Första månaden slut

Leon var jätteduktig när vi var och vaccinerade honom, grät en skvätt när han fick sprutan men slutade lika fort igen och var mycket stolt över sitt lilla stickmärke på låret. Han har visat upp det för alla som vi träffat idag, haha.
Men det var helt sjukt så mycket folk det var när vi var där, stod och köade i ca 35 minuter, usch vad trist!

Nya innegympaskor inhadlades på InterSport också, så imorgonkväll ska svetten rinna och jag ska ha träningsvärk till max på tisdag!=)
Blev fotboll och middag hemma hos Jonny och Ella på eftermiddagen också, smakade riktigt bra men det gör det väl alltid när man inte behöver laga den själv? Barnen sover nu och jag tror bestämt att Fredrik också har somnat däruppe bredvid Leon, ska nog gå upp och ta mig en titt. Blir inte sen ikväll, är trött som ett as!

Söndag

Dagen igår var jättebra, men man är ju helt slut på kvällen efter en dag med massor av främmande som kommit och gått! Hade iaf jätte trevligt och tårtorna som jag och Leon gjort under fredagen gick åt, Fredrik fick fin fina presenter och är mycket nöjd med sin dag.
Kvällen avslutades i sällskap med goda vänner och två grymt trötta barn som låg snarkande i sina sängar..=)

Nu ska vi åka in till stan, Leon ska ta sin andra dos av vaccinet, blir att handla lite också. Köpa inneskor på InterSport idag står också på "attgöralistan", imorgon börjar kämpandet mot beach 2010.

I eftermiddag ska vi till Jonny och Ella, det är någon fotbollsmatch som måste ses så jag och barnen följer snällt med.=)

Läggdags

Har haft besök av grannarna en stund nu på kvällen, mycket trevligt!
Klockan sitter förövrigt på sin rätta plats och det blev hur bra som helst!

Jag lovar att bilder kommer Carolina.=)

Magen känns redan bättre Stina och hoppas att det förblir så.=)

Nu är det sängen som gäller för oss, en lång dag med mycket folk som väntar imorgon.
Nattinatt!


Åh så snyggt!

Fondtapeten är på plats och det blev så himla bra!! Stort tack till Ella som hjälpte till, vi skrattade massor medans vi satte upp den, nästan så man vill köpa till nästa rum nu på en gång bara för att man hade så roligt.=) Barnen var jätteduktiga de också, Joline ålade runt på golvet och var nöjd och glad, Leon hjälpte till med det han kunde hjälpa till med så han är väldigt stolt!
Första tårtan är i ugnen och en återstår, Leon tyckte det var jätteroligt att hälla i ingredienser och vispa m.m. Det blir Pavlovatårtor eftersom det är så fruktansvärt gott och allas favorit i våran familj!=)

Ska dammsuga av lite nu medans tårtan är i ugnen, ikväll ska jag och Fredrik sätta upp köksklockan på nya tapeten, åh det kommer bli såå snyggt!!


Födelsedag!

Idag fyller Älskling år, 26 år, så ikväll ska vi fira med mys och godsaker hela familjen.
Imorgon kommer alla och ska fira honom, så idag ska jag göra tårtor m.m., Ella kommer och hjälper mig med det, även fondtapeten i köket ska upp!

Vi har varit inne på MVC idag eller jag och Joline, killarna var och handlade lite undertiden. Satte in en spiral och fan i helvete vad jag har ont i magen nu!!
Två alvedon är nersvalda och nu väntar allt som ska hinnas med idag, vill att det ska vara fint när Fredrik kommer hem i eftermiddag.=)

Klart och redo för nästa steg!

Easy covern sitter på ena väggen i köket och har suttit där bra många timmar, nu ska den "vila" ett dygn så imorgon åker fondtapeten upp!=) Kommer bli kanon snyggt!
Världens bästa Jonny och Ella kom hit och hjälpte mig med den, tack tack och åter tack, vad skulle vi göra utan dessa fantastiska människor?! Imorgon ska alltså jag och Ella ge oss på att själva sätta upp fondtapeten, mycket spännande.
Danni kom förbi på eftermiddagen för lite prat och fick även lite mat i magen innan hon drog vidare på träning.=)

Nu återstår en kväll av mys och tvtittande, Joline sover så det är bara jag och Leon för tillfället, Fredrik har tränat efter jobbet och kommer nog in genom dörren vilken minut som helst.

Imorgon förmiddag ska jag till MVC för efterkontroll, sedan blir det för tapetsering och tårtbakning tillsammans med barnen och Ella.=)
Fredriks sista kväll som 25åring, imorgon blir han ännu äldre.


Mjukisar och mys med dottern

Leon är lämnad på dagis, jag går här hemma och donar lite i mjukisar och mysre med Joline. Är riktigt trött och seg fast inte så jag skulle kunna lägga mig ner och somna utan mer att jag vill vara hemma och bara njuta av barnen och livet i sig. Joline hade feber inatt och sov inte så jättebra, detta pga sprutorna hon fick igår. Så idag ska jag inte göra mycket mer än att vara här hemma och dona med mysa med Joline tills det är dags att hämta Leon, efter det blir det hem och fortsätta mysa och pyssla lite.=)
Idag är en sån dag det hade varit toppen att ha lite färg så man kunde börja måla i barnens rum, har en rulle easy covertapet i köket som ska upp på ena väggen innan vi kan sätta dit fondtapeten..det kanske man ska roa sig med idag? Tapetsera, dricka the och bara känna sig duktig och harmonisk?=)
Aja det visar sig, återkommer till kvällen om jag fått upp den eller inte, nu ska jag slänga mig på golvet bredvid Joline!=)

Roligt!

"Mamma roligt med gympa" det fick jag höra när vi skulle åka hem därifrån förut, "mamma.. stanna kvar på gympa" var något han också sa flera gånger. Han tycker alltså det är jätteroligt med gympa och tjatar redan om nästa onsdag då det är dags igen!=)
Joline hade inte varit på sitt bästa humör hemma med pappa, sista 45 minuterna så skrek hon och var jätteledsen så när jag och Leon kom innanför dörren så tittade hon på mig och skrek för full hals med tårarna rinnande nerför kinderna. Pluttan, måste jag säga att det högg i mammahjärtat när jag såg henne så?
Slet av mig jackan och tog henne direkt och vyshade, hon lutade huvudet på mitt bröst och snyftade massor och somnade nästan direkt, en riktig mammagris det där med andra ord. Stackars Fredrik som var själv här hemma och kände sig helt värdelös och hjälplös!
Nu sover båda barnen gott iaf och vi ska se på en film innan det är dags att gå och lägga sig.

Gympa!

Snart kommer Fredrik hem och då åker jag och Leon ut till gympasalen för idag är det gympadax för våran kille!=) Joline får lite kvalitetstid med sin far och jag och Leon får också egentid tillsammans, sen Joline kom så har det inte blivit så mycket egentid med Leon, eller med Joline för Fredriks del. Blir ofta att man delar upp sig på saker och ting, jag och Joline och Fredrik och Leon, anledningen till att det är så för att jag ammar. Så när jag slutar med det kommer det se annorlunda ut.=)

Idag är det iaf gympa som står på schemat för Leon och på Måndag börjar jag själv på gympa efter mycket tjat från bla. Carina, mamma och Ella, ska köpa skor i helgen så jag är redo för kommande Måndag!=)

Snökaos!!

Nu börjas det igen, snön vräker ner, det blåser och är allmänt kaos ute!!
Nu är jag trött på snö och vinter, nu vill jag har VÅÅR!!

viktuppgång

Ja våran lilla fröken har gått upp i vikt och följer fint sin kurva, 8320 väger hon är och är 67 lång, Leon vägde ett kilo mer och var 4 cm längre när han var 5 månader. Joline gjorde inte en min till att det skulle göra ont när hon fick sprutorna, hon hade ett stort flin hela tiden och började skratta efter den sista, konstig unge det där!=)
Vi åkte in med min mormor och morfar eftersom de ändå hade ärenden i stan så det blev en fika efter BVC-besöket och sedan lite shopping på "stormarknaden" som de så fint säger (Coop Forum), riktigt mysigt att strosa runt med dem och prata, Joline somnade efter ett tag i kundvagnen och fortsatte sova hela bilresan hem. Två vita orkideer med vita krukor fick följa med mig hem, kunde inte låta bli! Så nu står de och är fina i vardagrumsfönstret.=)
Snart dags att hämta hem Leon från dagis sen ska jag STÄDA! Hatar detta men kan INTE låta bli! Ska prova Stinas dunder rengöringsmedel som jag fick av henne igår, det kommer dofta underbart här hemma efteråt!=)
Ikväll får det bli en sväng med bilen bort till sopsorteringen för att slänga tidningar, kartonger m.m.

BVC

Om en timme åker vi till BVC för vägning och mätning, tror det var spruttajm idag också..Jo så är det nog, är helt vimsig och har inte koll på nånting känns det som. Skyller på att jag är småbarnsmamma.=)

Shabby chic

Finns det något snyggare eller finare än shabby chic? Blir helt galen när jag sitter ioch tittar runt! Vill ha vill ha vill ha, men en sak i taget. Man får handla på sig vartefter, idag har jag gjort några fina inköp!=)

vart kommer allt ifrån?!

Leon ligger helt utslagen i soffan och snarkar, jobbigt att vara på dagis, Joline ålar runt på golvet i en väldig fart och jollrar.
Har varit på ÖF under förmiddagen och efteråt blev det lunch hemma hos Carina och Linus, sista veckan nu, på Måndag börjar Carina jobba igen. Tråkigt för mig, hade varit kul om hon varit hemma längre, men men, Leon kommer tycka dte är roligt att hon kommer tillbaka till dagis iaf.

Har plockat här hemma sen vi kom innanför dörren, vart kommer all skit ifrån?! Jag plockar och sädar och fixar och donar dagarna i ända men ändå så kommer det bara fram mer och mer!! Småbarnsfamilj kan det bero på det?!

Så fiiin!

Vagnen är helt underbart fin!! Så nöjd verkligen!! Joline kommer glida runt som en riktig prinsessa, längtar tills imorgon då vi ska ut och köra med den!=)

Vårat nuvarande matbord och stolar är sålt redan, det flyttar över till grannarna såfort det nya kommer. Smidigt smidigt, tänk om det alltid kunde vara så enkelt att bli av/sälja saker, kanske kan försöka sälja soffgruppen till dem också, haha.

Nu ska jag hoppa i säng, skulle duscha egentligen men väntar med det till imorgonbitti istället!

Snart så..

Snart så kommer Fredrik hem med nya vagnen!!=)
Jag och Leon har lagat middag och även hinnut äta den också eftersom vi var så hungriga, tacogryta blev det idag.
Imorgon ska Leon till dagis och jag och Joline ska till ÖF, efteråt blir det en välbehövlig och efterlängtad promenad med Carina och Linus.

Måste bara tala om att Leon fick gå från matbordet igår och upp på sitt rum, inte ofta han måste gå upp på sitt rum för att han är dum men ibland så. Han satt och skrek och lyssnade inte ett dugg vid middagsbordet igår, ett rikitgt monster med andra ord! Efter några ordentliga tillsägelser från mig och Fredrik och två varningar så fick han gå upp på sitt rum, herregud vad han skrek och grät, inte för att han var ledsen utan för att han var arg! Vi satt kvar och åt och efter ca 20 minuter hade han lugnat ner sig och han kom sakta gående ner från trappen och sa "fölåt mamma, pappa och Joline", blev lite kramkalas och förklarande att vi andra får ont i öronen osv när han skriker. Idag har han varit helt underbar, tänk vad det kan vända fort, ena sekunden så är allt frid och fröjd och i nästa så är det krig.=)

Nytt matbord och stolar!

Jajmen nu blir det nytt matbord och stolar, det vi har nu är för stort, hittade ett apsnyggt som kommer få pryda 
vårat kök hädanefter!=)
 

Jolines nya vrålåk!




Denna bild är lånad, alltså inte denna vagn vi köpt men den ser precis likadan ut, fiiin!=)

Som Julafton!

Efter att ha varit vagnslösa en hel vecka så fick vi äntligen sms imorse om att vi kan hämta ut vagnen idag!! Fredrik hämtar ut den efter jobbet, åh jag längtar tills han kommer hem och jag får provköra nya vagnen!!!=D

Fikagäster

Ja snart får vi fikagäster, vi ska kalasa på äppelkakan eftersom den inte gick åt igår.
Söndag igen, tidne bara rusar förbi, helgerna går i en rasande fart och imorgon är det jobb som gäller igen för Fredriks del. Nästa Fredag är det sista Fredagen han jobbar sen kommer han vara pappaledig på Fredagar fram till semestern, härligt härligt!=)

Duktig

Ja idag fick jag äntligen ändan ur vagnen och ringa till MVC för att boka tid för en "efterkontroll", nästa Fredag (29) ska jag in på undersökning.. Bättre sent än aldrig, BM som jag pratade med skrattade bara när jag svarade att Joline föddes 19 Augusti och att jag förs nu bokar tid för en efterkontroll.

Nu är det gjort iaf!=)

Nästa vecka ska vi även åka in med Leon så han får ta sin andra vaccinspruta!

Stad i ljus

Ja den låten hörs eka genom högtalarna medans jag har städat, våttorkat golven m.m. nu ska jag fortsätta lyssna på denna underbara karl medans jag och Joline slänger ihop en äppelkaka!


Lördag

Killarna har åkt till Nyköping för träning, Leon packade ivrigt sin egen väska och var noga med att "gympa" skulle följa med, gympaskorna alltså.
Joline ligger i våran säng och sover så jag ska passa på att plocka lite här nere, får middagsgäster ikväll, Jonny och Ella kommer att tillbringa kvällen här. Blir god mat och dryck och en massa skratt!

Var förövrigt helt död igårkväll efter att ha jobbat några timmar, herregud hur ska det bli när vi jobbar båda två och ungarna är på dagis?! Eller som grannen fråga "hur ska du hinna dammsuga Lina?" tror det var en liten pik för att jag städar väldigt ofta, hehe.
Hursomhelst så är det grymt kul att få komma ut ett par timmar och göra något annat!

Fredagkväll

Nu är det äntligen fredagkväll, en hel helg får vi ha Fredrik hemma innan det är dags för ny jobbvecka, underbart med helger!
Leon hade det jättebra och roligt hemma hos Ella och Jonny och jag hade det toppen på jobbet!=)

Nu sitter Leon i sin saccosäck och tittar på Pingu samtidigt som han äter lite popcorn och dricker cola, msyigt såhär innan det är dags för tandborstning och läggning. Joline sitter i Fredriks knä och gnuggar sig i ögonen, pluttan är jättetrött efter att ha varit bland en massa skolbarn där dte är fulltös, men hon sköter sig så bra när hon är med och det är härligt för då är det inga problem för mig att hoppa in extra då och då.=)
Hon kommer med andra ord somna såfort jag går upp och lägger henne.

Hoppas ni får en mysig fredagskväll för det ska iaf vi ha!=)

Underbara vänner!!

Kan man säga något annat om Ella och Jonny?! Nej verkligen inte!
De tar Leon idag, det var inga problem de tycker bara det är roligt, Leon är helt till sig över att Jonny ska komma och hämta honom här hemma vid 13.15.=)

Jagar

Jagar barnvakt, fick frågan om jag kunde jobba några timmar på eftermiddagen idag.=)
Våra föräldrar jobbar, Ella och Jonny skulle lugnt ta Leon om jag ringde och frågade men det känns dumt eftersom de hade honom i Tisdags.. Blir nog så att jag ringer dem iaf, de kommer bara bli arga annars, hehe. Leon skulle bli överlycklig om han får vara hos dem, och likadant från deras håll, de har ett speciellt band de där tre!=)

Roooligt!!!

Imorgon efter lunch får jag och barnen finfrämmande!!=)

Min barndomsvän som var här i Fredags och plingade på efter att vi åkt till Västervik kommer och gör ett nytt försök imorgon istället.=) Ska bli jätteroligt att träffas efter alla dessa år! Ska även bli roligt att träffa hennes pojkar Theodor 4 och Isidor snart 1, så imorgon förmiddag ska här städas lite och bakas så det är rent och fint när vi får besök och vi har något gott att bjuda på till fikat.

Åh vad roligt det ska bli!!

lugnt

Ja nu är det lugnt här hemma, Joline och Leon sover redan.
De somnade efter badet, så nu ska jag invänta Fredrik, blir nog en film och mys i soffan.=)

7 år!

Idag firar jag och Fredrik 7 år tillsammans, herregud 7 år, vart har tiden tagit vägen? Lika nykära nu som då? Hehe nee verkligen inte, nu kan det gå dagar innan vi ger varandra en puss eller kram, man har fullt upp med barnen och glömmer lätt bort att pappan eller mamman kanske behöver lite kärlek emellanåt också.
Jag älskar Fredrik och han har gett mig det finaste man kan ge en människa! Två helt underbart bedårande barn, jag ska vara honom evigt tacksam för denna otroligt fina gåva!

Dagen har bara rusat iväg, har haft besök hela dagen av olika vänner som kommit och gått, nu ska jag plocka och fixa lite så det är fint och rent när herren i huset kommer hem. Han kommer förövrigt hem sent idag eftersom han ska träna efter jobbet så jag har lite tid på mig, ganska skönt faktiskt att få pula i lugn och ro utan att han ska "hjälpa till" och ställer saker på helt fel ställe osv. Jag äslkar denna karl men städningen vill jag stå för själv!=)

Roligt!

Leon tyckte gympan var jätterolig! Fredrik hade också kul då det fanns massor med andra föräldrar (pappor) att prata med.=)
Nästa vecka får Joline vara hemma med pappa och jag får följa med Leon, vi skulle kunna följa med allihop men det känns som om Leon behöver denna tid för sig själv utan lillasyster. Han ville dock att Joline skulle följa med idag men nee hon fick vara hemma.

Leon är världens bästa storebror! Han har aldrig gjort något ont mot Joline, han är alltid snäll och glad mot henne. Ger henne leksaker, ligger bredvid henne på golvet och visar hur man ska göra när man leker med exempelvis traktorn m.m. Han klappar, pussar och kramar, ja han älskar sin lillasyster helt enkelt! Trodde det skulle bli svartsjuka och tjuvnyp osv men inget sådant alls.
Joline smilar med hela ansiktet såfort hon ser Leon, det är bara han som får henne att kikna av skratt, ingen annan lyckas med det som han.
Det är helt otroligt att se dem tillsammans, vad skulle de göra utan varandra?! Älskar dessa underbara barn något så otroligt!!
Hjärtat svämmar över helt enkelt!

Spotify!

Beyonce och Tommy Körberg har gått varmt här hemma sen vi kom hem från stan! Älskar Beyonces "Single Ladies" och Tommy Körbergs "Stad i ljus", passar på när inte Fredrik är hemma för han hatar dem, och inte blir det bättre heller när jag sjunger med. Haha. Han har avskyr de väl eftersom jag spelat slut på dem men jag kan inte rå för det, jag ÄLSKAR dem!! Jag har alltså städat, sjungit och dansat, härligt och underbart!=)

Fredrik kommer hem snart och då ska han och Leon åka ut till gympasalen, Leon tycker det ska bli jätte spännande med gympa.=) Jag och Joline får besök av Ella, köpte en jättefin Orkidee med en vit kruka till henne som tack för att hon passade Leon igår. Skulle köpt till mig också men eftersom jag inte har något fönster som de trivs i så kändes det onödigt, hade i stortsett bara orkideer förut men de har mamma fått ta över eftersom inte trivs här. Tråkigt!

Fredrik fyller ju nästa Fredag (29) och när man frågar vad han önskar sig så rycker han på axlarna och säger "vet inte..inget speciellt..", så idag när mamma frågade så önskade jag åt honom! En vattenkokare och ett nytt skoställ samt en bänk att sitta på till hallen, båda i vitt. Tror han kommer bli jätteglad och uppskatta detta väldigt mycket.=P Men så går det när man inte kan prata för sig själv.=)


Leon blir stor

Efter att jag lämnat Leon på dagis idag så kommer mamma och hämtar upp mig och Joline, vi ska åka in till stan och handla lite. Ska även köpa innegympaskor till Leon!
Våran kille börjar på BARNGYMPA ikväll mellan 17.30-18.45! Jätteroligt verkligen! Han kommer somna som en stock efteråt, mer info om detta ikväll när vi kommit hem.

Ella kommer på fika när vi anländer från stan, sen ska jag även städa här hemma idag. Ser ut som jag vet inte vad..


5 månader!

Idag blir Joline 5 månader, vart tar tiden vägen!?

Inga problem att ha med Joline när jag skulle hoppa in extra och jobba, hon låg på golvet och lekte och hann även med att sova en stund i fotöljen. Barnvakt hade jag också eftersom alla större barn ville leka och sitta med henne.=)
Tack Stina för en toppen eftermiddag!=)

Ett stort tack även till Ella som tog sig an Leon undertiden! Han hade haft det toppen hemma hos henne och Jonny, det är något han kommer prata om länge! Han berättar så glatt och stolt om när Ella hämtade honom och om hur de lekte, fikade och tittade på film.=)

Tisdag

Leon är på dagis idag och Joline och jag har som vanligt på Tisdagar tillbringat förmiddagen på ÖF.
Blev lite krångligt imorse eftersom vi är utan vagn men det löste sig fort, tack gode gud för att bärselse finns, Joline fick alltså gosa i bärselet under min jacka när vi gick och lämna Leon på dagis och sen vidare till ÖF.

Har suttit i telefon nu när vi kom hem, dagis, försäkringkassan och Ella. Ella för att hon ska passa Leon mellan 14-17 idag, dagis för att Ella ska hämta honom idag och försäkringskassan för att jag ska jobba mellan 13.30-17 idag!=)
Härligt härligt och Joline får snällt följa med mamma när mamma ska ut i arbetslivet för ett par timmar.=)

Mys

Jag och barnen har haft en mysig morgon med sen frukost, eftersom det gapar tomt i alla köksskåp så kokade jag och Leon havregrynsgröt till frukost. Till det hade vi vår egengjorda lingonsylt, mums så gott det var!
Nu har vi precis fått på oss kläder och borstat tänderna, om en stund kommer mamma och hämtar upp oss så vi kan bege oss in till stan där vi ska skicka iväg våran vagn. Det är en tjej som köpt den så vi kommer vara vagnlösa ett par dagar innan våran nya barnvagn anländer, Joline kommer sen glida runt i en Emmaljunga City Cross Jungle/Pink. Inte illa det inte, kanon snygg verkligen om ni frågar mig!=)

Nu ska jag gå upp till Leons rum där han står och lagar mat på sin spis som han vill att jag ska komma och äta av, "mamma pom och ät min mat mamma" hörs det eka därifrån!=)


Men åh vad typiskt!!

Grannen ringde i Fredags när vi var påväg mot Västervik och berättade att det varit en tjej här och ringt på och bla bla bla, jag lyssnade inte så mycket eftersom jag hade somnat under bilresan. Nu gick jag över och tog reda på mer fakta då jag blev jätte nyfiken på vem det var! Det var en gammal barndomsvän som var här med sin man och sina två barn, fan fan fan att jag inte var hemma!!!!
Sist jag träffade henne var för ca 5 år sedan då jag och en gemensam vän till oss båda åkte ner till henne för att hälsa på henne och hennes nyfödda pojke, i början av sommaren fick jag reda på att hon hade gift sig och att de väntade tillökning igen till sommaren 09. Blir så arg och besviken!
Förstå vad roligt det hade varit och träffats! Tvåbarnsmammor har vi blivit båda två, vem kunde tro det när vi var 8-9 år och sprang runt och lekte eller ännu värre när vi var sisodär 13-14.=P


Hemma

Nu är vi hemma igen, det har vi varit ett par timmar iof. Två maskiner tvätt är avklarade redan, de resterande tar jag imorgon, man samlar på sig mycket smutstvätt under en helg såhär. Det är både sängkläder och våra kläder, barnens kläder gör så att det drar iväg.
Barnen är nybadade och tittar på bolibompa just nu innan det är dags att gå och lägga sig.

Helgen har varit kanon bra! Har haft både roligt och trevligt, men oj vad skönt det är att komma hem igen. Bara att få sova i våra egna sängar inatt är nog bäst, vi fyra har delat på en liten sheten säng. Kan tycka det är trångt i våran men det var inget jämfört med den vi sov i i stugan. Blir lite jobbigt också att leva på varandra sådär också, jag har bitit ihop men var nära bristningsgränsen i förmiddags när jag skulle försöka få två extremt lata tonåringar att hjälpa till med städningen av stugan! Det gick tillslut med en av dem, men den andre han låg kvar och sov, måste jag säga att jag fick en släng av lite damp och ADHD?!
Man hjälps väl åt eller har jag helt fel? Nej de resonerade som så att man tar sitt eget resten lämnar man åt de vuxna (Fredriks föräldrar).

Ska krypa upp i soffan sen med en kopp the när barnen har lagt sig.

Västervik

Nu ger vi oss alldeles strax av mot Västervik!

Stora planer och stora visioner!=)

Stora

Nu är det stora på planer på gång för min och Ellas del angående framtiden efter min mammaledighet, till hösten alltså. Mer tänker jag inte säga, bara de närmsta inom familjerna som vet om våra planer.=)

Ojoj

Joline bokstavligen drunknade i nya overallen, benen är väl säkert 10 cm för långa om inte mer, men men så får det vara. Hellre för stort än för litet, nu har hon att växa i iaf och vi behöver inte tänka på att köpa ytterligare en ny overall denna vinter.
Haha jag har fått många pikar från vänner nu senaste dagarna i väntan på att nya overallen skulle anlända, "låter mamma dig ha alldeles för små kläder din stackare" osv, nu kan de inte klaga på det längre iaf. Kommer snarare bli "men köper mamma ALLDELES för stora kläder till dig din stackare", ska bli roligt att höra vad Carina kommer säga om mitt köp imorgon när det är promenaddags.=)
Ibland vet jaginte hur jag tänker jag shoppar!=)

Varma mackor och bolibompa

Mamma har varit här och lämnat klockan, blev även fika och massor av bus. Joline var dundertrött när mormor lämnat oss strax efter 17 så det var bara att byta blöja och på med pyjamas och sedan sov hon, tidig kväll för den lilla damen idag med andra ord. Leon och jag får ju lite kvalitetstid så det är ju mysigt, vi gjorde varma mackor till middag idag, Leon la på allt som skulle vara på, så duktig så. Nu sitter vi och tittar på bolibompa och myser.=)

Dagen

Leon har varit på dagis och jag och Joline har varit uppe hos Carina och Linus, efter lunch så gick vi långpromenad innan det var dags att hämta de övriga barnen på dagis. Trodde mina lår skulle förfrysa under promenaden, shit vad kallt det var om dem, annars var det helt undrebart med solen som sken och snön som ligger som ett stort täcke. Leon stupade när vi kom hem, han var så trött så trött, jag har dammsugit och startat en maskin tvätt medans Joline har suttit i sin stol och ätit majskrok.
Snart kommer mamma och syster med nya klockan, blir fika och jag antar att Leon kommer busa järnet.=) Idag så kom äntligen Jolines nya overall, jättefin verkligen och självklart är den rosa.

Fredrik kommer hem sent idag eftersom han har träning efter jobbet, imorgon blir han också sen för då har de invigning av nya fabriken. På Fredag är alla på hans jobb lediga och det passar ju bra eftersom vi far till Västervik Fredagförmiddag och kommer hem på Söndag. Han ska tävla och vi följer vänligt med, det är nog sjätte året i rad vi åker till Västervik nu. Leon tycker det ska bli spännande att bo i stuga, han ser nog framför sig en lekstuga, haha.

Halv åtta hos mig..

Leon tyckte det var super att vara på dagis idag, det tycker han iof alltid men lite extra idag efter denna lugna helg.
Jag och Joline tillbringade förmiddagen på ÖF sen blev det lunch här hemma med Carina och Linus innan den dagliga promenaden. Imorgon blir det promenad efter dagislämning sen lunch uppe hos dem, trevligt trevligt. På eftermiddagen imorgon kommer mamma och syster hit på fika, mamma sänger förbi och köper våran nya köksklocka när hon är i stan också så den ska monteras upp när de kommer. Kommer bli kalasfint verkligen!=)

Barnen sover och jag ska nu fortsätta titta på halv åtta hos mig.


Jo men eller hur!

Tittat på Familjen Annorlunda och jag säger bara HERREGUD!! Familjen i Älvdalen är ju klart favoriten, vilka härliga människor, glada och positiva och föräldrarna är underbara mot varandra trots att de har 10 ungar.
Men jag höll på att avlida när familjen i Märsta kom, vi bor i fyra rum och kök på 101 kvm och vi är fyra stycken, både jag och Fredrik tycker att detta är litet vissa tillfällen. Familjen i Märsta har 9 ungar och bor i en lägenhet med fyra rum och kök 95 kvm!! Inte nog med det så bor de typ högst upp med en hiss som slutar fungera lite titt som tätt och för att spä på detta ännu mer så vill de ha ett barn till!!
När jag såg denna familj så insåg jag om nått hur bra vi har det, radhus, bara att gå rakt ut, barnen har varsitt rum och vi har eget rum m.m. Men som min skojiga sambo sa " ja du älskling det är bara sju ungar som fattas sen har vi det likadant", eller hur, aldrig i livet! 
En till sen är jag nöjd och likaså Fredrik.=) 


Ledsen

När ungarna badat klart så var Joline så trött så trött, gick för att natta henne men hon blev så ledsen. Grät och var helt förstörd stackarn, efter ca 30 min så bytte Fredrik av mig, behövde få lugna mig lite och finna nya krafter. 15 minuter senare var jag lugn och harmonisk igen och gick in och tog upp henne i famnen, hon lugnade ner sig direkt och vilade sitt huvud mot mitt bröst och snyftade massor. Efter en stund la jag ner henne igen och hon somnade direkt, våran lilla tjej, det gör så ont när hon blir sådär ledsen även om det är ytterst sällan. Hon var nog övertrött och hade svårt att koppla av och inte blev det bättre när hon kände att jag blev stressad osv, men en lugn mamma som vaggar och vyschar är nog det bästa som finns.=)


Härlig promenad!

Efter lunch så kom Linus och Carina hit och hämtade upp oss, vi tog en härlig promenad i detta fantastiska väder! Sen blev det fika och lek hemma hos dem, skönt att komma ut och röra på sig igen och träffa folk.=)

Nu är middagen avklarad och jag har hunnit dra ett varv med min älskade dammsugare, fattar inte att man kan vara så beroende av att dammsuga?! Jag älskar det!
Nu är det baddags för Leon och Joline och jag ska ge mig på badrummen, hua, dock inte lika roligt som dammsugning men ett måste..
Imorgon är det dagis som gäller för Leon, jag och Joline ska till ÖF och efteråt blir det lunch här hemma med Linus och Carina innan vi ger oss iväg på promenad.=)


Hmm...

Vad ska man köpa i present till en 26 åring?

Åren bara springer förbi! När jag och Fredrik blev tillsammans så var jag 14 och han 18, det är några år sedan.
Nu sitter vi här fyra flyttar senare i radhus och med två barn och på nyårsafton firade vi 3årig förlovningsdag, 21 Januari nu så firar vi 7 år tillsammans, 29 Januari så fyller han 26 år.

Herregud jag är en lycklig kvinna som har en underbar karl!

Men åter till saken vad ska vi hitta på i födelsedagspresent åt våran älskade sambo och pappa?! Och vad ska VI göra för att fira våran 7åriga årsdag??

Pigga och glada

Ja nu är vi uppe pigga och glada, Fredrik är på jobbet, Leon ligger och myser i soffan framför bolibompa och Joline sitter i babysittern och tittar hon med. Får se hur Leon mår idag, en promenad med Carina och Linus skulle sitta fin fint!

Ångest! Dagen innan Nyårsafton så var det exakt 2 år sedan jag klippte mig! Jag säger varje månad att nu ska jag beställa klipptid men det blir aldrig av, tiden rusar iväg och jag slänger upp mitt hår i en toffs.
2 år senare, en graviditet senare och lite amning på det så är mitt hår väldigt risigt vill jag lova! Kluvna hårtoppar, trist och tråkigt, fäller som en galning m.m.
Nej nu är det dags för ändring!!! Denna vecka SKA jag beställa tid hos frisörn, måste skämma bort mig själv lite, känns som jag har förtjänat det.=) Klippa en helt ny frisyr och i med färg, japp det ska jag göra klippa och färga! Är säkert 4-5 år sen jag färgade mitt hår, gjorde det jämt förr men har varken haft ork eller lust de senaste åren.
Skärpning nu Lina!!

Feberfri + hata Pingu!!

Det vände totalt här hemma innan middagen, Leon är nu feberfri och pigg och alert igen, tror att det är över nu. Idag har han ätit och blåsorna i munnen är påväg bort, skönt skönt, det enda Leon tjatar om är "gå dagis på tisdag, mamma", hoppas han är frisk så han får gå.
Leons Pingufilm har gått varm här hemma hela helgen, när den är slut så kör han om den igen och igen och igen (ja han har lärt sig hur dvdn funkar). Jag hatar numera Pingu och kommer aldrig tycka om det igen! Speciellt inte intromusiken, den är KASS, vad hände med den klassiska truddiluttmelodin som var när en själv var barn?! Nee Pingu har gjort sitt för mig, hädanefter ska jag fly hemifrån när den filmen sätts på!!

Fika och matlagning

När Fredrik åkte så blev det städning här hemma, Leon tyckte det var jätteroligt när jag vände upp stolarna på köksbordet, "mamma tokig" fick jag höra flera gånger medans han skrattade. Blev dammsugning och våttorkning av golven så nu är det fint och fräscht här hemma (en stund till iaf).=)
Vi skulle ju gå till Ella efteråt men hon var dålig, jäkla mage och inte ge med sig! SÅ vi knatade hem till mina föräldrar där det väntades the/saft och bullar, mysigt och trevligt, Leon slocknade i ena fotöljen efteråt och sov tills det var dags att bege oss hemåt igen. Potatis&purjolökssoppan står och puttar på spisen, Leon är hungrig och jag likaså, ska bli gott sen när det är klart.
Leon är hängig och febern har kommit tillbaka, men han tyckte det var riktigt skönt att få komma ut en sväng idag iaf.

Fick två jättefina glasburkar med lock av den äldre modellen utav mamma idag också, så nu har jag diskat ur dem och funderar på vad jag ska ha i den ena. Den ena är klart bokad för värmeljusen!! Och den andra får nog fyllas med pasta tror jag, är jätteglad för dem verkligen!
Det tar sig sakta men säkert till sommaren har vi nog rätta stilen vi vill ha här hemma, mer glasburkar med lock ska införskaffas.=)


Frukost

Leon har lite feber men inte mycket, märks inget på honom utan bara på tempen, blir till att dammsuga och våttorka golven här hemma om en stund, skönt att ha det gjort. Fredrik åker vid 10 och om Leon fortfarande är lika pigg så går vi nog en sväng till Ella, han kan behöva komma ut i friska luften en stund.


Feberfri!

Leon blev feberfri under förmiddagen och pigg, så skönt verkligen! vi slängde ihop en äppelkaka och sedan kom Fredriks föräldrar på fika, Leon somnade dock i soffan så vi fick fika utan honom. Nu är det bara blåsorna i munnen vi väntar ut så att han kan börja äta ordentligt igen.
Imorgon ska Fredrik till Sthlm och tävla så om Leon är lika pigg imorgon som idag så går jag och barnen bort till Ella och Ozzy vid 10-11, vet en liten herre som kommer bli överlycklig att få komma ut och röra på sig och sedan leka och busa hemma hos Ella.=)

Nu är det mys i soffan framför tvn som gäller innan läggdags, kommer sova likadant som vi gjorde natten till idag med så det Leon får sova ordentligt utan att bli störd av lillasyster när hon vill ha mat.=) 

Godmorgon

Kvällen igår var mysig, Leon somnade i soffan och vaknade lite senare och grät men somnade efter en stund om igen i Fredriks knä. Klockan 22 gick vi och la oss, vi delade upp oss, Fredrik och Leon sov i Leons rum och jag och Joline i vårat. Det kändes som om det var bäst eftersom de säkerligen annars skulle störa varandra när de vaknar under natten, vår plan gick toppen iaf!  Joline vaknade ca tre gånger och ville ha äta och somnade sedan om lika fort igen, Leon vaknade två gånger och somnade om lika fort igen han med så både jag och Fredrik är pigga och glada idag. Leon har dock fortfarande feber och blåsor i munnen så han sitter under filten i soffan och dricker nyponsoppa och tittar på barnkanalen, blir med andra ord en lugn dag för oss här hemma.
Gör inget att han är sjuk en dag som denna eftersom det är -20 grader ute så hade det ändå inte gott att vara ute idag.

Jag och Joline kanske brummar in till stan med mamma senare under dagen för att införskaffa oss nya köksklockan som vi hittat på Jysk.

Fredag och myskväll

Leon är fortfarande jättedålig, han piggnade till lite efter att alvedonen börjat värka, lekte lite med Joline på golvet men det är inte mycket mer än så. Han försöker leka med Joline och vara den roliga storebror han normalt är som hon asgarvar åt men det går inte riktigt, han orkar inte helt enkelt, våran plutt.
Middagen är i ugnen, kvällen kommer bjuda på god mat för det första, klyftpotatis och morötter med en massa vitlök! Till det blir det baconinlindad kycklingfile fylld med brieost, beasås och sallad, världens bästa hemmafru är nog jag.=)
Leon kommer inte kunna äta med sina blåsor i munnen så han får blåbärssoppa till middag, och sedan blir det mys i soffan framför en hyrd film och vaniljglass innan han däckar. Blir alltså till att hyra två filmer en som vi kan se tillsammans med Leon och en som vi kan se när han somnat.

Jättedålig

Leon är verkligen jättedålig, han har varit ledsen hela morgonen tills han slutligen lyckades slappna av och somna i soffan för ca en timme sen.
Han har feber och klagade även på ont i örat, värst av allt är att han knappt kan äta eller dricka, hela munnen är full av virusblåser som tanten på sjukvårdsrådgivningen sa. Inte konstigt att han grät inatt och sa att han ont på tungan!

Hemma dag

Natten har inte varit den bästa så att säga, Leon har vaknat och varit ledsen titt som tätt och Joline tyckte det var dags att gå upp 04.30 imorse. Det tyckte inte hennes mamma som ni kanske förstår så efter lite envishet och bök så somnade vi om och vaknade igen 07.15, helt ok.
Idag blir det till att vara hemma och fixa och dona, pappa kommer hit och hjälper mig få upp magnetlisten till knivarna i köket.
Leon ligger i soffan med feber och är inte alls piggelin, Joline däremot är det fullt ös i. Hoppas lillplutten blir bättre så att det inte är något långvarigt han fått. När pappa kommer sen ska jag smita bort till konsum och inhandla lite sjukmat till Leon, som risifrutti, blåbärssoppa m.m.


Vill ha!

Någon som har en gammal byrå till övers som jag skulle kunna få köpa för en billig peng? Vill ha en byrå/skänk i hallen av en lite äldre modell som jag sen ska slipa och måla.
Älskar inredning av en blandning mellan gammalt och nytt, nytt och fräscht men samtidigt en gammal lantlig stil.=)
Det ska bli en totaly makeover här hemma!

Tillbaka

Efter dagislämningen så vilade vi oss på soffan en stund jag och Joline, mycket välbehövligt, nu är det fullfart igen och Joline ligger på golvet och leker. Ella och Jonny kommer på fika snart, Ella är tillbaka igen efter några dagar med svår magkatarr. Inte ett dugg avundsjuk faktiskt, hon har låtit mer död än levande när vi talat i telefon så det ska bli härligt att se henne någorlunda alert idag även om hon fortfarande är lite risig.

En stor nackdel med mig är att när jag vill ha eller göra nånting så vill jag göra det NU och inte vid ett senare tillfälle! NU vill jag ha flera liter vitfärg så jag kan börja måla väggarna här hemma, jag vill ha nya soffan och nya tv bänken, jag vill att våra nya köksluckor ska komma och mycket mera, blir skit sur när jag inte får allt på en gång. Måste jag säga att Fredrik kan bli lite smått galen på mig när jag väl sätter igång! Jag är expert på att ha många bollar i luften samtidigt med mina projekt. Jag vill också att det ska bli vår/sommar nu så vi kan sätta upp staketet vi ska ha och plantera clematisen som ska slingra runt den. Andas Lina andas, en sak i taget!

Tidigt idag igen!

Barnen vaknade vid 06 idag igen när Fredrik skulle gå upp, de vaknade lika tidigt igår men eftersom Fredrik var ledig så låg vi kvar i godan ro och sedan somnade båda ungarna om. De är ju aptrötta båda två, när vi kommer ner och slår igång tvn så ligger jag och Leon och halvslumrar i soffan till 08 då det är dags att börja göra sig iordning för dagis och även Joline somnar efter ca 15 minuter uppe. Aja jag ska inte klaga, vi har haft tur med våra barn när det gäller sömn så detta är inte mycket att klaga på, finns folk som har det värre.=)

Stan

Fredrik var ju ledig idag så efter frukostintaget imorse så packade vi in oss i bilen och begav oss mot stan. Skulle handla matvaror men även lite annat hann inhandlas också, bla en "bluff olle" till Joline, en fin rosa. Sen blev det även nya vintervantar till Leon och en huva?..En sån där som man drar över skallen så den täcker huvud, hals, kinder m.m. bara ögonen som syns typ, en sån går åt i denna bittra kyla! Två vita tavellister fick vi med oss också så nu sitter de fint på ena väggen i köket och pryds med våra kokböcker, så tjusigt så.=)

Läste föresesten idag att det ska bli ÄNNU KALLARE!!! Någon sibirisk kyla som är påväg hitåt, ve och fasa!!

Blev tacos till middag idag innan barnen badade och Joline somnade, Leon sitter i soffan och kikar på bolibompa, dröjer dock inte förens han också somnar.

Tvn ockuperad av karln!

Idag när Fredrik kom hem från jobbet så hade han till Leons stora lycka varit på InterSport och köpt en hockeyklubba åt honom, så dte blev isbanan efter middagen för att testa den. Leon åkte som aldrig förr och var mycket stolt över sin klubba!
Nu var det ju så att min kära sambo inte bara hade varit på InterSport och inhandlat hockeyklubba, utan han hade också varit på Elgiganten och inhandlat ett Xbox..Kul.. Ja för honom men inte för mig!
Detta resulterar ju i att jag inte får ha den goa tvn för mig själv på kvällarna längre utan måste snällt och fint dela med mig.

Hihi jag bänkade mig framför datorn istället och hittade en jättemysig inredningssida där jag klickade hem lite smått och gott till hushållet.=) Man ska se skaer från den ljusa sidan sägs det och då ser jag det som så att utan Xboxet hade jag inte hittat denna underbara glasburk som skrek "LINA" och de andra prylarna som också skrek "LINA".=)

Vuxna människor!

Att en vuxen människa kan vräka ur sig något sådant som "tycker det är dumt att hon/han umgås med henne/honom för det var ju min/din kompis från början", är det konstigt att man blir irreterad när man får höra sånt här?!
Det är småbarnsfasoner från dagis eller lågstadiet! Pinsamt!


Alla växer vi nångång ifrån vänner och skapar nya vänskapskrestar, inte minst när man får barn, vi har glidit ifrån många gamla vänner sen vi fick barn. Det är en del av livet, man får binda nya kontakter helt enkelt.

Vi umgås med folk vi trivs med och som tycker det är helt natruligt att vi har barn, vänner som räknar med barnen i planeringen och inte bara oss vuxna och tror att vi lämnar bort barnen till barnvakt såfort vi ska träffas.

Kändes som ett slag i ansiktet när jag fick höra ovanstående, skrattretande om något men ack så förbannad jag blev!! Är det konstigt att man växer ifrån såkallade vänner som resonerar såhär?

Vad ska man säga?
Jag har de vänner jag vill ha runt om mig och resten är inget att bry sig om.

För kallt!!!

Termometern visar -16.6 ute vilket enligt mig är alldeles för kallt!! Det var bara att pälsa på sig när vi gick till dagis men kändes ändå som man skulle avlida när man kom ut i kylan, på dagis sa de som jag trodde, de skulle hålla sig inomhus idag. Det går inte att vara ute när det är såhär förbaskat kallt, igår var alldeles lagom ca -4 grader ute, alldeles lagom kallt för att man ska kunna vara ute och leka i snön samt åka skridskor m.m.
Men men man ska väl inte klaga, kommer säkerligen uppskatta sommaren mer efter denna kalla och snöiga vinter. Håller tummarna för att denna sommar blir lika underbar och fin som 2009!=)

Frusen

Det var en lycklig men frusen Leon som kom hem från isbanan förut, efter lite varm välling och mys i soffan för att få upp värmen igen så var det läggdags. Joline sover och Fredrik läser en bok för Leon, han är så trött så trött så det dröjer inte länge till innan han slocknar.
Jag har precis beställt en ny overall till våran lilla fröken, hon växer så kanakr så den hon har nu börjar sitta lite tajt, drog till med en overall i stl 80. Hon kommer drukna i den men då har hon och växa i, hellre för stort än för litet!

lek i snön och skridskoåkning

Danni kom förbi på fika efter lunch och sedan gick jag och barnen hem till mina föräldrar för att hämta Pingufilmen som Leon glömde där igår. Blev lek i snön med moster innan vi gick hemåt för att laga middag, nu är killarna borta på isbanan och åker skridskor.
När de kommer hem är det läggdags för barnen, måste vara pigg när dte är dagis imorgon.=)

Sådär ja!

Nu är tvättmaskinen igång och dammsugningen är klar, Rorri går på dvdn och Leon sitter i soffan och tittar med stora ögon, Joline ålar från vardagsrummet till köket och tillbaka igen. Hon visar även att hon har bra röstresurser för samtidigt som hon tar sig framåt i fullfart så hörs gälla skrik från den lilla damen, men hon är glad och det är huvudsaken, hon har bara kommit på sin egen röst.=)
Leon kommer med säkra ord somna snart eftersom det blev så tidigt imorse, när han vaknar blir det lunch och sedan en promenad.

Tidig morgon

Barnen vaknade självklart när Fredrik gick upp vid 06 imorse, bara att stiga upp för mig alltså. Känner mig rätt så pigg ändå men skulle gärna krypa ner under täcket och mysa och vila en stund till, men men idag kommer nog bli en sån dag då jag passar på att vila när Leon och Joline sover, får krypa ner i sängen då tillsammans med dem.
På förmiddagen här så ska jag tvätta, dammsuga och byta sängkläder, efter lunch ska jag vara en rolig mamma och ge mig ut med barnen på en promenad.

Håller tummarna för att det inte kommer vara lika kallt ute som det varit i flera veckor nu, går inte vara ute på samma sätt med barnen när det är -10 eller mer ute! Vi smörjer kinderna på barnen varje kväll eftersom de blir så fnasiga och fula av denna kyla, Leon tycker det är roligt att vara ute ca 20-30 min sen fryser han och vill gå in. Men man får se till att leka roliga lekar inomhus såna dagar och det har vi lyckats bra med hittills så.=)


Förlossningsberättelse Joline

Joline var beräknad 11 Augusti men inte kom hon då inte. Åtta långsamma dagar senare vaknar jag upp vid 4.30 den 19 Augusti av att jag har små små värkar, jag försöker slappna av och bökar runt i sängen till klockan 8 då en pigg och glad Leon vaknar. Fredrik är ledig och frågar hur jag mår och jag berättar då att värkarna har satt igång, båda är är glada och känner att äntligen vill bebis komma ut.
Fredrik lämnar Leon på dagis och dagen rullar på helt normalt, jag plockar och donar här hemma men får stanna upp då och då och ta ett par djupa andetag tills värken går över. Leon kommer hem klockan 12 och vid 17 ringer jag mamma och berättar att värkarna satt igång och att Leon nog måste sova hos dem inatt, en glad och ivrig mormor kommer hit strax efter 17 och hämtar Leon. Jag packar väskan till honom i godan ro medans värkarna tilltar alltmer, måste stanna upp och "flåsa" var fjärde minut kanske, mamma blir nervös och säger åt mig på skarpen "nu måste du ringa in Lina!" men jag är lugn och glad och talar om för henne att det inte är någon fara men när mamma och Leon lämnat oss så tycker till och med Fredrik att det är dags att ringa för det är ju ändå andra barnet och det kan gå riktigt fort denna gång.
Han ringer och BM som han pratar med tycker att vi ska åka in eftersom jag ändå haft värkar under hela dagen, det är bara för mig att ge med sig och vi åker in, i bilen sätter värkarna igång på allvar och jag har ont men är lugn och harmonisk. Klockan 18.30 anländer vi och får komma in på rummet direkt, de sätter CTGkurva och värkarna blir bara tätare och tätare, jag har riktigt ONT nu och vrider och vänder mig i sängen.
Provar lustgas men som när jag födde Leon så får jag panik när jag känner att det börjar snurra i huvet så den hivar vi och fortsätter andas lugnt och fint, när klockan åtta så måste jag gå och kissa vilket jag gjorde typ 25 ggr mellan 20-21.30 och det resulterade i kanske 4 droppar max! Vid 21 så kommer BM för att undersöka hur mycket jag öppnat mig och jag stönar nånting i stil med att "med min tur så har jag väl bara öppnat mig 2-3 centimeter", BM ch Fredrik skrattar bara åt mig och tycker jag är lite väl negativ. BM ler sedan mot mig och talar om att jag har öppnat mig ca 8-9 centimeter, ett stort "YES" hörs från mig och Bm säger åt oss att ringa på klockan om jag känner att det börjar trycka på. Jag känner ett enormt tryck när klockan är 21.30 och börjar krysta, Fredrik trycker på knappen, in kommer BM och tre till, de tar hål på fostervattenhinnan och vattnet forsar ut medans jag krystar. Fredrik och en sköterska hjälper mig av med kläderna jag har på mig och sedan fortsätter processen för att bebis ska komma ut.
5krystvärkar senare kommer en arg och förbannad bebis ut och läggs upp på mitt bröst, Fredrik och jag gråter av lycka av att ännu en gång lyckats åstadkomma något så underbart och vackert! Alla grattulerar och BM frågar om vi hann se vad det var för kön men varken jag eller Fredrik hann så jag lyfter upp det lilla knytet och ser att det är en flicka. Vänder mig om mot Fredrik med ännu mer tårar och säger "älskling det är en flicka" ytterligare ett par tårar rann och sedan klippte en mycket stolt nybliven tvåbarnsfar navelsträngen.

De frågar om vi har nått namn åt våran lilla tjej och Fredrik och jag säger i mun på varandra "Joline", 21.44 föddes en stor tjej som som vägde hela 4545 g och var 51 lång.
De undersäker mig och det visar sig att jag inte spruckit nånting så inga stygn behöver sättas, nu kan vi bara njuta av vårat nya lilla underverk och avnjuta den goda grattisbrickan som rullas in. Runt 01.30 tiden så får vi komma till ett rum på BB där vi ska sova kvar, skickar iväg ett sms till mamma om att lillasyster är här sen sätter Fredrik på radion. Låten som spelas när han sätter igång den är Dolly Parton med Joline, vi börjar skratta och säger att det verkligen är menat att våran tjej ska heta Joline.

Dagen efter vill jag bara hem så efter läkarundersökningen på Joline så packar vi ihop oss och hoppar in i bilen och rullar hemåt vid 11.30, hemma väntar en spänd och förväntansfull nybliven storebror som tar emot sin lillasyster med öppna armar!=)

Båda mina förlossningar har varit underbara och gått kanon verkligen och även relativt snabbt. Men jag måste säga att Jolines vr jobbigare, allt hände så snabbt när vi väl kom in och värkarna var så täta att man knappt hann andas och pusta ut emellan. Men som alla säger så är det oftast så med andra barnet, allt går lite lugnare till när man är förstföderska.


Nytt år och full rulle!

Nyårsafton var jättebra, god mat och mycket skratt med vännerna.=) Blev singstar och guitar hero, barnen somnade tidigt och sov igenom hela raketsmällandet, inga problem med ljud där inte.

Idag åkte vi in till stan på förmiddagen efter frukost och dusch och shoppade massor av kläder till Joline, två pyjamaser i stl 68 och sen resten av alla kläder i stl 74 så hon har att växa i. Inte klokt vad hon växer! Snart är 68 för litet!
Leon valde även en Pingufilm som fick följa med hem, blev middag hos mina föräldrar också och en massa bus och skratt. Ungarna badade när vi kom hem innan bolibompa och sedan slocknade de båda i sina sängar så nu är det soffan och brieost som väntar.
Imorgon rullar vardagen igång igen, Fredrik börjar jobba, på Tisdag är det dagis som gäller. Leon längtar verkligen till dagis nu efter ca 2 veckor hemma med mamma, pappa och lillasyster.=)

Joline har börjat äta kvällsgröt numera, och nån smarrig pure om dagarna, en och annan majskrok slinker också ner. Våran lillatjej börjar bli stor!!