Så duktig!!!

Leon var sååå duktig hos tandläkaren, han gjorde precis som de sa och bad honom att göra. Inga konstigheter alls, han tyckte det var jätteroligt och spännande och bubblade på om allt mellan himmel och jord. Ställde massor av frågor som de tandläkaren och sköterskan glatt svarade på. Fick en liten påse med lite saker i och så fick han självklart välja en liten grej från den kända lilla asken.:) Han hade kanon fina tänder och fick massor av beröm!!:)
Efteråt blev det en sväng till leksaksaffären där han valde en fin polisbil, som nästan alla leksaker så låter den självklart. "över till stationen", "klart slut", "det är uppfattat" m.m. jag och Fredrik har med andra ord redan tröttnat på den medans Leon älskar den.;) Blev middag i stan innan vi styrde hemåt, eller hemåt och hemåt vi åkte till Ella och Jonny där det blev god tårta samt kaffe/saft eftersom Jonny fyllde år tidigare i veckan. Presenten uppskattades!:)
Två trötta barn fick hem tillslut, blev lite lek här hemma innan det var läggdags. Jag och grannen tog en promenad när barnen lagt sig, välbehövligt kan jag lova. Ska börja gå varje kväll med mina stavar, powerwalk.

Imorgon är Fredrik ledig och det är Valborgsmässoafton, inget speciellt men Jonny och Ella kommer förbi en stund på kvällen och tar ett glas vin/öl. Blir lugnt helt enkelt..:)

Min mage

Jag har legat på soffan i princip hela dagen idag, Joline har roat sig själv på golvet för att sedan somna på mig i soffan. Har haft ont i magen från och till i över en vecka och jag har förstått att mensen är på G efter en lång lång tids frånvaro! Idag slog den till och det är alltså första gången jag har mens på över ett år, först gravid i 9 månader sen amning i 6 månder men nu är den tillbaka. Ska jag ha såhär ont en gång i månaden så kommer jag att avlida! Har aldrig haft mensvärk förut mer än att det kan ha molat lite i magen dagen innan men absolut inte gjort ont, fast det är klart efter två barn så ändras väl kroppen lite?;)
Alvedonen gjorde iaf susen så nu har jag dammsugit i hallen och köket samt hämtat Leon på dagis. Han ligger förövrigt och sover nu, lika bra det så han är pigg och glad när vi ska till tandläkaren.:) Efter besöket hos tandläkaren så ska vi åka och äta nånstans men innan det blir ett stopp på leksaksaffären där han ska få välja nånting. Hans farmor donerade en slant när jag hämtade honom på dagis, ibland får man muta sina barn.;) Det är inte ofta vi gör det men vid såna här tillfällen så får man faktiskt göra det.

Har på omvägar fått höra att det finns några som tycker att jag är en hård mamma eller rättare sagt att vi är hårda föräldrar, men samtidigt som vi är hårda visar vi så mycket kärlek till våra barn.
Hårda är väl kanske fel ord att använda men jag/vi anser att regler är till för att följas? Sen är nog jag "hårdare" än vad Fredrik är, han skulle nog gärna tänja mer på gränserna och ge med sig lättare än vad jag gör.
Personen som berättade detta för mig sa iaf att de som sagt detta gav några exempel som; när Leon inte lyssnar eller är "dum" så får han en sk. "varning" och bättrar han sig inte så får han gå upp på sitt rum där vi förklarar varför han får sitta och när han sen suttit där en stund går vi upp igen och han får säga förlåt och sedan ger vi varandra varsin puss och kram.
Vid matbordet sitter vi kvar tills alla ätit upp om inte jag eller Fredrik säger något annat, han får tacka för maten innan han går därifrån (detta gäller allt vid matbordet såsom, frukost, lunch, middag, fika, frukt m.m.) och om vi tex sitter och fikar så vet alla att barn gärna kommer tillbaka efter att de gått därifrån och sätter sig igen och tar mer kaka och saft. Men där säger vi stopp, har man gått från bordet så har man, och det är oftast inga problem alls för Leon utan han förstår och går glatt därifrån och fortsätter leka.
Det finns hur mycket som helst som man skulle kunna skriva som exempel men det var bla. detta som jag fick höra idag, först blev jag arg när hon sa att det fanns folk som tycker jag är en hård mamma men när jag sedan lyssnat klart så förstod jag att dessa personer var imponerade av vårat föräldrarskap och blev då genast mycket stolt!:)

Idag är det en STOR dag!

Jajamen som rubriken lyder så är detta en väldigt stor dag för oss eller för Leon rättare sagt! Klockan 15.40 ska han vara på sitt första tandläkarbesök här i livet!:)
Får se om jag och barnen tar bussen in efter att vi hämtat honom på dagis vid 12.30 idag, isf lyxar vi till det med lunch i stan. Men det beror förstås på om det går någon buss som passar, jag blir ju inte förvånad om så inte är fallet! När man bor på landet så får man räkna med dålig bussförbindelse till storstan..;)

Barnen tittar på bolibompa så jag ska passa på att hoppa in i duschen.

Nu är jag riktigt trött

Dagen har gått med en väldig fart, jag och Joline har städat och tvättat här hemma, hann även med en fika ute i solen med grannen och Ella innan det var dags att gå in och städa igen. Till middag blev det en härlig stek innan det var dags för mig och Leon att fara iväg till gympan, lika roligt som vanligt!:)
Jag är aptrött och kommer säkerligen somna på soffan framför Greys..Har nu sen vi kom hem från gympan även suttit och kikat på lite nya grejer till hemmet, däribland möbler till hall och vardagsrum, självklart i vitt!;) Hämtade ut ett paket idag med nya gardiner till vardagsrummet, vita, kalasfint verkligen! Nu ska allt annat sakta men säkert också bytas från mörkt till ljust..VITT!

Duscha

Nu ska jag slänga mig i duschen innan jag och barnen ska gå till dagis, Joline och jag ska som jag skrev igår tillbringa dagen hemma med att städa!
Hemmafru? Ja absolut!;)


Solen kom fram!

Innan vi begav oss till dagis så kom Stina hit och frågade om jag kunde jobba, vilket jag självklart kunde!:) Leon har alltså haft en "långdag" på dagis, medans Joline fick följa med mig. Först var det ÖF sen var det bara att bege sig till Konsum och köpa lunch som vi sedan åt på jobbet med Stina, mycket prat så nu snurrar tankarna i huvudet som attan. Lagom vi ätit upp lunchen och fixat iordning så vällde barnen in, skönt nu när det är så fint väder ute för då håller sig de flesta utomhus och leker så det är väldigt lugnt inne.
När vi hämtade Leon så gick vi till Konsum och köpte oss varsin välförtjänt glass som vi mumsade i oss, när vi kom hem så åt vi lite lättare middag i form av smörgåsar och yogurth. Leon var så smutsig så smutsig så han fick ta sig en dusch innan han bänkade sig framför bolibompa nu. Joline leker glatt på golvet medans Leon sitter trött i soffan.;)
Imorgon när Leon är på dagis så måste jag ta tag i vårat förfallna hem! Herregud så det ser ut!
Ser nästan ut som om regnet är på ingång nu också, det gör inte mig nått så länge solen skiner imorgon igen!:)

Hoppas solen tittar fram idag!

Barnen och jag tittar på bolibompa, klockan 09 ska vi gå till dagis med Leon och sedan fortsätter jag och Joline till ÖF. Jag håller tummar och tår för att solen kommer fram snart, allt känns så mycket lättare när solen skiner!
Blev föresten ingen promenad igårkväll, slängde soporna och gick raka vägen in igen, har inget vettigt att skylla på så jag får väl helt enkelt erkänna att det enbart handlade om lathet.
Mitt knä har börjat göra sig påmind när jag böjer mig m.m. det värker ganska ordentligt men skulle ju kunna vara mycket värre så inget att klaga över.

Eftersom barnen är så lugna och fina just nu så ska jag nog smita upp och plocka fram kläder till oss.

Nu är det bolibompatajm!

Barnen är mätta och badade, till och med jag är duschad och fräsch, snacka om flyt! Nu sitter våra älsklingar och tittar på bolibompa, Fredrik kommer nog hem snart så han hinner nog säga god natt till dem innan det är läggdags.
Jag ska gå med soporna tillsammans med grannen när barnen somnat sen är det tvn som gäller, klockan 21 är det ju "The real housewives". Något som man bara måste se! Funderar på att ta en promenad mellan sopkastningen och "The real housewives", så blir det nog, skönt väder att ta en kvällspromenad i.

Ska mysa lite med mina underbara barn nu innan de ska gå och lägga sig!

Trötta och skitiga barn

Leon cyklade hela promenadrundan med Ella och Ozzy, efter promenaden gick vi hem och lagade lunch, barnen vräkte i sig! När vi ätit så trodde jag att Leon skulle somna för han verkade trött men han höll igång ändå med hjälp av mig som spelade allan ballan.;) Nu när vi slutat med nappen och det har gått hur bra som helst så ska vi nu försöka dra ner på tuppluren mitt på dagen, han är så stor nu och somnar mycket bättre på kvällarna om han inte sover.
Istället för att sova cyklade vi upp till Carina och Linus som bjöd på fika, blev lite lek inomhus innan vi begav oss ut till lekparken där killarna röjde medans Joline sov i vagnen. Nu är vi nyss hemkomna efter att ha hunnit med en sväng till Konsum där vi köpte 3 olika pizzor som nu står i ugnen, dessa ska vi sliza? och äta med en god sallad innan det är dags för barnen att hoppa i badet. Vilket kan behövas efter allt lek och stoj idag!;)


Nu blir det promenad/cykeltur

Vi ska alldeles strax ge oss ut i det fina vädret på en promenad/cykeltur med Ella och Ozzy, tänkte bara slänga in ett inlägg först eftersom det inte blev något med det igår.
Helgen har varit toppen, Lördagen var jätterolig och trevlig, Fredrik och Joline gick hem vid 18 för att Joline var trött och likaså Fredrik. Leon och jag stannade kvar sen gick jag in med Leon strax efter 20 för då var det hans tur att vara trött, jag blev kvar ända till 02 på natten. Så jag somnade alltså vid 02.30 och gick upp med Joline klockan 05.40 på morgonen, inte många timmars sömn men jag var ändå pigg och glad hela dagen!:) Åkte med mamma till stallet 07.30 och spenderade många timmar där sen var det bara hem och duscha och svida om och bege sig iväg till "BH-skola", en fullspäckad dag och en aning för lite sömn under natten resulterade i sprängande huvudvärk på kvällen när barnen somnat!
Idag känner jag mig pigg och glad igen efter en natt med god sömn och nu ska vi som sagt ge oss ut i solskenet på promenad/cykeltur. I eftermiddag har vi en lekdejt inplanerad med Carina och Linus.:)

Tar med mig kameran ut nu så ikväll kommer det upp lite bilder..

Klar

Nu är jag färdigfixad och klar, till och med lösnaglarna sitter på sin rätta plats, häärligt!;) Joline är också klar, hon blev så fin i sina nya fina jeans, just nu ligger hon och sover på soffan. Killarna är inte hemkomna än men kommer nog snart skulle jag tro, har lagt fram fina kläder till Leon så han kan svida om.
Vi ska bort kl 16 och jag hoppas tiden går fort för jag börjar bli hungrig!

Nu ska jag fixa det sista med blombuketten som vi ska ha med oss.

Pyjamasen fortfarande på..

Killarna är i stan och tränar så jag och Joline är själva hemma, vi har alltså fortfarande pyjamas på oss.;) Fast nu börjar det kännas som att det är dags att göra nånting åt det och typ hoppa in i duschen och fräscha till sig. LÄgga fram kläder ska jag göra till mig och barnen (Fredrik får faktiskt fixa det själv) eftersom vi ska till grannarna i i eftermiddag/kväll på födelsedagsfest! Blir god mat och dryck och trevligt sällskap!:) Leon tycker det bästa är att Jonny och Ella ska dit också, sen att det är massor av andra personer där som han också känner är inte lika viktigt, hehe.
Ska iaf bli superskoj att få klä upp sig lite extra och och få umgås med massor av trevliga människor! Men det bästa är att barnen kan följa med utan problem, alltid lika härligt när de räknas med, det gillar vi!!:) Nu ska jag plocka fram kläder som sagt och sedan hoppa in i duschen.

Måste även passa på att gratulera Bea och Tomas som den 20:e April äntligen fick sin efterlängtade lilla Alfons!! Jättegrattis till er och ett stort grattis till Elias som blev stolt storebror!:)

Vart tog solen vägen?

På förmiddagen begav vi oss in till stan hela familjen för att besikta bilen (som förövrigt gick igenom utan anmärkning, alltid lika skönt!) samt matshopping på City Gross och ett besök på banken för min del. När vi var på City Gross så fick Leon en fin traktor eftersom han är så duktig och har slutat med napp!:) Blev även ett besök på Lite&Junior där jeansen till Joline som jag spanat på fick följa med hem, på banken löste jag in? utbetalningskortet? som jag fick med posten idag från Nyköpingskommun, vi har betalat för mycket på dagisavgiften och fick tillbaka 1653 kr. Helt ok.:) Jag och tanten på banken var iaf väldigt överens om att det bara är bökigt med dessa utbetalningskort som de skickar och att vi faktiskt är inne på 2010 och det borde finnas smidigare sätt att göra detta på, typ föra över direkt till kontot.
När vi kom hem lastade vi bara in varorna och åkte sen upp till Carina och barnen där det blev fika och massor av lek både inomhus och utomhus.:) En ordentlig promenad i skogen hann vi också med innan vi åkte hem samt lite lek i lekparken, Leon kommer somna väldigt gott ikväll! Blev badet för barnen när vi kom hem då Leon var skitig från topp till tå.;)
Nu är det snart läggdags för barnen och klockan 20 är det Så Ska Det Låta, både jag och Fredrik kommer garanterat somna tidigt ikväll, blir väl läggdags för oss direkt efter programmet kan jag tro.

Smart

Jag fick mig ett gott skratt förut tackvare Leons klockrena kommentar!
Han var sur och tvär och grät hysteriskt, jag frågade honom "men Leon varför är du så arg??" och "om du ska vara så arg så får du faktiskt gå upp på ditt rum och vara arg där" varpå Leon lugnar sig lite och snyftar "men mamma jag är inte arg jag är ledsen". Lilla hjärtat!

Fel sida!!

Leon somnade förut och sov ca en timme, men han hade gärna fått vara vaken för han vaknade på helt fel sida!! Skriker, gnäller och gråter om vartannat, han får med andra ord gå upp och lägga sig om han ska fortsätta såhär. Såna här dagar blir det en hel del springade uppför trappan när man sätter honom på hans rum när han inte lyssnar på vad man säger. Satt och tittade på Nannyakuten förut när barnen sov och jag var så tacksam för att inte mina barn betedde sig sådär men tji fick jag.;) Joline är iaf på strålande humör så det är skönt, hon skrattar åt brorsan när han håller på, haha sötnöten!

Fikagäster

Leon är hämtad från dagis och sitter nu och kikar på Pingu i soffan, är inte säker på att han kommer sova något idag och det gör inget. Känns som om sovstunden om dagarna inte är lika viktiga för honom längre.
Vi har haft fikagäster här hemma hela dagen i form av Ella, Emelie och Jessica, mycket trevligt! Nu blir det dammsugning på nedervåningen eftersom Ozzy var med och då blir det grus inne vill jag lova!;) Hänga upp sängkläderna ska jag också göra sen blir det lek i Leons rum innan det är dags att ta tag i middagen. Leon har önskat potatismos och falukorv till middag idag.:)
Fredrik har en "jobbaöverdag" idag så vi blir själva hemma, när han kommer hem ikväll tar vi helg. Ska bli härligt att vara lediga i 3 dagar, håller tummar och tår för att solen ska komma fram tills imorgon så det blir en underbar helg med mycket sol, värme och utomhusvistelse. På Lördag är vi bjudna på kalas hos grannen eftersom han fyller år idag, blir middag m.m. Trevligt trevligt, och det bästa är att det är nära hem när barnen blir trötta på kvällen.;)

Forts..

Angående operation nappbortagning så går det över förväntan, han somnade utan problem igårkväll, inga konstigheter under natten, han frågade efter nappen för en stund sen men flinade direkt efter och sa "just ja tomten har ju tagit den" och så gick han iväg och muttrade lite tyst "dumma tomten" för att sedan vända sig mot mig med världens flin och börja asgarva.:)
Våran duktiga kille!!
Att Joline har sin napp verkar inte göra honom något, han bryr sig inte om det vilket känns jättebra!

Jag har duschat och medans ungarna lekte så passade jag på att bädda rent i alla sängar och sätta på en maskin tvätt. Finns det något tråkigare än att tvätta sängkläder?? Handdukar och badlakan iof men förutom det?

Nu ska vi fixa det sista innan det är dags att pysa iväg till dagis, ska gå till Konsum också och inhandla något till kaffet som Ella kommer och förtär med mig vid 10.:)


God Morgon

Om man skulle hoppa in i duschen och försöka se ut som en människa, påsarna hänger under ögonen men det tycker jag iof alltid att de gör! Trots att jag är pigg om dagarna så ser jag trött ut, usch jag vill inte bli klassad som en sån där tråkig, trist och allmänt grå mamma utan den där extra gnistan eller glöden!
Nej nu är det dags att göra något åt saken!!

Nya skor

Leon glassar numera runt i dessa super snygga vårpjux!



Mamman har också fått nya fina, fast inte lika snygga märkes skor som Leon!;)





Nemas problemas

Joline fick bada innan killarna kom hem, hon var alldeles för trött för att hållas vaken, hon gav upp vid 18.30 och somnade så sött i sin säng. Bättre lycka nästa gång.;)
Leon frågade efter nappen men när vi berättade att tomten hämtat nappen för att ge den till en bebis så var det inga problem, han skrattade och sa "Leon stoor kille" och somnade utan problem! Nästa steg blir att ta bort blöjan men det får vänta några veckor så det här med nappbortagningen har lagt sig ordentligt.:)


Operation sluta med napp och vara uppe längre

Barnen ligger skavfötters i soffan och sover, så fina så hjärtat hoppar några extraslag när man tittar på dem.:)
Jag plockar och har precis hängt upp sista tvätten, undra hur länge tvättkorgen får vara tom denna gång? Pastan kokar på spisen och strax ska jag ställa mig och steka köttbullar, japp sån lyxig middag blir det för oss idag, hur ska det bli när båda jobbar och barnen är på dagis?! Fredrik och Leon ska iaf på gympa sen, jag och Joline ska dammsuga här hemma när de är borta, jag har fixat med så mycket annat idag så det glömdes bort.

Jag ska även kämpa med att hålla Joline vaken till 19 iaf så hon och Leon kan bada när de kommer hem från gympan vid 18.30. Man behöver ju faktiskt inte somna strax efter 17 när man är 8 månader.;) Får se hur det går..och när vi ändå ska kämpa med det så fortsätter vi på en annan bana nämnligen att Leon ska sluta med napp idag! Tycker inte han behöver den längre och tror inte att kommer sakna den då den inte är så jätteviktig när hanändå han sin snutte. Håll tummarna så skriver jag och berättar ikväll om hur det gick när barnen badat och somnat.:)

Onsdag

Vi var så trötta igår kväll när vi landade här hemma igen efter dagis, ÖF, jobb och kalas så vi nattade barnen direkt, de somnade på en gång och sedan bänkade vi oss i soffan innan vi också gick och la oss. Jag hann duscha innan läggdags också vilket jag fick tvinga mig till att göra, helt slut var jag.
Hade i vilket fall som helst en toppen dag!:)

Idag är det dagis för Leon och eftersom regnet hänger i luften så passar jag och Joline på att ha en städ och tvättdag. Fredrik kommer hem normal tid idag eftersom det är gympa ikväll för Leons del, vi får se vem som följer med. Nehe nu är det dags att fixa iordning oss.


Dagis, ÖF, jobb och firande

Idag har vi ett fullspäckat schema, klockan 09 är det dags för dagis och ÖF, sen blir det jobb ett par timmar och efter det hem till mor och far för att fira syster som fyller 15 idag!:)
Blir alltså "långdag" för Leon på dagis idag, det kommer han tycka är roligt, jag och barnen kommer vara helt slut ikväll när vi anländer här hemma igen.


Första..

Såg alldeles nyss första flygplanet på flera dagar! Donade i rabatten på baksidan och fick en "WOOW-känsla" när jag hörde och såg planet ovanför mig, kände mig som 5 år igen, haha.

Barnen sover och Fredrik tittar på hockey, tror jag smiter över til grannen en sväng för roliagre än såhär blir det nog inte här hemma. Hörde det ryktas om att hon bakat muffins med maräng på? Detta måste utforskas!:)

Trötta barn

Efter att ha varit ute och lekt hela förmiddagen så somnade Leon såfort vi kom in.. Bekväm sovstil?:)





Joline var lika trött hon men visade detta på ett mindre..ska man säga lugnt sätt?


8 månader!

Idag blir våran sessa 8 månader, tänk vad tiden går, hon säger mamma, vinkar, klappar händerna, kryper, sitter, går längs med möbler osv. Allt detta har hon lärt sig på bara 8 månader! Jag är imponerad.;)

Jag och barnen har ätit frukost precis, Joline åt gröt så det stod härliga till och Leon åt yogurt och flingor så det vällde ur öronen. Härligt med matglada barn!:) Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen sedan beger vi oss ut på en promenad/cykeltur i det härliga vädret, blir nog till att köpa varsin glass på hemvägen. Dagen idag ska spenderas utomhus!!

Trasig micro

Våran micro har kolapsat! Den bestämde sig imorse för att inte öppna luckan längre, Fredriks tallrik med gröt är alltså fånge i micron..typiskt..

Tatuering

Nu har jag fått svar från Jocke och han ska sätta sig ock skissa lite och se om vi får ihop något bra av hans förslag och ideér och mina. Jag längtar!!
Om det blir som det är tänkt kommer det bli SKITBRA helt enkelt!!:)

Dålig update

Ja jag ber om ursäkt för denna dåliga update under helgen men vi har haft fullt upp med annat! I Fredags spenderade vi förmiddagen på badhuset, tyvärr så var varmbassängen upptagen så det blev inte mycket badande för Jolines del då hon tyckte det var på tok för kallt i den andra bassängen. Leon däremot älskade ALLT, han var som en fisk i vattnet, helt galen med andra ord!;) Men han skötte sig utmärkt och var jätte duktig på att lyssna när vi sa nått, den stora rutschkanan var favoriten, han åkte, åkte, åkte och åkte.
Efter badhuset blev det stallet för min del och kvällen var vi hemma trötta och nöjda efter en dag full med fart och fläkt. Igår åkte Fredrik och barnen in till stan för att spela badminton, jag begav mig till stallet tillsammans med mamma och därefter åkte vi till farmor och farfars kolonistuga för att se om det fanns nått vi ville ha nu när stugan är såld. Några fina burkar fick följa med hem och ställas i skafferiet med olika innehåll.:) Kändes lite tråkigt när vi åkte från stugan, sista turen dit, hädanefter får vi åka hem till farmor och farfar istället för dit.
På kvällen blev det god middag hos mina föräldrar, när vi kom hem var det bara att lägga barnen på en gång och sedan titta på Körslaget.
Dagen idag har tillbringat hemma, plockat och donat, fixat och trixat, satt upp persienner i barnens rum m.m. Leon blev hämtad av mormor och moster för ca en timme sen, de skulle till stallet för att rida och kolla på alla otroligt söta lammungar som kommit! Jag sa till mamma igår att jag önskar mig en lammunge i födelsedagspresent så vi får väl se om jag får någon?;)
Fredrik och Joline är ute på en promenad innan Fredrik ska iväg och träna, jag och Joline ska knata hem till mina föräldrar sen dit även min farmor och farfar kommer för att gratta syster som fyller år på Tisdag.

En slarvig update över vad som skett under helgen.

Älsklingar<3


Underbara ungar!<3


Bad

Ok såhär års blir det mycket lek i sandlådan både på dagis och hemma, detta resulterar i en väääldigt skitig men go kille och alltså mycket bad. Leon var så smutsig så smutsig när jag hämtade honom samtidigt som han var jätte trött, hämtade honom redan 12.30 idag eftersom han gick längre än han ska i Tisdags när jag jobbade. Vi skulle hem och äta lunch och sedan ut och leka var tanken men det var bara att glömma! Han slocknade såfort vi kom hem, så idag fick det bli en kombinerad lunch/middag och det funkar ju kanoners det också.:) Men i vilket fall som helst så var han lika smutsig för det så efter maten fick det bli badet för båda barnen! Bilder på våra badmonster kommer senare. Nu är de rena och fina igen och har vällt upp och ner på leksakskorgen som vi har i vardagsrummet, ser ut som ett bombnedslag men det är bara att plocka upp sen när de gått och lagt sig.

Imorgon är det Fredag och det innebär att hela familjen är ledig! Vi ska åka och hämta sand så att vi kan fylla sandlådan på baksidan, hoppas på fint väder så vi kan tillbringa dagen utomhus! Hämta sand är det enda vi har inplanerat än så länge, nu har vi väntat hela långa vintern på att fylla ny sand i den så Leon kommer bli överlycklig.:)

Promenad

Nu är vi hemkomna från våran promenad, Joline tuggade på nappen hela vägen för att sedan tokslockna när vi kom utanför dörren här hemma. Hon sover fortfarande och jag ska sätta mig i soffan en stund innan jag tar tag i alla måsten.


Lika?

På de här bilderna är Leon och Joline lika gamla, men jag måste ju säga att Leon var mer "bebis" än vad Joline är.
Söta som sjutton är de iaf, men lika? Njaa.. Leon var så tjock så tjock när han var plutt.;)


Kärlek<3


Titta vilken underbar prinsessa vi lever med här hemma!



Nytt

Min kära sambo satt och fipplade med min blogg under kvällen igår och se så duktig han är!:) Jag är jättenöjd med resultatet, fattas lite små detaljer men det tar vi ikväll.
Joline sover och Leon och jag kikar på bolibompa, han dricker lite välling också och jag the, mysigt. Vid 09 är det dagis som står på schemat och sedan tar jag och Joline en välbehövlig promenad, måste bli bättre med att promenera!! Har legat på latsidan när det gäller motion lite väl länge nu..Det gick ju så bra med viktnedgången och så helt plötsligt var motivationen helt som bortblåst, aja nu är den påväg tillbaka så nu jäklar!;)

Klart

Nu är alla kläder sorterade (Jolines) och nerpackade i pappkassar, städat och fint är det också här hemma, vinterkläderna tar jag i eftermiddag/kväll. Just det skinksteken står i ugnen och gottar sig, ska ha den till middag det blir smarrigt!
Snart får vi kaffegäster så bäst att sätta igång perkulatorn så det är klart!:)

Röjja

När jag och Joline har lämnat Leon på dagis så ska vi hem och röjja, tvätta alla vinterkläder och stoppa undan, rensa klädkammaren samt garderoberna nere i hallen m.m. Dammsuga efteråt lär gå åt. Ska även sätta mig och gå igenom Jolines urväxta kläder och sortera upp dem, skulle behöva sätta mig och sortera Leons urväxta kläder också, vi har med andra ord lite att göra. Någon som vill köpa barnkläder?? Både pojkkläder och flickkläder!
Jag har varit jättedålig på att sortera vartefter de vuxit ur kläder, jag har istället slängt ner allt i papperskassar inne i klädkammaren..

Ikväll är det gympatajm för Leon och det är pappas tur att följa med, Joline och jag har nog att göra så vi kommer inte vara sysslolösa.;)

Tatuering

Ja jag är grymt sugen på att tatuera mig igen! Jag har ju mina stjärnor på ryggen och funderar på om jag ska fortsätta i stjärntemat så att säga? Har suttit och kikat på massor av olika bilder och knåpat ihop en bild av alla ideér jag fått.. Vill få med barnens namn också, hmm..
Ska länga iväg ett mail till Jocke som gjorde mina på ryggen och se om han är intresserad av att göra denna också.

Nu är vi hemma igen

Nu är vi hemkomna från dagis och jobb, Leon kom rusande mot mig när jag och Joline kom för att hämta honom, det hör inte till vanligheten vill jag lova! Han brukar annars springa åt ett annat håll och vara bitter när det är dags för hemgång men inte idag inte. Det tar extra mycket på krafterna när vädret är på topp och det blir mer utomhuslek än inomhuslek.
Innan jag och Joline gick hemifrån förut så kastade jag in Leons överdragsbrallor i tvättmaskinen så han kan ha dem imorgon tillsammans med sin nya vårjacka, känns lite väl mäktigt nu med fodrade galonisar.;) Balkongdörren står på glänt och det är fruktansvärt varmt här inne, men vi ska inte klaga, det är helt underbart med detta väder som är nu!! Joline har somnat, Stina, jag och barnen kämpade för att hålla henne vaken sista timmen på jobbet och vi lyckades, trodde hon skulle hinna somna i vagnen när vi hämtade Leon men icke då. Hon var vaken hela tiden och somnade när vi kom hem efter blöjbyte, pyjamas och välling så nu ligger hon helt utslagen i sin säng och sover.:)
Leon sitter i soffan och väntar på att bolibompa ska börja, ska tvätta av honom lite innan han också får ny blöja och pyjamas, efter bolibompa är det läggdags för honom också och känner jag honom rätt kommer han somna på stört.

Fredrik kommer hem vid 19 efter att ha jobbat över ett par timmar, blir mys i soffan tills DH börjar då flyttar han över till datorn och jag får soffan för mig själv.;)

Jobba

Leon får gå "långdag" på dagis idag då jag måste hoppa in och jobba ett par timmar, Joline får snällt följa med.:)
Nu måste jag bara få tag i FK, men det enda jag får höra är "just nu är det blablabla, var god försök senare..." åh jag blir galen!!

Dagis/ÖF

Jag har hunnit duscha och gjort mig iordning, barnen är också redo, eller nja nästan..tandborstning för mig och Leon är kvar sen är vi redo. Leon ska till dagis idag och han är laddad till tusen för han ser just nu sina kompisar ute på gården när de leker, Joline är riktigt pigg idag så det blir nog ett besök på ÖF en stund.

Eftersom vädret behagar bli lika underbart som igår så fick det bli leggings, jeanskjol och stövlar för mig idag, så enkelt men så härligt!
Donade på baksidan igårkväll och resultatet blev kanon! Enda som fattas nu är nya utemöbler sen är det klart för vårens och sommarens alla utomhusvistelser, något mer som ska inhandlas är staket/armeringsjärn, jord, lite nya blommor att sätta i krukorna, ljuslyktor, krokar m.m. Det tar nog en stund innan jag blir helt nöjd med baksidan men näst på listan är iaf utemöbler.;)

Jobb och slit

Leon och jag har spenderat större dagen utomhus med grannarna, vi hyrde släp så vi packade på allt bråte både från de och från oss och så åkte vi till grovsoporna och slängde allt. Blev många vänder men nu är allt borta och vi kan pusta ut, Leon var med hela tiden och hjälpte till, han hade jätteroligt och var jätteduktig! Efteråt köpte vi glass som vi gjort oss väl förtjänta av och njöt ute i solen, skitiga och trötta gick vi in och jag började med middagen. Fredrik badade barnen medans jag lagade mat, riktigt längesen jag såg Leon så smutsig som han var idag men det är härligt!:)
Hemmagjord potatismos och biffar stod på menyn idag, smarrigt, Leon slängde i sig maten och la sedan ner huvudet och somnade. Han brukar ju oftast sova någon timme om dagen annars men så blev det inte idag och efter allt slit så var han helt slut, piggnade dock till när vi började fnissa åt honom men sitter nu helt utmattad i soffan och kämpar för att hålla ögonen öppna! Efter middagen gick jag ut på framsidan och putsade fönstrena, ska fortsätta på baksidan sen när barnen somnat, där ska jag även plocka fram stolar och krukor m.m. från förrådet. Blir en sväng till stan antingen i veckan eller helgen och köpa nya utemöbler.

En helt underbar dag med mycket gjort och mycket vårkänslor!

Paket

Leon och jag gick bort till macken och hämtade ut ett stort paket från H&M, innehöll en ny fin vårjacka åt Leon samt en massa nya kläder till Joline. Hon växer så det knakar så det var dags för en stor beställning.
Jag som är en stoor Hello Kitty-hatare köpte iaf 3 tröjor med Hello Kitty på, jättefina verkligen och våran prinsessa kommer vara fin fin i dessa tröjor. Så länge det inte är mycket så känns det ok.
Lunchen är intagen och Leon ligger nu i soffan och tittar på Pingu, får se om han somnar eller inte, våra sjuklingar gick precis ut på en promenad. Joline var missnöjd till max och Fredrik rastlös så en promenad sitter säkert fint.
Jag ska gå ut på baksidan och röjja och bära fram allt bråte till framsidan så jag och grannnen kan köra bort allt till grovsoporna, hua, inte ett dugg roligt men ett nödvändigt ont!

Sjuklingar

När barnen somnat igårkväll så började Fredrik känna sig risig, sagt och gjort han har åkt på magsjuka under vistelsen i Jönköping! Fy fan för sånt äckel! Blev tidigt i säng för oss båda eftersom han mådde som han gjorde och att Joline strulat lite på nätterna senaste dagarna. Joline sov apdåligt, likaså Fredrik, Leon och jag var väl lagom nöjda när vi hade två strulnissar som störde våran sömn.;)
Fredrik är med andra ord hemma idag och mår väl sådär, magsjuka brukar ju passera fort så jag hoppas att den är förbi nu och att vi andra INTE blivit smittade! Joline är glad och pigg för att i nästa stund blir ledsen och hängig, skruttan, jag och Leon däremot är pigga och glada och vill mer än gärna hitta på något skoj idag. Blir nog så att vi lämnar sjuklingarna hemma och tar en promenad/cykeltur bort till Ella och fikar, om bara solen kunde komma fram också så vi kan köpa med oss glass och sitta på deras balkong och njuta.

Vilket väder!!!

Vid 11 gick/cyklade vi hem till mina föräldrar, Leon och mormor bakade en kaka som vi hade till fikat. Vet inte vad som hände men helt plötsligt så sprack himlen upp och solen och värmen kom från ingenstans! Vi spenderade alltså större delen av dagen utomhus på deras tomt, jackorna åkte av förutom på Joline som fick behålla det på sig då hon är snorig, hostig och lite febrig. Men vi alla njöt lika mycket och det känns som om solen tagit lite.:)
Fredrik kom hem skapligt och var med ute ett tag innan vi satte oss och åt middag, middagen åt vi ute på altan, helt underbart!
Nu är vi hemma igen trötta och nöjda med denna underbara söndag, snart är det sängdags för barnen och sedan blir det mys i soffan innan jag och Fredrik också ger upp och går och lägger oss. Jag har hunnit gå en vända med alla sopor så nu slipper vi dem för någon dag eller två innan det har hunnit samlas nya..

Åh så var det söndag igen

När barnen somnat igår så bänkade jag mig framför Körslaget, hade en skvätt vin kvar i flaskan från fredagen då Jonny och Ella var här och det räckte till glas så jag tittade alltså på Körslaget och smuttade på vin, inte illa pinkat!;)
21.40 gick jag och la mig och somnade nästan direkt, natten var kanon lugn fram till 02.30 ungefär då Joline vaknade och var ledsen. Sen sov hon oroligt till 05.30 då vi gick upp men jag känner mig riktigt pigg idag iaf så det är skönt. Leon sov till 06.30 och inte nog med det så sov han HELA natten i sin säng, skönt det med för det behöver han, speciellt såna nätter när Joline inte sover så bra.

Frukosten är intagen och det var lika mysigt som igårmorse, Joline gav upp när hon ätit sin gröt och somnade i min famn så nu ligger hon och snarkar i vagnen. Snart ska jag och Leon börja plocka iordning lite här hemma så jag kan ta ett varv med dammsugaren härnere, sen ska vi även slänga in ett maskin tvätt också. Roligt att ha det klart och fint tills Fredrik kommer hem i eftermiddag, när vi är klara här hemma så cyklar/går vi bort till mormor och morfar där det blir lek och bus samt middag. Leon tjatar efter mormor, morfar, Linus och Moa så bäst vi sätter fart!:)


Fondtapeten i köket

Nu när vi har kamera kan jag äntligen visa fondtapeten som vi satte upp i köket, vårat kök har vi inrett i största delen vitt med turkosa och svarta detaljer. Jag har en förkärlek till turkost och tycker det är härligt med färgklickar!
Bordet och stolarna är ju sprillans nytt och i ek men vi har lite planer på att lacka om det till vitt.
Ni får ha lite överseende med dessa bilder då jag är nybörjare med att använda Photoshop!;)



Saknad

Nej nu saknar jag Fredrik! Inge roligt alls att vara själv hemma längre..

Trots saknaden så har vi haft det bra idag även om vädret inte varit det bästa. Sara och David kom hit och lekte och käkade lunch med oss, ungarna hade kanon roligt och kommer somna mycket gott ikväll.:) Joline är lite kinkig då hon inte mår 100 men annars så finns det inget att klaga på. Blev en sväng till konsum för att handla lite smått till kvällen, Leon fick cykla lite så han är nöjd.
Kvällen blir lugn, bolibompa snart och sen är det läggdags för de små, klockan 20 bänkar jag mig i soffan framför Körslaget och efter det går jag och lägger mig och hoppas att Joline sover bra under natten.

Imorgon är det middag hos mina föräldrar som gäller och så kommer ju Fredrik hem också, han är saknad av både mig och barnen.;) Man kan ju alltid hålla tummarna för att det är fint väder imorgon också!


Dammsugit

Nu är vi redo för dagen, dammsugningen är klar, tänderna borstade och kläderna på, just ja musen är väck också. Grannens katt tog den och smet iväg. Jag har suttit en stund med Photoshop men måste nu slita mig för alldeles strax får jag och barnen besök, Sara och David är påväg hit för fika och lek.:)

Frukost avklarad

Efter en hel mysig morgon är nu frukosten avklarad, blev en mysig frukoststund med tända ljus och massor av gott att välja mellan. Nu ska vi bara klä på oss och göra oss iordning för dagen.
Ska slå en signal hem till mina föräldrar och höra om de vill ha fikagäster? Då får Leon cykla lite och vi alla får oss en promenad, trist att regnet hänger i luften så man inte kan vara ute ordentligt.

Har satans ont i mina höfter, har kännt av det ett par dagar men inget mer med det, idag gör det dock riktigt ONT.

Kalla kårar

Hade en jätte trevlig kväll med Ella och Jonny igår, de gick hem skapligt (22) eftersom vi alla var trötta och sega och de skulle upp tidigt idag. Ella ska tillbringa denna dag med delfinerna på Kolmården, inte illa va?:)
Jag gick och la mig direkt och Joline började knöla på en gång så det var bara att gå ner och sätta sig i soffan och slå på tvn, vid 23.30 så somnade hon igen och vi gick upp och la oss igen. Leon sov jätte bra hela natten och kom in till oss vid 03 imorse, Joline däremot sov lite oroligt hela natten, vände och vred på sig och gnydde till då och då. Hon hade nog lite feber så varm som hon var..

Känner mig riktigt pigg idag men det skulle ju inte ha skadat om solen hade varit framme! Känns som höst när det är såhär, suck.
Iaf så när vi kom ner förut så tittar jag ut genom köksfönstret och börjar nästintill gråta, håret reser sig upp, får kalla kårar genom hela kroppen och allmän panik!! Utanför våran ytterdörr ligger en stor äcklig mus!! Min största och värsta fobi här i livet är just råttor och möss, det är det absolut värsta jag vet!!!
Får ringa hit pappa sen så han kan ta bort den eller ropa på grannarna när de kommer ut så de kan ta den, jag går INTE ut!! Melvin kommer med andra ord få tillbringa dagen ute för bara vetskapen av att han har hållt på med den där gör så att jag ryser!

Själva

Fredrik har åkt, Joline somnade vid 18.30 och nu har jag precis varit uppe och sagt god natt till Leon. Han ville dock vara uppe och fortsätta titta på tv men som den elaka mamma man är så fick han inte det.;) Lite lustigt med barn så där, hur trötta de än är vill de självklart inte gå och lägga sig när det är läggdags.
Nu ska jag korka upp ena vinflaskan och avnjuta ett glas i väntan på att Ella och Jonny anländer om ca en halvtimme lagom till Så Ska Det Låta.:)

Har tagit massor med fina bilder på barnen under kvällen, jätte roligt när man har en ordentlig kamera och inte bara Fredriks mobil att fota med. Så summan av kardemumman kommer denna blogg börja prydas av bilder på barnen, oss, hemmet, äventyr m.m.:)
Måste bara lära mig Photoshop, hade ju massor av kurser med det i skolan, eller ja nästan varje lektion handlade om det men det märks ju klart och tydligt att jag sysslade med annat då eftersom jag inte kan/fattar ett skvatt utav det idag..


Förtidig present!

Älsklingen kunde inte hålla sig längre när jag började tjata om att vi måste köpa en ny kamera. Han gav mig då min födelsedagspresent lite tidigare (jag fyller 6 Maj), jag fick en ny kamera!!!! Åh vad glad jag blev!!:D
Här får ni ett litet smakprov..:)


Fredag

Vi har varit till stan och matshoppat lite till helgen, två flaskor vin inhandlades också. Måste ju lyxa till det lite när sambon inte är hemma.;) Fredrik åker 17.30 i eftermiddag och kommer hem igen på söndag, jag och barnen är alltså själva i helgen och jag håller ju tummar och tår för att det ska vara kanon väder så vi kan vistas ute så mycket som möjligt! Annars lär vi alla tre bli smått galna här hemma av att bara sitta inne, vi lär få Spunk annars som Stina skulle ha sagt, hihi.
Ikväll kommer iaf Ella hit och umgås, blir lite vin och Så Ska Det Låta när barnen somnat, trevligt trevligt.

Dejt

Efter att jag och Joline lämnat Leon på dagis så gick vi till konsum och köpte färskt frukostbröd, våldgästade sen Ella som fortfarande smög omkring i morgonrock!! Vad är det för lyx kl.09.20 en torsdagsmorgon?? Aaa just det så gjorde man när man inte hade barn och var ledig..;)
Iaf så hade vi en frukostdejt tillsammans vilket var mycket mycket trevligt och uppskattat!:) Joline ligger nu och sover i soffan och jag håller på och tvätta, blir en promenix lite senare.

Fredrik kommer hem Normalt idag, runt 17, såå skönt! Känns som evigheter sen vi åt middag tillsammans hela familjen (måndags).

Underbart

Idag kommer bli en fin dag med strålande sol! Åh vad härligt!
Leon ska till dagis och jag och Joline har än så länge bara en långpromenad inplanerat med Ella och Ozzy, det har varit lite segt med promenader sista tiden så det kommer sitta utmärkt!

Telefonförsäljare!!!!

Skällde precis ut en telefonförsäljare som ringde, han blev stum och la på!! Haha!!
Idioter som ringer så sent!!
Utrota landet på förlorade telefonnissar!!


Irriterad!!

Jag och Joline har städat och städat här hemma idag, Leon har varit på dagis och haft skoj. Stina kom hit ett par timmar och drack kaffe, mycket trevligt må jag säga!

Idag är det onsdag och det betyder att det är gympa för Leon så vi åkte ut till gympasalen strax efter 17, men efter att ha stått där i ca 15 minuter med andra föräldrar och barn så konstaterar vi att gympan är inställd och åker hemåt. Eller vi åkte till konsum och köpte lite panpizza som jag och Leon värkte i oss hemma i soffan, båda lika besvikna över att det inte blev någon gympa.
Ledarna har INTE varit de bästa under denna termin och jag liksom många andra föräldrar hoppas att det blir ändring tills nästa termin! Nu till dagens inställda gympa, visst det är påsklov och många aktiviteter blir inställda då men man måste då tala om sånt i förväg (typ som förra veckan). Ingen utav de båda ledarna nämnde något om det överhuvudtaget så det var inge mer med det, nu fick vi åka hem med ledsna och besvikna samt gympasugna barn som sett fram emot denna kväll! Nej detta är dåligt riktigt dåligt!!

Bolibompa går på tvn och efter det är det läggdags, jag får roa mig själv när barnen somnat eftersom Frerik kommer hem runt 23 tiden..

Härligt

Joline är glad och lycklig och sitter nöjd på golvet och leker, spotify går i högtalarna med en massa bra musik medans jag sjunger med och skrålar för full hals och städar. Det är härligt helt enkelt, det enda jag saknar är SOLEN, jag hade velat öppna upp här hemma och riktigt vädra ur och känna hur underbar våren är.
Men jag klagar inte för jag har min underbara dotter, min dammsugare, spotify och glädjen i mig själv som jag känner idag!:)

Ny dag

Joline ligger i vagnen och sover hon blev trött igen, Leon ligger uppe i sängen och sover fortfarande. Ska hoppa in i duschen om en stund är tanken men jag har ingen större lust med det, men jag måste. Efter att vi lämnat Leon på dagis idag blir det hem och tvätta då korgen är överfull samt dammsuga och våttorka golven, förstår inte vart allt grus och skit kommer ifrån. Hua.


Inte som jag hade tänkt..

Tanken var att röjja på baksidan idag och ta fram utemöblerna m.m. men icke sa nicke. Grovsoporna kommer först nästa vecka så det får vänta tills dess, eller till helgen iaf.
Middagen är intagen redan och idag blev det någon form av pytt? med ris, majs, köttfärs och bacon, barnen bokstavligen VRÄKTE i sig och det är alltid lika roligt! Nu blir det lek någon timme innan det är badtajm och efter det bolibompa. Fredrik har ju "jobbaöverdag" idag så han kommer hem vid 18.30, segt men så är det, ännu värre blir det imorgon då han inte kommer hem förens 23 typ eftersom han har någon korpenmatch som inte börjar förens 21!! På torsdag kommer han dock hem normalt om inga förändringar sker och fredag är han ledig, men på fredag eftermiddag så åker han till Jönköping och blir borta hela observera hela helgen. Det är tävling och det är säsongens sista tävling och det ska bli är riktigt skönt!
Inte det att jag inte tycker om att han tränar och tävlar eller det gör jag i smyg men det är så tråkigt att det tar så mycket tid, tid som vi skulle kunna umgås vi i familjen och hitta på saker. Nej nu är jag orättvis!! Släpper detta nu och återgår till att jag och barnen iaf är själva helgen som kommer får se vad vi hittar på får skoj, kanske ska lura hit Tessan och Chanell så barnen kan leka och när de somnat på kvällen så kan vi sitta ute på baksidan om det är fint väder och dricka lite vin och snacka skit? Det låter inte som en dum idé tycker jag, jag ringer henne på en gång!:)

Godmorgon

Hoppas detta blir en fin dag, solen lyser än så länge men molnen på himlen ser inte alltför lovande ut.

Joline vaknade första gången vid 05 och åt och sov sen vidare till 06 då Fredrik gick upp, härligt härligt och alldeles underbart!! Leon kom ner smygandes strax innan 07, han pratar ivrigt om att han ska följa med oss till ÖF idag, roligt.:)
Nehepp om man skulle duka fram frukost så vi kan göra oss iordning sen..


Oj vad trött man blev..

Blev bjudna på jättegod påskmidag hos Fredriks föräldrar, barnen fick påskägg också fast de Leons ägg har vi lagt undan i skåpet där det får ligga och vänta tills nästa Lördag då det är "godisdag" igen.
Barnen är supertrötta och ska snart gå och lägga sig, Fredrik och jag är lika trötta vi men kommer hålla oss uppe ett tag till iaf. Jag har precis diskat bort "diskberget" som blivit under dagen och så har jag sprungit upp och ner och hit och dit med påsar och kassar för att samla ihop sopor i badrummen samt köket. Jag och grannen ska gå en sväng till soprummet sen och jag håller tummarna för att hon inte har så mycket egna sopor för jag har ett stort "sopberg" utanför ytterdörren, dessa förbannade "berg" som blir överallt när man inte håller efter hela tiden..suck..
Lika mycket som jag sprungit upp och ner och hit och dit med påsar och kassar har jag sprungit och samlat ihop kläder som ska tvättas, av någon konstig anledning så hamnar inte killarnas kläder i tvättkorgen där uppe utan på en kökstol, fotölj, soffa, hallbyrån, under tvbänken m.m. Konstigt det där..och ja det är bara Leons och Fredriks kläder så jag antar att det har något med den manliga arten att göra, bara släppa saker och dylikt där man står?;)

Nehe om man ska söka efter något mer att plocka med när man ändå är i farten..:)

Annandagpåsk

Snön smälter sakta men säkert.
Killarna är inne stan en sväng och spelar badminton, Leon mår mycket mycket bättre idag så han fick följa med. Han blir dock hemma imorgon då jag vill att han ska få en mjukstart så han får följa med mig och Joline till ÖF, det kommer han tycka är kul!:)
Jag och Joline är iorninggjorda och väntar nu bara på att Fredrik och Leon ska komma hem så vi kan åka upp till hans föräldrar på påskmiddag. Joline har en lila body samt en lila klänning på sig och självklart strumpbyxor, hon är så söt så söt!


Aprilväder?

Va fan det snöar ju ute! Trodde jag skulle börja gråta när jag tittade ut genom fönstret, usch och fy, detta känns inte ett dugg roligt...


Mörkrädd!!!

Sitter och tittar på SVT2 "Dokument infrån-Hon ville ju inte lyda!"och jag måste säga att jag blir mörkrädd när man hör hur folk ser på våld mot barn eller aga.
Det är jämt ett himla prat om att "barn ska visa respekt för äldre" men vad hände med respekten mot barn? Att vuxna ska visa respekt mot barn och ungdomar? Nej det är rent ut sagt förjävligt!
Hur kan man som vuxen höja handen mot ett barn?! Hur kan man som vuxen bli så provocerad av ett BARN att man måste slå?!

Jag blir allvarligt talat rädd när jag ser och hör detta!

Vår i rabatterna!

Fredrik och Joline är ute på en promenad, de skulle även passa på att handla lite smått och gott till ikväll. Är det påsk så är det och då passar vi även på att mysa till det lite extra.;)
Leon ligger nerbäddad i soffan och tittar på Nicke Nyfiken, han är jätte dålig och det är jobbigt att se våran annars så glada och pigga kille vara helt OFF. Jag har tvättat, dammsugit och planterat ut påskliljorna i rabatten på framsidan, härligt med vååår!
Satt på potatis har jag också gjort, blev mycket rester kvar sen igår så vi kör på samma idag, får se om Leon vill äta något..Han har levt på välling.

Vid 15.30 kommer Fredriks föräldrar hit för lite enkelt fika och lämna påskägg till barnen.

Sjuk

Leon ligger med hög feber och magont till och från, har haft det sen igårkväll vi kom hem från stallet. Blir en lugn dag för oss med andra ord, tänker passa på att vårstäda lite här hemma.
Skulle ätit middag hos mina föräldrar i eftermiddag men både Leon och mormor och är dåliga så vi får ta det en annan gång.

Kvar hemma

Jag och Joline blev kvar hemma, killarna fick åka själva till stan. Ella var här för en stund sen och tog en kaffe, hon och Jonny kommer förbi en sväng ikväll och lämnar påskägg till Leon.:)
Fredrik ska städa och laga mat när de kommer från stan, jag och Leon åker till stallet med mormor, han har tjatat om att rida på sin Paddy i flera dagar så idag får han följa med när vi har intaget. Blir en ridtur för mig och Queenie också, Leon tjatar också om att få se kossorna och kalvarna samt fåren och lammen så det ska vi fixa.;)
När vi kommer hem vid 18 så blir det en lätt variant av påskmiddag och efter det blir det duschen för hela slanten.

Påskafton

Joline har sovit riktigt bra inatt om man bortser från att hon rullade ur våran säng vid 02 nångång, hon skadade sig inte utan blev mest chockad och det likaså vi. Somnade om nästan direkt och sov till 06.30 imorse, måste jag säga att det var skönt?:)
Leon har fått ett stort påskägg här på morgonen med lite godis i, cykeln fick han ju redan i torsdags, mycket uppskattat! Vi har ätit en härlig lyxig frukost denna påskafton till ära, Fredrik har smitit iväg en stund nu för att övningsköra med sin syster. När han kommer hem igen så ska vi bege oss in till stan ihopp om att hitta några tuffa vårskor till Leon, han hade Puma förra våren och hösten så det kanske blir några Adidas eller Nike, håller tummarna för att de har Good Yearskorna jag spanat på åt honom.:)
Blir lite matshopping på hemvägen så vi kan laga lite "påskig" middag här hemma idag, ikväll blir det familjemys precis som igår och när barnen somnat så blir det till att titta på Körslaget.

Leker

Vi åt Fajitas till middag idag, riktigt gott, Leon tycker alltid det är lika roligt att få äta med händerna.;) Barnen är nu iaf nybadade och har fått pyjamas på sig, vi ska mysa upp oss i soffan och se på ena filmen som Leon fick utav sin mormor och morfar, han fick alla tre Stuart Little filmerna, den första såg vi på medans Fredrik lagade maten och Joline låg ute i vagnen och sov. Nu tänkte vi se på 3:an som är tecknad, har aldrig sett den så det kan bli lite roligt.
Kvällen kommer bli lugn, blir Så Ska Det Låta när barnen somnat och sedan fortsatt filmtittande. Tanken var väl att umgås med lite vänner nu under påskhelgen eftersom vi inte ska äta påskmiddag förens på söndag och måndag, men eftersom Joline sover så sjukt kasst på nätterna känner vi att vi behöver ta det lugnt och lägga oss skapligt. Inget vi klagar över direkt då barnen jämt går först!

Långfredag

Idag har vi hunnit med mycket, kan ju ha och göra med att det är Långfredag vad vet jag?;)

Mamma och jag hade utsläppet i stallet imorse, blev en härlig ridtur i det underbara vårvädret också när vi var klara med alla sysslor. När jag kom hem vid 11 så hade Fredrik och barnen åkt till stan (Stadium) för att köpa vårskor till Leon, men de hittade inga som föll dem i smaken, men däremot kom de därifrån med ett par toksöta/snygga skor till Jollan!:) Vita och rosa, jättetuffa skor som kommer passa perfekt till hösten.
Jag passade på att röjja lite här hemma samt dammsuga innan huliganerna kom hem, blev en promenad hem till mina föräldrar där det bjöds på fika, Leon cyklade givetvis.:) Joline somande i vagnen påvägen hem så hon ligger i vagnen ute och sover, jag har klippt ner allt i rabatterna så det kan komma pånytt nu. En härlig dag då vi hunnit med mycket helt enkelt, resten av dagen kommer vi tillbringa här hemma med god mat, dryck, mys m.m.

Får se om påskharen kommer hit under natten och lämnar påskägg till barnen.;) Han hade besökt deras mormor och morfar natten till idag iaf så de fick fin fina påskpresenter.

Promenad och kalas

Pappa och syster kom förbi förut, cykeln blev ihopsatt på några minuter, skyller väl på att jag är kvinna.;)
När Fredrik kom hem vid 17 så blev det en promenad upp till hans föräldrar där det var kalas för hans syster som fyller 17 idag, Leon cyklade givetvis och han var så duktig! Härligt att han kan cykla när man går promenader nu osv, mycket lättare det än att gå.
Efter massor av fikabröd, tårta, kaffe, läsk m.m. så begav vi oss hemåt, blev duschen direkt för Leon och Fredrik tog med Joline och satte på henne pyjamas, han nattar henne nu medans jag och Leon beundrar hans nya cykel här i hallen. Ska kila ut med den i förrådet sen när han går och lägger sig.

Hur tänkte jag nu?

Hur tänkte jag när jag gick och beställde en cykel till Leon? Jo att den skulle komma färdigmonterad och klar i princip.. Men icke då, jag hade så fel så fel. Den är i 768miljoner delar känns det som och jag står bara som ett fån och stirrar på den där den står på köksbordet med alla 768miljoner delar runt om. Som tur är har vi världens bästa grannar så Micke är påväg in hit för att montera ihop den!:)

Leon är iaf jätte lycklig och tackade den något förtidiga påskharen!:)

Påskpresent!

När barnen har vaknat ska vi gå till konsum och hämta ut Leons nya cykel!!! Hans första riktiga cykel med stödhjul, trehjulingen får fortsätta samla damm tills Joline blir så stor så hon kan använda den!:)
Jag är alldeles pirrig i magen, ska bli så kul att se hans min. Han har tjatat om ny cykel så detta ska bli jätteroligt!:)

Knöligt

Joline har knölat massor inatt, varit ledsen från och till och bara bökat runt! Hon vaknade kl 05 men somnade om strax efter 06 så vi låg och sov på soffan fram tills strax innan 08 då Leon kom ner smygandes. Blev en välbehövlig tupplur samt en dusch på det så nu känner jag mig som folk.
Nu ska vi ta på oss och gå till dagis, inge  roligt väder denna Skärtorsdag till ära..