaf, sen fika i solen.=) Vi kom hem till ett nystädat hem eftersom min underbara sambo tagit sig i kragen och städat så fint!=) Mycket uppskattat!=)
Leon ville inte sova nånting idag så vi trodde inte att han skulle orka att hålla sig vaken när vi gick till tyrsvallen strax innan 16.00 för att se på årets sista fotbollsmatch men det var inga problem, han höll sig vaken under hela matchen. Han hade fullt upp med att äta korv och godis, leka i sandlådan och busa med alla så han hann inte tänka på att han var trött.=) Det var en trött liten kille som slog ihop sina ögon här hemma i soffan vid 18.45 nu ikväll, nu ligger han och snarkar så sött i sin säng.
Kändisdjungeln snart sen blir det sängen för min del också!

Helg!

Äntligen är det Fredag och det innebär att det blir en massa mys och gott framför tvn med familjen ikväll, underbart verkligen!=)

Har lekt, busat och dammsugit här hemma idag, just nu ligger Leon och sover i soffan. Tessan och Chanell kommer med bussen 12.30 så vi ska gå och möta dem då sen blir det hem hit och slänga ihop lunch och sedan går vi till lekparken så sysslingarna får leka och busa.=) Får se om vi tar med fika dit eller om vi fikar när vi kommer hem därifrån.
Bussarna matchade varandra riktigt bra idag vilket är sällsynt, deras buss från Stigtomta till Nyköping gick 11.16-11.45 är de då framme vid busstationen i Nyköping, bussen från Nyköping till Tystberga går 12.08-12.30 är de i Tystberga så det blir lite dötid för dem vid busstationen. Annars brukar det vara så att bussarna till Tystberga går 2 timmar senare eller liknande, körkort kanske skulle införskaffas, det handlar bara om lathet från min sida. Men men, det är iaf jätte roligt att det funkade så bra idag så att de kan komma ut hit och leka med oss!=) Leon blev jätteglad när jag berättade att Chanell ska komma idag.=)

Jordgubbar!

Idag var det sista dagisdagen för denna vecka så imorgon blir det lekparken och kanske en sväng till cafeet för lite fika.=)

Mamma kom hit vid 10.30 idag, blev en massa prat och några koppar the, blev även lite plantering på både fram och baksidan eftersom hon hade med sig några lökar som vi pilla ner på framsidan och på baksidan tog vi bort två stenplattor och där planterade vi sedan tre jordgubbsplantor, så nästa sommar har vi både smultron och jordgubbar här hemma!=) Plockade in massor av tomater och smultron, smultronen hamnade i en skål där de låg och väntade tills Leon kom hem och åt upp dem.=)
Lagade korvstroganoff och ris till middag idag, Leon åt massor trots att han ätit en hel del av Lena´s köttsoppa och bröd på dagis, alltid lika kul när han tar om flera gånger under måltiderna!
Fredrik ska snart iväg på fotbollsträning, jag och barnen bänkar oss framför bolibompa vid 18.00 sen ikväll blir det mys för mig och älskling framför Idol och Kändisdjungeln.=)


Tävla hos Agnes!

Wall Style 01

Jag tävlar om ett presentkort på 600:- från WallStyle hos Agnes.
Var med och tävla här du också!


Städa städa!

Jag har sprungit runt här hemma som ett yrväder och plockat, dammsugit, tvättat m.m. tvättar varje dag känns det som, korgen fylls fort med två barn varav den ena kräks och den andra grisar och kladdar. Men det är väl underbart?=)
Snart dags att packa ner Joline i vagnen och gå till dagis för att hämta Leon, han började ju gå de nya tiderna idag så vi får se vad han tyckte om att äta Lena´s lunch!=)
Fredrik kommer hem vid 15.00 så då blir det lek, bus och mys för oss och gemensam middagslagning, kvällen bjuder på en dusch och Idol.


!!!!

Under denna sommar har det hänt väldigt mycket med Leon! Han har utvecklats massor när det gäller allt verkligen! Vuxit har han också gjort, han har vuxit ur sina byxor, både jeans och mjukisar, tröjor, t-shirtar, 2par gummistövlar, 3par gympaskor m.m.
Nya kläder behöver alltså inhandlas åt den lille herren snarast! Våran lilla kille har blivit så stor, har inte hunnit med när han har växt och utvecklats, inte blev det bättre heller när Joline kom till världen för då växte han MASSOR på bara några sekunder!=)
Tiden går alldeles för fort, snart är mammaledigheten slut och det är dags att söka jobb, snart börjar barnen i skolan och sen kommer de hem med flickvänner och pojkvänner och vill vara ute sent på kvällarna osv.
Det gäller att ta vara på tiden!

TÄVLING


"Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett valfritt klädeplagg från LiandLo! Ta chansen och tävla du med!”

 
Alla kan vara med och tävla!


Lek & bus!

Eftersom dagis är stängt idag så kom dete extra många föräldrar och barn till ÖF idag, fullrulle hela tiden.=) Joline sov sig igenom alltihop och Leon lekte och busade med de andra barnen, jag själv satt och pratade skit med de andra mammorna.=) Leon ligger och sover på soffan och Joline sitter och pratar för fullt i babysittern, hon är så vaken och med för att vara bara vara 3½ vecka! Hon ler när man pratar med henne och det är hur underbart som helst!=)

Passade på att boka tid för dop när vi var på ÖF också, det var svårt att hitta en tid då kyrkan var ledig men efter lite ompusslande av Carina så blev iaf 11 Oktober bokat!=)


Finbesök

Igårkväll fick Leon följa med Fredrik och Jonny till gymmet, det var en överlycklig liten kille som gick och tränade med dem.=) Jag och Joline fick finbesök av Karin, träffas så sjukt sällan så vi har så mycket att prata om när vi väl ses! Iaf så skrev hon ett sms till mig när hon var pååväg hem från jobbet och frågade om hon kunde svänga förbi här på en kaffe för hon ville träffas och även se hur stor min mage har blivit (vi hörs och träffas alltför sällan!!), haha jag skrev att det fick hon gärna göra. Kan ni tänka er hennes min när hon kom in genom dörren och jag står där utan mage och med bebis i famnen?! Haha! Hade jätte trevligt undertiden hon var här, det skvallrades en hel del, Fredrik är nog glad att han och Leon var på gymmet undertiden så de slapp höra allt.=) Vi bestämde att vi ska dra ihop hela tjejgänget och träffas nån helg, det är år sen vi träffades allihop samtidigt!
Nu är det frukost som gäller sen ska vi gå över till ÖF!=D


Lekparken!

Gick till lekparken vid 09.30 och kom hem 11.30 så det blev några timmar med bus och lek där!=)
Vi har några lekparker här i Tystberga men alla har blivit väldigt sunkiga, trasiga och äckliga eftersom det inte är någon (kommunen) som tar hand om dem. Därför brukar vi gå till skolan eller dagis och leka där på helgerna för där är allt i toppskick. Men igår så bestämde jag och Leon att strunta i hur sunkiga och tråkiga lekparkerna är och gå dit iaf, strax innan vi skulle gå imorse så ringde Fredrik från jobbet och berättade att lekparken nedanför knektberget (inte långt från oss) är alldeles nyrenoverad! Så vi gick dit och mycket riktigt så var den i TOPPSKICK verkligen!=D Nytt fint staket, ny fräsch sand, ny rutschkana, ny gungställning+gungor, ny sandlåda och nya "gunghästar", vi blev alltså kvar där och lekte en massa.=) Äntligen har kommunen lagt ner lite pengar, tid och energi för barnen i detta samhälle och det tackar vi för!=D Äntligen finns det ett ställe dit man kan gå lediga dagar och leka och träffa andra föräldrar och barn, som vi alla har saknat detta!!
Leon slocknade i fotöljen så nu ska jag och Joline titta lite på tv innan det är dags för lunch.=)


Träningsvärk

Träningsvärk i låren och rumpan har jag idag efter ridturen igår!
Vi sitter och tittar på bolibompa här hemma, ska snart äta frukost det börjar kurra i magarna på mig och Leon. Efter frukosten så gör vi iordning oss sen går vi till lekparken!=)


Jaha..

Nu var det sista dagen på helgen, man hinner ju inte med nånting känns det som.
Hade en jätte trevlig kväll i Fredag´s hemma hos mina föräldrar med god mat m.m.=) Leon busade en massa och somnade gott när vi kom hem. Igår var vi hemma och lekte, plockade in en massa smultron från Leon´s plantor och även en massa tomater.=) Har plockat in en hel drös med tomater nu också, helt underbart goda, vi äter dem som godis här hemma.=) Har tillbringat denna dag med Joline och mamma i stallet, tog en ridtur med Queenie medans mamma passade Joline, tömkörde Paddy en sväng också. Killarna hade cyklat till lekparken där de lekt och busat så Leon sover just nu, när han vaknar går vi nog hem till mina föräldrar en sväng för en fika och hämta några jordgubbsplantor som vi ska plantera på baksidan så vi får njuta av jordgubbar nästa sommar.=)

Fullt ös!

Efter dagis så gick jag och barnen hem till min mormor och morfar där det blev fika och en massa bus, Joline sov gott i sin gammelmormor´s famn medans Leon och gammelmorfar for tokiga, snurrade varandra i fotöljen, lekte kurragömma m.m.=) Härligt och underbart när man har så pigga mor och farföräldrar som man har!=)
När vi kom hem så möttes vi av Fredrik som redan var hemma, han slutade tidigt idag.=)  Snart ska vi gå hem till mina föräldrar där det bjuds på middag denna kväll, blir till att äta och dricka gott hos dem, mamma och syster hade handlat hem lite grejer så vi kan göra goda alkoholfria drinkar till mig, syster och Leon.=)


"äckaj dej mamma"

Imorse vaknade vi klockan 08.00, jag hade Joline på ena sidan och Leon på andra så jag låg på rygg. Leon lägger armen över mitt bröst och huvudet på min axel och klappar och säger "äckaj dej mamma"! Finaste killen i världen verkligen!=D
Leon är på dagis nu och jag och Joline myser, har satt på en maskin tvätt annars blir det lugnt fram tills det är dags att hämta älsklingskillen. Man har ju rätt till 15tim i veckan när man är föräldrarledig och på Leon´s dagis finns det två olika tider att välja på då, 9-12 varje dag (som han går nu) eller 07.45-12-45 tis-tors. Men nu har även en tredje tid kommit ut tackvare några driftiga föräldrar och även personalen , 9-14 tis-tors, då får de både frrukost och lunch där, innan har det bara varit frukost. Personalen är också jätte nöjda med den nya tiden eftersom de ha velat att 15timmars barnen också ska få äta lunch tillsammans med de andra. Leon ska alltså från och med nästa vecka börja gå den nya tiden, känner att han är för stor för att bara gå 3 timmar om dagen!
Det allra bästa med nya tiden är att han kommer få äta Lena´s underbart goda mat som han älskar!! Dagiset är känt för den goda maten och frukosten, frukosten serveras som en stor buffe med nybakat bröd varje morgon som Lena slänger ihop när hon kommer dit, lunchen lagas från grunden helt och hållet, inget halvfabrikat där inte!=) Leon är glad över nya tiden, vi är glada och personalen är glad kan man begära mer?=)

Pigg!

08.15 slog barnen upp sina blå imorse, så idag är jag riktigt pigg!=) Leon är på dagis, ska hämta honom klockan 12.00, blir en sväng till Konsum då och handla ketchup sen hem och äta lunch. Får se om han vill sova något idag. Vet inte vad vi ska hitta på, om han inte vill sova så tar vi nog en sväng hem till min mormor och morfar.=)
Ska ta fram köttfärs nu till middagenså att den hinner tina.

Nya kläder

Ja nu har Ylva varit här med tre proppfulla pappkassar med en massa kläder från stl 56 till 68 så nu har lillskruttan nånting att växa i.=) Kläderna är hur fina som helst, vi har sorterat upp vad hon kan använda nu så de ligger i tvätten, ska snart hänga dem. Har duschat och satt på mig mysdress, nu ska familjen krypa upp i soffan och kolla på fotboll, Sverige-Malta.=)

Det blev ärtsoppa till middag, Leon tyckte inte det var någon höjdare så han åt ostmackor och mjölk istället.=)

3 veckor!

Idag blir våran lilla älsklingstjej 3 veckor! Vart tar tiden vägen?!?!

Leon är på dagis och jag har precis ätit frukost, Joline sover i babysittern så jag ska sätta mig och ta det lugnt framför tvn en stund. Fick sms från Ylva i stallet nyss att hon skulle åka ut till huset och hämta en massa kassar med bebiskläder som Emmy växt ur och som nu Joline ska få.=) Det är en massa kläder från polarn och pyret m.m. och det sitter prislappar kvar för att hon inte har hunnit använda det innan Emmy växt ur det! Folk säger att jag shoppar mycket och onödigt men Ylva tar nog priset ändå.=) Men vi tackar och tar emot, stl 50 börjar bli lite tajt på våran fröken nu så det ska bli skönt att få kläder i stl 56 och uppåt!=)

Vad ska man laga till middag idag??

ÖF

Idag vaknade vi klockan 08.00, åt frukost och gjorde oss iordning sen gick vi över till ÖF.=) Leon ville inte sova när vi kom hem så han kommer somna gott ikväll, tänker inte hålla på att bråka med honom, vill han inte sova så behöver han inte sova han är glad och det är huvudsaken! Har precis diskat efter lunchen så nu ska jag ta tag i den övriga städningen, tvätta kläder+soff&fotöljklädseln, dammsugning och dammning. Tråkigt men det måste göras, Fredrik lovade att hjälpa till när han kommer från jobbet om ca 40min.=)

Ska ta bort tratten som Melvin haft på sig efter operationen sen också, tog bot drängagen igår så idag ska tratten av. Han ska få gå ut i eftermiddag, så förhoppningsvis får vi tillbaka våran goa och mysiga katt inomkort.=)

Middag..

Potatisen står och kokar, det andra är klart, blir potatis, torsk och äggsås till middag!=9 Leon kommer bli överlycklig!=)
Leon har varit på dagis idag och ligger nu och sover, ska snart väcka honom, Joline och jag har bara tagit det lugnt. Fredrik började jobba förmiddag idag så han slutar klockan 14.00 om dagarna nu, skönt att han kommer komma hem tidigt!=) Ska äta middag när han kommer hem, sen blir det veterinären med Melvin eftersom drängagen ska tas bort idag. SKa bli så skönt att kunna släppa ut honom på dagarna ha driver en till vansinne med sina bus och tokryck just nu! När vi kommer hem från veterinären så ska vi upp till Fredrík´s föräldrar och fira hans mamma som fyller år idag, känns som om vi kommer somna gott ikväll efter allt flängande.=) Imorgon är Leon ledig från dagis för då ska vi till ÖF!


Tillbaka i sadeln!

Efter frukosten imorse så åkte jag och barnen med mamma och syster till stallet, Fredrik fick vara kvar hemma och få lite egentid innan han åkte in till stan för storhandling.=)
Jag hoppade upp i sadeln igen efter en långtids vila därifrån, tror jag red sista gången när jag var i vecka 28 med Joline, allt gick toppen och Queenie skötte sig utmärkt! Hon kände väl att matte var lite ringrostig.=) Leon red på Paddy uppe på banan med moster, han är i himmelriket när vi är i stallet!=)
Har varit storstädning i stallet denna helg så mamma och syster hade skrubbat Queenie´s box igår så idag tog vi tag med Paddy´s, gick ganska fort när vi var fyra stycken som hjälpte till, Leon var kanon duktig och gick med svamp och trasa och skrubbade.=) Fikade när vi var klara med allt, spenderade ca 4 timmar där. Måste jag säga att Leon somnade som en stock när vi kom hem? När han vaknar sen är det duschen som gäller för honom sen blir det till att gå på fotbollsmatch.=) Själv sitter jag nyduschad och fräsch med Joline i famnen som har en väldigt besvärlig hicka som inte vill ge med sig riktigt,väntar på att Fredrik ska komma hem från stan så vi kan bära in alla varor.

Leon hade förresten haft en toppendag på Kolmården igår!=) Han kom hem vid 18.30 så jag och Fredrik fick äta middag själva, han blev inte så sen efter en heldag med alla djur. Favoriten  från gårdagen var delfinshowen den pratar han om hela tiden och berättar hur delfinerna hoppade högt upp i luften och hur alla klappade händerna.=) Även tigrarna var en favorit.=)


Lördag!

Leon somnade strax efter 20.00 igårkväll, Joline somnade där nångång också så vi fick lite egen tid framför tvn, men när klockan slog 22.00 så gick vi upp och la oss. Kan låta tråkigt men man är helt slut på kvällarna, väldigt skönt att gå och lägga sig skapligt så man är pigg när barnen slår upp sina blå på morgonkvisten.=)
Har precis ätit frukost och killarna står i duschen, sen är det min tur att duscha, efter det blir det dammsugning här hemma! Fattar inte var allt grus kommer ifrån? Kan det vara Leon som drar in det när han springer och tar på sig skorna i hallen och sen springer genom hela hemmet?=)
Klockan 11.00 åker Leon med sin farmor och farfar, faster+pojkvän till Kolmården för att titta på alla djuren, en liten utflykt för den nyblivna storebrorsan!=)


Bilder

      

   

                           

Ingen vila för mig idag

Nej det blev det inte, Joline ville inte sova när vi gick upp och la oss med Leon, han somnade dock efter två böcker. Känner mig väldigt pigg idag ändå men det hade varit mysigt att som igår få ligga med en unge på varje sida och bara njuta och koppla av.=) Hon tokslockna i babysittern när vi kom ner så jag passar på att göra lite nudlar, inte vidare gott men det är väldigt tomt i skåp, kyl och frys så det blir storhandling imorgon!
Blir god middag här hemma idag och en massa mys! Kanske hyr en film som jag och älsklingen kan se på när barnen har somnat.=)

HELG!

Hade riktig tur när vi skulle gå och lämna Leon på dagis förrut, regnet har vräkt ner hela morgonen och jag har inte varit sugen på att behöva gå utanför dörren med vagn och barn men när vi stod i hallen och klädde på oss så slutade det regna så jag hann gå tur och retur till dagis utan att bli blöt.=)
Helgen blir lugn, kanske hälsar på hos mina föräldrar ikväll för Leon tjatar sååå efter "mommo", "offa", "Oa" (moster Moa) och hans absoluta favorit här i livet "Iiiuus" (morbror Linus).=) Nu ska jag sätta mig tillrätta i soffan och ta fam tuttarna för lillfröken här bröjar bli hungrig, inte lätt när man sitter och ammar med vänster tutte och det bara rinner ur höger!  Hur bär man sig åt? Känner mi som en riktig mjölkko, men det är det värt!=)

Vilat

När vi kom hem från dagis så vardet bara att flytta över Joline från vagnen till hennes säng, hon sov som en stock.=) Leon och jag myste ner oss i sängen med en flaska vällin och en bok och somnade väldigt snart vi också, jag sov en timme sen ville Joline ha mat så vi gick ner och Leon sov tills för en stund sen.=) Känner mig pigg och utvilad och barnen är nöjda och glada, kan det bli bättre?
Fredrik har fotbollsträning ikväll så vi ska se till att ha maten klar tills han kommer hem, potatismos och stekt falukorv.

Igår blev våran lillskrutta två veckor!

Tillbaka till vardagen..

Ja så är det, Fredrik började jobba idag igen efter nästan 9 veckor hemma.
Hade en mysig morgon här hemma med barnen, mys i soffan framför bolibompa, Leon var jäte duktig och hjälpte till med allt.=) Stoppade Joline i vagnen och gick till dagis för att lämna Leon, trodde han skulle gå men han hoppade upp i vagnen han också, mycket mysigare att sitta bredvid syrran.=)
En överlycklig kille vinkade till oss i fönstret när vi gick hem, han älskar Lena´s frukost!=) Joline ligger i vagnen och sover men jag tror hon börjar vakna till nu.

Med Melvin är allt bra bortsett från att han är nyopererad och har två drängage i ena höften så han har inte kommit riktigt kommit underfund med hur han ska ligga osv. Men det allra största problemet för honom nu är tratten han ska ha på sig tills på Måndag då vi ska tillbaka och ta bort allt, han har lite problem när han ska äta och dricka, tar ett tag innan han får in snitsen om man säger så.=)
Nu är det frukost för mig som gäller sen blir det lugnt tills vi ska hämta storebror igen.=)

Melvin

Igår eftermiddag när Melvin kom in så gick han och la sig under vardagsrumsbordet och där låg han hela kvällen, inget vi tänkte på. När Fredrik sen innan läggdags såg att han fortfarande låg kvar där så skulle han ta fram honom och gosa lite, Melvin blev galen och fräste som attan och skrek när Fredrik rörde hans bakdel. Vi lät honom vara under natten och imorse låg han i våran säng men vi fick fortfarande inte röra bakdelen för då skrek han och blev helt vansinnig, han hade jätte sårt att gå och svansen bara hängde på honom och när han skulle lägga sig i kösfönstret så gick det inte. Vi ringde veterinären och de misstänkte som oss att han blivit påkörd och att ryggen skadats, fick en tid kl. 11.00 så Fredrik åkte in med honom för röntgen osv. Vi har inte kunnat ta oss en närmare titt på honom eftersom han blivit galen när vi rört honom, men veterinären hittade ett riktigt djupt och otäckt bitmärke (förmodligen från en annan katt) rakt över ryggraden på honom. Ingen päls saknas eller så utan han ser hel och ren ut,skumt.
Han fick vara kvar för vidare undersökning och observation, de skulle sätta dränage och ge antibiotika, ska hämta hem honom om en timme. Så nu blir det ett par dagars vila inomhus för herren.

Handlat och BVC

Joline väger nu 4570g och är hela 55cm lång, växer så knakar verkligen, vill stanna tiden ett tag!=)
Passade på att handla lite på CityGross innan vi begav oss hemåt, skönt att bara ha ett barn med sig när man handlar, blir så mycket lättare. Leon ligger och sover efter all lek på dagis, han kröp upp i mitt knä i soffan när han kom hem, han var så trött plutten så han somnade nästan direkt.=)
Blir tacogryta till middag idag, smidigt och lätt att slänga ihop och sen bara låta stå och puttra, jag och Joline åker till stallet vid 17.30, Leon´s farmor kommer och hämtar honom här hemma när hon slutar jobbet vid 17.00 så får han följa med henne hem och leka eftersom Fredrik ska på fotbollsträning vid 18.00. Det blir en tidig middag så att vi alla hinner äta ihop innan vi drar iväg till olika håll.=)
Jag har ångest, Fredrik börjar jobba på Torsdag och jag ska alltså från och med den dagen ta hand om två barn själv om dagarna!HJÄLP! Kommer gå jättebra men nervös är jag, är så skönt när vi är två här hemma som hjälps åt med allt osv.=)
Leon kommer vara ledig Tisdagar hädanefter så vi kan på ÖF.=)

Gäsp..

Leon har börjat vakna strax innan 07.00 på mornarna och vi som är bortskämda med att han sover till strax efter 08.00 är inte så jättepigga när han vaknar såhär tidigt. Men man kommer igång efter mys i soffan framför bolibompa.=)
Ska göra oss iordning här nu, snart dags att gå till dagis, sen bär det av in till stan för oss andra 3 eftersom vi ska till BVC. Ska bli spännande och se hur mycket lillskruttan väger nu.=)
Ikväll är det stallmöte i stallet så jag och Joline åker dit med mamma och syster, alla i stallet tjatar på att de vill träffa henne så ikväll passar perfekt när alla är där.=)