Nybadade

Joline gick felfri igenom BOEL testet, vikt och längd var också perfekt, snart passerar vår lilla tjej 10 kg strecket, BVC-tanten var mäkta imponerad av att hon kunde så mycket vid sin ringa ålder .;)
Efteråt blev det CityGross och efter det lunch, mamma köpte en jättefin supersöt sommarklänning till Joline på Liten&Junior! Åh vad fin den var!! Fler sommarklänningar ska inhandlas därifrån, fanns hur mycket fint som helst som jag vill att Joline ska kunna springa runt i i sommar och det till en mycket skapligt pris!

Vi skulle egentligen ha varit på gympa nu och sedan skulle Fredrik kommit direkt dit efter jobbet och hämtat oss men Joline är för trött så vi stannade hemma istället. Barnen har badat och är nu iklädda pyjamas och redo för bolibompa.
Blev pasta, korv och grönsaker till middag idag, matideérna är inte på topp just nu men barnen klagade inte, tvärtom de vräkte i sig. För Jolines del blev det kokt potatis, morötter, ärter, majs, paprika och kokt korv, hon älskade det! Kul när man hittar mat som faller den unga damen i smaken, burkmaten som finns på affären går fet bort, hon avskyr dessa halvfabrikat och det gör inte mig nånting då jag hellre vill laga maten själv åt henne. I förrgår åt vi kokt potatis och fiskbullar i hummersås och det var också en stor favorit.:)

Nu ska jag ta och göra mig en kopp the och titta på bolibompa med barnen, Joline lär väl slockna när som helst.

Nu är det ju vår

Nu när det är vår så kanske man ska ta och svänga förbi Blomsterlandet och kika om de har några fina blommor samt krukor som man kan plantera och ställa på framsidan? Vad sägs om det?:)
Har saknat mina blommor något så fruktansvärt under denna massiva vinter så nu när våren är här så börjar mina gröna fingrar bli otåliga till tusen!
Vårblommorna börjar komma upp i rabatten på framsidan iaf, än så länge är det bara snödropparna som slagit ut men man ser att tulpanerna är påväg!:)

Snön är nästintill bort här i byn, så härligt så härligt!!

Jahapp

Då var det en ny dag då, jag skulle kunnat sova många timmar till när jag klev upp strax efter 06 imorse innan Fredrik åkte till jobbet. Ska hoppa in i duschen ihopp om att piggna till lite och bli som en människa. Leon ska till dagis klockan 09 och efter det ska jag och lillskruttan hem och städa av lite innan vi åker in till BVC klockan 10. Idag är det dags för BOEL-test vilket känns onödigt då det i princip bara görs här, men men vägning och mätning ska bli skoj!:)

Tröttelitrött

Jag är helt slutkörd efter att ha jobbat ett par timmar på eftermiddagen, klockan 17 hämtade vi Leon och han hade som vanligt haft det kanon på dagis!:) Joline somnade i stortsett så fort vi kom hem, var bara att ge henne en flaska välling så slocknade hon, det är jobbigt att vara med mamma på jobbet med alla skolbarn som härjar och busar med henne. Leon ville inte ha mat så vi slängde ihop en smarrig fruktsallad innehållande följande, mango, banan, äpple, vindruvor och russin, sedan myste vi upp oss i soffan framför bolibompa med varsin stor skål utav det.
Leon kollar fortfarande på bolibompa och när det är slut är det tandborstning och läggdags som gäller. Fredrik kommer nog hem strax efter 19 så han hinner nog läsa en bok för Leon innan.:)


ÖF

Nu är jag och Joline hemma från ÖF, hon ligger och sover ute i vagnen. Det är ju så fint och härligt väder ute idag så jag passade på att kratta av gräsmattan utanför och rensa lite i rabatten när vi kom hem. Nu ska jag slänga i mig lite lunch och fixa skötväskan till Joline innan det är dags att röra sig vidare mot jobbet. Leon får alltså en "långdag" på dagis idag vilket kommer vara mycket uppskattat från hans sida.:)
Fredrik kommer hem sent idag eftersom det är "jobbaöverdag" idag så jag ska kika i frysen vad vi kan slänga ihop till middag när vi kommer hem. Det kommer vara två trötta ungar ikväll samt en trött mamma, Leon för att ha varit extra länge på dagis, mamma och Joline för att vi jobbat med ca 30 barn som gapar, skriker, slåss och härjar.;)


Hur stor chans?

Joline har under ett par veckors tid vaknat runt 05 på morgonen, det är alltså bara att kliva upp. Nu när klockan har ställts om så tänkte vi "aa vad skönt " eftersom att klockan då skulle vara 06 iaf. Eller hur in my dreams! Hur stor chans är det att ungen fortsätter att vakna 05!?!?! Klockan är alltså 04 gammal tid iof men ändå!!!
Det finns väl värre saker att klaga på men i våran familj så är detta det stora "problemet" just nu, ganska skönt det att det.;)
Leon tog iaf sovmorgon idag, han brukar alltid lyckas vakna när Joline vaknar annars men idag sov han gott till strax efter 07, skönt för det behövde han!

Jag har duschat på morgonen och plockat och donat lite så nu är vi redo att bege oss till dagis och ÖF.:)


Promenad och fika

Barnen sover nu, Joline i vagnen ute och Leon i soffan, tog en promenad hem till min mormor och morfar där det bjöds på gott fika. Leon älskar sin gammelmormor och gammelmorfar, gammelmorfar får inte sitta ner nånting utan ska springa runt och leka med honom hela tiden!:) Ska starta dammsugarn om en stund sen kommer Ella och Sabina hit på kaffe.


Fy faan vad arg jag blir!!

Just nu i denna stund eller nej föresten hela morgonen och hela den kommande dagen har/är/kommer jag fortsätta att vara så arg så arg!! Melvin ska hålla sig utomhus idag och för all framtid om det är så, om inte annat så ska han hålla sig borta från mig!! Jag skulle inte tveka en sekund över att vrida nacken av kattskrället!! Han har pissat under trappen inatt, jag blev så förbannad, ledsen och arg så jag sa väl alla svordomar jag kunde komma på, fräste åt Fredrik och barnen m.m. m.m. Jag hatar detta och jag sa till Fredrik när vi skaffade honom att börjar han göra inne så åker han direkt! Tror iof detta bara var en engångsgrej men ändå!!!
Jag har skurat och skrubbat med alla möjliga olika medel för att stanken ska försvinna och jag tror att jag lyckats med det nu, men frågan är om Melvin kommer känna lukten ändå och i såna fall är det kört. Men det lär vi väl märka när han kommer in om inte annat..

Jävla helvete förbannade skitkatt!!!

Rödmålade naglar

Leon har rödmålade naglar, och han är så stolt över dem! Vi var och åt middag hos mina föräldrar igår och mamma målade Leons ena tumnagel med rött nagellack, det slutade med att han ville ha alla naglar målade.;) Plockade även påskris hos dem igår så när vi kom hem på kvällen så satte jag och Leon fjädrar i dem så nu har vi en härlig färgklick utanför ytterdörren.

Nehe om man ska göra sig en kopp the och mysa ner i soffan med barnen framför bolibompa.

Världens Bästa MAMMA!!!

Idag efter stallet åkte jag och mamma till Hästbutiken för att fylla på foderförrådet till hästarna. Självklart kan man inte bara gå in och ta fodret direkt, betala och sedan åka igen utan det blir att man går runt och kikar samt provar ridkläder osv. Mamma köpte ett par nya ridbyxor till sig och ett par shortchaps till mig!!! Tack tack tack tack!!!:D

Men suck!!!

För ett ca 6 månader sen så fick vi bege oss till veterinären med Melvin eftersom han varit i farten och bråkat med en annan katt och fått ett jätte bett på rumpan. De blev operation, slangar och massa mediciner, och flera hundralappar gick åt!
Nu är det dags igen då han har varit i farten ytterligare en gång i torsdags med grannens katt, har har ett stort bett på rumpan och fräser och skriker så fort man rör honom eller försöker lyfta..Suck.. Han har svårt att gå och värst är när han ska upp och ner för trappen här hemma. Veterinären vi pratade med sa åt oss att avakta till efter helgen för det "kan" ju läka av sig själv, hon ville också att vi skulle försöka göra rent och se hur det ser ut!? Men eller hur! Man är inte så jäkla kaxig när man har en fräsande, spottande och skrikandes katt i famnen! Hur som haver så ska vi iaf ge oss på ett försök ikväll när barnen lagt sig och lugnet har kommit in över hemmet.



Jag bara måste..

Jag bara måste få berätta hur avundsjuk jag är på mina föräldrar!! De var igår på Culturum och såg på Robert Broberg!! Jag fullkomligt älskar denna karl och hans låtar!
Folk tycker såkert jag är dum i huvet som gillar honom men det är precis min "humor" och låtarna är fantastiska!

Jaha nej men det var ju roligt att mamma och pappa fick se och lyssna på denna underbara karl och hans fina och roliga låtar..morr..;)




Fredag

Började dagen med att åka och storhandla på ICA MAXI och det kommer vi inte göra igen.. Nej vi är vana med ICA MAXI i Norrköping där vi alltid handlade när vi bodde där, så det här var ju bara skrattretande! Så litet och trångt och bara en enda röra!
Tacka vet jag City Gross!:)

Killarna åkte upp till garaget när vi kom strax efter 13 och jag plockade upp varor samt städade. Senare kom Carina och Linus förbi så det var bara att stoppa ner Joline i vagnen och gå en härlig och uppfriskande (välbehövlig) långpromenad med dem. Fredrik hade börjat med maten när vi kom hem, tacos stod på menyn idag och gudars vad bra det smakade.

Snart är det läggdags för Joline, Fredrik ska bort till Jonny vid 19 och kolla på hockey så Ella kommer hit och dricker lite vin, busar med mig och Leon, pratar en massa strunt, skrattar så vi tjuter och tittar på Så Ska Det Låta!:) Kan man begära mer än fredagkväll?? Blir dock skapligt i säng då jag och mor har utsläppet i stallet imorgon och barnen kommer vakna tidigt, alltid skönt att vara pigga och krya så vi kan hitta på en massa skojigheter resten av dagen!:)




Vet ni vet ni vet ni vet ni!!!!????

Jollans första tand har spruckit igenom!!!!! WOOHOO!!! Detta är en stor dag för familjen Ohlson/Falk!:)

Det man inte har i huvet..

Jag har tyckte både igår och idag att hemtelefonen varit ovanligt tyst, den brukar gå varm med alla som ringer men icke dessa två dagar. Först nu på eftermiddagen så upptäckte jag att ljudet var avstängt!! Haha ja jag undrar hur många samtal man missat??

Hämtade ut ett klädpaket från H&M till Leon, mjukisar, t-shirt och två hoodtröjor som inte fanns på lager när första paketet kom. Även ett paket från Lindex hämtades ut åt Joline som innehöll hennes nya KANON fina vårjacka! Gudars så fin och söt hon blev i den!:)

Leon och pappa ska ha myskväll idag när Joline har somnat, jag rymmer över till grannen. Det kommer ätas pizza, ostbågar och cola till det och självklart kommer Lightning Mcqueen gå på tvn.:)

Skum..

Har en konstig skum känsla i hela kroppen idag men kan inte sätta fingret på vad det är.. Känner mig glad och excalterad men vet ej varför, men jag klagar inte!:) Känslan är nästan densamma som när man är nykär ♥, hoppas denna skumma känsla för med sig något gott. Idag blir en bra dag!

Kul

Det verkar som jag fått en hel del nya läsare, kul!:)

Insåg till stora sorg att thepåsarna var slut!!! Men som tur är har vi världens bästa grannar så det var bara att springa över till dem så fick jag ett par stycken så jag klarar mig!:)

Tisdag

Leon är på dagis idag och vi ska hämta honom om ca 30 min, skönt för både honom och mig att han varit på dagis idag då dagen igår helst skulle raderas!

Joline och jag har iaf varit på ÖF på förmiddagen och hon sov gott i vagnen i ca 2 timmar när vi kom hem! helt slut efter att ha lekt med alla andra barn. Jag har plockat och donat lite, suttit och fått lite små ideér om hemmet när jag kikat runt på nätet osv.:)

Nehe då var väl dags att förbereda sig för att gå ut i regnet igen då..Hua!!

anlänt

Nu har nya tvn anlänt och jag måste säga att oj oj oj oj vad stor den är!! 107 cm lång, jag menar är det nödvändigt? NEEEJ! Men karln är nöjd med detta köp och jag kommer säkerligen bli det jag också.;)

Snart är det ju påsk och vi har pratat om att ge Leon en cykel med stödhjul i påskpresent eftersom han blivit för stor för sin 3hjuling. Nu är det iaf beställt och klart så bara att invänta, den kommer i början av April så det blir lagom till påsk.:) Nu är det bara jag och Fredrik som ska införskaffa oss varsin cykel.

Mycket bråk har det varit mellan barnen under dagens gång.. Blir lagom galen eftersom tanken slår mig att Joline bara är 7 månader och redan kan reta gallfeber på sin bror, hur blir det då om ca 10 år??!
Nu väntas lite mellis i formav frukst för mig och barnen sen blir det ännu mer lek.:)

Katrinplommon och annat

Joline slukade i sig katrinplommnpurén när vi kom hem, så nu har vi bytt en bajsblöja redan och vilken skillnad!!:) Leon ville ha en risifrutti till mellis och sedan valde han ut en fin påsklilja som fick följa med hem och pryda köksfönstret, lite "påskigt" måste man ju ha. I helgen blir det till att plocka lite påskris och pynta, Leon kommer uppskatta det till 1000.:)

Har precis pratat med JohnBauergymnasiet i Norrköping eftersom mina betyg förtfarande inte dykt upp och jag börjar bli lite smått stressad nu då jag vill komma igång med studierna! Tanten jag pratade med var lika seg som när jag gick där så vi hamnade väl i en liten dispyt och nu hoppas jag att de kommer inom de närmsta dagarna!!! Pratade med studievägledaren på Campus och berättade om förseningen varpå hon erbjöd sig att ringa och tjata på dem!:)

Nehe nu är det lek med barnen som står på listan och invänta att nya tvn anländer!:)

Hårt och ont!

Joline sov jättebra i sin säng inatt, hon somnade vid 20 igårkväll och vaknade vid 04.30 imorse och ville äta och sen somna hon om bredvid mig och sov till 05.45. Tidiga mornar blir det men jag har inga problem att kliva upp då och speciellt inte nu när solen tittar fram så pass tidigt som den gör!:)

Jag ska slänga mig i duschen nu och sedan blir det en promenad bort till konsum för att inhandla katrinplommon.. Joline har varit hård i magen hela helgen men idag är det värre än vanligt! Hon storgråter varje gång hon ska bajsa, och man får hjälpa henne, det som brukar vara en rejäl bajsblöja är nu stenhårda små kulor som luktar aber! Usch kan inte föreställa mig hur ont det verkligen gör, stackars skruttan.


Kalas och golvskurande

Innan vi for ut till Stigtomta på 3 årskalas så lämnade vi tillbaka Milo, tråkigt och skönt på samma gång. Leon saknar honom och vill att han ska komma tillbaka, vi får låna honom fler gånger helt enkelt.:)
Var jätte roligt på kalaset och Chanell fick mycket fina saker, massor med barn som röjjde runt och gott fika, Hello Kittytårtor som Tessan gjort alldeles själv, det var två trötta ungar som vi hade i bilen hem. Leon höll vi dock vaken så han kan somna sen. Nu har vi ätit Toast samt dammsugit och skurat golven vilket behövdes efter en helg med hund! Leon har även duschat, snart är det läggdags för barnen som kommer somna ovaggade.

Just det på förmiddagen sänkte vi Jolines säng eftersom hon reser sig mot allt nu, det var bara en tidsfråga innan hon skulle ramlat ur, ett undre att hon inte redan gjort det. Men nu är den sänkt iaf och hoppas hon kommer sova lika bra för det!:) 

Ovant!

Leif klippte kort lugg på mig och kapade en rejäl bit på längden, så nu är det axellångt. Känns mycket ovant men jag är super nöjd! Skönt att ha en frisyr igen!
Bokade en till tid om ca 8 veckor och då är det både färgning och klippning som gäller, måste bli bättre på att ta hand om mig själv. På måndag ska även en tid på Nagelbaren bokas, gelenaglar ska fixas, efter att ha fött två barn så vill jag börja känna mig fräsch igen!;)

Snart är det dags för en sväng med grannen till soprummet och sedan en promenad med hundarna, de ska få springa lösa och leka som igårkväll så de sover gott inatt. Har fungerat kanon bra att ha Milo här i helgen, han är super snäll och msyig och underbar mot barnen!:) Dock så blir det till att skura golven imorgon eftermiddag när han lämnat oss för fy satan vad skitigt det blir inne! Dammsög imorse men en riktig grovrengöring behövs!

Joline sover och Leon busar som en tok, det sjunger på sista versen nu för han är grymt trött. Klockan 20 ska jag och Fredrik se på "Körslaget", ska hinna duscha innan också så nu är det soprummet sen promenad.

Snart mycket snart..

10.45 sitter jag hos frisören och njuter!!:D

Blev tidigt imorse då Joline tyckte det var morgon redan 04.30, bara bita i det sura äpplet och gå ner till soffan och slå på tvn. Vid 7 så gick jag och Milo på rejäl morgonpromenad innan det var dags för frukost, härligt väder och härligt att gå när det nästan inte är en kotte ute!
Klockan 14 idag är det födelsedags fika uppe hos Fredriks föräldrar, Fredriks pappa fyller år imorgon men då ska vi på kalas i Stigtomta eftersom Chanell blir 3 år.

Träningsvärken från ridningen är grotesk idag, hela ryggen samt midjan och sidorna uppåt gör sig påminda för minsta lilla rörelse!

7 månader

Idag blir våran lillskrutta hela 7 månader! Kan man stanna tiden på någe vis?? Vart tog våran bebis vägen??!!

Båda barnen sover och nu väntas mys i soffan och det vi längtat efter så länge "Så Ska Det Låta"!!

Hundvakt

Har spenderat fyra timmar i stallet under förmiddagen, härligt att få rensa skallen ordentligt! Blev en lång härlig ridtur innan regnet kom.

Fredrik var på BVC med barnen, Leon lekte och Joline fick sin första vaccination mot Svininfluensan. Efteråt åkte de till Tofflan och Mickis där de blev bjudna på fika och hämtade deras hund Milo som ska bo hos oss under helgen.
Så snart ska jag och Milo ge oss ut på långpromenad i regnet tillsammans med Ella och Ozzy!:)

Imorgon är det äntligen dags för frisörn att sätta saxen i mitt hår!!!:D

Problem

Men vad är problemet egentligen?! Varför bryr sig folk om vad JAG gör och vilka JAG träffar?? Finns det inget bättre att lägga ner tid och energi på??
Folk stör sig på både det ena och det andra, bara det här att jag och Ella är vänner och umgås mycket och ofta (samt Jonny och Fredrik) det svider hårt för många! Skrattretande eller hur? Vuxna människor behöver jag säga mer..pinsamt..
Folk växer ifrån varandra under åren, inte minst när man får barn. Det är oftast då man märker vilka som är ens riktiga vänner..Och tro mig det är inte de som säger att barn är "äckliga" osv!

Jag eller vi är nöjda med de vi har runt omkring oss, ni andra kan fortsätta att störa er på vad vi gör och vilka vi umgås med! Det är vårat liv och ni eran tid med oss är förbi!


Kvällen

Ikväll kommer jag inta lite vin med grannen när barnen lagt sig och Fredrik kommit hem från träningen. Ska sätta igång att koka ris nu, korvstroganoffen är redan klar, efter middagen väntas ett välbehövligt bad för syskonen bus!;)

Reser sig

Joline har ju rest sig mot trappsteget ett par dagar nu likså mot tvbänken. Jag är lika nervös varje gång hon reser sig på tvbänken eftersom den är mycket högre än trappsteget och hörnen är ju inte så härliga om hon skulle slå i, mycket blod och tårar får man räkna med då! Hörnskydd? ska inköpas så snart som möjligt!

Har haft en lång prat och kaffestund med Stina, så skönt att få prata av sig ordentligt! Jag är inte den som klagar på saker och ting utan håller mycket inom mig eftersom jag själv stör mig fruktansvärt mycket på folk som bara "spyr galla" och klagar hela tiden. Idag var en sån dag då jag inte kunde hålla tillbaka allt längre utan bara öste ur mig skit som Stina snällt lyssnade på och gav stöttande kommentarer, riktigt skönt faktiskt att få ösa ur sig allt! Tack Stina för att du stod ut med mig!:)

Just ja!

Jag har ju glömt att berätta att min kära sambo gått och köpt en 42" tv till vardagsrummet, så den kommer i början på nästa vecka. 32" ska upp till sovrummet.
Tycker det är så onödigt det här med tvapparater, känns som om folk tävlar om vem som har störst tv?
Kommentaren som tar priset som vi har fått ett ex antal ggr om folk som tror att de är bättre än andra är "oj har ni bara en 32"?!".. Låter det vettigt? NEJ!!

Ok ok nu sitter jag och blir irreterad på folk och tvapparater, kanske finns vettigare saker att göra som att skita i det och gå och duscha och fixa lite.;)

Men iaf här kommer det bästa!! Jag ska bli med mobiltelefon igen!!!! Jag har varit utan sen början av November tror jag.. Och ärligt talat så är saknaden inte stor överhuvudtaget men för andras skull så att säga, typ om det händer Leon nånting på dagis och jag inte är hemma osv..
Jag har alltid varit beroende av denna förbaskade mobil, kännt mig naken utan den, sms:at som en dåre, pratat oavbrutet och bara njutit av den. Min syn på livet har förändrats under dessa 4 månader utan min bästa vän (snäppet efter dammsugaren) jag är stark och jag klarar mig själv!;)

håhå

Ska slänga mig i duschen nu ihopp om att bli piggare! Är iof inte så trött mer sliten och känner mig inte alltför fräsch?

Klockan 9 är det dagis som gäller, sen ska jag och Joline hem och plocka iordning lite (om jag inte hinner det innan) för klockan 10 kommer världens bästa Stina på kaffe!:)
Mycket att prata och skvallra om en dag som denna!

AAAAAAA!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Där kom mitt och Jolines vårskrik!:)


Smörgåstårta

Igår när vi var på ÖF så berättade Annika att de hade massor av smörgåstårta kvar sen Annas dop så jag skämtade och sa att "åh jag kan ta det som är kvar, det är lugnt, haha". Imorse när jag lämnade Leon på dagis så kom Annika och gav mig en påse med en stooor bit smörgåstårta! Gissa om jag blev lycklig!:D
Haha hon tog mig på orden och det tackar jag för!:) Så på tisdag ska hon få en bukett tulpaner som tack för den underbart goda smörgåstårtan, vilken kanon frukost det blev idag.


Trevligt

Jag och Joline har haft fikagäster i form av Fia och Jessica, mycket trevligt! Jessica gjorde även sin debut i att byta bajsblöja, lyckades riktigt bra trots att Joline inte var samarbetsvillig överhuvudtaget utan bara försökte snurra runt och skratta åt Jessica som förtvivlat försökte hålla fast henne. Skit kul tyckte Joline!;)

Nu blir det lugnt i ca en timme innan det är dags att hämta Vilden på dagis, han var så lycklig när han fick ha sina nya Blixtenstövlar till dagis!:)
Ska passa på att ringa Stina och snacka lite skiit.

Ikväll är det gympatajm för mig och Leon.

Men vad är det här?!?!?!

Är det bara för att jag hämtat ut Leons paket med galonkläderna och gummistövlarna som det snöar idag??? Eller är det för att det är onsdag och att onsdagarna har varit kända för snöstormar och helvete???
Hur det än är så blir jag så trött och less på detta!!!

Ska hoppa upp i soffan med barnen och titta på bolibompa nu. Sen blir det dagis för Leon och jag och Joline får fikagäster.

Mörkt

Nu är det mörkt ute, så härligt när det är lust så pass länge på kvällarna och tidigt på mornarna!:)
Joline gav upp och somnade strax efter 18, Leon sitter och kikar på bolibompa och ska snart lägga sig han också. Jag själv håller tummarna för att Fredrik ska komma hem snart så jag hinner bort till konsum och hämta ut Leons gummistövlar men det återstår att se, får hämta ut dem imorgonbitti annars. Ingen bigdeal men skulle vara roligt att få se dem redan ikväll!:)

Nu ska jag göra mig en cappuchino och mysa med Leon.


Nya galonkläder och stövlar

Hämtade ut Leons nya galonkläder igår, jättefina var dem och Leon är super nöjd! Fodrade är de också så nu kan vi skippa overllen förhoppningsvis (ska väl inte bli svinkallt igen..eller?!). Overallen har gjort sitt efter två vintrar, den ska slängas helt enkelt!!
Idag ska jag även hämta ut hans nya gummistövlar med Blixten på, får bli senare i eftermiddag eftersom han sover nu. Fredrik jobbar sent idag så vi blir själva vid middagen och under kvällen, Ella skulle komma förbi på kaffe sen och hålla oss lite sällskap.:)

Leon har alltså varit på dagis idag och invigt sina nya galonisar dvs jacka och byxa, Joline och jag tillbringade förmiddagen på ÖF. Mycket trevligt och pratet balnd oss föräldrar bjöd som vanligt på mycket skratt!

De var två karlar här och mätte köket förut också, nya köksluckor är påväg och jag är sååå lycklig!! ÄNTLIGEN!! Blir vitt med svarta handtag, enkelt och stilrent, inga krussiduller, det gillar jag!

Ajajajaj

Hela kroppen verker efter mitt och Queenies race igår, axlar, armar, rygg, mage, rumpa, ben! Men samtidigt är det skönt för det betyder ju att man har gjort någe nyttigt för kroppen, ikväll är det gympa också så om jag är sängliggandes på onsdag återstår att se!;)

Jag har hunnit dammsuga, våttorka golven, diska och putsat insidan av fönstren i köket. Jag älskar solen enda nackdelen när den ligger på är ju att man ser all smuts ur ett helt annat perspektiv! Barnen tittade på bolibompa medans jag for runt, startat en maskin tvätt har jag också gjort ja. Efteråt ät vi frukost i godanro sedan fick Leon ett vansinnesutbrott!! Herregud ungen kan ju bli GALEN på två röda!!
Efter hysteriskt skrik och gråt från hans sida och ett extremt bra lugn och tålamod från mig om jag får säga det själv så lugnade han ner sig och sa förlåt samt gav mig en kram. Nu sitter han i soffan och tittar på Cars och är helt slut efter utbrottet, när jag har sagt nej så är det nej men han ska försöka och försöka och det slutar med att han skriker för fullhals och gråter..
Ella och Ozzy kommer hit för lite fika sen och det blir även en härlig promenad i det fina vädret trots att kroppen ömmar.;)


Race!

Jag och Queenie gav gärnet på ridturen, full galopp i en jädra fart så vinden piskade i ansiktet och tårarna rann, samtidigt sken solen så härligt på oss! Det finns inget bättre sätt att rensa tankarna på! Queenie var dyngsur av svett när vi anlände vid stallet efteråt, jag var lika svettig och slut jag så en dusch satt fin fint när jag kom hem.:)

Barnen sover nu eller Joline iaf, Leon ligger och läser lite men kommer snart slockna han med. Ska kika i tidningen om det är någe vettigt och bra på tv ikväll..

Söndag

Vi hade en helt underbart rolig kväll igår!:)

Efter frukosten imorse så gick vi ut på en promenad i det fina vädret, riktigt härligt, Joline somnade nästan direkt och Leon busade en massa. Väl hemma igen så bakade Fredrik och Leon en ljuskladdkaka medans jag tog ett varv med dammsugaren..IGEN.. Fattar verkligen inte vart allt smuts kommer ifrån???!!!
Blev enkel lunch i form av pasta och korv, och sen kollade vi på Cars och lekte. Fredrik gick precis bort till Jonny för att kolla på nån fotbollsmatch, meningen var att Leon skulle följa med men han ville inte när det var dags så snart ska vi duka fram lite fika.:)
Klockan 16 åker jag och mamma ut till stallet, ska bli skönt att få andas lite hästdoft och ta en ridtur!

Snart så..

..korkar jag upp vinflaskan som Fredrik köpte till mig på systemet.:) Den ska avnjutas tillsammans med goda vänner, min underbara familj, god mat och en trevlig kväll!
Ella och Jonny kommer hit vid fyra, skönt att träffas tidigt så det slipper bli så sent. Hatar när man är trött och seg på söndagar!

Jolines högra tand där nere håller på att spricka igenom, den lyser igenom och vi längtar efetr att få se det lilla sockerkornet i munnen.:)

Strålande sol är lika med en strålande mamma!!

Jag och Joline gick upp vid 05.30, Leon kom ner smygandes vid 06.30. Fredrik fick alltså lite sovmorgon idag men snart ska vi upp och hoppa på honom så vi kan äta frukost tillsammans.:)
Solen skiner och jag känner mig jättepigg och glad trots den tidiga morgonen. Skönt som tusan om jag får säga det själv! Jag har röjjt i köket, lämnade allt igårkväll så det såg ut som ett bombnedslag idag! Diskat, torkat bord och bänkar, skurat av spisen m.m. När klockan blir lite mer ska jag ta dammsugaren, när man har två barn som äter/fikar och sedan röjjer gärnet så blir det smulor överallt!;)

Jaha hoppa på Fredrik var det nu ja!

Trevligt och roligt tillsammans med goda vänner!

Har haft en jättebra fredagskväll med goda vänner, Leon och Chanell lekte som vanligt jätte bra!:)
Bjöd på våfflor med grädde och sylt, en kombinerad fika/middag eftersom de kom vid halv sex, mycket gott. Blev även ett eller två glas Amarula för mig och Tessan, vilket också smakade utsökt efter att ha varit alkoholfri i över ett år.;) Lite kaffe på det så blev det ännu bättre.
Joline gav upp här vid 19.30 medans de andra två av modellen större höll igång ytterligare 1½ timme, Leon somnade såfort han la ner huvudet på kudden när de åkt hem.

Imorgon blir det middag med Ella och Jonny, grillning står på menyn, härligt härligt!

Måste ju bara få skryta lite om våran fina prinsessa också! Hon har lärt sig så mycket nytt och det allra bästa enligt mig är att hon säger "maama", jag är så stolt så stolt!:) Klappa händerna har hon också lärt sig likaså vinka, så söt när hon knyter ihop sin lilla hand och vinkar sådär sött som bara "bebisar" kan. Resa sig mot nedersta trappsteget gör hon också så nu blir det till att brumma till IKEA och köpa grindar till trappan.
Tiden har bara rusat iväg och våran lilla tjej börjar bli stor..

Hur tänkte de nu??

Ja man kan ju fråga sig hur Jotex tänkte när de skaffade såna här gardiner! 
Detta tyg var INTE fint för fem öre!!







Denna var riktigt söt men passar tyvärr inte in hemma hos oss.


Ute

Fredrik och barnen är ute på en liten promenad, Leon ville springa sa han så Fredrik tog med båda ut.:) Jag har passat på att dammsuga, ska nog våttorka också, det kan behövas eftersom det kommer in så mycket salt i hallen med vagnen. Sen är det ducshen som gäller innan jag gör mig iordning för dagen, just nu är det linne och mjukisar som gäller.
Håller tummarna för att jag får jobba idag också, det skulle vara roligt! I eftermiddag får vi främmande, Fredriks kusin Crille med familj kommer ut, det är alltid så perfekt när de kommer hit eller vi åker dit. Fredrik och Crille pratar bilar, jobb osv osv, Tessan och jag snackar en massa skit om allt och ingenting och Leon och Chanell de leker uppe på rummet och man märker knappt av dem!:)

Igår hade vi ju besök av Tessan och Henke efter dagis och herregud vad de röjjde, några leksaker och en blomkruka föll offer för dessa buspojkar! Leon somnade som en stock strax INNAN bolibompa började så det blev en lugn kväll för oss andra, Joline njöt nog av att få ha all uppmärksamhet själv!:)

Vårjackor till barnen

Jag har beställt nya vårjackor till barnen.


Jolines nya vårjacka från Lindex.




Leons nya vårjacka H&M.


Godmorgon

Hade en toppen kväll igår, kom hem med massor av fina ljus så nu har vi så det räcker ett tag framöver!:) Barnen och Fredrik hade också haft det toppen, Joline somnade utan problem när de kom hem från gympan, visste väl det men man är alltid lite orolig.

Vid nio är det dagis för Leon, jag och Joline ska sen hem och plocka lite och ta det lugnt. Efter dagis idag så kommer Tessan och Henke hit, Leon och Henke går på samma dagis och vi bodde grannar innan vi flyttade hit. Ska bli trevligt!

Nehe om man skulle göra sig en cappucino..;)

Våår våår våår!!!!!

Leggings, jeanskjol och stövlar det är vad jag har på mig idag och det är även vad jag kommer bo i om vädret ska fortsätta såhär!:D Vårjackan åkte fram imorse innan vi gick till dagis, sen blev det långpromenad för mig och Joline med Ella och Ozzy och därefter lunch hemma hos Ella.
Leons overall ligger i tvättmaskinen och snart är det nog klart så jag kan hänga upp den i torkskåpet, den var gööör skitig idag! Håller tummarna för att galonkläderna som jag beställt kommer nu i veckan, likaså de nya gummistövlarna! Det går åt nu när snön smälter och det är MASSOR med vatten överallt..

Spanat efter nya vårjackor till barnen och även vårmössor och tror jag hittat vad söker efter.:)

Nu ska jag ta ett varv med dammsugaren och sedan invänta Ella som kommer hit vid 16, vi ska nämligen iväg och stöpa ljus ikväll. Ska bli jätteroligt och härligt att fylla på med sånt här hemma då det börjar sina sen vi var innan jul och stöpte. Fredrik får alltså ha båda barnen själv ikväll och det är ju onsdag så då är det gympa som står på schemat och idag får alltså Joline följa med. Ska jag vara ärlig så är jag lite nervös över hur det ska gå med nattningen av Joline när inte jag är närvarande, hon är ganska mammig på kvällarna..Eller är det jag som är fjantig och tycker att det bara är jag som duger? Jag tror på det sistnämnda.;)

Nehe dags att sätta fart!

Åh gud så trött!

Jag är så trött så trött så trött!!!
Hoppade in och jobbade ett par timmar på eftermiddagen idag, jättekul som vanligt men herregud 32 barn är väl lite överkurs va?! 32 barn på TVÅ personal ska tilläggas!! Det rycks i amrarna och kläderna hela tiden och så hör man "Lina Stina Lina Stina Lina Stina Lina Stina" 10567 miljoner gånger, samtidigt ska man hålla koll på Joline och kunna prata med Stina i normal ton om alla grejer runt omkring och vad som gäller osv, för att inte tala om allt skrik och bråk i alla andra rum.. Helt slut i huvudet men jag ska inte klaga för det är så fruktansvärt roligt att få chansen att kunna jobba extra lite då och då!:)
Leon fick vara kvar på dagis och sedan gå hem hit tillsammans med farmor, de hade lekt en massa på hans rum och läst böcker m.m. När jag och Joline kom hem så stekte vi lite korv och åt korv med bröd, lätt tillagat och gott. Joline var inte sen i säng då hon var lika trött som jag, Leon sitter och kikar på bolibompa och håller tummarna för att Fredrik hinner komma hem innan det är läggdags.

Tråkigt nu när övertiden har börjat på Fredriks jobb igen, blir sena kvällar och inte så mycket tid för honom med barnen men det tar vi igen fredag, lördag och söndag!:)


Tidig morgon som vanligt..

Joline vaknar strax efter 05 på mornarna och tycker det är dags att gå upp, jag känner mig relativt pigg då så det känns helt ok även fast man skulle vilja sova till 07? Jag har inga problem att kliva upp när hon vaknar men nu kommer det stora MEN, tröttheten kommer inte direkt utan runt 06 börjar ögonlocken kännas tunga och hela kroppen skriker att det är alldeles för tidigt och att vi borde sova! Men vad gör man inte för sina barn?!:) Bara att göra iordning en kopp cappucino och avnjuta den i soffan framför tvn (eller datorn som nu) medans ungarna leker.:)

Klockan 9 är det dagis som gäller för Leon och ÖF som gäller för mig och Joline.:)

Klipptid!

Jag har varit duktig idag och äääntligen bokat klipptid hos Leif! Den 20:e ska jag dit och han ska få sätta saxen i mitt låånga kaotiska hår som ingen rört vid med sax på över 2 år nu! Längtar som en tok men ångrar liite att jag inte bokade färgning på samma gång..Men men det tar jag vid nästa klippning för nu ska det INTE gå 2 år mellan, utan snarare 2 månader.:)

Måndag

Hörde på tvn imorse att det är Internationella Kvinnodagen idag, vilket jag tycker är skit! Jämdställdheten var tog den vägen?! Så vitt jag vet så finns det ingen Internationella Herrdagen?
Onödigt påhitt!

Helgen har varit toppen!:) Lördagen gick i en rasande fart med god mat, dryck och MASSOR med skratt, helt underbart att vara samlade allihop (aa inte Fredrik då;)) och umgås, händer på tok för sällan. Barnen somnade gott när alla åkt hem, blev lite filmtittande innan vi andra också gav upp och gick och la oss för att sen vakna pigga och glada på söndagen då det vankades mer bus och lek innan Fredrik kom och hämtade oss på eftermiddagen. Tror inte moster förstår hur mycket jag saknat henne!:)

På förmiddagen idag så blev det långpromenad för mig och barnen tillsammans med Ella och Ozzy, skönt som tusan! Leon åkte pulka och det är väl sluttampen för pulkaåkning nu känns det som, våren börjar komma krypandes och snön smälter allt mer.. Men det hinner väl ändras både en och två eller kanske tre gånger innan så jag har säkert fel.
Blev lunch och fika här hemma efteråt och sen somnade Leon gott och sov ca en timme innan det var fullfart igen.
Nu sover Joline och Leon tittar på bolibompa, Ella och Jonny kommer förbi på fika snart, Ella och jag ska skriva lite viktiga papper. Vi ska börja plugga/studera på distans! Företagsekonomi A och B! Känns jätteroligt och jag är laddad till MAX! Vi har ett stort mål och nu är det pågång, i September drar det igång på riktigt, den riktiga Utbildningen som vi väntar ivrigt på! Vad det är för ni veta vid ett senare tillfälle.;)

Underbara & Älskade

 


Hur mycket kärlek kan man ge sina barn?!
Jag blir galen snart, skulle kunna pussa och krama ihjäl dem på en gång, om inte annat så spricker jag snart!
Har så mycket kärlek att ge till dessa två underbara ungar, till min familj!
Jag är världens lyckligaste!!


Solen skiner himlen är blå..lalala..

Är det inte ljuvligt och vakna till strålande sol ute?! Solen ligger på i köket så när man står det så blir det Riktigt varmt och härligt, underbart!!

Fredrik åkte till Linköping vid 07 imorse för tävling, jag och barnen åt en helt underbar frukost med avocado och tomater på smörgåsarna. Just nu ligger Leon i soffan och kikar på bolibompa och Joline ligger uppe i sin säng och sover, jag har precis startat en maskin med tvätt och tanken nu är att jag ska dammsuga och sedan duscha..MEN jag orkar inte, har ingen lust alls till det, jag vill gosa med Leon istället! Skulle kunna strunta i dammsugningen men då måste vi göra det imorgon och eftersom jag och barnen inte sover hemma inatt så känns det alltid lika skönt att lämna ett rent och fint hem och komma hem till det rena fina hemmet sen. Skönt för Fredrik också när han kommer hem sent ikväll om det är städat då. Ja jag ska ta tag i detta nu så vi kan göra oss iordning sen för denna stora dag!:)
Har packat nästan allt som vi ska ha med till mina föräldrar, bara välling och blöjor kvar på listan. Kommer kännas riktigt konstigt att sova hemma hos mamma och pappa igen, var fleera år sen! Leon tycker det ska bli jätteroligt och jag måste hålla med honom om att det ska bli jätte mysigt!:)


Jaha det var väl dagens inlägg kommer inte ha tid till mer bloggning idag, återkommer imorgon!
Hej svejs

En promenad ska vi givetvis hinna med idag också!!:D

Norrköping

Idag har vi varit iväg till Busfabriken!:) Leon klättrade som aldrig förr och åkte nog varenda rutschkana som fanns, han lyssnar så bra när man är borta sådär och är jätteduktig! Joline hade skoj hon med i "bebislandet", blev fikapaus mitt i all lek också för att fylla på vätska och sockernivån lite.;) Ett besök på nya Candyland som ligger precis intill Busfabriken blev det också för att inhandla lite godis inför helgen.

Vi åt tacos till middag idag och efteråt blev det duschen för Leon innan pyjamasen åkte på och det var dags för fredagsmys med lite ostbågar i saccosäcken framför tvn. Nu ligger båda barnen och snarkar sött i sina sängar efter denna fartfyllda dag med massor av stoj och stim!:)

Nu så..

Fikagästerna har gått hem, Fredrik hann, som jag skrev så stupade ungarna i säng efter allt lek och bus med de bästa!:)
Nu ska vi tända lite ljus här hemma och bara njuta av kvällen, det är helg för oss nu, Fredrik är ju ledig imorgon eftersom det är fredag.

Torsdag

Jag och Joline har tagit det riktigt lugnt idag medans Leon har varit på dagis och busat med favorittjejerna Ida och Linn.:)
Tvättat två maskiner men inte mer än så, behövs inte städas heller för den delen heller eftersom jag annars städar och grejjar varje dag.;) Leon ligger i soffan och Joline ute i vagnen, så det är tyst och lugnt här hemma..En liten stund till iaf.

Fredrik tränar efter jobbet idag så vi får äta middag själva idag, blev ugnspannkaka kvar sen igår så det får bli det idag med. Ikväll får vi fikagäster också, får se om Fredrik hinner hem eller inte, Jonny och Ella kommer. Ska bli trevligt, detta kommer innebära att barnen kommer somna gott ikväll! Jonny och Ella=BUS BUS BUS BUS BUS!!

Carolina, jag ska klura lite och plocka ihop lite bilder som jag sen mailar över till dig!:) Du är värd en eloge för att du tar dig an detta!:)

Någon????

Någon som känner sig manad att ta itu med min bloggdesign??

Jag suger på det och skulle inte tacka nej till hjälp!:)

Mätta

Ugnspannkaka är intagen och jag och Leon är nu mätta och belåtna, Leon ligger nu och vilar lite i soffan så han är pigg sen när det är dags för gympa. Idag är det mamma&Leongympa förra gången var det pappa&Leongympa, kul att köra varannan gång eftersom både jag och Fredrik vill vara med och se.:)

Stina kom hit vid 12 på kaffe och semla, samt en massa prat, hon passade Joline när jag gick och hämtade Leon på dagis och sedan byggde vi duplo tillsammans. Leon har alltså inte sovit något idag och kommer därför somna Vääldigt gott ikväll efter gympan! Stina gick hem vid 15tiden och då bröjade vi med pannkaksmeten, roligt tyckte Leon som älskar att vispa och knäcka ägg.;)

Ikväll är det kvällen med stort K!! Greys Anatomy börjar igen!! Herre min gud vad jag längtat efter denna kväll!!

Helig timme mellan 21 och 22!

Bok

Joline fick en jättefin "mina första åren"bok utav min mamma igår, hur mysig som helst verkligen så den har jag suttit och fyllt i lite smått både igår kväll och nu på morgonen. Bad mamma att köpa en likadan till Leon eftersom den var mycket mycket finare och roligare än den han redan har!
Ska bli mycket bättre på att fylla i barnens böcker för som min mamma sa "man glömmer såfort" och det gör man verkligen.

På lördag ska Fredrik tävla och kommer hem sent så jag och barnen får roa oss själva. Vi ska hem till mina föräldrar, min moster med familj kommer också, ska bli jätteroligt att träffas! Mormor och morfar kommer också, vi ska fira mormor som fyller år i veckan och det gör vi med 3rättersmiddag, fin finpresent och en massa trevligheter!:) Ska bli jätteroligt att träffas allihop vilket inte händer alltför ofta, mormor och morfar är helt ovetandes om att moster med familj kommer vara där, de tror bara att de är bjuna på "vanlig" middag.:)
Barnen och jag sover kvar eftersom risken är att det blir sent och båda två hinner somna, onödigt att dra upp dem då vi lika gärna kan sova kvar. Leon kommer uppskatta detta till 100!!:)

Joline ligger ute i vagnen och sover, Leon är på dagis, jag ska plocka lite och vid 12 kommer Stina på fika. Gick bort till konsum efter dagislämningen och köpte semlor till fikat, mums.:)
Det är mysigt att gå och plocka/städa i lugn och ro med lite musik på, nynna lite i sin ensamhet, det är rogivande med städning!:)

Kväller

Fredrik tränar efter jobbet idag så vi har varit ensamma jag och barnen, han kommer nog hem när som helst skulle jag tro. Joline somnade gott i sin säng efter middagen, blev sen middag idag, Leon sitter i soffan och kikar på bolibompa och ska snart gå och lägga sig han med.
Så skönt när man går upp med honom, stoppar om honom, säger godnatt och sedan går ner igen och han somnar utan problem!:)

Ikväll är det DH premiär!!:D


Hemma

Hemma igen efter dagis och ÖF, jag och Joline var ju hemma tidigare men nu har vi precis kommit hem efter att ha hämtat Leon på dagis. Var jättefint väder tidigare idag så Joline fick sova ute i vagnen när vi kom från ÖF, jag passade på att tvätta och dammsuga undertiden, skönt att kunna fixa i lugn och ro.

Leon lär väl däcka snart antar jag, det är jobbigt att vakna tidigt (06) och sedan hålla igång på dagis.:) Mamma kommer på fika lite senare och det ser vi alla fram emot!


!

Det blev ett par Blixten Mcqueen gummistövlar från DinSko, får köra med raggsockor i det funkar ju det med. Självklart valde han Blixtenstövlarna själv!:D

Rorri och Blixten är hans stora favoriter! Han har ett riktigt Blixtenrum och snart även stövlar med Blixten.:)

Hur svårt ska det vara?!

Blev inge stan idag, Ella kom hit istället på fika och lekte en massa med oss.:) Leon somnade gott efteråt!

Har tittat runt på olika sidor som säljer fodrade gummistövlar men alla i hans storlek är slut eller finns inte (stl 28), de finns i rosa men jag skulle aldrig sätta på min son rosa!!
Bara att leta vidare antar jag men usch vad trött man blir.

Pissväder!

Men jag blir sååå trött på detta tråkiga pissväder! Kan det aldrig bestämma sig för hur de ska ha det?! Smälta bort på en gång eller ligga kvar ett tag till och låta det komma ännu mer snö?

Jag och barnen har ätit frukost och har nu gjort oss iordning för dagen, vet inte vad som väntas. Inge roligt att gå ut när det är sånt här väder. Skulle behöva in till stan och köpa fodrade gummistövlar och nya galonkläder till Leon, får se hur det blir med den saken.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och bygga duplo med barnen, eller jag och Leon bygger, Joline river.;)